Nye krav fra Spillemyndigheden til Danske Spil* om opdeling af deres kunders konti i en licens- og monopoldel vækker jubel hos bookmakerne. 

"Vi er meget glade for, at der endelig sker noget. Det har taget alt for lang tid, men vi er selvfølgelig glade for, at der bliver gjort noget nu," siger Morten Rønde, direktør i brancheorganisationen DOGA (Danish Online Gambling Association) til BetXpert.

Ifølge Morten Rønde har Danske Spil* lukreret på, at spillernes konti ikke var separeret i en licens- og monopoldel.

"Nu har det begrænset betydning, da lotteri- og licensdelen har delt kunder med hinanden i årevis, så skaden er sket. Det er kun for fremtidige kunder, at det vil gøre en forskel. Man kan bare se på markedstallene, hvor meget Danske Spil* har lukreret på det. Det er noget, der er svært at rette op på nu," siger direktøren. 

Unibet*: En fantastisk god ide

Også hos Unibet*, der er medlem af DOGA, vækker de nye krav fra Spillemyndigheden glæde. 

"Jeg synes, at det er en fantastisk god ide, og at det også var på tide. Det har længe ligget os meget på sinde, at spillernes konti blev opdelt. Skal man være en smule flabet, kan man jo retorisk spørge, hvorfor der skulle gå fem år, før det blev ændret," siger pressechef hos Unibet*, Per Marxen, til BetXpert. 

Tror du, at det her betyder øget konkurrence og større markedsandele til jer?

"Det er svært at sige. Vores produkt skal stadig være bedre end deres, og vi skal stå som et klart og tydeligt alternativ til Danske Spil*, og det er også det, vi har forsøgt i al den tid, vi har været på markedet. Kigger man på, hvordan det danske spilmarked ser ud, er det imponerende, at fem år efter liberaliseringen har Danske Spil* bevaret så store markedsandele, som de har," siger Per Marxen.

Danske Spil* ønsker ikke at kommentere på kritikken fra Unibet* og DOGA. I en mail til BetXpert skriver deres pressechef, Marie Grabow Westergaard, at "vi har ingen kommentarer til, hvad vores konkurrenter og andre måtte mene om denne sag."