Søndag eftermiddag tager oprykkerne fra Helsingør imod Brøndby i en kamp, der har haft en dramatisk optakt for hovedsponsoren af hjemmeholdet, Nordicbet*, og for hjemmeholdet. En billetsamarbejdsaftale mellem bookmakeren og fodboldklubben er omdrejningspunktet. 

Opret en konto hos Nordicbet*, spil for minimum 25 kroner på en valgfri Superliga-kamp og send en mail til Nordicbet*, og du vil få en billet til udebaneafsnittet og fem ølkuponer til en given kamp hos FC Helsingør. 

Sådan lyder en del af den billet- og samarbejdsaftale FC Helsingør har indgået med bookmakeren Nordicbet*, der nu er blevet hovedsponsor for klubben. Den har klubben haft til deres hjemmekampe, men i forbindelse med weekendens kamp mod Brøndby har der været stor kritik af aftalen. 

"Formålet med loven er - og det står direkte i loven - at beskytte spillere gennem en rimelig, ansvarlig og gennemsigtig måde - og det synes vi, man kan diskutere her, når man tager fodboldglæden som gidsel ved at sige, at man skal spille for at se fodboldkampen. Også selv om det kun er 25 kroner. Formålet er jo at få folk ind i spiluniverset, og vi mener ikke, det er en okay måde at lokke folk ind på," siger Vagn Jelsøe, der er vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk, til Tipsbladet

Kampagnen Spil Til Stregen, som Center for Ludomani og forskellige sportsforbund står bag, har også udtrykt sig kritisk om billetsamarbejdet mellem Nordicbet* og FC Helsingør. 


"Fodboldfans tages som gidsler, når de er nødt til at gamble for at skaffe billet til en fodboldkamp. Det er et stort problem, ordningen ekskluderer både unge under 18 år og fodboldfans, som ikke vil gamble. Sport bør være for alle!", har Spil Til Stregen skrevet på deres Facebook-side

Også Center for Ludomani er kritisk overfor aftalen: 

"Prøv at forestil dig, hvis man satte et andet produkt ind i denne kampagne. Hvis man eksempelvis skulle drikke en øl eller ryge en pakke cigaretter for at få adgang til en fodboldkamp. Så ville der opstå et ramaskrig - ikke mindst blandt forældrene. Der er bare ikke samme syn på spil endnu, selv om 125.000 danskere spiller mere, end godt er," siger souschef ved Center for Ludomani Henrik Thrane Brandt til Tipsbladet.  

Udebaneafsnittet hos FC Helsingør består af 1.500 pladser, og stadionet har i alt plads til 5.500 tilskuere. Da klubben spillede i 1. Division var stadionkapaciteten på 4.500 pladser. En del af finansieringen til stadionudbygningen og et nyt udebaneafsnit kommer fra hovedsponsoratet med Nordicbet*.

1.000 af pladserne på udebaneafsnittet tilhører udeholdet, mens de sidste 500 pladser er til Nordicbet*, der altså har valgt blandt andet at komme af med billetterne via den aftale, hvor man skal oprette sig hos dem og spille for mindst 25 kroner for at få en billet og ølkuponer. 

"Hos NordicBet* ønsker vi ikke at gå i detaljer omkring vores aftale med FC Helsingør. Derudover mener vi, at FC Helsingør direktør Janus Kyhl har sagt, hvad der skulle siges i den sag," siger pressechef ved Nordicbet* Thomas Holm til BetXpert.

Trusler mod klubben

I FC Helsingør er kritikken kommet bag dem. Kampagnen har kørt til holdets hjemmekampe, og det er først til kampen mod Brøndby, at der har været kritik af den. Men enkelte "fans" fra Brøndby har ikke holdt sig tilbage og er kommet med trusler mod klubben. 

"Men der hvor jeg for alvor står af, er når vi fra en stor håndfuld Brøndby-”fans” har modtaget mails, telefonopkald og beskeder på de sociale medier, der truer os med, at man vil købe billetter til hjemmebaneafsnittene og, jeg citerer: ”ødelægge kampen”, ”få hooligans ind på hjemmetribunen” og andre trusler i den dur. Jeg er ærligt talt rystet over, hvad nogle mennesker kan hidse sig op til, når de ikke får deres vilje," siger direktør for FC Helsingør Janus Kyhl til klubbens hjemmeside og fortsætter: 

"Jeg kan kun understrege, at alle der dukker op i hjemmebaneindgangen i Brøndbytøj, eller aktivt hepper på Brøndby fra hjemmebanetribunerne, vil blive bortvist. Det er en totalt uacceptabel opførsel, at man, fordi man ikke har købt billet i tide, går over til at true mig og mine medarbejdere med repressalier i forbindelse med kampen, uanset hvad man så måtte mene om vores sponsoraftaler."

I et opslag på Facebook fra Sydsiden Brøndby (kan ses nedenunder), skrives der blandt andet, at: 

"Vi vil gerne opfordre til IKKE at benytte sponsortilbuddet fra Helsingør. Køb i stedet til andre tribuner eller kryds fingre for, at Helsingør kan se, at dette ikke er en fornuftig måde at allokere billetter på."

FC Helsingør har planer om at evaluere modellen til sommer, oplyser direktøren til BT. 

"Vi kan kun lære af det her. Vi er glade for, at der er så mange fra Brøndby, der gerne vil besøge os, men vi var ikke klar over, der var så stor interesse. Når vi til sommer evaluerer sæsonen, vil det derfor være naturligt, at vi ser på, hvordan vi kan gøre tingene anderledes, når Brøndby er på besøg, da de kommer med mange gæster. Der har heller ikke været problemer i forbindelse med andre kampe," siger Janus Kyhl til BT.