Blot 15 væddemålstyper tilbyder Danske Spil* på håndboldkampe fra de bedste dansker rækker kort før kampstart. Dette skyldes dog ikke, at håndbold nedprioriteres, men at der i øjeblikket arbejdes på at skræddersy specialspil til de enkelte håndboldkampe.

I første runde af den igangværende håndboldsæson i den bedste danske herre- og damerække tilbød Danske Spil* væddemål på antal scorede mål af hvert hold i kampen - også kendt som holdtotaler.

Men efter den første runde var afviklet, fjernede Danske Spil* den spilvariant, og det er der en helt særlig grund til, oplyser pressemedarbejder Anders Michael Kristensen til BetXpert.

"I den kommende tid vil vi lave specials op til kampene. Vi har besluttet at bruge mindre energi på de her over/under spil på det specifikke hold og i stedet udbyde unikke specials på eksempelvis udvisninger eller antal scoringer fra en bestemt spiller eller lignende. Den beslutning blev truffet, efter første runde i sæsonen var afviklet," siger han.

Flere skræddersyede spil til de største kampe

Det er endnu for tidligt for Danske Spil* at melde noget ud om, hvor mange specialvæddemål der kommer til at være til hver kamp, men antallet kommer til at variere alt efter kampens størrelse.

"Det er klart, at hvis det er en landskamp, vil bevågenheden naturligvis være større, og der vil derfor også være flere specials, end hvis det er en pokalkamp mellem et hold fra Herrehåndboldligaen og et 2. divisionshold," siger Anders Michael Kristensen.

Han tilføjer, at de forskellige spil indledningsvis kun vil være skræddersyet til den enkelte kamp, men at de, hvis de viser sig at være populære, muligvis vil udvide særlige typer spil til andre kampe - samtidig med at der stadig tilbydes skræddersyede spil til den enkelte kamp.

Holdtotaler kommer måske tilbage i porteføljen igen

Man træder næppe nogen over tæerne ved at kalde holdtotaler for en almindelig spiltype. Betsafe, Bet365*, Cashpoint*, Nordicbet*, Unibet*, 888sport, LeoVegas* og Bet25 tilbyder i forskellige omfang spil på holdtotaler.

Og hos BetXperts egen håndboldekspert, Roman Empire, vækker det forundring, at Danske Spil* ikke længere vil have den spiltype i sit bagkatalog.

"Jeg hilser enhver forbedring af produktet velkommen, selvom vi endnu har til gode at se, hvad Danske Spil* har i støbeskeen i forhold til specialspil. Når det er sagt, er jeg dog noget uforstående overfor fravalget af holdtotaler, som er en forringelse af Danske Spils produkt," siger han og fortsætter:

"Håndbold er populært i Danmark og den gennemsnitlige danske ligakamp har flere TV-seere end den gennemsnitlige Superliga-kamp, hvorfor der er et enormt potentiale i håndboldmarkedet, og i den kontekst er det en kedelig udvikling, at Danmarks førende bookmaker begrænser udvalget, samtidig med alle andre bookmakere øger udbuddet."

Danske Spil* frygter dog ikke, at kunderne søger over til konkurrenterne for at spille den type væddemål.

"Det er ikke en tanke, vi gør os. Det er et af de væddemål, vi har taget ud, og det kan da måske godt være, at det viser sig, at det kommer tilbage igen på et senere tidspunkt. Men for nu er det ikke et væddemål, vi har," siger Anders Michael Kristensen.

 ​​​​

Nedprioriterer ikke håndbold

Til weekendens håndboldkampe i både Herrehåndboldligaen og Damehåndboldligaen tilbyder Danske Spil* 15 typer af væddemål på de kommende kampe i den bedste række af både - cirka en time før kampstart.

Heraf kan fem af væddemålstyperne kategoriseres som ren lotteri - lige eller ulige antal mål i henholdsvis hele kampen, hver halvleg og til hvert hold. Alle udfald giver odds 1,85.

Den eneste kamp, der har flere væddemål, er Bjerringbro-Silkeborg - Skjern, hvor Danske Spil* tilbyder 84 forskellige væddemål. Her har de allerede oprettet specialspil, og det er således muligt at oddse på, hvilke hold der tager den første timeout, modtager den første 2-minutters udvisning mv.

Bet365* tilbyder til sammenligning 50 væddemålstyper på hver kamp, og Nordicbet* tilbyder 43. Alligevel afviser Anders Michael Kristensen, at Danske Spil* nedprioriterer håndbold.

"Nej, det vil være en forkert konklusion. Vi har ikke nedprioriteret håndbold. Vi har bare flyttet fokus. I stedet for at have de her generiske spil, vil vi hellere give spillerne en unik oplevelse og bygge de her særlige specials, som er mere kampspecifikke," siger han.

Antallet af markeder er ikke afgørende

Han tilføjer, at han ikke er sikker på, at 50 væddemålstyper nødvendigvis kan defineres som et succeskriterie.

Det er jo i det lag, jeres konkurrenter ligger. Hvis I lægger jer markant under det niveau, vil I vel halte efter jeres konkurrenter på de markeder, som ikke er specialspil?"
"Det kan du selvfølgelig godt have ret i, men jeg tror ikke nødvendigvis, at det er antallet af markeder, der er afgørende. Nu har vi valgt at sige, at vi vil skille os ud og have nogle specifikke kampodds i stedet for at have så mange markeder som muligt, som måske ikke har så stor interesse hos vores kunder," siger Anders Michael Kristensen og tilføjer, at netop holdtotaler vurderet ud fra antallet af indskud ikke er interessant for spillerne.