Danske Spil* og Youbet refunderede spil fra Slovakiet - Danmark direkte relateret til spil på Danmark, men ikke eksempelvis over/under spil. Det var svært, men linjen skulle trækkes et sted, oplyser spiludbyderen. Efter den danske trup blev kendt, kom der overraskende mange indskud på dansk sejr.

En højst utraditionel optakt til en af de mest bizarre fodboldkampe fodboldkampe i nyere tid er fundet sted de seneste par dage.

Der er næppe nogen, som har misset, at konflikten mellem DBU og Spillerforeningen resulterede i, at det danske landshold i gårsdagens venskabskamp i Trnava mod Slovakiet blev udgjort af amatører.

De danske vikarer kæmpede sig til et hæderligt 0-3-nederlag, og det endte med at koste for en del spillere hos Danske Spil*. Således modtog den statsejede spiludbyder og dens nye søsterbrand forholdsvis mange indskud på en målrig sejr til slovakkerne samt på dansk sejr. Med det relativt smalle danske nederlag gik ingen af de to udfald hjem. 

Danske Spil* ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge danskerne tabte på kampen, men til BetXpert siger pressechef Marie Grabow Westergaard, at på Youbet og Danske Spil* blev der placeret væddemål for over 400.000 kroner på dansk sejr, efter den danske trup med amatører blev offentliggjort, og markedet blev åbnet igen efter at have været suspenderet.

Pengene retur, hvis Danmark var direkte involveret

Som BetXpert beskrev dagen før kampen, tilbagebetalte de to bookmakere alle indskud på 1X2-markedet på dansk sejr eller uafgjort, som blev placeret, inden den endelige trup blev endelig bekræftet tirsdag, hvis Slovakiet vandt kampen. 

Marie Grabow Westergaard oplyser i dag til BetXpert, at det også gjaldt for handicap-spil, antal scorede mål af holdet og lignende spil, der direkte involverer Danmark. Men altså ikke spil på eksempelvis over/under eller lignende generiske væddemål.

"Vi har ligesom lavet en skillelinje. Så længe Danmark er direkte involveret i dit væddemål, har du fået dine penge tilbage," siger hun til BetXpert.

Hvor stopper man?

Inden konflikten mellem DBU og Spillerforeningen brød ud i lys lue, forventede man en målfattig kamp, og under 2,5 mål lå et godt stykke under odds 1,70. Da de danske stjerner blev udskiftet med amatører fra de danske serier og divisioner, ændrede vilkårene sig markant, og markedet forventede en målrig kamp med en linje, der endte på cirka 4,5.

Kampen endte ikke med at blive ekstraordinært målrig, men dem, der tidligt havde spillet under 2,5 mål, endte med at tabe på det væddemål. På trods af de markant ændrede kampforhold får de dog ingen penge retur.

"Vi er nede i et antal af måske en eller to spillere, og så kan man jo godt sige, at der kunne vi have udbetalt, men hvor er det så, vi stopper? Vi har bare besluttet, at Danmark skulle være direkte involveret," forklarer Marie Grabow Westergaard.

En svær situation

Pressechefen ønsker ikke at fortælle, præcist hvor mange penge Danske Spil* og Youbet har tilbagebetalt til sine kunder for spil direkte involverende Danmark, men oplyser dog, at det er under 50.000 kroner.

Danske Spil* suspenderede kampen i løbet af søndagen, mens Youbet først gjorde det tirsdag formiddag. Alligevel blev det besluttet, at der ikke skulle gøres forskel på dem, der placerede et væddemål en uge før kampen, og dem, der placerede et væddemål tirsdag morgen, inden Youbet lukkede for spil. Men det var ikke en nem beslutning.

"I denne situation har det været rigtig svært. Det var først tirsdag, da det blev meldt ud, at det var vikarlandsholdet, der måtte tage over, at man blev klar over, hvad der skulle ske. Derfor har det været supersvært at oddssætte, og det har man også kunnet se på markedet. Så vi besluttede at trække stregen dér, hvor det stod klart, at det blev vikarholdet, der kom til at spille," siger hun.