18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Bookmakernes regler for tennisvæddemål – få det fulde overblik

BetXpert har samlet bookmakernes regler for, hvad der sker med dit væddemål, når en tenniskamp af den ene eller anden grund ikke færdigspilles. 

Erfarne bettorer indenfor tennis vil vide, at bookmakernes regler for afgørelse af tenniskampe kan variere. Dette vel at mærke når kampen ikke spilles færdig; typisk på grund af en skade eller en diskvalificering. 

BetXpert har derfor samlet de forskellige bookmakeres regler i denne artikel. Hvad sker der eksempelvis, hvis du har spillet på over 19,5 partier i en kamp, hvor den ene spiller må trække sig ved stillingen 6-4 4-4? Matematisk set ville udfaldet kun være, at du havde vundet, hvis kampen blev færdigspillet.

Det er dog ikke alle bookmakere, som giver dig gevinsten i dette tilfælde. Her vil du i stedet få din indsats refunderet. 

Hvad så hvis du har spillet på Roger Federer til at vinde over Rafael Nadal, og sidstnævnte må trække sig ved stillingen 6-3, 4-6, 4-3? Her varierer det også fra bookmaker til bookmaker, hvordan deres regler for afgørelse af tennisvæddemål lyder. Hos nogle skal hele kampen være spillet, før du eventuelt får din gevinst. Her vil du i stedet få din indsats retur. Hos andre bookmakere vil du i dette tilfælde vinde på dit væddemål, fordi der er spillet mere end ét sæt. 

Oversigt over bookmakernes tennisregler

Vi har helt kort ridset den enkelte bookmakers regler op vedrørende matchspil med fed skrift. Disse regler veksler mellem, at blot ét sæt skal være færdigspillet, før spillet er gyldigt, og at hele kampen skal være spillet til ende. 

Efter den korte opsummering følger et uddrag af regelsættet med kursiv fra spiludbyderens hjemmeside. Herudover har vi også ridset regler op for spil på partier og sæt. 

Skulle du finde fejl og mangler i nedenstående oversigt, er du mere end velkommen til at give os et hint på [email protected] eller i en kommentar til artiklen. 

Spil på eller imod en skadet spiller

Bookmakernes tennisregler kan være nyttige at have ved hånden, hvis du overvejer at spille på en kamp, hvor du ved, at den ene spiller er småskadet. Hvis du har tænkt dig at spille på spilleren med småskavankerne, kan det være en fordel at gøre det hos en spiludbyder, hvor hele kampen skal færdigspilles, før væddemålet står ved magt. Det betyder, at skulle spilleren trække sig i løbet af kampen, så får du dit indskud tilbage igen.

Omvendt kan det være en overvejelse værd at spille imod en spiller, som muligvis døjer lidt med en skade. Dette hos en bookmaker, hvor blot første sæt skal være færdigspillet, før væddemålet er gyldigt. På den måde vil du få din gevinst, hvis den skadede spiler trækker sig, efter at første sæt er færdigspillet. 

OBS: Artiklen er senest opdateret torsdag den 22. april 2021. Vær i den henseende opmærksom på, at bookmakernes regler kan ændre sig løbende. 

Minimum ét sæt skal være færdigspillet. Ellers annulleres spillet:

Spilleren/holdet, der avancerer til næste runde eller vinder turneringen, regnes for vinderen af væddemålet uanset kampens længde, at spillere trækker sig, diskvalifikationer osv. Disse væddemål kræver, at mindst ét sæt fuldføres, for at væddemålet gælder. 

Ved handicap-spil og antal partier: “Over/Under” og "Handicap" tilbud på uafsluttede kampe hvor udfaldet allerede er afgjort før afbrydelsen af spillet, og/eller hvor en fortsættelse af spillet ikke på nogen måde kunne give et anderledes resultat for nævnte tilbud, vil blive afgjort ud fra det opnåede resultat indtil afbrydelsen. 

Bet365

Hele kampen skal færdigspilles. Ellers annulleres spillet:

I tilfælde af, at en kamp starter, men ikke færdigspilles, vil alle væddemål blive annulleret.

Undtagelsen er, hvis en spiller diskvalificeret efter kampens begyndelse:

I tilfælde af at en kamp påbegyndes, men ikke bliver afsluttet, vil alle væddemålene være ugyldige, medmindre at en spiller diskvalificeres efter kampens start, i dette tilfælde vil den spiller/holdet, som fortsætter til næste runde blive erklæret som vinder i henhold til afgørelsen.

Ovenstående regler gælder også ved livevæddemål.

Ved spil på sæt hedder det sig også, at kampen skal færdigspilles. Ellers annulleres væddemålet:

Væddemål annulleres, hvis det regelbestemte antal sæt ikke færdigspilles eller ændres. Kampen skal spilles færdig, for at væddemålene er gældende. Hvis en spiller diskvalificeres eller udgår, annulleres alle væddemål.

Ved spil på partier lyder reglerne således:

I tilfælde af udgåelse, diskvalificering eller ændring af underlag midt i kampen, annulleres væddemål medmindre der ikke er en anden tænkelig måde sættet og/eller kampen kan færdigspilles i forhold til de naturlige udfald, uden denne ændring ubetinget afgør udfaldet af dette marked.

F.eks. (1) Et sæt bliver afbrudt ved 4-4: væddemål på Over/under 9.5 partier eller mindre i sættet bliver afgjort som vundet/tabt alt efter hvilket udfald der er spillet på, da der ville have været mindst 10 partier i sættet, dog vil væddemål på Over/under 10.5 partier eller mere blive annulleret.

Betfair Spillebørs

Minimum ét sæt skal være færdigspillet. Ellers annulleres spillet:

Hvis en spiller eller et par trækker sig eller bliver diskvalificeret i en kamp, vil den spiller eller det par, der går videre til næste runde (eller vinder turneringen, hvis det er en finale), blive anset som vinder. Men hvis der er spillet mindre end et sæt, når spilleren eller parret trækker sig eller bliver diskvalificeret, vil alle spil på kampen være ugyldige.

Alle spil på partier og/eller sæt bliver annulleret, medmindre de allerede er afgjort, når kampen afsluttes:

Markeder for individuelle partier eller sæt i en kamp, der berøres af en diskvalifikation eller af, at en spiller trækker sig i løbet af et parti eller et sæt, vil resultere i at spil på markedet for dette parti eller sæt og på markederne for alle individuelle partier eller sæt bliver ugyldige, bortset fra spil på markeder, som betingelsesløst er afgjort.

Betfair Sportsbook

Minimum ét sæt skal være færdigspillet. Ellers annulleres spillet.

Hos Betfair Sportsbook kommer det dog an på, hvilken turnering der er tale om. Er der tale om ITF- eller opvisningskampe, vil spillet blive annulleret, uanset om første sæt er færdigspillet eller ej. 

I tilfælde hvor en spiller eller et doublepar trækker sig fra kampen eller diskvalificeres i en ITF- eller opvisningskamp: Alle spil på kampen (dvs. spil, der placeres på vinderen af en given kamp) vil blive annulleret, uanset hvilket tidspunkt i kampen spilleren/doubleparret trækker sig på.

Alle andre konkurrencer: (i) alle kampspil (dvs. spil placeret på vinderen af en given kamp) vil blive annulleret, hvis de trækker sig/diskvalificeres, før første sæt er afsluttet, (ii) hvis de trækker sig/diskvalificeres efter afslutningen af første sæt, udråbes spilleren eller doubleparret, der går videre til næste runde (eller vinder turneringen, hvis det er en finale), til vinder, men kampspil, der er placeret på spilleren eller doubleparret, der trækker sig, bliver annulleret (og indsatser i forbindelse med disse spil refunderes i overensstemmelse hermed).

Andre markeder (dvs. andet end kampspilsmarkeder) på alle begivenheder vil blive annulleret, hvis en spiller eller et doublepar trækker sig eller diskvalificeres (uanset om de trækker sig under eller efter det første sæt), medmindre udfaldet af spillet havde været entydigt afgjort forud for tidspunktet for udtrædelsen/diskvalifikationen (hvis dette er tilfældet, er spillet gældende og opgøres i overensstemmelse hermed)

Se eventuelt dette billede fra Betfairs hjemmeside:

Billedet er et screenshot fra Betfairs hjemmeside. 

Bwin

Minimum ét sæt skal være færdigspillet. Ellers annulleres spillet:

Hvis en spiller trækker sig eller diskvalificeres efter det første sæt er blevet gennemført, vil spilleren, der går videre til næste runde, eller den, der bliver tildelt sejren af dommeren, betragtes som vinderen. Hvis det første sæt ikke er gennemført, vil alle spil på kampen være ugyldige.
Hvis en kamp ikke når en naturlig afgørelse, vil alle markeder (udover 2-vejs), der ikke ubetinget er afgjort være ugyldige.

Ved spil på antal sæt skal hele kampen være færdigspillet. Ellers vil alle spil blive annulleret:

Det fulde antal sæt, der kræves for at vinde kampen, skal gennemføres. Hvis en spiller bliver tildelt kampen før det fulde antal sæt bliver gennemført, vil alle spil på kampen blive ugyldige.

Ved spil på partier vil alle spil være ugyldige, medmindre spillet allerede er gået hjem. Eller hvis det uomtvisteligt ville have gået hjem, såfremt kampen var blevet færdigspillet:

Hvis en deltager trækker sig, vil alle væddemål være ugyldige, med mindre resultatet af alle partier alllerede er afgjort. Hvis en kamp afbrydes ved 6-4 4-4, vil væddemål på over/Under 19,5 partier eller færre i kampen afvikles som vindere/tabere henholdsvis da en konklusion på kampen skulle have haft mindst 20 partier. En mester tiebreak tæller som 1 parti i henhold til spil på samlede partier.

Cashpoint

Hele kampen skal færdigspilles. Ellers annulleres spillet. Cashpoints tennisregler kan være en kende svære at gennemskue ved første øjekast. Derfor har BetXpert været i kontakt med vores Cashpoint-kontaktpersoner for at få 100 procent klarhed over nedenstående:

”23.3 – I nedenstående tilfælde er indsatsen ugyldig, eller væddemålet opsiges, er den juridiske konsekvens heraf, at indsatsen tilbagebetales til kunden:” 

”23.3.3. – Hvis en Tennis kamp afgøres ved hjælp af en walkover eller at en spiller opgiver;” 

”23.8.1. Sæt væddemål: hvis antallet af sæt, der skal spilles, ændres, indstilles alle indsatser, der er placeret på denne væddemålstype (sæt-indsatser) med odds på 1,0. Væddemål på resultatet af kampen forbliver gyldige.”

”23.8.2. Tiebreak-væddemål: hvis antallet af sæt, der skal spilles, ændres, indstilles alle indsatser, der er placeret på denne væddemålstype (tiebreak-væddemål) med odds på 1.0. Spil på resultatet af kampen forbliver gyldige.”

Alle spil på sæt og partier skal være afgjort på tidspunktet for afbrydelsen (skade eller diskvalificering), forklarer en Cashpoint-repræsentant til BetXpert:

"Det vil sige, at spil afgjort ved walkover, diskvalificering eller at en spiller trækker sig, vil være gældende såfremt selve væddemålet er afgjort på tidspunktet for dette.

Trækker en spiller sig eksempelvis i første sæt ved stillingen 4-4 i partier, så vil alle spil på de første otte partier være gældende. Et spil på eksempelvis over 7,5 partier vil være vundet, da dette var afgjort på tidspunkt hvor kampen blev afbrudt, mens et spil på over 9,5 partier vil blive tilbagebetalt, da det ikke er afgjort på tidspunktet for afbrydelsen.

Alle spil på eksempelvis kampvinder, sætresultat, antal partier i kampen vil alle blive vurderet til odds 1,0 i ovenstående tilfælde.

De samme regler gør sig gældende hvis en spiller trækker sig i 3. sæt. Alle afgjort spil på det pågældende tidspunkt er gældende, mens spil der fortsat ikke er afgjort, vil bliver vurderet til 1,0 og tilbagebetalt til spilleren. Uanset hvor tæt på eller langt fra væddemålet var fra at gå hjem."

ComeOn!

Hele kampen skal færdigspilles. Ellers annulleres spillet: 

Hvis det fulde antal sæt i henhold til reglerne ikke er spillet færdig, annulleres alle væddemål.

Ved sæt-væddemål er reglerne de samme:

Gevinst/tab bestemmes ud fra det samlede antal sæt for begge spillere. Hvis det fulde antal sæt i henhold til reglerne ikke er spillet færdig, annulleres alle væddemål. En super tie-break betragtet som ét sæt for væddemål på O/U.

Danske Spil

Hele kampen skal færdigspilles. Ellers annulleres spillet: 

For spil på en enkelt kamp vil alle væddemål blive aflyst, hvis en spiller trækker sig eller bliver diskvalificeret før kampens start. I det tilfælde, hvor en kamp er startet, men ikke bliver færdigspillet, vil alle ikke afgjorte væddemål blive aflyst.

Ved sæt- og parti-spil gælder følgende regler:

Hvis en kamp afsluttes uden at en spiller har vundet tilstrækkelig mange sæt til at vinde kampen i forhold til det total antal planlagte sæt (f.eks. fordi den anden spiller trækker sig eller bliver diskvalificeret), vil alle ikke afgjorte væddemål på korrekt sæt, totalt antal sæt og totalt antal partier blive aflyst.

En tie-break – inklusiv Super tie-break og Match tie-break - tæller som et parti.

BetXperts kontaktede Danske Spil for at få 100 procent klarhed om ovenstående. 

Har du eksempelvis spillet på over 2,5 sæt i en bedst-af-tre-sæt-kamp, vil du vinde, såfremt blot én bold er spillet i tredje sæt. Hvis en spiller trækker sig lige efter andet sæt, hvor stillingen er 1-1 i sæt, annulleres spillet. 

Samme fremgangsmåde gør sig i princippet gældende ved parti-spil. Selvom der kun kunne have været ét udfald af dit spil, såfremt kampen var blevet færdigspillet, vil dit spil blive annulleret.

Lad os sige, at du har spillet på over 18,5 partier i en kamp med maksimalt tre sæt. Første sæt endte 6-4, mens stillingen er 4-3 i andet sæt. En spiller er herefter nødt til at trække sig/bliver diskvalificeret, hvorfor kampen ikke spilles færdig. Her annulleres spillet, selvom dit spil uanset hvad ville have gået hjem, såfremt kampen var blevet spillet til ende. 

LeoVegas

Minimum ét sæt skal være færdigspillet. Ellers annulleres spillet:

“Kamp” væddemål er baseret på det generelle princip om turneringsfremgang eller turneringssejr alt afhængig af den fase i konkurrencen, som kampen refererer til. Spilleren/holdet, der avancerer til næste runde eller vinder turneringen, regnes for vinderen af væddemålet uanset kampens længde, at spillere trækker sig, diskvalifikationer osv. Disse væddemål kræver at mindst ét sæt fuldføres, for at væddemålet gælder.

Over/under-spil og handicap (partier og sæt). Disse skal være afgjort ved kampafbrydelsen for at gælde:

“Over/Under” og "Handicap" tilbud på uafsluttede kampe hvor udfaldet allerede er afgjort før afbrydelsen af spillet, og/eller hvor en fortsættelse af spillet ikke på nogen måde kunne give et anderledes resultat for nævnte tilbud, vil blive afgjort ud fra det opnåede resultat indtil afbrydelsen.

Dette betyder blandt andet, at matematisk uundgåelige scenarier vil blive sat som vundne/tabte spil. Se her:

Til udregningen af disse afgørelser vil det minimale antal af hændelser, der skulle være nødvendige for at få en naturlig afslutning på tilbuddet, blive tilføjet, som det er nødvendigt, afhængig af antallet af heats, der er planlagt for kampen. Skulle denne udregning resultere i en situation, hvor ingen mulige ændringer kunne påvirke udfaldet af tilbuddet, vil det blive afgjort herefter. De følgende eksempler kan tages i betragtning:

• Eksempel 1 - Over/Under: Der sker en afbrydelse i kampen, der er planlagt til at vare tre sæt, og resultatet er 7-6, 4-4. Tilbuddene: “Totale partier sæt 2 – 9,5” (eller enhver linje lavere end det beløb) & “Totale antal partier spillet i kampen – 22,5” (eller enhver linje lavere end det beløb) vil blive afgjort med “Over” væddemål som vindende og “Under” væddemål som tabende. Væddemål på linjer højere end det, vil blive afgjort som ugyldige. • Eksempel 2 - Handicap: En spiller trækker sig ved starten af tredje sæt, i en kamp der er planlagt til 5 sæt, og stillingen er 1-1. Væddemål på +2,5/-2,5 sæt vil blive afgjort henholdsvis som vindere og tabere. Væddemål på linjer lavere end det beløb, vil blive afgjort som ugyldige.

NordicBet

Minimum ét sæt skal være færdigspillet. Ellers annulleres spillet:

Et helt sæt skal gennemføres, for at væddemål betragtes som gyldige. Hvis mindre end 1 sæt gennemføres i matchen, betragtes alle væddemål som ugyldige.

Alle sæt-væddemål vil blive erklæret ugyldige, hvis kampen ikke færdigspilles:

Sætvinder inklusiv live
Hvis det pågældende sæt ikke gennemføres, af en hvilken som helst årsag, så vil alle sætvinder-væddemål om sættet blive betragtet som ugyldige.


Sætvæddemål inklusiv live
Hvis en tennismatch ikke gennemføres, af en hvilken som helst årsag, så vil alle sætvæddemål (bedst af 3 eller bedst af 5) blive betragtet som ugyldige.

Alle matchparti-spil vil blive annulleret, medmindre spillet allerede er afgjort, eller at der kun vil være ét naturligt udfald af kampen, om den havde fortsat:

Matchpartier (inklusiv live-matchpartier)
Hvis en match ikke gennemføres, af en hvilken som helst årsag, så vil alle væddemål om matchpartier blive afgjort som ugyldige, med mindre at matchen på ingen måde ville kunne blive færdigspillet på naturlig vis, uden at afgøre resultatet af markedet.


Eksempel: En spiller trak sig ved stillingen 6-4, 3-3. Alle væddemål på over 18,5 partier vil blive afgjort som vundne, og alle væddemål på under 18,5 partier vil blive afgjort som tabte, da enhver naturlig afslutning på matchen ville resultere i mindst 19 partier.

Mr Green

Minimum ét sæt skal være færdigspillet. Ellers annulleres spillet:

“Kamp” væddemål er baseret på det generelle princip om turneringsfremgang eller turneringssejr alt afhængig af den fase i konkurrencen, som kampen refererer til. Spilleren/holdet, der avancerer til næste runde eller vinder turneringen, regnes for vinderen af væddemålet uanset kampens længde, at spillere trækker sig, diskvalifikationer osv. Disse væddemål kræver at mindst ét sæt fuldføres, for at væddemålet gælder.

Over/under-spil og handicap (partier og sæt). Disse skal være afgjort ved kampafbrydelsen for at gælde:

“Over/Under” og "Handicap" tilbud på uafsluttede kampe hvor udfaldet allerede er afgjort før afbrydelsen af spillet, og/eller hvor en fortsættelse af spillet ikke på nogen måde kunne give et anderledes resultat for nævnte tilbud, vil blive afgjort ud fra det opnåede resultat indtil afbrydelsen.

Dette betyder blandt andet, at matematisk uundgåelige scenarier vil blive sat som vundne spil – hvis altså disse forudsætninger går din vej. Se her:

Til udregningen af disse afgørelser vil det minimale antal af hændelser, der skulle være nødvendige for at få en naturlig afslutning på tilbuddet, blive tilføjet, som det er nødvendigt, afhængig af antallet af heats, der er planlagt for kampen. Skulle denne udregning resultere i en situation, hvor ingen mulige ændringer kunne påvirke udfaldet af tilbuddet, vil det blive afgjort herefter. De følgende eksempler kan tages i betragtning:

• Eksempel 1 - Over/Under: Der sker en afbrydelse i kampen, der er planlagt til at vare tre sæt, og resultatet er 7-6, 4-4. Tilbuddene: “Totale partier sæt 2 – 9,5” (eller enhver linje lavere end det beløb) & “Totale antal partier spillet i kampen – 22,5” (eller enhver linje lavere end det beløb) vil blive afgjort med “Over” væddemål som vindende og “Under” væddemål som tabende. Væddemål på linjer højere end det, vil blive afgjort som ugyldige. • Eksempel 2 - Handicap: En spiller trækker sig ved starten af tredje sæt, i en kamp der er planlagt til 5 sæt, og stillingen er 1-1. Væddemål på +2,5/-2,5 sæt vil blive afgjort henholdsvis som vindere og tabere. Væddemål på linjer lavere end det beløb, vil blive afgjort som ugyldige.

Onsidebetting

Hele kampen skal færdigspilles. Ellers annulleres spillet: 

Hvis det fulde antal sæt i henhold til reglerne ikke er spillet færdig, annulleres alle væddemål.

Ved sæt-væddemål er reglerne de samme:

Gevinst/tab bestemmes ud fra det samlede antal sæt for begge spillere. Hvis det fulde antal sæt i henhold til reglerne ikke er spillet færdig, annulleres alle væddemål. En super tie-break betragtet som ét sæt for væddemål på O/U.

Tipwin

Hele kampen skal færdigspilles. Ellers annulleres spillet: Det er det, som vi har fået ud af Tipwins lidt alternative oversættelse til dansk:

I tilfælde af en afbrydelse af kampen på grund af en af konkurrenterne er ude af spillet (diskvalifikation, skade, overdragelse mv.) Er indsatser ugyldige. Levende væddemål, der er besluttet på afbrydelsestidspunktet, er gyldige. Live-væddemål kan tilbydes til spil, sæt og resultat. Live-væddemål på resultatet for en bestemt del er gyldige, hvis denne del af arrangementet forløber regelmæssigt. Hvis begivenheden afbrydes og ikke starter igen til den officielle ende af turneringen, er væddemålet ugyldigt. Hvis en afbrudt begivenhed fortsætter i turneringen, er væddemål gyldige. For par i tennis såvel som for kampe, der er besluttet med et "tie-break", i tilfælde af resultatet 1:1 i sæt, gælder reglen om at spillet, der spilles til 10 point med to pointforskel, Betragtes som tredje sæt og regnes som et spil.

Unibet

Minimum ét sæt skal være færdigspillet. Ellers annulleres spillet:

“Kamp” væddemål er baseret på det generelle princip om turneringsfremgang eller turneringssejr alt afhængig af den fase i konkurrencen, som kampen refererer til. Spilleren/holdet, der avancerer til næste runde eller vinder turneringen, regnes for vinderen af væddemålet uanset kampens længde, at spillere trækker sig, diskvalifikationer osv. Disse væddemål kræver at mindst ét sæt fuldføres, for at væddemålet gælder.

Over/under-spil og handicap (partier og sæt). Disse skal være afgjort ved kampafbrydelsen for at gælde:

“Over/Under” og "Handicap" tilbud på uafsluttede kampe hvor udfaldet allerede er afgjort før afbrydelsen af spillet, og/eller hvor en fortsættelse af spillet ikke på nogen måde kunne give et anderledes resultat for nævnte tilbud, vil blive afgjort ud fra det opnåede resultat indtil afbrydelsen.

Dette betyder blandt andet, at matematisk uundgåelige scenarier vil blive sat som vundne spil – hvis altså disse forudsætninger går din vej. Se her:

Til udregningen af disse afgørelser vil det minimale antal af hændelser, der skulle være nødvendige for at få en naturlig afslutning på tilbuddet, blive tilføjet, som det er nødvendigt, afhængig af antallet af heats, der er planlagt for kampen. Skulle denne udregning resultere i en situation, hvor ingen mulige ændringer kunne påvirke udfaldet af tilbuddet, vil det blive afgjort herefter. De følgende eksempler kan tages i betragtning:

• Eksempel 1 - Over/Under: Der sker en afbrydelse i kampen, der er planlagt til at vare tre sæt, og resultatet er 7-6, 4-4. Tilbuddene: “Totale partier sæt 2 – 9,5” (eller enhver linje lavere end det beløb) & “Totale antal partier spillet i kampen – 22,5” (eller enhver linje lavere end det beløb) vil blive afgjort med “Over” væddemål som vindende og “Under” væddemål som tabende. Væddemål på linjer højere end det, vil blive afgjort som ugyldige. • Eksempel 2 - Handicap: En spiller trækker sig ved starten af tredje sæt, i en kamp der er planlagt til 5 sæt, og stillingen er 1-1. Væddemål på +2,5/-2,5 sæt vil blive afgjort henholdsvis som vindere og tabere. Væddemål på linjer lavere end det beløb, vil blive afgjort som ugyldige.

Kommentarer

Feedback