Betfair* startede Superliga-sæsonen med deres Golden Goals-kampagne, men efter 10 runder med konkurrencen lukkede Betfair* kampagnen ned, da den ikke klarede sig efter deres forventninger.

Gæt fem første målscorere i fem udvalgte Superliga-kampe, og man kunne vinde en million kroner i Betfairs Golden Goals-kampagne, der kun gjaldt for danske kunder. Ramte ingen deltagere alle fem første målscore, var der en ugepræmie på 5.000 kroner til den, der havde ramt flest rigtige. Deltageren med fleste rigtige over hele sæsonen ville vinde leaderboard-præmien på 10.000 kroner. 

I første runde deltog 290 brugere, men deltagerantallet var faldende for de næste runder. Til sidst deltog under 200 brugere i kampagnen. 

Og inden 10. runde af Superligaen skulle til at starte, var det ikke længere muligt at sætte sine fem første målscorere til Superligaen. I stedet for skulle man nu vælge seks første målscorere til den engelske Premier League, mens så var jackpot-præmien for at ramme alle rigtige også hævet til hele to millioner kroner. 

Betfair* havde ikke sendt information ud til de deltagende kunder, og brugerne vidste ikke, om deres point fra leaderboardet blev taget med over - eller om de blev kompenseret. 

BetXpert har efter flere ugers dialog fået en officiel kommentar fra Betfair* til kampagnen. BetXpert har spurgt Betfair*, hvorfor kampagnen blev stoppet før tid, hvorfor deltagere ikke blev informeret om kampagne-stoppet, om man ville få sine point fra leaderboardet med over til det nye leaderboard, og om danske kunder ville blive kompenseret og i så fald hvordan:

"Den danske version af Golden Goals klarede sig ikke, som vi havde håbet på, så vi besluttede at stoppe den, og i stedet kunne danske kunder deltage i den delte del af spillet. På dette tidspunkt betalte vi personen, der lå øverst på leaderboardet, eftersom konkurrencen var slut. Da der var væsentlige ændringer i spillet, skulle kunder starte forfra i den nye version, der er baseret på EPL (den engelske Premier League, red.), og URL'en blev ændret," skriver en talsperson for Betfair* i en mail til BetXpert.

BetXpert har stillet uddybende spørgsmål til Betfair*, men dem ønsker de ikke at svare på. Det har derfor ikke været muligt at få svar på, hvorfor de ikke orienterede de danske deltagere om, at Superliga-kampagnen blev lukket ned før tid. 


"Vi har ingen yderligere kommentarer," skriver talspersonen fra Betfair* i en mail.

Ny Golden Goals med større præmier

I stedet for den danske version af Golden Goals, hvor man skulle gætte første målscorere i Superligaen, så skal man nu gætte første målscorere i den engelske Premier League. I seks udvalgte kampe skal man ramme rigtigt, hvis man vil vinde jackpot-puljen. 

Jackpot-puljen starter på to millioner kroner, og for hver uge der går, hvor den ikke bliver ramt, stiger den med 200.000 kroner. I skrivende stund er puljen på 3,2 millioner kroner. 

Rammes jackpot-puljen ikke, så er der 20.000 kroner i ugepræmie til den bruger, der har ramt flest rigtige, og som har ramt den bedste tiebreaker-score. Top 10 i hver runde vinder en bonus på 200 kroner. Vinderen af leaderboardet er den bruger, der har ramt flest rigtige første målscorere henover hele kampagneperioden. Her er præmien på 20.000 kroner. 

I den internationale udgave af Golden Goals er der markant flere deltagere end til den danske. Nul korrekte første målscorer i sidste runde gav en placering omkring nummer 28.000. 

Det har heller ikke været muligt at få Betfair* til at uddybe, om der i reglerne for Superliga Golden Goals-kampagnen stod, at de kunne stoppe den før tid. Men for den nye version med Premier League står der, at de godt kan det:

"Betfair* forbeholder sig retten til at variere eller ændre i disse vilkår og betingelser eller tilbagetrække Golden Goals-spillet fuldt ud eller delvist når som helst af enhver kommerciel, teknisk eller driftsmæssig årsag, som anses for gyldig."