Et studie foretaget af researchere på University of East Anglia viser, at tweets på tværs af hele Twitter omsat til spilforslag ville give et overskud, hvis man spillede på disse på Premier League. Læs denne og resten af ugens bettingnyheder her. 

13,8 millioner tweets blev undersøgt under Premier League-sæsonen 2013-2014 af en gruppe researchere fra University of East Anglia. Twitter-opslagene blev sammenlignet med odds fra Betfair*, og resultaterne af undersøgelsen viste, at hvis den samlede tone fra fans på Twitter var positiv, så ville det hold, der blev heppet på, have større sandsynlighed for at vinde, end odds fra Betfair* indikerede. 

Havde man brugt Twitter til at sætte væddemål i løbet af undersøgelsens periode, ville man stå med et gennemsnitligt overskud på 2,28 procent fra mere end 900.000 væddemål. 

"Betting odds kombineret med den generelle stemning på Twitter kan give et meget præcist billede af, hvor en kamp er på vej hen - mens det sker," siger Dr. James Reade, sportsøkonomon ved University of Reading og medforfatter til undersøgelsen, ifølge SBC News. 

Læs mere

Andre bettingnyheder i uge 42

16/10 Ny hollandsk spillelov forventes at træde i kraft 1. januar 2019

Vice-præsidenten for den hollandske pendant til Spillemyndigheden bekræftede til et event i London, at den nye hollandske spillelov forventes at ville træde i kraft i 1. januar 2019. 

Læs mere

17/10 Det italienske online gambling-marked vækstede 25 % i 2016

Tal fra Agenzia delle Dogane e dei Monopoli (AAMS) viser, at det italienske marked omsatte for 1,03 mia € i 2016. Det svarer til en vækst sammenlignet med 2015 på 25 %. Sportsbetting-delen omsatte for 330 mio € og vækstede i 2016 med 33 %.

Læs mere

17/10 Ladbrokes tager skattesag til UK Court of Appeal

Den engelske bookmaker Ladbrokes, der er fusioneret med Coral, har ifølge HMRC udnyttet et skatte-smuthul for at minimere bookmakerens skattebetaling tilbage i 2008. Den sag har Ladbrokes nu valgt at tage til UK Court of Appeal, der er UK's andenhøjest rangerede ret. Der er tale om et krav på 70 mio. pund.

Læs mere

17/10 ESIC uddeler karantæner til to Dota 2-spillere for matchfixing

eSports Integrity Coalition (ESIC) har uddelt to års karantæner til to Dota 2-spillere, Leonid “Sonic” Kuzmenkov og Dmitri “Ax.Mo” Morozov for matchfixing. Sagen er opstået i forbindelse med organisationens samarbejde med bl.a. Sportradar.

Læs mere

17/10 Belgien indfører skrappere regler for bettingreklamer

I et forsøg på at skåne mindreårige og svage sjæle vil Belgien indføre skrappere krav for bettingreklamer i tv. Dette vil bl.a. betyde, at reklamer i forbindelse med live sportsbegivenheder skal forbydes.

Læs mere

19/10 Danske Spil* vil drøfte landsholdsaftale med DBU oven på aflysning 

Danske Spil*, der er samarbejdspartner hos DBU, er ærgerlige over aflysningen af kvindelandsholdets landskamp mod Sverige. Til spørgsmålet om, at aflysningen kan have nogle konsekvenser for sponsoraftalen, udtaler Danske Spils direktør, Susanne Mørch Koch, at det er noget, man vil drøfte med DBU.

Læs mere

19/10 Permanent direktør for Lotteriinspektionen i Sverige udpeget

Det bliver Camilla Rosenburg, der har fungeret som midlertidig direktør for Lotteriinspektionen siden maj, som er udpeget til permanent direktør for den svenske pendant til Spillemyndigheden. Sverige står over for en liberalisering af spillemarkedet i 2019.

Læs mere

19/10 Rapport: Legalisering af sportsbetting kan give en BSI på 5,8 mia. $ i USA.

En rapport udarbejdet af GamblingCompliance forudser, at en legalisering af sports betting i USA vil generere en bruttospilleindtægt (omsætning - minus udbetalte gevinster) på op mod 5,8 mia. $. 

Læs mere