EU-Domstolen sagde nej til Gibraltars gambling-firmaer der ønskede løsrivning fra Storbritannien. Læs denne og andre bettingnyheder fra sidste uge.

Gibraltars betting-firmaer skal betale engelsk skat

The Court of Justice for the European Union (CJEU) har afvist Gibraltar, der forgæves argumenterede for at områdets gambling-industri ikke skulle ses som del af Storbritannien. Afvisningen betyder at Gibraltars spiludbydere skal betale den skat på 15% som den engelske regering indførte i 2014, og som Gibraltar-selskaberne siden har kæmpet for at undgå.

Læs mere

Øvrige bettingnyheder fra uge  24

15/6 Det hollandske marked liberaliseres tidligst i juli 2018

Takket være det der beskrives som en kompleks politisk situation, forventes det, at det hollandske marked tidligst liberaliseres i juli 2018. Det er ikke gode nyheder for operatører, der senest har oplevet, at de hollandske myndigheder lukker deres internetsider ned, hvis de henvender sig til hollandske forbrugere.

Læs mere (betalingsside)

15/6 Spillemyndigheden på Folkemødet i Allinge

Spillemyndigheden var repræsenteret på det netop overståede Folkemøde på Bornhom, hvor de afholdt flere events. Bl.a. var fokus på spil på nettet, pengespillenes mekanismer i samarbejde med Center for Ludomani, E-sport og matchfixing.

Læs mere

15/6 Livlig debat om e-sport på Folkemødet

Der var lagt op til debat ved Spillemyndigheden stand på Folkemødet, hvor mange interessenter og interesserede deltog i debatten omhandlende e-sport på mødets første dag. Blandt deltagerne ved mødet skulle findes: 

  • En ”sportsgruppe”, bestående af Anti Doping Danmark, DIF og DGI
  • En ”skole-fritidsgruppe” med deltagere fra Danmarks lærerforening, Efterskoleforeningen og Helsingør Kommune
  • En ”spillegruppe”, hvor Center for Ludomani og Spillemyndigheden deltog sammen med Danske Spil*
  • Desuden deltog to ph.d.-studerende, der forsker i eSport.

Læs mere

16/6 Rumænien planlægger forbud mod gambling-markedsføring

Den rumænske regering planlægger et lovforslag, der skal gøre det forbudt for gambling-operetører at markedsføre sig i Rumænien, noget som i høj grad vil påvirke radio og TV. Der skulle dog været et hul i lovgivningen, som gør det muligt for operatørerne at markedsføre sig online, da denne platform ikke skulle være nævnt i lovforslaget.

Læs mere

16/6 GoWild åbner kontor på Malta for at styrke nordisk ekspansion

Én af Europas førende gaming-operatører, GoWild, åbner kontor på Malta, som udelukkende skal have fokus på virksomhedens ekspansion på de nordiske markeder. GoWild, der hidtil kun har haft sin base i Bukarest i Rumænien, introducerede i første kvartal af 2017 en ny plaform med op til 1500 spil fra nogle af de største sofware-udbydere på markedet.

Læs mere