I samarbejde med bulibold.dk kan BetXpert her præsentere en grundig optaktsartikel om den nye Bundesliga-sæson, 2013/14...

 

Tyskland er Europas fodboldlokomotiv. Premier League og La Liga er stadig større, hvis man kigger på de samlede trupværdier, men det er Bundesliga-klubberne (uden en masse udenlandske rigmænd i ryggen) der har styr på økonomien, det er Bundesligaen der har verdens højeste tilskuer-snit, og det var to Bundesliga-hold der nåede finalen i sidste sæsons Champions League.

Finalens vinder, Bayern München (der desuden vandt det tyske mesterskab på suveræn vis), har oprustet yderligere til denne sæson hvor den tidligere Barcelona-træner Pep Guardiola har ansvaret, og den kreative sektor har fået et boost med tilgangen af Mario Götze og Thiago Alcantara.

Finaletaberen, Dortmund, har færre midler - demonstreret af Götzes skifte til den sydtyske konkurrent - men har hentet en interessant erstatning i armenske Henrikh Mkhitaryan (med til at tæve Danmark i Parken i juni). Hentet er også lynhurtige Aubameyang. Og holdets topscorer Robert Lewandowski er stadig i Nordrhein-Westfalen (omend han gerne ville have pakket kufferten hvis klubben havde givet lov).

Spørgsmålet er: Kan Dortmund true Bayern (der vandt mesterskabet med et forspring på 25 point i 2012/13) i denne sæson? Og kan de andre klubber, fx Schalke og Leverkusen, stikke en kæp i hjulet på de to store?

 

Borussia Dortmund

Bayer Leverkusen

Schalke 04

Borussia Münchengladbach

Werder Bremen

Bayern München

Hertha Berlin

Wolfsburg

Eintrach Braunschweig

Hannover 96

Hoffenheim

Freiburg

Hamburger SV

Augsburg

Mainz 05

Stuttgart

Nürnberg

Frankfurt

Denne optakt er skrevet af bulibold.dk – en side af og for folk der elsker tysk fodbold. Skribenterne hedder: Nicolai Lisberg, Arnela Muminovic, David Barnwell og Martin K. Andersen. Sidstnævnte er også Bundesliga-ekspert her på BetXpert.


OP 

 officiel hjemmeside

 

DORTMUND

Bedømt ud fra træningskampene og Super Cuppen (4-2 over Bayern), virker det til at være et mere motiveret og fokuseret Dortmund-hold, end det man så på samme tidspunkt sidste år. De nye spillere virker også til at være gledet ubesværet ind på holdet, og de to ting gør, at Dortmund måske kan presse Bayern München i kampen om mesterskabet. 

2012/13: 2

2013/14: 1-3?

Meget afhænger dog af om Lewandowski (ville gerne have været solgt denne sommer) kan blive ved med at finde gejsten og nettet. Selvom den polske bomber har gjort det godt i optakten, og Klopp flere gange har understreget hans professionalisme, så vil det alt andet lige skabe diskussioner, hvis målene udebliver, og det er i hvert fald ikke en situation, der gavner holdet.

Skal man have succes i ligaen kræver det ligeledes, at der bliver lukket bedre af. Sidste år blev flere føringer sat over styr, og Hummels virkede langt fra den form han havde i begge mesterskabssæsoner. En af årsagerne til hans faldende niveau var ifølge ham selv fodboldmæthed efter EM-slutrunden. Det gjorde sig i øvrigt gældende hos flere spillere, og derfor var Dortmund denne gang det hold med den længste sommerferie blandt samtlige Bundesligaklubber.

Bud på opstilling

Weidenfeller - Grosskreutz (Sokratis), Hummels, Subotic, Schmelzer - Bender, Gündogan - Blaszczykowski, Mkhitaryan, Reus - Lewandowski

 

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: Nr 2

Til trods for succes i Champions League var Dortmunds Bundesligasæson en anelse skuffende efter to mesterskaber i træk. En andenplads var for så vidt acceptabelt, men det var 25 points afstand til Bayern og en vakkelvorn defensiv, der lukkede hele 42 mål ind, ikke. To nederlag i Revier Derbyet samt hjemmebanenederlag mod HSV, Wolfsburg og Hoffenheim hjalp heller ikke til i en sæson, hvor Reus med 18 mål og 11 assists i alle turneringer ellers var en fuldgod erstatning for Kagawa. 

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/bor-dortmund

Status quo/marginalt styrket trods Götzes afgang

Det var sommerens helt store transfer-hammer, da Mario Götze, dagen efter miraklet mod Malaga, fortalte klubben, at han ville til Bayern. 

I løbet af sommeren blev mange navne sat i forbindelse med BVB, men i sidste ende faldt valget på Henrikh Mkhitaryan, som Götzes direkte afløser. Armeneren er ikke helt på samme tekniske niveau som Götze, men til gengæld er han mere målfarlig, og så kan han sparke udefra. Det kan blive en vigtig tilføjelse til Dortmunds offensiv, der i sidste sæson blot scorede et enkelt mål uden for feltet.

Det er ikke blevet til meget spilletid for den unge Moritz Leitner, efter Sahin blev hentet til i vinterpausen, og derfor har klubben meget fornuftigt valgt at leje ham ud i to år til Stuttgart.

Lidt mere overraskende var det nok, at Leonardo Bittencourt blev skippet videre til Hannover (dog med tilbagekøbsklausul) efter kun et år i sort-gult, men selvom tysk-brasilianeren er et stort talent, ville han få det svært i kampen om spilletid, efter Dortmund har hentet Pierre-Emerick Aubameyang. Den lynhurtige gaboneser blev delt toer på topscorerlisten i Frankrig, men dømt ud fra træningskampene er det mere på højre wing, at han skal kæmpe med B?aszczykowski om spilletid.

Til sidst har man sendt Felipe Santana videre til ærkerivalerne fra Schalke efter mange år som backup. I stedet har man hentet Sokratis Papastathopoulos til fra Werder Bremen, der også har den fordel, at han dække højre back, hvor Dortmund indledningsvis er lidt tyndt besat, da Piszczek er ude med en hofteskade.

Hold øje med: Henrikh Mkhitaryan

Klubbens dyreste indkøb til dato kommer til at spille en nøglerolle i offensiven, som direkte afløser for Götze. Nåede kun et par enkelte træningskampe inden han fik en ankelskade, men her faldt han godt ind i Dortmunds opspil og bidrog med både mål og assists.


OP 


 officiel hjemmeside

BAYER LEVERKUSEN

Det klare mål er endnu en top 4-placering, og man skal helst være i stand til at spille med om andenpladsen. På samme tid er der en Champions League-turnering, der skal tages hånd om, og træner Hyypia får dermed brug for hele truppen, hvis Leverkusen skal konkurrere på flere niveauer.

 

bulibold.dk har taget en snak med Tom fra fanpodcasten The Neverkusen Podcast

2012/13: 3

2013/14: 2-4?

- Sæsonforberedelserne har været lovende. Sami Hyypiä ser ud til at fortsætte hvor han og Lewandowski slap, og de nye indkøb ser utroligt spændende ud, især Son, der ser ud til at kunne afløse Schürrle mere end tilstrækkeligt. Generelt er vi optimistiske og forventer at se holdet spille noget god fodbold, men vi kan kun bede til - 7-9-13 - at Kießling holder sig skadesfri.

 

Netop den sidste pointe er væsentlig. Kießling blev med sine 25 scoringer ligatopscorer og selv om Son har talent, er han næppe tiltænkt en rolle alene i front. Hyypia har dog en del taktiske muligheder og som et af de få hold foretrak man i sidste sæson ikke den klassiske tyske 4-2-3-1, men i stedet en 4-3-3.

 

Finder man den rigtige konstellation på højreback og holder Kießling sig skadesfri, er der ingen umiddelbar grund til at Leverkusen ikke i hvert fald kan gentage tredjepladsen fra sidste sæson. Konkurrencen i toppen kan dog blive hårdere i denne sæson, så der er ikke råd til at træde for meget ved siden af.

Bud på opstilling

Leno - Donati, Wollscheid, Toprak, Boenisch/Stafylidis - Bender, Rolfes, Reinartz/Can - Castro/Sam, Kießling, Son.

  

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: Nr 3

Trænerduoen Sami Hyypia og Sascha Lewandowski havde deres første hele sæson i spidsen for die Werkself og det gik bestemt ikke dårligt. Lidt skuffende måtte man forlade Europa League i første knockoutrunde efter gruppekampene, da man mødte Benfica, men trænerduoen eksperimenterede lidt i turneringen og man fik ikke indtrykket af at der blev satset 100%. I DFB Pokalen blev det til exit i tredje runde til Wolfsburg.

 

Det var ligaplaceringen der var holdets bedste præstation. Med fem sejre i de sidste fem runder lagde man hårdt pres på andenpladsen Dortmund, og sluttede kun ét enkelt point fra de sortgule dobbelte mestre. Ligatopscorer Stefan Kießling havde naturligvis en stor del af æren for den gode placering, men Hyypia og Lewandowski fik bygget en rigtig solid kontramaskine op med hurtige Scürrle og Castro eller Sam på kanterne, og man var Bundesligaens bedste til at score efter modstanderens boldtab (25 gange skete det), ligesom man var næstbedst til at få sendt skud mod mål.

 

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/leverkusen

Kan Son og Kruse erstatte Schürrle?

Man har sagt farvel til fløjstjernen André Schürrle, der er draget til Chelsea. Han vil unægteligt blive savnet, eller rettere; hans præstationer vil. For trods det store talent har Leverkusen-fansene aldrig helt taget ham til sig. For Schürrle-pengene har man fået sydkoreaneren Heung-Min Son fra HSV og derudover €12 millioner til at forlyste sig med.

 

De er blevet brugt på den alsidige offensivspiller RobbieKruse, den unge græske venstreback Konstantinos Stafylidis samt U21-landsholdsspilleren Giulio Donati, der skal forsøge at overtage fra Dani Carvajal, hvis præstationer imponerede så meget, at Real Madrid gjorde brug af tilbagekøbsklausulen i hans kontrakt.

 

Derudover er der hentet et par rutinerede kræfter i Sevilla: målmanden Andrés Palop og bosniske Emir Spahic. Roberto Hilbert skal agere backup hvis Donati ikke kan udfylde rollen på højreback. Der gik kun et par dage fra tanke til handling i købet af Hilbert, som man vurderede ved hjælp af scouting software.

 

Seneste nye skud på stammen er Emre Can, der kommer til fra Bayern München.

 

Hold øje med: Heung-Min Son

Med en Kießling der netter omkring de 20 mål pr. sæson, kan den unge sydkoreaner meget vel blive det sidste nøk der er afgørende for om det hedder en 4. eller en 2. plads. Han brød for alvor igennem sidste sæson med 12 mål og den præstation skal minimum gentages hvis Schürrle skal erstattes ordentligt.

 


OP 

 officiel hjemmeside 

SCHALKE 04

Champions League-kvalifikation er igen målet, men det skal gerne ske på en mindre dramatisk facon end sidste sæson, og man skal helst forbedre fjerdepladsen og for alvor kunne presse ærkerivalerne fra Dortmund.

 

Kaster man et blik på Schalke-truppen er der rigtig meget talent at spotte - især længere fremme på banen hvor 17-, 18- og 19-årige Meyer, Goretzka og Draxler ligner fremtidens tyske stjerner. Derudover har man et godt mix af ældre, erfarne folk som keeper Hildebrand, den hårde hund Jermaine Jones og Huntelaar. 

2012/13: 4

2013/14: 2-4?

Offensivt bør der være rigeligt med strenge at spille på og masser af kvalitet - såfremt Huntelaar finder niveauet igen. Mere tvivlsomt ser det ud bag til, hvor man med Papadopoulos' tilbagevenden fra skade og indkøbet af Santana dog er dækket bedre ind end sidste sæson.

 

Schalke-fan Stubbe Buchwald er dog ikke helt overbevist:

 

- Største svaghed er i mine øjne defensiven. Hildebrand er bare ikke god nok til en klub som Schalke. Der er desuden stadig problemet med de to backs. Både Fuchs og Uchida har deres styrker i det offensive. Stiller man med Höwedes og Kolasinac på backsene, så ser det dog ganske fornuftigt ud defensivt - man er så bare ikke nær så farlige over kanterne.

Bud på opstilling

Hildebrand - Uchida, Papadopoulos/Höwedes, Matip/Santana, Fuchs/Kolasinac - Jones, Goretzka/Neustädter - Farfan, Draxler, Clemens - Huntelaar

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: Nr. 4

Der var godt gang i rutschebanen i Gelsenkirchen, hvor Schalke lagde fra land med seks sejre i ni kampe. Midtvejs i sæsonen kollapsede man så og klublegenden Huub Stevens måtte forlade trænerembedet og gøre plads til Jens Keller. Keller, der ikke havde megen trænererfaring, fik først en kort kontrakt, der siden er blevet forlænget til 2015, da han formåede at guide Schalke tilbage til Champions League-pladserne.

 

Det gjorde ikke Kellers tjans lettere, at flere spillere døjede med længerevarende skader (og at Lewis Holtby drog til Tottenham) og specielt defensiven haltede i Papadopoulos' fravær, da man indkasserede hele 50 mål (klart mest i top 6). Oppe foran havde Huntelaar også problemer med skader og var med 10 ligamål ikke i nærheden af forrige sæsons 29 af slagsen. Da man samtidig havde sagt farvel til Raul var meget af offensive ansvar efterladt hos Der Hunter, svingende Farfán og Bastos, samt unge Julian Draxler (der med 10 mål var sæsonens højdepunkt).

 

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/schalke-04

Gode indkøb har styrket truppen

Horst Heldt har taget konsekvensen af sidste sæsons problemer og har haft ret travlt på transfermarkedet, hvor man har hentet flere spændende folk. Angriberen Ádám Szalai er kommet til fra Mainz for €8 millioner og skal aflaste Klaas-Jan Huntelaar samt gøre det muligt for Keller, at skifte til en 4-4-2 i nogle kampe (som man gjorde i pokalen).

 

Til offensiven har man ligeledes hentet Christian Clemens i FC Köln. Kantspilleren har det med at levere svingende præstationer, men på sit topniveau er han en giftig i sine indløb fra kanten.

 

Den mest omtalte transfer var indkøbet af Bochums Jahrhunderttalent, Leon Goretzka, der havde en klausul i sin kontrakt så han kunne smutte for €3,3 millioner. I ren Suarez-stil var det ved at ende i en retssag inden Bochum gav efter og solgte ham. Den 18-årige Goretzka er centralmidt, men kan også gøre sig lidt længere fremme. Han kom godt fra land i pokalsejren over FC Nöttingen, hvor han blev indskiftet i 84. minut i stedet for Draxler og nåede at komme på måltavlen.

 

Til defensiven har man hentet Felipe Santana hos rivalerne fra Borussia Dortmund. Midterforsvareren er kommet til for en slik (€1 million) og styrker umiddelbart defensiven.

 

Man har holdt fast i de vigtigste spillere og sagt farvel til en del dødvægt, mens lejesvendene Bastos, Afellay og Raffael er draget videre.

 

Hold øje med: Julian Draxler

Den unge offensivspiller slog sit navn fast sidste sæson og har angiveligt takket nej til både Real Madrid og Manchester City denne sæson. På sigt kan Schalke ikke holde på ham, men han går en stor sæson i møde og kan meget vel forbedre sine 10 mål og 4 assists fra sidste år.

 


OP 

 officiel hjemmeside

 

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

Det bliver spændende at se, om Borussia Mönchengladbach bliver en del af midterfeltet igen i denne sæson, eller om borusserne vil tage skridtet og kæmpe med om de vigtige, europæiske pladser. Skal det gå i opfyldelse, er der nogle ting, der skal lykkes.

Selvom Alvaro Dominguez i midterforsvaret har afløst Gladbachs tidligere forsvarsprofil Dante med fin succes, så skal defensiven dog rettes til. Et af holdets problemer sidste sæson var, at man ikke havde en decideret 6er på holdet, som en forsikring foran forsvarslinjen. En spiller, der er god til at rydde op og en god, fast spilstation. Unge Granit Xhaka kom til før sidste sæson, men man mangler stadig at se det bedste fra den unge schweizer. Xhaka er dog udset til at overtage 6er-rollen – og det bliver spændende at se, om han stepper op i hans anden Bundesliga-sæson. 

2012/13: 8

2013/14: 6-9

I den anden ende får Luuk de Jong igen chancen for at bevise, at det var rigtigt af Gladbach at bruge mange millioner kroner på ham. Seks mål var ikke nok fra De Jong i sidste sæson, men træner Lucien Favre vil nok alligevel give den 22-årige hollænder chancen som førsteangriber igen. Hvis han ikke lykkes, står den unge svensker Branimir Hrgota i kulissen. Hrgota leverede nogle gode præstationer i slutningen af sidste sæson, og i opstarten til denne sæson har han været den mest scorende angriber med fire mål.

Bag den forreste angriber kommer Max Kruse med al sandsynlighed til at ligge. Den nu tidligere Freiburg-spiller er hentet som 10’eren på holdet, og forventningerne til Kruse er store blandt Gladbachs fans – også hos Thorsten Cöhring, der har fulgt klubben siden 1967.

- Efter Marco Reus forlod os, blev vores spil alt for statisk og fantasiforladt. Mange af kampene blev ret kedelige, og de andre hold kunne læse os let. Det er fint, at Lucien Favre går op i en fast og sikker organisation, men alt for mange gange mangler der meget rytme i vores spil. Hvis vi gerne vil ende højere oppe end sidste sæsons placering, så må vi blive mere dominerende i vores spil, siger Cöhring til bulibold.dk.

- Og her kan Max Kruse blive en vigtig brik. Han er en meget frigjort, offensiv spiller, der både kan score mål og lægge op til de andre. Sådan en spiller har man altid brug for på et hold. Vores spil kan blive meget mere varieret og hurtigere med ham på holdet. Det er i hvert fald håbet. Så må vi se, hvor vi ender i tabellen. Der er meget, der skal flaske sig, hvis vi skal ende på de europæiske pladser – men vi må vente og se.

Bud på opstilling

Ter Stegen – Jantschke, Dominguez, Stranzl, Daems – Hermann, Nordtveit, Xhaka, Arango/Raffael – Kruse, De Jong

 

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde

Sidste sæson: Nr. 8

Borussia Mönchengladbach kunne ikke følge op på den fremragende 2011/2012-sæson, hvor de endte på en flot fjerdeplads. Sidste sæson endte man fire pladser længere nede, hvor Lucien Favres tropper ikke for alvor var i nedrykningsfare – men man missede akkurat de europæiske pladser.

Mönchengladbach skulle forsøge at komme videre efter afskeden med den store offensive profil Marco Reus og forsvarsgeneralen Dante. I defensiven lukkede man hullet godt med Atletico Madrid-nyerhvervelsen Alvaro Dominguez, der tog dirigentstokken fra start og fik en fin første sæson – selvom holdet ikke var i nærheden af de imponerende få 24 indkasserede mål fra forrige sæson.

I angrebet savnede Borussia dog Marco Reus. Op til sæsonstart hentede man ellers Twentes topscorer, Luuk de Jong, som direkte afløser for 112 millioner kroner – men hollænderen slog ikke til med sine seks Bundesliga-mål i sin første sæson. Derfor har Gladbach været afhængige af scoringer fra andre steder på banen – det lykkedes til dels, men ikke nok til en placering på de europæiske pladser.

Gladbachs store styrke er den defensive, disciplinerede organisation, som træner Lucien Favre praktiserede både forrige og sidste sæson. Men når holdet skal skabe spillet selv, halter de ofte. Sådan var situationen flere gange sidste sæson, hvor man i den grad savnede den kreative Marco Reus.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/bor-moenchengladbach

http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/wechselboerse/2013-14/1/1-bundesliga/transfermarkt.html

Grundstamme i behold, plus offensive forstærkninger

I modsætning til opstarten til sidste sæson har Borussia Mönchengladbach denne gang formået at holde på de vigtigste spillere fra start-elleveren.

Klubben har blandt andet sagt farvel til angriberne Mike Hanke og Igor de Camargo, der aldrig for alvor slog til. Det efterlod dog et hul i offensiven, men her har Gladbach markeret sig stærkt og hentet en af sidste sæsons store offensive overraskelser i Bundesligaen, Freiburgs Max Kruse, og den brasilianske midtbanespiller Raffael, der er kommet til fra Dynamo Kiev efter et halvårligt lejeophold i Schalke 04.

Mönchengladbachs sportsdirektør, Max Eberl, har udtalt, at klubben stadig er på udkig efter en frontangriber, og denne kan sagtens komme inden transfervinduet lukker.

Hold øje med: Max Kruse

Den 25-årige offensive spiller scorede 11 mål for Freiburg i sidste sæson, og de takter vil man meget gerne se Kruse blive ved med at vise i Mönchengladbach-trøjen, hvor han er udset til at blive en playmaker.

 


OP 

 

 officiel hjemmeside  

WERDER BREMEN 

 

Det er overordentligt svært at være optimist på Werder Bremens vegne. I pokalen satte klubben en negativ rekord, da de for tredje år i træk røg ud i første runde til et hold fra den tredjebedste række. Klubbens økonomi gør, at man ikke er i stand til at hente nye spillere til, og dem de har (Hunt og Ekici) slog for nyligt løs på hinanden under en træning.

Om stemningen i klubben siger mangeårig Werder Bremen-fan og redaktør på det engelske Bundesligafanatic, Niklas Wildhagen, til bulibold.dk:

2012/13: 14

2013/14: 14-17?

- Werder har ikke vundet en eneste vigtig kamp siden Thomas Eichin (sportsdirektør) kom til. Fansene er begyndt at miste tålmodigheden, som man så efter pokalnederlaget til Saarbrücken. Der er en del anspændthed i klubben, så en god start er vital for Dutt og Eichin.

Meget afhænger altså af, at Dutt relativt hurtigt formår at få samling på holdet og får dem til at fremstå som en enhed. Kan spillere som Elia, Hunt og Ekici finde fælles fodslag, så har Werder Bremen en offensiv, der bør kunne volde selv de største hold problemer.

- Bestyrelsen og fansene vil have en sæson hvor Werder ikke slås med nedrykningen, men sådan som holdet har præsteret på det seneste, er det ikke svært at se klubben være indblandet i nedrykningskampen for fjerde gang på tre sæsoner. Der er nogle gode spillere på holdet, men der er også for meget middelmådighed i den nuværende trup, lyder det fra Niklas Wildhagen.

I defensiven skal der strammes op i forhold til sidste år, hvor holdet lukkede hele 66 mål ind, men var indsatsen mod Saarbrücken et varsel for, hvad der er i vente, så ligner det endnu en sæson i den nederste halvdel for klubben og dens i forvejen frustrerede fans.

Den pointe deles af Niklas Wildhagen, der påpeger at centerforsvarer Sebastian Prödl har været usikker tidligere.

- Derudover betyder Lukas Schmitz’ skade, at man må eksperimentere på venstreback samtidig med at Gebre Selassie ikke imponerede i højre side. Anfører Clemens Fritz kan godt spille pladsen, men hans præstationer svinger. Det samme er desuden gældende for målmanden Mielitz.

Bud på opstilling

Mielitz - Fritz, Prödl, Caldirola, Selassie - Makiadi, Ekici, Junuzovic - Elia, Hunt, Petersen

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: Nr 14

Der er ikke mange lyspunkter at hive frem fra sidste sæson for Werder Bremen. Faktisk var man i lang tid involveret i nedrykningskampen, og havde det ikke været for Kevin de Bruynes fantastiske præstationer, kunne det sagtens være gået helt galt. Ingen af de sidste tretten kampe resulterede i tre point, og seneste Bundesligasejr for det tidligere tophold ligger derfor et halvt år tilbage.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/werder-bremen

Ny træner, men trup svækket efter farvel til de Bruyne

Den største handel er uden tvivl sket på trænerposten, hvor klubmanden Thomas Schaaf efter 14 år som træner måtte sige farvel og tak. I stedet har Werder hentet Robin Dutt ind, der kommer fra jobbet som sportsdirektør i DFB og tidligere har stået i spidsen for Freiburg og Leverkusen. Selvom han ikke var en udpræget succes i Leverkusen, så er Dutt en dygtig træner, der før har vist, at han kan få meget ud af lidt.

Og det bliver også nødvendigt, hvis han skal lykkes i Bremen. Klubbens økonomi har det ikke for godt, og derfor er det også begrænset, hvad der er hentet ind til den kommende sæson.

Cedric Makiadi er dog kommet til fra Freiburg, og han bliver dermed genforenet med Dutt, som han spillede under i to sæsoner. Den tidligere topscorer fra 2. Bundesliga har sit udgangspunkt på den central midtbane, men er alligevel den hidtil mest direkte afløser for Kevin de Bruyne. Belgieren er efter lejeopholdet tilbage i Chelsea, og hans kvaliteter kommer de nok til at savne i det nordtyske.

I defensiven har klubben sendt Sokratis til Dortmund. Grækeren var sammen med Kevin de Bruyne bedste Werder Bremen-spiller i den forgangne sæson. Hans afløser er fundet i Inter, hvor U21-landsholdsspilleren Luca Caldirola er kommet til på en 4-årig kontrakt.

I angrebet kan klubben glæde sig over, at de også i den kommende sæson råder over Nils Petersen. Den 24-årige angriber er købt fri af Bayern, og kan han fortsætte takterne fra sidste sæson, bliver han en stor gevinst for klubben.


Hold øje med:
 Nils Petersen

11 mål blev det til i sidste sæson, og sammen med Aaron Hunt ligner han manden, der skal sørge for, at Werder Bremen Ikke havner i nedrykningsspillet.

 

 


OP

 

  officiel hjemmeside

 

BAYERN MÜNCHEN

De forsvarende mestre fra Bayern har så meget kvalitet i alle kæder, at de er klare favoritter til endnu et mesterskab. Det er lidt en kliché, men Bayerns største modstander i denne sæson kan meget vel blive dem selv. Inden Super Cuppen mod Dortmund skrev Sven Beckedahl fra SportBild følgende i en kommentar:

- Endnu bedre, endnu farligere og mere uberegnelig end i treble-sæsonen. Hvor skal det ikke ende? Det kan ikke udelukkes, at vi om en uges tid på selvsamme sider kan skrive, at mesterskabet allerede er afgjort. 

2012/13: 1

2013/14: 1-2?

Supercuppen blev dog tabt med 2-4 og viste (selv om det skal man at man måtte undvære Ribery og Neuer) om ikke andet, at Bayern ikke er uovervindelige. Efter sidste års magtdemonstration er rekordmestrene mere end nogensinde før holdet, alle vil besejre.

Det store spørgsmål er selvfølgelig også, hvor meget den nytilkomne træner Guardiola helt konkret vil ændre ved spillestilen. Indtil videre har han meget diplomatisk udtrykt ”at spillerne bestemmer spillestilen”, men i venskabskampene er der i hvert fald blevet eksperimenteret godt og grundigt.

I angrebet havde man nok også håbet på, at Lewandowski ville være kommet allerede i denne sæson, for med Gómez' afgang er angrebet en af holdets (meget få) svage punkter. Med de to Marioer (Mandzukic og Götze) har man både en rigtig og en falsk 9’er, mens gode, gamle Pizarro er klar til at aflaste mod de mindre hold. Men i de store kampe i specielt Champions League, kan manglen på en centreforward-type som Gómez dog vise sig at blive problematisk, når der er behov for en plan B.

Endelig er der jo kun 11 spillere, der kan spille samtidig, og selvom der i øjeblikket virker til at være god harmoni både på og udenfor banen med de mange stjerner, så kan det pludselig gå hurtigt i det sydtyske galehus, når kampen om spilletid skærper til.

Bud på opstilling

Neuer - Lahm, Martinez, Dante, Alaba - Schweinsteiger, Thiago, Kroos - Müller (Robben), Ribery – Mandzukic (Götze)

 

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: Mester

Færrest indkasserede mål i en sæson. Flest point i en sæson. Tidligst kårede mester. Største margin ned til nummer to. Samt Super Cup-, DFB Pokal- og Champions League-vindere. Holdet fra Säbener Strasse var ganske enkelt en klasse over samtlige modstandere, hvor kun en sen scoring af Bayer Leverkusen’s Sidney Sam forhindrede dem i at gå ubesejret igennem ligaen. Alle fremtidige Bayern-hold vil formentlig lide den skæbne at skulle holdes op med Bayern München-holdet fra 2012/2013 sæsonen.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/bayern-muenchen

Måltyven Gómez er væk, men Thiago og Götze styrker truppen

Det er de færreste trænere, der vinder the treble og derefter må forlade klubben, men da ledelsen så muligheden for at hente Pep Guardiola, var det aldrig aktuelt at forlænge med Jupp Heynckes. Tyskeren har dermed for anden gang måtte forlade en klub efter at have ført dem til Champions League-sejr. Det samme skete i 1998 i Real Madrid.

Det var formentlig den mest opsigtsvækkende handel nogensinde i tysk fodbold, da Bild i slutningen af april kunne afsløre, at Mario Götze fra den kommende sæson tørner ud for Bayern og Das Jarhunderttalent blev samtidig den dyreste spillerhandel mellem to Bundesligaklubber.

Den tidligere rekordindehaver, Mario Gómez, har valgt at skifte til Fiorentina, efter en sæson, hvor han for det meste var henvist til bænken. Det selvom hans scoringsnit med et mål hver 103. minut faktisk er to minutter bedre end legenden Gerd Müller.

Selvom den centrale/offensive midtbane i forvejen var stærkt besat, besluttede Guardiola sig for at udløse Thiago Alcantras frikøbsklausul. Den teknisk stærke spanier har fået godt med spilletid i træningskampene, og på nær indsatsen i supercuppen, hvor der var et par graverende opspilsfejl, er han faldet overraskende hurtigt ind på holdet.

Med Thiagos ankomst er der blevet plads til at sige farvel til Tymoshchuk, der efter fire års tro tjeneste, nu er tilbage i Zenit. Samtidig har man solgt det unge stortalent Emre Can til Leverkusen, hvor man håber, at han kan udvikle sig på samme måde som Toni Kroos gjorde, og derfor har klubben da også indført en tilbagekøbsklausul.

I defensiven er Jan Kirchhoff kommet til fra Mainz, og selvom han ikke er købt til startformationen, så kan han alligevel godt gøre sig forhåbninger om spilletid, da Holger Badstuber er ude det næste lange stykke tid.

Desuden har sydtyskerne skilt sig af med Nils Petersen, der har vekslet sin lejeaftale til en permanent kontrakt med Werder Bremen.

Hold øje med: Thiago Alcantra

Spanieren var den eneste spiller Guardiola ville hente, og bedømt ud fra hans første par kampe, virker det til, at han er tiltænkt en nøglerolle på det kommende Bayern-mandskab.


 OP officiel hjemmeside

HERTHA BERLIN 

Skulle man pege på en svaghed hos sidste sæsons Hertha-hold, var det defensiven, hvor man ikke havde bredden til at klare skader og karantæner. Det ser bedre ud forud for den nye sæson, men man kan stadig tillade sig at sætte spørgsmåltegn ved om spillere som Fabian Holland, Christoph Janker og Maik Franz har Bundesliganiveau.

 

Det er midtbanen der er holdets force, men kulthelten Ronny har igen-igen lavet klassikeren og taget en håndfuld kilo for meget på efter sommerferien i Brasilien. Han havde ellers lovet, at han ville komme tilbage fit, men indtil videre har han fået kritik af træner Luhukay. Det er knap så godt, når det i høj grad er ham man skal sætte sin lid til i det offensive spil. 

2012/13: 1 i BL2

2013/14: 13-16?

 

Der er nemlig ikke meget hyl over kvaliteten hos Herthas angribere. Firkløveret Ramos, Allagui, Lasogga, og Wagner skal kæmpe om den ene angrebsplads, men med sammenlagt 12 mål blandt de tre sidstnævnte i sidste sæson, er colombianske Ramos foretrukket i øjeblikket. Sidst han var i Bundesligaen scorede han dog blot 6 mål i 31 kampe.

 

Hertha BSC har ført en elevatortilværelse de seneste sæsoner og spørgsmålet er, om man har kvaliteten til endeligt at konsolidere sig i Bundesligaen. Med et godt besøgt stadion og en stor fanbase, er rammerne der for en stærk hjemmebane, men i forhold til oprykkerkollegaerne fra Braunschweig, besidder man ikke helt samme arbejdsraseri, sammenhold og passion på banen. Det er derfor i lidt højere grad op til de enkelte (som Ronny, Lustenberger og Ramos) at grave gode præstationer frem kamp efter kamp.

 

Når det er sagt bør kvaliteten i truppen være god nok til at man kan undgå nedrykning.

 

Bud på opstilling

Kraft - Ndjeng/Pekarik, Langkamp, Brooks, van den Bergh - Lustenberger, Kluge/Hosogai - Allagui, Ronny, Baumjohann - Ramos

 

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: Nr 1 i 2. Bundesliga

Hertha BSC var klokkeklart det stærkeste hold i sidste sæsons 2. Bundesliga, hvor man var ubesejret hjemme på Olympiastadion og kun tabte to udekampe. Den brasilianske midtbanedynamo, Ronny, var intern topscorer med 18 af holdets 65 mål og generelt sæsonens bedste spiller.

 

Det var tydeligt, at hovedstadsholdet var et niveau over modstanderne i 2. Bundesliga og ligesom i 2010/11 lykkedes det altså at rykke direkte op igen efter en nedrykning. Dengang resulterede den efterfølgende Bundesligasæson i en 16. plads og en tur tilbage i den næstbedste række efter playoffkampene - et scenarie man meget gerne vil undgå i denne ombæring.

 

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/hertha-berlin

Tro på oprykker-truppen (dog forstærket)

Hertha har været relativt stille på transfermarkedet og det ser ud til, at man i store træk tror på den trup der rykkede op. Der er dog kommet en lille håndfuld forstærkninger til, med den japanske defensive midt Hajime Hosogai som den dyreste (€1 million fra Bayer Leverkusen).

Defensiven styrkes yderligere Sebastian Langkamp (midterforsvar) og Johannes van den Bergh (venstreback) fra henholdsvis Augsburg og Fortuna Düsseldorf, mens den tidligere Schalke-, Gladbach- og Bayern-spiller, Alexander Baumjohann (off. midt), får endnu en chance for at forsøge at slå til i Bundesligaen.

 

Man har blot sagt farvel til en række ungdomsspillere, der ikke har slået til i klubben, og har altså formået at holde på den trup der rykkede op.

 

Hold øje med: Ronny

Den kvabsede brasilianer har et spark som en hest (målt til over 220 km/t!) og bidrog til cirka halvdelen af holdets mål sidste sæson. Han har dog endnu ikke vist sit værd i Bundesligaen (var også hos Hertha i 11/12 hvor holdet rykkede ned, og Ronny mest var reserve) og med en kampvægt på over det ønskede, er det ikke sikkert han slår til.


OP 

 officiel hjemmeside

 

WOLFSBURG 

Wolfsburg har holdet og profilerne til at blande sig om de europæiske pladser i denne sæson. Hvis man tager de danske briller af, så er det er en forstærkning for holdet, at man har sagt farvel til Simon Kjær og i stedet valgt at hente Timm Klose ind. Kjær var alt for ustabil i sit spil og var desværre – for begge parter – ikke den ønskede forstærkning i defensiven. Klose er derimod en spiller, træner Hecking kan stole på. De to har tidligere arbejdet sammen i Nürnberg, og det er ventet, at Hecking giver schweizeren meget ansvar i denne sæson.

 

Længere fremme er det op til Diego at styre showet. Der var ellers rygter om, at brasilianeren ønskede at vende tilbage til Atletico Madrid, som han med stor succes var lejet ud til i forrige sæson. Men stemningen under Dieter Hecking er blevet bedre, og det har også smittet af på Diego. I forårssæsonen viste playmakeren fin form under den nye træner, hvor det blev til seks mål og fire assist. 

2012/13: 11

2013/14: 5-8?

 

Helt i front skal hollandske Bas Dost dog forbedre sit scoringsgennemsnit. Der var store forventninger til angriberen, da han kom til Wolfsburg forud for sidste sæson efter imponerende 25 scoringer i 32 kampe for Heerenveen året inden. Det blev dog kun til otte mål i den grønne Wolfsburg-trikot og en masse brændte chancer. Hecking tror dog stadig på Bas Dost som Torjäger, og fansene håber da også i den grad, at Dost i samarbejde med Diego vil bombe i denne sæson.

 

Vigtigst af alt er det dog, at der er kommet styr på organisationen på ledelsesniveau. Klaus Allofs rydder stadig op i den store trup, mens Dieter Hecking forsøger at implementere flere af sine idéer til holdet. Hecking er, som Dortmunds træner, Jürgen Klopp, stor tilhænger af ”Gegenpressing”. Han vil gerne have, at holdet står højt på banen, er aggressive og hurtige til at generobre bolden.

 

Det lykkedes Wolfsburg-holdet at spille mere på denne måde i foråret, men man så også flere gange, at der skal gå noget tid, før spillerne forstår hinanden til fulde. Dette system er risikobetonet, for det åbner op for store muligheder for modstanderne, hvis man fejler.

 

Wolfsburg mangler nok også en spiller i det defensive, der kan styre dette presspil – og det ved Klaus Allofs udmærket godt. Derfor har han også sat alt ind for at hente Luiz Gustavo fra Bayern München til den defensive midtbane. Det ville også forstærke holdet markant – det er kicker.de’s journalist, Thomas Hiete, der følger Wolfsburg tæt, også enig i.

 

- Der er brug for en kvalitetsspiller på den defensive midtbane. Og her ville Gustavo være idéel for Wolfsburg-holdet. Lykkes det at hente ham, ville det være et stort scoop, siger Thomas Hiete til bulibold.dk

 

Men generelt er holdet noget stærkere end sidste sæson. Under Magath var der mange spillere, der mistede lysten til at spille. Og efter Hecking er kommet til, er der kommet mere optimisme. De 10 sidste kampe i sidste sæson, hvor man var ubesejret, har givet et selvtillidsboost. Klaus Allofs har udtalt, at man går efter at ende i den bedste tredjedel af ligaen, men Champions League-kvalifikation er der ingen, der snakker om. Selvfølgelig vil Volkswagen-koncernen, der poster mange millioner ind i klubben, meget gerne vise sig på allerhøjeste niveau igen, men konkurrencen er stor i den øverste del. Derfor vil man ikke komme med alt for store udtalelser, lyder det videre fra den tyske journalist.

 

Bud på opstilling

(4-2-3-1) Benaglio – Träsch, Naldo, Klose, Rodriguez – Koo, Polak – Vieirinha, Diego, Perisic, Bas Dost/Olic

 

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: Nr 11

 

Wolfsburg fik en katastrofal start på Bundesligaen sidste sæson under ledelse af den kontroversielle træner Felix Magath. Efter de første otte runder lå man sidst i tabellen og spillerne viste utilfredshed med Magaths trænings- og spillestil. Især brasilianske Diego led under den tidligere Bayern München-træners mandskabsbehandling, og playmakeren var en skygge af sig selv i efterårssæsonen.

 

Det fik da også en konsekvens. Magath blev fyret i november måned, og klubbens andenholds træner, Lorenz-Günther Köstner, overtog ansvaret kortvarigt. Köstner fik styr på organisationen, men klubben ville ikke satse på ham som en langvarig løsning. De havde nemlig andre planer.

 

Først ansatte de tyske mestre fra 2009 Werder Bremens dygtige sportsdirektør, Klaus Allofs, midt i november måned – og to måneder senere hentede man Nürnbergs træner, Dieter Hecking ind til trænertjansen.

 

Det skulle vise sig at være en god idé. Allofs begyndte stille og roligt at rydde op i den kæmpestore trup, som Magath havde overbebyrdet med spillere, mens Hecking fik organiseret holdet, indførte et mere agressivt presspil og endte med at være ubesejret i de sidste 10 kampe i ligaen.

 

Det rakte ikke til en europæisk plads, da man alt for mange gange spillede uafgjort på hjemmebane mod de lavere hold som Nürnberg, Hoffenheim og Düsseldorf. Men spillet og humøret var langt bedre på holdet under Hecking.

 

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/wolfsburg

 

Oprydning (farvel til danskere) og forstærkning

Sportsdirektør, Klaus Allofs, har også i dette transfervindue ryddet godt op i truppen og sendt dyre marginalspillere videre i karrusellen. Det har blandt andet betydet et farvel til den tidligere danske landsholdsspiller, Thomas Kahlenberg, der fik minimal spilletid i sidste sæson.

 

Mere spilletid blev der til Simon Kjær, men ham valgte Wolfsburg at sælge til franske Lille efter en noget ustabil sæson fra danskerens side. I stedet for Kjær har man sikret sig Nürnbergs stærke midtstopper, Timm Klose, som viste stor styrke i sidste sæson.

 

På den centrale midtbane har Wolfsburg hentet sydkoreanske Ja-Cheol Koo tilbage fra et lejeophold fra Augsburg, hvor han imponerede. Klubben er dog stadig på udkig efter en forstærkning på den plads, og ifølge rygterne er man særdeles tæt på at hente Luiz Gustavo i Bayern München, som ville være en fantastisk tilføjelse. 

 

Daniel Caligiuri er også på plads i Volkswagen-klubben efter en flot sæson hos overraskelserne fra Freiburg, og offensivspilleren giver Wolfsburg en ekstra dimension i angrebet.

 

Hold øje med: Diego

Den brasilianske playmaker er Wolfsburgs allerstørste stjerne. Og når spillelysten er i top, er han en af Bundesligaens største profiler. Det ser ud til, at Diego harmonerer fint med træner Hecking, og det kan betyde store ting for hele Wolfsburg-holdet, hvis den lille tekniker for alvor folder sit store talent ud.

 

 


 OP


 officiel hjemmeside

 

EINTRACHT BRAUNSCHWEIG 

Når Bundesligaen skydes i gang igen efter sommerpausen bliver det med et gensyn med en af tysk fodbolds glemte koryfæer. Eintracht Braunschweig, et hold med bunker af sjæl og en stolt og lang tradition, står overfor den største sportslige udfordring i mands minde; overlevelse i landets bedste række med en uerfaren trup.

Eintracht Braunschweig er ikke en hvilken som helst Bundesligaoprykker. Som en af de oprindelige 16 medstiftere af den moderne Bundesliga i 1963 er de gul-blå løver fra Niedersachsen et minde fra en svunden tid, hvor fodbold var fodbold og penge noget man talte i D-mark. Klubben var dengang progressiv og succesfuld. Man hentede det tyske mesterskab i 1967 og var blandt andet det første tyske hold, der stillede med en trøjesponsor da man lavede en aftale med Jägermeister. Da man for første gang i klubbens historie rykkede ned i sæsonen 1973-74 var der derfor ingen, der rigtigt rynkede på næsen.

Siden skulle det dog gå ned af bakke på dramatisk vis. I 1984-85 rykkede man atter ud af Bundesligaen og allerede i 1987 gik turen videre til den tredjebedste række. Her optrådte man i rollen som elevator-darling mellem de to næstøverste ligaer indtil man i 2008 kom så langt udover afgrunden, at det nærmede sig et komplet kollaps. Midt i en økonomisk krise afværgede førsteholdet kun med nød og næppe den katastrofale nedrykning til den fjerdebedste række med en målscore på sølle tre mål mere end de endelige nedrykkere fra Magdeburg. 

2012/13: 2 i BL2

2013/14: 15-18?

Der skulle ske noget og en modig beslutning blev taget. Man hev klubmanden Torsten Lieberknecht frem i førersædet og gav ham frie tøjler. Det desperate skulle dog vise sig at være det rigtige. Med Lieberknecht vendte tingene endelig og trænerfænomenet er i dag ”den vigtigste mand i Braunschweig” fortæller den lokale sportsjournalist Christian Brahmann til bulibold.dk.

- Alle i Braunschweig er euforiske i de her dage, siger Brahmann, der til dagligt dækker Eintracht Braunschweig tæt for Braunschweiger Zeitung.

- Hele byen fejrer at man endelig er tilbage efter 28 år. Det er noget ganske spektakulært.

Spektakulært er i denne sammenhæng næsten en underdrivelse. På blot fem år (!) har Lieberknecht ført klubben igennem tabellerne med et attraktivt og modigt fodboldprojekt, og man er nu pludselig Erstligist for første gang i næsten tre årtier.


Bonde-tikitaka og stramme støvler

Lieberknechts fodbold kan måske bedst betegnes som en form for bonde-tikitaka. Den blot 40-årige træner vil gerne spille attraktiv, fremadrettet fodbold, men har været snu nok til at indse at han har begrænsede midler til rådighed. Han har derfor spædet opskriften til med en portion bundsolid overlevelsesinstinkt.

Når man havde det svært mod modstanderne i 2. Bundesligaen, fandt Lieberknecht lynhurtigt ud af at fjerne foden fra speederen og i stedet spille iskoldt på omstillinger og dødbolde – en taktik som gjorde hans mandskab til en skræmmende og effektiv pointsluger. Også selvom støvlerne af og til skulle snøres stramt og pointene ofte blev hentet ét af gangen.

På spillersiden holdt han sig også i skindet når det var nødvendigt. Braunschweig er noget så sexet som en traditionsklub med et ikkeeksisterende transferbudget, så man har været nødt til at holde fast i de betroede kræfter og blot krydre truppen med talenter fra rivaler og klubbens egne rækker.

- Bærende spillere som Deniz Dogan og Dennis Kruppke har derfor været med stort set hele vejen, forklarer Brahmann.

- Resten er unge, billige talenter som man enten har rykket op fra egen udvikling eller hentet for en slik hos konkurrenterne.

Lieberknecht skal holde tungen lige munden, hvis klubbens målsætning om overlevelse skal nås. Topscorer Domi Kumbela nettede 19 gange sidste sæson, men er skadet og misser derfor de første uger. Meget af benzinen på Eintrachts bål skal derfor uundgåeligt komme fra folk som Biakcic, Henn, Perthel og Vranic, der alle er spillere, som om få dage træder ind på en af verdens største fodboldscener med et minimum af erfaring.

Udenfor banen er fundamentet dog ved at blive støbt til noget mere end en vagabondtilværelse i toppen af tysk fodbold. Efter et forlænget ophold i Tysklands fodboldskærsild er Braunschweig atter ved at finde økonomisk helle, ikke mindst takket være en større sponsoraftale med SEAT. Samtidig er Eintracht-Stadion blevet renoveret. Allerede i 3. Ligaen kunne man mønstre flere tilskuere end mange 2. Bundesligahold, og sidste sæson holdt man et snit på 25,000 som den 24. største klub i Tyskland. Interessen for fodbold på første klasse i byen, der er på størrelse med Århus, er enorm.

Først fejring, så erfaring

 - Derbyet mod Hannover 96 bliver et af sæsonens højdepunkter, siger Brahmann og drømmer sig tilbage til tider, der synes rigtig langt borte, men som nu igen lurer lige om hjørnet.

- Det er et af de hotteste derbyer i Tyskland, og det kan ikke beskrives hvordan det føles igen at få chancen for at se den kamp.

- Det bliver en stor sæson, uanset hvad. Mange eksperter siger at Braunschweig vil lide samme skæbne som [Greuther] Fürth og rykke direkte ned igen, simpelthen fordi man ikke har erfaringen. Men lige nu er det lige meget – hele byen fejrer blot at vi er tilbage.

Genkomsten til Bundesligaen er Lieberknechts og Eintracht Braunschweigs svendestykke, og allerede en lille triumf i sig selv. Med oprykningen og generhvervelsen af topklubsprædikatet har man opnået lang mere end hvad mange havde turde tro for blot få år siden. Bundesligaen var målet, men ikke enden. Hvad der venter forude er næste anstrengelse for et traditionsrigt hold, der med en bemærkelsesværdig solstrålehistorie for længst har sejret ad helvede til.

Bud på opstilling

Davari - Vilsvik, Dogan, Bicakcic, Reichel - Theurkauf, Caligiuri - Elabdellaoui, Kruppke, Hochscheidt - Kumbela

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: Nr 2 i 2. Bundesliga

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/braunschweig

Køb af norsk back slår klubrekorden

Købet af norske Lars-Christopher Vilsviks (højreback) skal nævnes. Fee over €1m og slår dermed klubrekorden fra 1977, hvor man købte Paul Breitner fra Real Madrid for 1,6m D-Mark.

Hold øje med: Kumbela

Topscorer fra 2. Bundesliga med 19 mål i 30 kampe. Har været med siden Regionalligaen og spørgsmålet er om han kan steppe op til Bundesliga-niveau. Han er dog skadet helt til oktober, hvorfor man må kigge andetsteds. Her skal anfører Dennis Kruppe nævnes. Han har erfaring fra Bundesligaen med Freiburg (2003-2005) og har ligeledes taget turen fra 4. til 1. række.


OP 

 officiel hjemmeside

 

HANNOVER 96

Det er svært at se, hvordan Hannover skal forbedre sidste sæsons niendeplads med det nuværende hold. Derfor kan det virke mærkværdigt, at præsident Martin Kind, tre dage før Bundesligaen sparkes i gang i et interview med kicker, erklærede, at målsætningen er at slutte blandt de 3-6 bedste.

- Vi vil i Europa, og det er godt med klare mål for klubben. Hvis Mirko Slomka ellers lykkes med at sætte et taktisk godt indstillet hold op både defensivt og offensivt, så har vi en chance for at lykkes. 

2012/13: 9

2013/14: 8-12?

Umiddelbart en forfriskende ambitiøs udmelding, men det er nok snarere et forsøg på at lægge pres på Mirko Slomka.

Den 45-årige træner har været en ubetinget succes, siden han kom til i 2010, men det er som om, den kære Mirko har mistet magien.

For godt et år siden blev han kørt i stilling til at overtage efter Heynckes i Bayern, men selv en agent med Schønbergske spin-evner ville ikke drømme om at lave den kobling i dag.

Skal Martin Kinds prognoser føres ud i virkeligheden, er Mirko Slomka og hans udvalgte altså tvunget til at overgå sig selv. Det kræver, at Sane ret hurtigt skal skabe stabilitet i defensiven, og så skal man helst også undgå længerevarende skader til profiler som eksempelvis Leon Andreasen, hvilket har været mere reglen end undtagelsen de foregående par sæsoner. Hvis ikke, er det nok farvel til Europa og formentligt også farvel til Mirko Slomka.

Bud på opstilling

Zieler - Cherundolo, Sane, Schulz, Pander - Bittencourt, Stindl, Andreasen - Huszti, Diouf, Schlaudraff (Ya Konan)

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: Nr 9

Efter en fjerde og en syvende plads havde Hannover 96 forventninger om igen at kunne spille med om de europæiske pladser, men selvom klubben kun sluttede seks point fra den adgangsgivende EL plads, var de i realiteten aldrig i nærheden af Europa.

Dertil var deres udebanestatistik med sølle 13 point, samt en defensiv der indkasserede hele 62 mål (flere end de to nedrykkere fra Düsseldorf og Greuther Fürth) simpelthen for dårlig. Så hjalp det knap så meget at Diouf og resten af offensiven selv nettede 60 gange, hvilket var fjerdebedst i ligaen.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/hannover-96

Lettere svækket trup

Selvom det var defensiven, der var den store akilleshæl for Die Roten, så er det begrænset, hvor meget klubben har forstærket sig i det bagerste geled.


Ind er kommet Salif Sane fra franske Nancy, der var den spiller i den franske liga, der havde den højeste procentsats af vellykkede tacklinger, ligesom man har været en tur i Nürnberg og fundet Florian Ballas. Sane er formentlig tiltænkt en fast plads i centerforsvaret, mens sidstnævnte blev vejet og fundet for let i Nürnberg, og er hentet ind i mangel af bedre.


Samtidig har Hannover sagt farvel til Johan Djourou, der har fået en lejeaftale i stand med Hamburg, mens den unge Konstantin Rausch er smuttet til Stuttgart. Det er derfor svært at se, hvordan de 62 indkassere mål fra sidste sæson skal forbedres markant, til trods for at klubben i Ron-Robert Zieler fortsat råder over en af de bedste og mest undervurderede målmænd i tysk fodbold.

Hvad der har manglet i defensive forstærkninger, har der til gengæld været fornuftigt af i offensiven. Mest iøjnefaldende er Leonardo Bittencourt, der er kommet til fra Dortmund. Tysk-brasilianeren har et stort uforløst potentiale, og han kan meget vel blive en af Bundesligaens positive overraskelser. Til at skabe konkurrence om pladserne på midtbanen har man også hentet Edgar Prib, der kan dække de fleste pladser og var en af få lyspunkter hos Greuther Fürth sidste år. Derfor gør det heller ikke det store, at Sergio Pinto er taget sydpå til Levante.

I angrebet er Abdellaoue taget til Stuttgart, så endnu mere ansvar er nu lagt på skuldrene hos Diouf.

Hold øje med: Leonardo Bittencourt

Selvom det kun blev til fem optrædener for Dortmund, nåede det unge talent alligevel at vise sig frem. Får han tillid fra Slomka kan han med sin eminente spilforståelse blive et vigtigt aktiv i Hannovers kamp for de europæiske pladser.

 


 OP

 officiel hjemmeside

HOFFENHEIM

Siden maj måned, hvor overlevelsen blev sikret, har Hoffenheim reddet videre på en bølge af succes. Præstationerne i træningskampene har været imponerende, hvor især 4-1 sejren mod Olympiakos skiller sig ud. I pokalen gik man let videre med hele 9-0, og generelt virker det til, at Hoffenheim spillerne har genfundet den spilleglæde, der ellers var langt væk tilbage i begyndelsen af foråret.

I afdelingen af positive nyheder er det også værd at nævne, at Boris Vukcevic er inkluderet i spillertruppen for den kommende sæson. Selvom han formentlig ikke kommer til at få mange minutter, så er det et signal om den optimisme, der hersker i klubben i øjeblikket. 

2012/13: 16

2013/14: 8-12?

En stor del af årsagen til den optimisme hedder Markus Gisdol. Den tidligere assistent i Schalke, tog over midt i april efter Marco Kurz, og med ham ved roret er der kommet mere struktur på holdet. Han har fundet en god balance mellem de erfarne kræfter og de unge talenter, og så virker hans åbne kommunikationsstil til at være en succes.

Det er blandt andet kommet Jannik Vestergaard til gode, der forud for denne sæson er blevet udnævnt til delt viceanfører. 

Optimisme er selvfølgelig ikke nok til at bære holdet hele vejen igennem, så hvis Hoffenheim ikke skal havne i nedrykningskampen igen, skal der først og fremmest lukkes af i defensiven. Med 67 indkasserede mål var Hoffenheim således det hold, der lukkede flest mål ind. Midterforsvaret, der formentlig kommer til at bestå af Abraham og Vestergaard, har dog virket godt organiseret i træningskampene, og så har man i Casteels endelig fundet sin førstemålmand. Efter sidste års mislykkede eksperiment med først Tim Wiese og sidenhen Gomes, var det først da den knap to-meter høje belgier overtog målet, at der kom styr på defensiven.

Det er stadig tidligt på sæsonen, men Modeste ser allerede nu ud til at blive en stor gevinst, og går alt op i en højere enhed kan Hoffenheim måske endda spille med om de europæiske pladser.

Bud på opstilling

Casteels - Beck, Abraham, Vestergaard, Thesker - Rudy, Firmino, Polanski, Volland, Elyounoussi (Salihovic) – Modeste

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

 

Sidste sæson: Nr 16

Med 13 minutter tilbage af sidste sæsons Bundesliga tydede alt på, at Hoffenheim måtte en tur ned i den næstbedste række. Bagud 1-0 ude mod Dortmund og presset til en sejr, lykkedes det mirakuløst at vende det til 2-1 i slutminutterne takket været to scoringer fra Salihovic og et kontroversielt, men korrekt annulleret mål i det 93. minut.

I de to relegationskampe mod Kaiserslautern red man videre på bølgen og sikrede sig forholdsvis komfortabelt en ny sæson i Bundesligaen.

Det var så også omtrent, hvad der var af positive historier om Hoffenheim i en sæson, hvor alt gik galt. Det elendige spil på banen blev kun overskygget af det forfærdelige biluheld, der nær kostede Boris Vukcevic livet.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/hoffenheim

Styrket offensiv

Hoffenheim har tidligere haft ry for at være aktive på transfermarkedet, men efter Dietmar Hopp har sat sig lidt tungere på pengekassen, er det begrænset, hvad der er kommet ind.

Op til sæsonstart har klubben i stedet valgt at rykke unge spillere som Grifo og Karaman op fra reserveholdet ligesom, der er brugt penge på at forlænge kontrakterne med en række nøglespillere.

De penge der trods alt er brugt er blevet øremærket til offensiven, hvor angriber Anthony Modeste er kommet til fra franske Bordeaux. Han scorede to gange i sin officielle debut mod SG Aumund-Vegesack i pokalen, og han er købt ind som den naturlige afløser for Joselu, der i stedet er skiftet til Frankfurt. Der er også sagt farvel til Igor de Camargo, der efter endt lejemål er skiftet til Standard Liege.

Til den venstre wing har klubben hentet den spændende, norske spiller Tarik Elyounoussi fra Rosenborg, der blandt andet har 21 landskampe og seks mål på CV’et.

Hold øje med: Kevin Volland

Det var svært at se, at sidste år var hans første i Bundesligaen. Var i flere kampe den positive overraskelse hos et ellers underpræsterende Hoffenheim-hold, og han kan blive denne sæsons helt store højdespringer. Forlængede for nyligt sin kontrakt til 2017.


  


OP 

 officiel hjemmeside

 

FREIBURG

Efter en stor udskiftning i truppen er der naturligvis en del spørgsmålstegn for den nye sæson, når de nye spillere skal lære at spille sammen. Samtidig skal man deltage i Europa League, og det plejer at gøre et indhug på de mindre holds pointhøst i ligaen – og Streich er normalt ikke glad for at rotere sine faste startere.

Chris Walker, der dækker Freiburg på engelsk, siger til bulibold.dk:

- Det var en skam at så mange nøglespillere forlade klubben og det vil tage tid for de nye at finde sig til rette. De ser dog lovende ud og passer til Christian Streichs stil. 

2012/13: 5

2013/14: 9-13?

Freiburg-fansene kan trøste sig ved at defensiven næsten er identisk med sidste sæsons. Matthias Ginter og Fallou Diagne er et stærkt par i midterforsvaret og var medvirkende til at man kun indkasserede 40 mål (tredjemindst efter Bayern og Leverkusen). Kan de gentage den bedrift – eller komme tæt på – bør nedrykning ikke blive et tema.

Spørgsmålet er hvor godt offensiven kommer til at fungere. Der er mange nye folk og de skal alle lære at spille i Streichs formationsløse opstilling, hvor man skal kunne gøre sig på flere pladser.

- Som altid gælder det for Freiburg om at undgå nedrykning, og alt andet – inklusiv Europa League – må ses som en bonus. Det er en genopbygningssæson og det ville være forkert at forvente en gentagelse af sidste år, siger Chris Walker til bulibold.dk

Det tegner dermed lidt til en sæson, der både kan blive fugl og fisk. Freiburg er det evige springbræt til større eventyr, men er der en mand der kan få meget ud af lidt, er det Christian Streich.

Bud på opstilling

Baumann – Mujdza, Ginter, Diagne, Sorg – Schmid, Fernandes, Schuster, Pilar (når fit) – Hanke, Mehmedi

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: Nr 5

Freiburg havde en fænomenal sidste sæson, hvor man noget overraskende sikrede sig en billet til Europa League, og endda havde Champions League mere end inde for rækkevidde, da man i sæsonens sidste runde mødte Schalke 04 i en direkte duel om fjerdepladsen.

Det var ikke kun i ligaen, at tingene kørte for den lille klub, også i pokalturneringen gik det godt, og comebacket mod Mainz i kvartfinalen står som et mindeværdigt øjeblik i den overståede sæson.

Manden bag successen er træner Christian Streich og hans taktiske ”Kreisel”-tilgang (snurretop), hvor dynamik og løbevillighed er kodeordene, og hvor formationen nærmer sig Spaniens variant med den falske nier. På denne vis lykkedes det Freiburg ved vinterpausen kun at halte efter Bayern, Dortmund og Schalke angående antal chancer skabt.

I den sidste del af sæsonen begyndte tingene dog at skurre i klubben. Flere spillere annoncerede deres farvel, ligeså gjorde sportsdirektør Dirk Dufner, mens Christian Streich kæmpede for at samle trådene.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/freiburg

Kvægmarkedet i Freiburg

Hvor skal man starte? Streich kaldte det et kvægmarked den måde hvorpå spillerne én efter én forlod klubben pga. lave frikøbsklausuler i deres kontrakter.

Max Kruse var dog profilen på et hold man ellers fristes til at kalde profilløst. Den alsidige offensivspiller blev købt af Gladbach efter blot én sæson i klubben. Også Daniel Caligiuri og Jan Rosenthal er rykket videre til større klubber og lønsedler, og forlader dermed Freiburg-offensiven, mens man længere tilbage på banen må sige farvel til Cédric Makiadi og Johannes Flum.

Trods at have fået over €10 millioner ind i transferindtægter har Freiburg ikke kastet om sig med penge. Faktisk har man kun brugt en femtedel, men man har dog kunne lokke nogle spændende spillere til Streichs projekt med udsigt til Europa League.

Én af dem er midtbanespilleren Gelson Fernandes, der trods sine blot 26 år, har en fortid i både Manchester City, St. Etienne, Chievo, Leicester, Udinese og Sporting Lissabon. Han er en spiller der skal tages hånd om og under Streich er det muligt han igen kan finde niveauet.

Mange af de andre indkøb er også regulære Streich-spillere; unge, alsidige talenter, der mangler at blive vist den sidste tillid. Vaclav PilarFrancis Coquelin og Admir Mehmedi er kommet på låneaftaler fra henholdsvis Wolfsburg, Arsenal og Dynamo Kiev, mens den franske U20-landsholdsspiller, Christopher Jullien, er hentet på en fri transfer i Auxerre, og Felix Klaus hentet i Greuther Fürth.

Med sine 29 år skiller Mike Hanke sig ud fra dette billede, men den tidligere Gladbach-angriber er arbejdsom og kan med sin erfaring blive vigtig i de europæiske kampe.

 

Hold øje med: Jonathan Schmid

Den 23-årige franske højrekant var delt topscorer med 11 mål sidste sæson og er en af de få tilbageværende offensive kræfter. Han skal videreføre projektet som en af kulturbærerne på holdet.


OP

 officiel hjemmeside

HAMBURGER SV

Når man siger farvel til en af sidste sæsons bedste spillere på holdet og i samme ombæring ikke henter en ordentlig erstatning ind, så kan man ikke komme udenom, at man er blevet svækket i forhold til sidste sæson.

Heung-Min Son var et stort aktiv for HSV i sidste sæson – ikke kun med sine mål, men også aggressivitet i angrebet, driblinger og et stærkt blik for kontraspillet. Ind er i stedet kommet Zoua, som kun formåede at score et enkelt mål i sidste sæson for Basel. 

2012/13: 7

2013/14: 6-9?

Derfor er det meget lagt op til, at letten Rudnevs sammen med Van der Vaart skal tage det store slæb i det offensive spil akkompagneret af Jiracek, Aogo og Beister fra flankerne. Der er fin kvalitet i de spillere, men hvis der kommer en skade eller to, virker HSV alt for sårbare i angrebet.

Sidste sæsons dårlige defensiv er heller ikke blevet markant forstærket. Ind er kommet Lasse Sobiech fra Dortmund, Jonathan Tah fra klubbens U19 og Arsenals Johan Djourou. Sidsnævnte er udset til at have en større rolle på holdet, men han er en meget skadesplaget spiller, som allerede nu inden Bundesligaens første kamp er blevet opereret for en lyskenskade og derfor er tvivlsom til de første kampe.

På ledelsesniveau er der også sket en ændring. Frank Arnesen blev i maj måned fyret som sportsdirektør efter to år i klubben. Danskeren blev ofte kritiseret for sine indkøb og lidt lemfældige omgang med klubbens økonomi i forbindelse med kontraktforlængelser. Det kostede Arnesen jobbet – og i stedet hentede HSV 47-årige Olivier Kreuzer fra samme stilling i Karlsruher.

Hamburg-klubben har chancen for at blande sig i kampen om de europæiske pladser i denne sæson, men det kan komme til at koste, at der ikke er hentet en ordentlig erstatning ind for profilen Son.

Bud på opstilling

Adler – Diekmeier, Westermann, Djourou/Sobiech, Janssen – Badelj, Arslan – Jiracek, Van der Vaart, Beister – Rudnevs

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: Nr 7

HSV og sportschef Frank Arnesen fik på transfermarkedets sidste dag forstærket sig markant, da det lykkedes at hente den fortabte søn, Rafael Van der Vaart ”hjem” til det nordtyske. Forhåbningerne blandt klubbens fans var da også, at man nu endeligt kunne blande sig i toppen efter sidste sæsons meget skuffende 15.plads – og at man endeligt med Van der Vaart i spidsen kunne sikre sig europæisk deltagelse.

Den hollandske stjernespiller levede da også flere gange op til hypen, hvor han servicerede sydkoreanske Heung-Min Son og nytilkomne Artjoms Rudnevs i angrebet, der med hver deres 12 mål i Bundesligaen var vigtige for HSV i det offensive sammen med Van der Vaart.

Men Hamburger SV endte igen lige uden for de europæiske pladser for fjerde sæson i træk. Det skyldtes bl.a., at Thorsten Finks mandskab tabte de vigtige kampe mod deres direkte modstandere til de øverste pladser, Frankfurt og Freiburg. HSV’s fans havde heller ikke meget at glæde sig over på hjemmebane, hvor holdet kun formåede at score sølle 17 mål gennem hele sæsonen. Kun bundholdet Greuther Fürth var dårligere.

Den største kritik må det defensive dog tage imod. Hele 53 mål indkasserede holdet i sidste sæson – og det er kun fire mål færre end forrige sæson, hvor man endte på en 15.-plads.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/hamburger-sv

Defensiv styrket, men samlet er holdet svækket

Op til denne sæson har HSV købt ind for at forstærke den defensive linje. Tre nye midtstoppere er kommet til klubben. En af dem er Johan Djourou, der er lejet i Arsenal sæsonen ud. Den schweiziske landsholdsspiller er udset til at danne makkerpar med Heiko Westermann eller Michael Mancienne i midterforsvaret, men Djourou er kendt for sin lange skadeshistorik, og spørgsmålet er, om han er en holdbar løsning. Ex-Dortmunderen Lasse Sobiech kan presse på for en startplads.

I angrebet har man sagt farvel til svenske Markus Berg og sidste sæsons måske bedste HSV-spiller, Heung-Min Son. Sydkoreaneren blev fristet af Champions League-fodbold og skiftede derfor til ligakonkurrenterne fra Bayer Leverkusen for godt og vel 75 millioner kroner.

Ind i stedet er Jacques Zoua kommet fra FC Basel. Fink har tidligere være træner i Basel og kender derfor Zoua i forvejen. Man forsøgte sig også med at hente den rutinerede Roque Santa-Cruz, men han (eller dvs. hans kone) valgte at blive i Malaga.

Af yngre spillere har man nuppet Kerem Demirbay på en fri transfer fra Borussia Dortmund og fået Hakan Calhanoglu tilbage fra leje i Karlsruhe, hvor han havde en blændende sæson med 17 mål og 12 assists i 3. Liga. Der er store forventninger til de to tyrkiske U-landsholdsspillere og især Calhanoglu bliver spændende at følge.

Hold øje med: Artjoms Rudnevs

Den første lettiske Bundesliga-spiller nogensinde får et kæmpe ansvar i sin anden sæson i den bedste tyske række efter Sons farvel. Skal HSV blande sig i toppen, skal Rudnevs nok som minimum score de 12 mål, som han gjorde i sidste sæson.


 

 


 

OP 

 officiel hjemmeside 

AUGSBURG

 

Til trods for at klubben nu to gange har modbevist skeptikerne, er den igen storfavorit til at tage turen ned i 2. Bundesliga. Unibet* offentliggjorde for nylig en statistik over spil på Bundesligaen, og her var 62 procent af alle spil på en nedrykker placeret på Augsburg.

Men netop det, at ingen tilsyneladende levner dem en chance, kan blive deres fordel. Augsburg har alle dage set deres ophold i Bundesligaen som et lille eventyr, og de har ikke fået storhedsvanvid over at man nu på tredje år tilhører det fine selskab. De er vant til det og forventer at være en del af bundstriden, så de går ikke i panik, hvis de med fem runder tilbage ligger under stregen. 

2012/13: 15 

2013/14: 14-18

Når det så er sagt, så kræver det nok et lille mirakel, hvis Augsburg igen skal undgå nedrykning. Defensivt er man alvorligt svækket med Langkamps afgang, og det at han så oven i købet forstærker en bundkonkurrent, gør ikke situationen bedre.

Generelt er defensiven ikke synderlig imponerende, og klubbens fans skal derfor sætte sin lid til, at en spiller som Halil Altintop lige pludselig genfinder sin form fra tiden i Kaiserslautern. Hverken Holzhauser eller Mölders er udprægede Torjägere, så det er klicheen om, at det er holdet, der er stjernen, der igen i år skal sørge for, at det bliver til alle gode gange tre i Augsburgs fortsatte eventyr.

Bud på opstilling

Amsif - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Hahn, Baier, Moravek, Holzhauser, Altintop - Mölders

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Spilforslag

Sidste sæson: Nr 15

Det var lidt en utaknemmelig opgave Markus Weinzierl blev sat på, da han få dage efter Augsburg noget overraskende havde sikret sig overlevelse i Bundesligaen, blev præsenteret som ny træner.

De fleste sad med en fornemmelse af, at den lille klub fra Bayern havde overpræsteret i holdets første sæson, og at en nedrykning var uundgåelig. I efterårssæsonen gjorde Weinzierl og resten af holdet heller ikke det store for at modbevise dommedagsprofetien. Ni point var alt, hvad det blev til, og da holdet gik ind til forårssæsonen, så opgaven nærmest umulig ud.

Men uUden at ryste på hånden holdt man fast i spilkonceptet, og samtidig viste den tidligere tyske verdensmester Stefan Reuter, at han har øje for en god handel. Ji Dong-Won og André Hahn kom til og gav Augsburg en offensiv dimension, der faktisk resulterede i, at man i die Rückrunde var det syvendebedste hold og allerede inden sidste kamp var sikret en ny sæson.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/augsburg

Farvel til stærke sydkoreanere

Helten fra sidste sæson Ji Dong-Wong er tilbage i Sunderland efter endt lejeophold. Sydkoreaneren scorede fem gange i 17 kampe, og specielt i 2-0 sejren over Frankfurt viste han, at han kan afgøre kampe på egen hånd.

Til at erstatte ham, har man fundet en gammel Bundesliga-kending i form af Halil Altintop. Tyrkeren var forrygende for Kaiserslautern tilbage i 05-06, hvor han scorede 20 mål, men sidenhen er det aldrig lykkedes ham at score over seks mål i en sæson. I Augsburg er han formentlig tiltænkt en placering på den offensive midt i en 4-1-4-1 formation eller til at aflaste publikumsfavoritten Sascha Mölders på toppen, hvor der er blevet luft, efter Torsten Oehrl er skiftet til konkurrenterne fra Eintracht Braunschweig.

På den centrale midt har klubben sagt farvel til endnu en sydkoreaner i skikkelse af KooJa-Cheol, der er tilbage i Wolfsburg. Han var en vigtig brik for Augsburg i sin første sæson, men skader gjorde, at han aldrig for alvor fik sat sig igennem sidste år. I stedet har man lavet lidt af en genistreg ved at hente Raphael Holzhauser på en lejeaftale i Stuttgart. Den 23-årige østriger fik hele 33 kampe i sidste sæson og kan benyttes flere steder på midtbanen, selvom han nok primært kommer til at spille på højrekanten.

Til samme position har man desuden hentet græske Vlachodimos, der dog også har den fordel, at han kan spille helt fremme.

Der hvor Augsburg for alvor er svækket i forhold til sidste år er i forsvaret. Sebastian Langkamp er efter to succesfulde sæsoner skiftet til oprykkerne fra Hertha Berlin, og hans kvaliteter vil formentlig blive stærkt savnet.

Hold øje med: André Hahn

Den unge tysker kom til i vinteren 2013 og var en af de væsentligste årsager til, at klubben ikke rykkede ned. Den 22-årige midtbanespiller, der har en fortid på Hamburgs reservehold og i Kickers Offenbach, kan bruges på begge fløje, og han er tiltænkt en central plads på Weinzierls mandskab.


  


OP

 officiel hjemmeside

 

MAINZ 05

 

Sandhedens time

Thomas Tuchel er gennem flere år blevet udråbt til det næste store, tyske trænertalent, men koret af beundrere har været støt faldende det sidste stykke tid. For ham og Mainz er den kommende sæson på mange måder en eksamen. Er man tilfreds med at være et veletableret midterhold, eller vil man igen op og blande sig i den øverste halvdel? 

2012/13: 13

2013/14: 10-13?

Svaret giver sig selv, men spørgsmålet er, om de kan. Hvis 13. pladsen skal forbedres, kræver det, at offensiven gør mere væsen af sig, og med Szalais afgang kan det blive mere end vanskeligt. Schahin er ikke en målscorer af samme kaliber, og derfor skal spillerne i positionerne lige bag ved byde ind med mere. Den centrale midtbane med Zimling skal støbe kuglerne, og så kan ansvaret for målene meget vel komme til at ligge hos to talentfulde tyskere i form af Nicolai Müller og Shawn Parker.

Førstnævnte spillede en flot sæson med otte scoringer, mens den blot 20-årige Shawn Parker viste glimt af et potentiale, der sagtens kan kaste landskampe af sig om et par år.

Defensiven har altid fungeret ganske fortræffeligt under Tuchel, men spørgsmålet er, om Bo Svensson har endnu en sæson i sig. Den rutinerede dansker skal nok få sine kampe, men nyerhvervelsen Julian Koch kan presse ham på sigt. Koch var, indtil en alvorlig skade næsten kostede ham både benet og karrieren, et kæmpetalent, og kan han efter sin lange skadespause finde tilbage i nærheden af det niveau, bliver han et stort aktiv for klubben.

Bud på opstilling

Müller - Pospech, Koch (Svensson), Noveski, Park - Baumgartlinger, Zimling, Geis - Müller, Okazaki, Schahin (Parker)

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: nr 13

Det blev til en sæson i ingenmandsland for den sidste tilbageværende karnevalsklub i Bundesligaen. En 13. plads med 11 point ned til stregen og ni point til europæisk fodbold fortæller meget godt, at Mainz efter et par flotte præstationer i årene efter oprykningen, nu virker til at have fundet sin hylde lidt under midten i tabellen.

Træner Thomas Tuchel blev undervejs sat i forbindelse med Schalke, da trænersædet blev ledigt efter Huub Stevens, og udefra set virkede det til at fjerne fokus på præstationerne på banen. Siden 1-0 sejren over Leverkusen tilbage i begyndelsen af marts, vandt klubben ikke en eneste af de ni efterfølgende kampe.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/mainz-05

Ungarsk stjernespiller sendt til Schalke

Mainz fik lov til at beholde Tuchel i endnu sæson, men de kunne ikke stille noget op, da Schalke lagde godt syv millioner euro for topscorer Adam Szalai. Ungareren har været den absolutte stjernespiller for klubben siden Schürrle og Holtby-dagene, og han bliver nok svær at erstatte.

Til at gøre forsøget har man hentet Dani Schahin i Düsseldorf. Angriberen scorede godkendte otte mål i sit første år i Bundesligaen, men han er et godt stykke fra at have samme klasse som Szalai.

Generelt har der været godt gang i svingdøren hos Mainz. I angrebet er der også taget afsked med Anthony Ujah, og ind er i stedet kommet Sebastian Polter, der har en fortid i Wolfsburg og Nürnberg. Til positionen på fløjen er Shinji Okazaki købt fri af Stuttgart, der ikke havde de store problemer med at lade japaneren gå et år før tid.

I defensiven er der også sket en markant rotation. Den talentfulde Jan Kirchhoff er skiftet på en fri transfer til Bayern, og som afløser har Mainz udnyttet sit gode forhold til Klopp og Dortmund ved at hente Julian Koch, der blandt andet skal kæmpe med Bo Svensson om en startplads.

Endelig er venstrebacken Park Joo-Ho kommet til fra FC Basel.

Hold øje med: Shawn Parker

Angriberen har døjet en del med skader, men kommer han til at spille kontinuerligt, kan han være det næste store offensive talent, Bundesligaen spytter ud.


 


 

OP 

 officiel hjemmeside

 

STUTTGART

 

Det kan næsten kun blive bedre

Der er kommet en række tiltrængte forstærkninger, så man ikke længere er så afhængig af Ibisevic i front. Cacau var ude det meste af sidste sæson med skader, men er ved at være klar igen, og det bliver spændende at se om han kan finde det niveau, der gav ham en plads på det tyske landshold.

Købet af Abdellaoue gør det muligt at skifte til en 4-4-2-formation hvis det ønskes og generelt har Labbadia fået flere kort på hånden. Det betyder til gengæld, at der ikke er undskyldninger for hvis det går galt. Man forlængede godt nok med træneren for ikke så længe siden, men der er en følelse omkring klubben, at der skal slås til i denne sæson. 

2012/13: 12

2013/14: 6-10?

Hvad betyder det så placeringsmæssigt? Sidste sæson skal forbedres, men man tør ikke helt sætte målet efter de europæiske pladser. En placering i den bedre halvdel er dog ambitionen.

Skal det opnås kræver det at man skærer ned på de personlige fejl på banen, som flere gange sidste sæson kostede mål i den forkerte ende. Kvalitetsmæssigt er defensiven ikke blevet styrket, så det er de samme spillere der skal højne deres niveau.

Men Stuttgart bygger for fremtiden. Der skal nyt træningscenter til ungdomsakademiet som koster €14 millioner og Labbadia har allerede gjort brug af den unge angriber Timo Werner, der i de sidste to sæsoner har scoret små 50 mål i samme antal kampe for U17- og U19-holdet.

Bud på opstilling

Ulreich – Schwaab/Sakai, Tasci, Rüdiger, Rausch/Molinaro – Leitner, Boka – Harnik, Maxim, Traore - Ibisevic

 

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: nr 12

Det var på mange måder en sæson at glemme i Stuttgart. Hvis ikke det var for deltagelsen i pokalfinalen (som man tabte til Bayern), havde der ikke været meget at smile af for Die Schwaben.

Med sølle 37 mål scoret var angrebet blandt ligaens dårligste: kun Greuther Fürth (26) og Augsburg (33) kunne præstere en ringere målfarlighed. Alt for meget ansvar hvilede på skuldrene af Vedad Ibisevic, der nettede 15 gange og leverede 5 assists, og ingen anden spiller scorede flere end 5 mål.

På eget græs vandt man kun fem gange i ligaregi, hvilket kun Wolfsburg og Fürth gjorde dårligere.

I løbet af sæsonen tabte William Kvist sin stamplads til venstrebacken Arthur Boka, og danskerens tid i klubben ser nu ud til at være ovre.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/stuttgart

Styrkede Schwaben

Træner Bruno Labbadia har korrekt påpeget, at man hverken har hentet Lionel Messi eller Neymar. Det kan han jo kun have ret i, men sportschef Fredi Bobic har faktisk været ret aktiv på transfermarkedet.

Mest interessant er købet af den norske angriber, Mohammed Abdellaoue, i Hannover 96 og det 2-årige lån af Moritz Leitner fra Dortmund, der sammen med Sercan Sararer giver nye muligheder i offensiven.

Til defensiven er Daniel Schwaab, der kan spille alle fire pladser i bagkæden, hentet i Bayer Leverkusen, mens venstreback Konstantin Rausch kommer til fra Hannover 96.

Det er lykkedes at holde fast i de fleste folk, men man har dog solgt lidt ud af overskudslageret, hvor Shinji Okazaki og Tamás Hajnal er de mest iøjnefaldende.

Hold øje med: Moritz Leitner

Ibisevic skal score målene, men det bliver spændende at se hvad Dortmund-lejesvenden kan bidrage med fra sin position som 8’er. Han skal dog lige erobre pladsen fra den mere rutinerede Christian Gentner først.

 

  


 

OP 

 officiel hjemmeside

 

FC NÜRNBERG

 

Defensive muskler og japansk finesse

Det vil nok fortsat være den defensive styrke man spiller på i Nürnberg. Man er ikke særlig pasningsstærk eller god til at bevare boldbesiddelsen, så det bliver med nogle af de klassiske dyder som dødbolde og fysik, at man skal forsøge at vinde kampene. X-faktoren er Kiyotake. Formår man at holde på ham i dette transfervindue, er der grundlag for igen at slutte omkring midten i tabellen, men ryger han afsted, er det meget svært at se hvor det kreative skal komme fra.

Ginczek skal agere klassisk centreforward og bliver modtageren af adskillige lange bolde og indlæg. Håbet er at han kan nå et to-cifret antal scoringer – det ville hjælpe klubben godt på vej. 

2012/13: 10

2013/14: 10-14? 

At Simmons ikke er blevet erstattet tyder på at man går væk fra 4-1-4-1-systemet fra sidste sæson og over til den klassiske 4-2-3-1. Det betyder en lidt mere offensiv indstilling og måske en central rolle til Kiyotake som playmaker.

Trænerteamet Wiesinger/Reutershahn ønsker at se en stærk defensiv, aggressivitet i nærkampene og hurtigere omstillinger. Lykkes det at implementere disse værdier (de to første havde man allerede sidste sæson) kan Nürnberg potentielt blive en hård modstander for alle hold i ligaen. Læg dertil at man har en fantastisk opbakning fra hjemmepublikummet.

Hvis den defensive bedrift fra sidste sæson gentages, bør nedrykning ikke blive et tema. Hvor højt man ender i tabellen, afhænger så af hvor godt offensiven kommer til at fungere. Bredden helt fremme er ikke alt for stor, og en skade til en vigtig spiller eller to vil kunne koste dyrt.

Bud på opstilling

Schäfer – Chandler, Nilsson, Pogatetz, Pinola – Feulner, Balitsch – Gebhart, Kiyotake, Drmic (Esswein) – Ginczek

 

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: Nr 10

Det var en sæson præget af svingende præstationer i den traditionsrige klub, der har vundet fem tyske mesterskaber siden 2. Verdenskrig. 11 sejre, 11 uafgjorte og 12 nederlag udgjorde statistikken, og med kun 39 scorede mål i sæsonens 34 kampe var det let at se hvad problemet var.

Man manglede simpelthen folk der kunne score mål. Klubbens topscorer var den svenske midterforsvarer, Per Nilsson (med 6 mål), mens Timmy Simmons (def. midt) kunne noteres for 5. De to angrebstårne, lejesvenden Sebastian Polter og Tomás Pekhart fandt tilsammen vej til målet 9 gange.

Man havde dog én offensiv spiller der skilte sig ud: japaneren Hiroshi Kiyotake leverede 11 assists (de fleste fra dødbolde) og scorede selv fire mål. Han har været eftertragtet af bl.a. Aston Villa og er om nogen profilen på holdet.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/nuernberg

Defensiven er svækket

Til at gøre holdet mere målfarligt har man hentet Daniel Ginczek i Dortmund. Han var udlejet til St. Pauli i 2. Bundesliga sidste sæson, hvor han nettede 18 gange. Kritikere vil pointere, at hovedparten af de mål blev scoret fra en afstand på under 2 meter, men Nürnberg har ikke råd til at være kræsen.

De fleste penge er dog blevet brugt på Josip Drmic, der er hentet for €3 millioner i FC Zürich, hvor han scorede 13 gange sidste sæson. Den schweiziske U21-spiller kommer fra en position på venstrekanten, men kan også gøre sig centralt foran mål.

I defensiven har man mistet den klart dygtigste spiller i Timm Klose (midterforsvar)ligesom den aldrende Timmy Simons er draget tilbage til Belgien. Med henholdsvis 32 og 34 ligakampe i sidste sæson bliver de meget svære at erstatte.

I centerforsvaret har man gjort et forsøg ved at hente Emmanuel ”Mad Dog” Pogatetz, der dog ikke har samme kvalitet som Klose.

Hold øje med: Kiyotake

Hvis han er at finde i Nürnberg denne sæson, tør jeg godt lægge hovedet på bloggen og sige, at det bliver hans sidste i klubben. Han har et kæmpe talent og er usandsynligt god på dødbolde. Hvis han får 10’er-positionen er der god mulighed for at han efterfølger Kagawa til en større europæisk klub.


 


 

 OP

 officiel hjemmeside

 

EINTRACHT FRANKFURT

Det ser ud til at træner Armin Veh (i Frankfurt siden 2011) har fundet sin favoritklub og det bliver interessant at se hvordan holdet klarer den berygtede anden sæson som oprykker, samtidig med at man spiller Europa League.

Indkøbene ser fornuftige ud og formår man at tilknytte en klasseangriber, er der for alvor grund til at tro på projektet i Frankfurt. 

2012/13: 6

2013/14: 7-11?

Taktisk har Veh både prøvet en 4-4-2 (i træningskampene) og den regulære 4-2-3-1 (i pokalturneringen). Det havde man ikke muligheden for sidste sæson, hvor man ofte blev for gennemskuelige og manglede en plan b. Veh har også annonceret, at han vil køre med rotation i højere grad end hidtil, hvor man med Russ nu har reelle alternativer i defensiven.

Spillet er stadig flydende, boldorienteret og angribende, så det skal nok blive underholdende at følge Eintracht Frankfurt denne sæson. Fire af de seks første kampe er dog på udebane (og to af dem mod Dortmund og Bayern) plus et par Europa League-kampe, så Ørnene bliver kastet for løverne med det samme.

Vi har før set en oprykker nå Europa og derefter rykke ned i samme sæson man spiller europæisk, men Frankfurt-klubben ser ud til at have mere kvalitet end Hertha BSC, der led dén skæbne. Med en formodet stærkere konkurrence i toppen bliver det dog nok svært at gentage sidste sæsons bedrift, men en placering omkring midten vil bestemt være godkendt.

Bud på opstilling

(4-4-2) Trapp – Jung, Zambrano, Anderson/Russ, Oczipka – Rode, Schwegler – Flum, Meier – Rosenthal, Joselu

Sæson-odds

http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-1-runde-og-vinderodds 

Første runde: Bedste 1X2-odds

Sidste sæson: Nr 6

Som en relativt stærk oprykningsklub var det ventet, at Eintracht Frankfurt kunne undgå nedrykning og måske konsolidere sig i midterfeltet. Men Die Adler tog fusen på de fleste og lå til i de toppen inden for de europæiske pladser fra start til slut – 6. pladsen man endte på, var den dårligste placering man havde hele sæsonen, men den bedste slutplacering i næsten 20 år.

Man spillede noget underholdende fodbold med 2,79 mål pr. kamp, men det var især på eget græs, at man formåede at sætte modstanderen under pres. I forårssæsonen gennemgik man en periode på fem kampe uden scoringer, der tydeliggjorde, at man alligevel manglede noget i truppen. Den store offensive midtbanespiller, Alexander Meier, blev klubtopscorer med 16 mål, men helt fremme skuffede indkøbet Olivier Occéan og man var nødsaget til at hente Srdjan Lakic ind midtvejs i sæsonen.

Han nåede fire mål i 14 kampe, men kunne ikke helt udfylde rollen som førsteangriber, og Frankfurt har derfor skulle på jagt i transfervinduet.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/eintracht-frankfurt

På rov i Freiburg

Frankfurts angriberjagt fik danskerne øjnene op for, da Nicklas Bendtner var på tegnebrættet. Den danske frontløber besøgte klubben, og på Eintrachts hjemmeside skrev man, at man lå i forhandlinger med Arsenal-spilleren. Det endte dog med at man måtte trække følehornene til sig, da der ikke kunne skabes enighed om økonomien.

Den tjekkiske angriber Vaclav Kadlec står også højt på ønskelisten, men heller ikke her har man formået at lukke en handel endnu. Det ser derfor ud til at Lakic må kæmpe om pladsen med Joselu, der er hentet ind på en lejeaftale fra Hoffenheim, mens man venter på om der kommer flere forstærkninger til.

Til gengæld har man raidet sæsonens anden overraskelse, Freiburg, for et par af deres bedste spillere i Jan Rosenthal og Johannes Flum, der begge kan forstærke startopstillingen. Ind er også kommet Stephan Schröck fra Greuther Fürth ligesom man har gjort Marco Russ’ skifte permanent.

Man har hældt lidt ud af de overskydende spillere, men har faktisk formået at holde på stammen og de faste folk, hvor både Jung, Schwegler og Rode har været genstand for megen opmærksomhed fra større klubber.

Hold øje med: Kevin Trapp

I en trup hvor der måske mangler den deciderede profil blandt markspillerne, er keeper Trapp værd at notere sig. Han missede U21 EM med en brækket hånd, men er blandt de mest lovende målmænd i Tyskland og en fremtidig landsholdskeeper.