En måned med fin forumaktivitet, men underskud i ekspertpanelet hvor nogle supererfarne tippere noterede sig for blodrøde tal. Læs statusrapport fra analyse- og forumredaktør Jens Bøye.

Marts bød på pæn aktivitet i BetXperts forum med 2356 indlæg leveret af 276 bidragydere. Til sammenligning var der 1939 indlæg i marts 2017 skrevet af 238 personer.

Men ekspertpanelet? Av for pokker! Efter god start på året med overskud i januar og februar, fik panelet en lussing i marts: Underskud på 11,56 enheder. Lig med en tilbagebetaling på 94% for 206 spilforslag.

Vi er stadig i pænt plus for året (106%), men marts har skåret nogle saftige lunser af overskuddet.

Marts var meget mindre krigerisk sidste år hvor 292 tip betalte 107 % tilbage.

 
Livestream khabib vs. McGregor UFC 229: Her kan du se kampen

 

Erfarne eksperter med røde tal

Hvad gik galt i år? Tjah, ud over at der blandt 25 aktive tippere var ikke færre end 13 med minus, er det værd at bemærke at nogle af vores mest erfarne og navnkundige eksperter havde en meget skidt måned.

Nicolai Kristensen aka Kong Vinter havde et minus på 4,79 enheder (tilbagebetaling på 87%), mens håndboldeksperten Roman Empire havde en blodrød balance på 8,96 (79%). De to er noteret for total-tilbagebetalinger på 110% for 2289 tip og 106% for 1202.

I den mindre navnkundige - men stadig temmelig erfarne - afdeling havde undertegnede -2,9 (86%) for diverse fodboldtip.

C'est la vie. Det går op og ned i sportsbetting, og varians skal helt klart have sin del af skylden for marts-misèren. Men kunne der være andre ting der spiller ind?

Det spurgte vi Roman Empire om. Her er hans svar:

Uheld - men også for stor kildepåvirkning

12 % af alle mine spil i 2018 er tabt med mindst mulig margin: 1 mål. Antallet af spil tabt med 1 mål er tre gange større end antallet af spil vundet med 1 mål. 20 % af alle spil er tabt med 1 til 2 mål - og det udgør over 40 % af de tabte spil. 


Det er tungt når TTH fører med 7 mål mod BSV, der sparer spillere - for alligevel at smide det hele over styr i anden halvleg, eller at se Ribe smide 4 måls føring de sidste 20 min mod Kolding, eller GOG der fører med 3 mål og boldbesiddelse med under 10 min tilbage - bare for at tage nogle af de seneste eksempler...

Opsummerende har jeg været temmelig uheldig – men jeg bryder mig generelt ikke om at bruge uheld som undskyldning. Jeg har også været for dårlig når jeg fx kan tabe 7 spil i træk på samme hold.

Jeg har tabt for meget på BSV og Århus - hvor jeg har haft god adgang til info, men også ladet mig påvirke af mine kilder.

Jeg kan altså være mere påpasselig med særligt BSV og Århus. Hvad kan jeg ellers gøre bedre?

Jeg kan arbejde på at smide spil ud tidligere - og dermed til bedre odds. Så ville regnskabet også i højere grad ligne mit personlige. For det har været et godt år med min egen betting - bortset fra de sidste 14 dage. Men man skal huske, at tidlige eksperttip kan skubbe til markedet før dette er modent.

Andre forklaringer har jeg ikke umiddelbart på det. Jeg knokler med det som altid, er grundig i min informationssøgning og synes også at jeg argumenterer fint for mine spil.

 
Læs vores store optakt til kampen mellem Khabib Nurmagomedov og Conor McGregor her.

 

NBA-playoff: Flere tip

Lad os afslutte denne statusrapport med et kort kig - dels bagud, dels fremad.

I starten af året varslede vi et snarligt comeback til fodboldekspert KingFed. Det er dog blevet udsat på ubestemt tid, pga lykkelige omstændigheder. Ærgerligt her og nu, men der skal jo også være tip til de kommende generationer.

Vi har desuden sagt farvel til NBA-eksperten Jakob Elbøl, men han genopstår snart som MMA-mand - som supplement til kampsportsekspert Loke Barrett.

Apropos NBA: Vi har stadig to eksperter, Mick Kristensen og Casper Eriksen. Der er håb om at de øger deres aktivitet når playoff går i gang midt i april.
 

VM-optakt nærmer sig

Her på falderebet kan vi i øvrigt fortælle at vi har sammensat et stærkt team af VM-eksperter der er i fuld gang med at skrive optakt, og som allerede har udlagt en række tip til sommerens slutrunde i Rusland.