18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Hvem bliver Champions League-topscorer 2023/24?

Opdateret
WeberenEkspert Weberen
Jeg har i betting sammenhæng gjort mig på forskellig ekspert forumer, hvor jeg seneste var hos spilXperten.
Min kæmpe interesse for fodbold startede i de gamle Herning Fremad dage, hvor jeg blev slæbt med til 1.divisions kamp i en meget ung alder, da min far var sportschef i klubben. Derefter fik jeg i slutningen af 90'erne øjnene op for det store udland, og den engelsk liga har jeg fulgt siden Dons var i Premier Leauge sidst. Jeg har også været i England en del gang efterhånden for at følge min klub Manchester United, og ser frem til at muligheden igen byder sig, så jeg kan komme afsted.
Jeg håber jeg kan bidrage med gode analyser, og interessante indspark til betxpert.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Der er kamp om titlen som topscorer i Champions League. Betxpert analyserer, hvem der har potentiale til at blive topscorer i 2024, samt de mest attraktive væddemål på Champions League-topscoreren.

Så læs med her, hvis du vil blive klar til dette års Champions League, og hvilke spillere der kan have mål i støvlerne.

Spil på Champions League topscorer hos Expekt

Favoritterne til at vinde Champions League topscorer 2024 ifølge oddsene

Der er et par helt åbenlyse kandidater, som også var med helt fremme til at blive Champions League topscorer 2023. Dem vil vi tage et nærmere kig på her, hvor vi vil komme lidt mere ind på argumenterne for og imod disse spillere.

Kylian Mbappé – Paris Saint-Germain

Argumenterne der taler for Mbappé som Champions League topscorer 2024.

 • Mbappé er favorit til at blive Ligue 1 topscorer, hvilket han også er blevet de seneste 5 sæsoner. Ifølge bookmakerne har han også en fornuftig chance til at blive topscorer i Champions League 2024, hvor bet365 giver odds 4,50.
 • Med afgangen af Neymar og Messi så er der meget ansvar på Mbappé. Det tror jeg han trives med.

Argumenterne der taler imod Mbappé som Champions League topscorer 2024.

 • Med afgangen af Neymar og Messi skal PSG til at finde sig selv igen, og det kan tage tid. De to spillere var gode for Mbappé, da de ofte fandt ham i gunstige positioner, men de tog også meget opmærksomhed fra Mbappé.
 • PSG er umiddelbart ikke lige favoritter til at tage Champions League-titlen i 2024, og der er da også en del usikkerheder omkring, hvor holdet står, når de møder nogle af favoritterne.
 • Mbappés transfersituation har fyldt meget, og spørgsmålet er, om det ikke stadig rumsterer lidt i PSG.

Harry Kane, Bayern München

Argumenterne der taler for Kane som Champions League topscorer 2024

 • 32 kampe i Champions League har givet 21 kasser for Harry Kane. Det var for et Tottenham hold, som ofte i bedste fald har været outsidere til titlen.
 • Bayern München er det hold der hos de fleste bookmakere er den næststørste favorit til at tage titlen i år. Bayern München giver odds 6 hos bet365. Så Kane spiller for et hold, som burde kunne gå langt, og det er immervæk en fordel.
 • Harry Kane er blevet 30 år, og har ingen titler til sit navn. Det må give ham en enorm sult. Han har været i finaler før, men der er altså ingen trofæer i hans pokalskab.
 • Harry Kane har dygtige folk omkring sig, som kan sætte ham i gode positioner, og så er han på et hold, hvor der spilles noget offensivt fodbold, og det næste mål bliver altid jagtet.

Argumenterne der taler imod Kane som Champions League topscorer 2024

 • Kane er lidt oppe i alderen, og har haft især ankelskader førhen. Så han kan blive ramt af skader, eller måske få lov at stå over i nogle Champions League 2023/24 kampe, hvis tingene er afgjorte.
 • Thomas Tuchel tog over i marts, og det er da gået ganske fint, men der har været noget støj i den sydtyske bys bagland, i løbet af det seneste år. Det kan måske påvirke spillet på banen.

Bedste odds tips til Champions League topscorer

Der er ingen tvivl om, at de ovennævnte spillere er de bedste kandidater til at tage Champions League topscorer titlen 2024. Skal vi kigge på de bedste odds tips til Champions League topscorer så er det dog ikke nødvendigvis en af disse tre spillere vi skal kigge på.

Robert Lewandowski til odds 11 hos bet365, er måske et mere spændende alternativ. Lewandowski spiller for et Barcelona hold, der omsider virker til at have fundet deres ben igen, og det kan give Lewandowski gode forudsætninger, når det gælder mål og chancer.

En anden kandidat Victor Osimhen, som i sidste sæson blev topscorer i serie A med 26 kasser. Han lavede godt nok kun fem i Champions League, men måske kan han forbedre den total. Osimhen giver odds 34 hos bet365.

Disse outsidere ligger ikke først for. Du kan også odds på top-3 topscrorer i Champions League, og her kunne enten Osimhen eller Lewandowski måske være gode langskud.

Husk at du her på BetXpert altid kan finde diverse odds tips fra eksperter. Det gælder hvad en det handler om Champions League- eller Superliga-topscorer odds.

Tidligere Champions League Topscorer

Champions League topscorertitlen er i høj kurs, og det er da også nogle prominente herrer, der har taget titlen over de seneste år. Herunder kan du se vinderne igennem de seneste CL-sæsoner:

Sæsoner

Spillere

Klubber

Mål

2022-2023

Erling Haaland

Manchester City

12

2021-2022

Karim Benzema

Real Madrid

15

2020-2021

Erling Haaland

Dortmund

10

2019-2020

Robert Lewandovski

Bayern München

15

2018-2019

Lionel Messi

Barcelona

12

2017-2018

Cristiano Ronaldo

Real Madrid

15

2016-2017

Cristiano Ronaldo

Real Madrid

12

2015-2016

Cristiano Ronaldo

Real Madrid

16

2014-2015

Lionel Messi
Cristiano Ronaldo
Neymar

Barcelona

Real Madrid
Barcelona

10

2013-2014

Cristiano Ronaldo

Real Madrid

17

2012-2013

Cristiano Ronaldo

Real Madrid

12

2011-2012

Lionel Messi

Barcelona

14

Det er bemærkelsesværdigt at der i de seneste fire Champions League turneringer har været forskellige vinder hvert år, for hvis man kigger tilbage i perioden fra 2007 – 2019 så har der været to spillere der har været ret gennemgående, og det er selvfølgelig Cristiano Ronaldo og Linoel Messi, som hver især står noteret for henholdsvis syv og seks Champions League-topscorer titler.

Sikkert er det, at de ikke kommer til at toppe Champions League 2024 topscorerlisten. Cristiano Ronaldo og Linoel Messi er skiftet til klubber der ikke er med i den europæiske Champions League turnering. Så vi skal kigge efter nye kandidater.

All-time Champions League topscorerlisten

Cristiano Ronaldo og Linoel Messi topper dog stadig all-time Champions League topscorerlisten, og meget tyder på, at de kommer til at toppe den i lang tid. Herunder kan du se hvordan All-time Champions League topscorerlisten ser ud.

Nr.

Spiller

Mål

Kampe

Mål/pr. kamp

1

Cristiano Ronaldo

140

183

0,77

2

Lionel Messi

129

163

0,79

3

Robert Lewandowski

92

112

0,82

4

Karim Benzema

90

152

0,59

5

Raul

71

142

0,50

6

Ruud van Nistelrooy

56

73

0,77


Af denne top-6, er der kun Robert Lewandowski der kan udfordre Ronaldo og Messi. Robert Lewandowski spiller på top for Barcelona, og har da også en rigtig flot målratio, men han er en aldrende herre, så måske vi skal kigge efter de unge angribere når vi skal finde nogen der kan komme i top.

F.eks. er Kylian Mbappé med 41 mål og Erling Haaland med 35 to gode bud på Champions League topscorer 2024, og hvem ved måske også all time, når vi kigger lidt længere frem.

Danske Champions League topscorer

Over de seneste mange sæsoner har der ikke været mange danskere der har kunne være i spil til Champions League-topscorer titlen. I 2022-2023 sæsonen var det Pierre-Emil Højbjerg den dansker der scorede flest, og han lavede blot et mål, og i sæsonen 2021-2022 var det Andreas Christensen, som lavede flest, igen skulle der kun et mål til.

I år kunne noget det dog godt tyde på, at vi får flere danskerscoringer. Vi har FC København, som er kommet i gruppespillet, og der kunne vi måske få nogle danskerscoringer, og så har vi både Christian Eriksen og Rasmus Højlund i Manchester United, som også kan få scoret nogle mål, hvilket måske kan bringe dem op på topscorerlisten.

I skrivende stund giver Rasmus Højlund odds 51 hos bet365, og han må være den bedste danske kandidat til at blive Champions League topscorer 2024.

Tidligere Danske Champions League topscorer

Skal vi finde de danske Champions League topscorer så skal vi langt tilbage i historien. Selvom Jon Dahl Tomasson og Nicklas Bendtner har bombet i de tidligere Champions League turneringer, så har de aldrig lavede nok mål til at komme helt i top på topscorerlisten.

Det har de to danske legender Allan Simonsen og Søren Lerby til gengæld. I 1977-1978 spillede Allan Simonsen for det tyske storhold Borussia Mönchengladbach, og han blev topscorer med 5 mål. På det tidspunkt hed turneringen ikke Champions League men den Europæiske Mesterholdsturnering, og strukturen var helt anderledes fra i dag.

Dengang startede man i runde et og spillede to indbyrdes kampe for at finde ud af, hvem der skulle videre. Alt i alt var der fire runder, og så finalen til sidst, som skulle afgøres over en kamp.  

Søren Lerby er den anden dansker der er blevet Champions League topscorer. Det gjorde Lerby da han spillede for Ajax i sæsonen 1979-1980, og det var med hele 10 mål. Til de 10 mål skal det dog siges, at Ajax havde en nem vej i den Europæiske Mesterholdsturnering, de startede med at slå HJK Helsinki 2-16 over to kampe, (Ser scorede Lerby 3 mål).

Derefter mødte Ajax, Omonia fra Cypern i 2.runde. Her vandt Ajax 10-4 samlet. (Her scorede Søren Lerby fem mål, ovenikøbet i samme kamp, hvilket der kun er en håndfuld andre spillere der kan prale af. Bl.a. Lionel Messi og Erling Haaland).

I kvartfinalen mødte Ajax Strasbourg og vandt 4-0 samlet. (Her scorede Lerby et mål).

Semifinalen imod Nottingham Forest og Brian Clough blev endestationen for Ajax, hvor de tabte 2-1 samlet. (Her scorede Lerby sit sidste og tiende mål i turneringende og blev dermed solid Champions League topscorer i den sæson.)

Søren Lerby er også den dansker der har scoret flest mål i Champions League. Herunder kan du se listen over de danske spillere med flest mål i den berømte turnering.

Nr.

Spiller

Mål

1

Søren Lerby

14

2

Allan Simonsen

12

3

Jon Dahl Tomasson

11

4

Michael Laudrup

10

5

Nicklas Bendtner

8

6

Christian Eriksen

7

Ofte stillede spørgsmål om Champions League-topscorer

Hvem er favorit til at blive Champions League-topscorer?

Kylian Mbappé er den absolutte favorit, hvis man ser på Champions League-topscorer odds.

Hvem blev Champions League topscorer 2022/23?

I sidste sæson blev Erling Braut Haaland med 12 kasser, hvilket man kun kan lette på hatten for.

Kommentarer

Feedback