I Storbritannien skal spiludbyderne sætte kunderne først, ellers risikerer de store bødestraffe. Læs mere om det og resten af ugens bettingnyheder.

Storbritanniens gamblingkommission vil fremadrettet fokusere mere på at sætte kunderne først. Det står klart, efter at de har indført en ny håndhævelsesstrategi, der blandt andet vil straffe udbydere hårdere, der forbryder sig mod reglerne.

Det betyder, at der fremover vil komme større økonomiske straffe på det britiske marked, hvis en bookmaker overtræder en af reglerne. Særligt hvis det viser sig at være en overtrædelse, der sker systematisk og hyppigt.

Hele idéen er, at kunderne skal komme først hele vejen rundt - også hos bookmakerne.

"Vi vil bruge hele spekret af håndhævelsesbeføjelser for at sikre, at operatører sætter kunderne først og hæver deres standarder," siger Sarah Harrison, der er administrerende direktør hos regulatøren. 

I sidste ende skal det være med til at forbedre spillernes forhold.

Læs mere (bag paywall)

Andre bettingnyheder fra uge 27

3/7 Britiske spillere skal have bedre overblik over spil

Som en del af en regulering af det britiske gambling marked skal spillerne nu have bedre muligheder for at overvåge deres eget spil. Bookmakerne skal derfor inden april 2018 implementere tiltag, der gør det muligt for deres kunder på en overskuelig måde at få data om deres spil samt overskud/underskud.

Læs mere

3/7 Betsson vil inddrage EU i kamp mod hollandsk liberalisering

Det hollandske spillemarked har længe haft udsigt til en liberalisering, men mens parterne endnu ikke er blevet enige om de nye vilkår, så forsøger landets spillemyndighed allerede nu at presse bookmakerne på deres ret til at operere. Det har fået Betsson AB til at ville inddrage EU om nødvendigt for at forhindre disse tiltag, før der er en konkret regulering vedtaget.

Læs mere

5/7 Over halvdelen af britiske gamblere spiller på ét marked

Et nyt studie har kigget nærmere på de britiske gambleres spillevaner, hvor fokus er på fordelingen af spil på sportsbetting, bingo og casino. Undersøgelsen viser, at 52 procent af spillerne kun placerer spil på ét af de ovennævnte markeder, hvor 33 procent kun holder sig til sportsbetting. Til gengæld benytter 21 procent af spillerne alle tre markeder.

Læs mere (betalingsside)

5/7 New York har indkrævet 20 mio. dollars fra lotterivindere

I staten New York er det tilladt for myndighederne at indkræve lotterigevinster fra vindere, der modtager sociale ydelser fra staten. Alle spillere, der vinder over $600, skal tjekkes for, om de modtager sociale ydelser, og herefter må staten indkræve udbetalte ydelser 10 år tilbage i tid, såfremt det ikke overstiger 50 procent af deres vundne gevinster. I alt har New York indkrævet 20 mio. dollars siden 2013 på den konto.

Læs mere

6/7 Flere fodboldklubber indgår samarbejdsaftaler med bookmakere

Nærmest hver eneste dag indgåes der nye aftaler mellem fodboldklubber og bookmakere. I forrige uge meldte det engelske fodboldforbund ud, at de af etiske årsager måtte bryde deres aftale med Ladbrokes, men det hæmmer altså ikke klubberne. Senest har Aston Villa indgået en aftale med Unibet*, mens Juventus har indgået en aftale med Betfair Sportsbook*.

Læs mere

7/7 Sagans exit gav godt for bookmakerne

Peter Sagan var den helt store favorit til at vinde pointtrøjen i Tour de France, og hans udsmidning af løbet har resulteret i at bookmakerne tjente fine penge. Således kan blandt andre Danske Spil* berette, at der var spillet omkring 100.000 danske kroner på Sagan som vinder af pointtrøjen.

Læs mere