På trods af massiv tv-eksponering har Danske Spil* skåret kraftigt ned i spiludvalget på håndboldkampe. Hvor der tidligere var i omegnen af 20 forskellige væddemål pr. kamp, er der nu kun det halve. Spilekspert kalder det både mærkværdigt og som noget af en overreaktion.

Aldrig har der været vist så meget håndbold på TV, men på trods af det har landets største bookmaker Danske Spil* valgte at skære kraftigt ned i udvalget af håndboldspil.

For få uger siden var der mere end 20 forskellige væddemål på en almindelig håndboldkamp fra den bedste danske herre- eller dameliga, men i dag må spillerne altså gå til andre bookmakere, hvis de vil spille på typer som halvlegsresultat eller det over/under antal mål ved pausen. I dag er der reelt set kun syv typer af sportsvæddemål tilbage.

Til sammenligning kan kunderne til et tilfældigt opgør i den tjekkiske ishockeyliga boltre sig på mere end 80 markeder hos Danske Spil*. Det er et spørgsmål om økonomi og kompetencer, siger Thomas Rørsig, informationschef hos Danske Spil*.

"Det er en samlet vurdering af, hvad oddssætterne selv har kompetencer og tid til, og hvordan økonomien ser ud. Jo flere og mere specielle væddemål, jo mere kræver det for dem, der sidder og arbejder med det," siger han.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Danske Spil* skærer i spiludbuddet på håndbold. For kort tid siden skrev BetXpert, at Danske Spil havde lukket ned for flere typer af specialvæddemål på offline-markedet. Det vil sige i kioskerne, hvor man stadig er anonym som spiller og har muligheden for at spille for større beløb, end du kan på nettet. Dengang sagde Thomas Rørsig, at tabene på offline-markedet var for store.

For få uger siden kunne man som bettor også spille på holdtotaler (det enkelte holds totale antal mål), halvlegshandicap, over/under antal mål på både første og anden halvleg samt forskellige type halvlegsspil. Ligesom der imellem også var spillerspecials - om en spiller fx scorer over/under 3,5 mål i kampen. I dag er det kun spillerspecials, som der stadig udbydes til udvalgte kampe.

Derudover kan der i dag kun spilles på 1X2-markedet, nogle få handicaplinjer samt antal over/under-mål totalt. Herudover er altid fem udgaver af typen "lige eller ulige antal mål" i kampen. Det må dog betegnes som det rene gætværk, og oddsene sættes da også altid 1,85/1,85.

Løbende udskiftning i udvalget

Men er det virkelig godt nok, at den største bookmaker i landet udbyder så få spil til kunderne, når der er så stor interesse for håndboldsporten?

"Hvis der stadig bliver spillet, er det jo godt nok. Vi synes selv udbuddet er fint, og vi kan se, at omsætningen er god, så mit indtryk er, at spillerne er ret tilfredse," siger Thomas Rørsig og og uddyber.

"Der bliver hele tiden eksperimenteret med spiludvalget, og det er jo en afvejning af, hvad der er forretningsmæssig fornuft i, og hvad det kræver af tid og kompetencer at sætte odds på," siger han.

Jeres konkurrenter som Unibet* og Nordicbet* har begge over 20 markeder. Er det tilfredstillende, at I halter så meget efter?

"Der er jo ikke taget nogle nagelfaste beslutninger. De holder øje med os, vi holder øje med dem. Så hvis der er noget, vi kan se, de gør bedre, så vil vi lægge os i selen for at komme efter. Og vice versa. Det du fortæller mig, vil vi nok også selv få øje på," siger Thomas Rørsig.

Spilekspert: Ligner en overreaktion

Tipsbladets spilekspert Jacob Hansen er overrasket over, at man skærer så kraftigt ned på et populært marked som håndbold. Han mener, at Danske Spils oddssættere burde være i stand til at sætte nogle fair odds.

"Det virker mærkværdigt og som noget af en overreaktion. Når man har oddssættere ansat med forstand på håndbold, så må man vel også forvente, at de har styr på disse markeder," siger Jacob Hansen, der har årelang erfaring med og kendskab til betting.

Han kan ikke se andre årsager til nedskæringen, end at det simpelthen er en dårlig forretning for Danske Spil*.

"Der er selvfølgelig en grund til, at de har gjort, som de har. De må jo vurdere, at kunderne er bedre end deres egen oddssættere," siger Jacob Hansen.

Hos konkurrenter som Unibet* og Nordicbet* er markedet væsentlig større på håndboldmarkedet. Og det vil de håndboldtrofaste kunder selvfølgelig også opdage, vurderer Jacob Hansen.

"Når Danske Spil* vælger at skære så drastisk i spiludvalget på håndboldkampe, så spiller man jo bolden over hos konkurrenterne," siger han.