Tirsdag eftermiddag spiller Danmark sin første kamp ved VM 2022. Modstanderen er Tunesien.  

Kasper Hjulmands tropper har været noget nær flyvende fra og med europamesterskaberne sidste år og frem til i dag. Nu er tiden kommet til, at de rød-hvide spillere skal leve op til de høje forventninger ved verdensmesterskaberne. 

Kampen Danmark – Tunesien spilles tirsdag den 22. november klokken 14.00. Det bliver de to nationers andet indbyrdes opgør i historien. Det første vandt Danmark med 2-1 i en venskabskamp i Japan tilbage i 2002. De danske mål blev sat ind af Jesper Grønkjær og Ebbe Sand. 

Frankrig er favoritter til at vinde denne Gruppe D, men herefter kommer Danmark ind på 2.-pladsen. Tunesien og Australien vurderes meget lige af bookmakerne. 

Odds på Danmark – Tunesien

Vores alle sammens landshold er udpeget af bookmakerne til at være forholdsvis store favoritter i opgøret. 

Danmark - Tunesien

Bookmakernes Danmark – Tunesien odds illustrerer meget fint, at vi godt kan sætte næsen op efter tre point i vores første VM kamp. Husk dog, at intet i betting er sikkert; end ikke en dansk sejr over tuneserne. Bolden er rund, som man siger.

Læs eventuelt også vores artikel om odds på VM i fodbold. Her får du alle de bedste odds på Danmarks slutrunde. 

Danmark – Tunesien: optakt

Vi vil nu tage temperaturen lidt på de to hold. Vi lægger ud med europamestrene fra 1992. 

Danmark
Som vi alle ved, leverede vores landshold en kæmpepræstation ved EM 2021. Vi kom hele vejen til semifinalen, hvor vi spillede mod England på Wembley. Der skulle et tyndt, tyndt straffespark til, før englænderne kunne vinde 2-1 efter forlænget spilletid. 

Den skuffelse sidder helt sikkert stadig i de danske spillere, der drømmer om at lave noget stort igen. Det har de ikke lagt skjul på, og der er da heller ingen grund til ikke at have store ambitioner. 

Holdet virker til at have en harmoni og et fællesskab, som vi skal mange år tilbage for at finde magen til. Det var formentlig Åge Hareide, der lagde grundstenene til dette, men Kasper Hjulmand har så sandelig grebet faklen og udviklet på nordmandens fornemme arbejde. 

Der er dog ingen, der vinder titler kun ved harmoni og snak om fællesskab. Heldigvis for Danmark har holdet også gode resultater af fremvise. Foruden EM-succesen klarede Hjulmands disciple sig også meget godt igennem VM-kvalifikationen. 

Foto: WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP

De første otte kampe blev alle vundet uden at indkassere mål. Herefter fulgte så en 3-1-sejr over Færøerne, inden det blev til et 0-2-nederlag ude mod Skotland i den sidste og betydningsløse kamp. 

I år stod den så på Nations League A, Gruppe 1, mod Frankrig, Kroatien og Østrig. De rød-hvide spillere vandt alle opgørene mod franskmændene og østrigerne, men måtte se jeg slået i to omgange mod de skakternede fra Balkan. Det rakte til en flot 2.-plads i gruppen.

Holdets seneste kamp, og den sidste inden denne VM-kamp mod Tunesien, var 2-0-sejren hjemme mod Frankrig. Nations League-opgøret blev spillet den 25. september, hvorfor holdet får to måneders spillepause, inden VM begynder.

En 2-0-sejr over de forsvarende verdensmestre er imidlertid heller ingen ringe optakt, inden det går løs i Qatar. 

Danmark ligger per 21. november nummer ti på FIFA’s verdensrangliste. 

Tunesien
Tuneserne er at finde noget længere nede på selvsamme liste. De ligger nummer 30. 

Afrikanerne kan da heller ikke prale af at have en stjernespækket trup, som retfærdigør en meget højere placering på listen. Holdets mest værdifulde spiller er ifølge Transfermarkt den defensive midtbanespiller Ellyes Skhiri. FC Köln-manden vurderes til at være små 100 millioner kroner værd. 

Sammensætningen af spillere kommer fra en række af vidt forskellige klubber – og fælles for dem alle er, at ingen af dem hører til blandt Europas topklubber. Der er spillere fra den kuwaitiske liga, mindre franske klubber, fra Qatar, Ægypten, mindre og mellemstore hollandske klubber og endda to danske Superligaklubber. 

Anis Ben Slimane tjener til dagligt til føden i Brøndby IF, mens Issam Jebali gør det i OB. Disse to herrer er formentlig også dem, der siger de fleste danske fodboldfans noget på Tunesiens landshold. Offensivspilleren Wahbi Khazri fra Montpellier kan nok også få en klokke til at ringe hos en del.

I VM-truppen er alle fire målmænd fra den tunesiske liga. Det tyder dermed ikke på, at Tunesien kommer med en mur i målet, men man skal omvendt passe på med at dømme en bog på dens omslag. 

Tunesien, landshold, fans

Foto: ISSOUF SANOGO / AFP

Tunesien sikrede sig VM-billetten tilbage i marts, da de besejrede Mali over to playoffopgør. Siden da har de spillet to Africa Cup of Nations-kvalifikationskampe i begyndelsen af juni. Her vandt de først med 4-0 over Ækvatorial Guinea og spillede siden 0-0 mod Botswana. 

Slutteligt blev det til to venskabskampe i september. Først en 1-0-sejr over "mægtige" Comorerne og herefter et 1-5-nederlag mod Brasilien. 

Næste opgave er denne kamp mod Danmark. 

Samlet vurdering
Danmark kommer som forholdsvis store favoritter til opgøret, og det med god grund. Alene et kig nedover de to holds spillermateriale gør, at man ikke kan være i tvivl om favoritværdigheden. Mens tuneserne fortrinsvis spiller på knap så mondæne fodboldadreser, befinder danskerne sig primært i topklubber og/eller klubber fra de bedste ligaer på kontinentet. 

Danmark kommer endvidere med en god selvtillid i bagagen efter EM, den gode VM-kvalifikation og ikke mindst præstationerne i Nations League. 

Tuneserne kommer også med en god stime af resultater i ryggen, hvorfor selvtilliden nok heller ikke fejler det store her. De er tilmed i lidt mere vante omgivelser rent varmemæssigt, end danskerne er det. Det kan blive deres fordel, hvis Education City Stadium i Al Ryyan bliver til et mindre kogekar. Det er ikke unormalt med nogen-og-tredive grader i november. 

Vejret er dog ikke en gyldig undskyldning. Danmark skal vinde kampen, hvis vi vil noget til dette VM. Det gør vi formentlig også, men det behøver ikke nødvendigvis at blive til en storsejr. 1-0 eller 2-0 vil være nok, og så er de værste startnerver rystet af. 

Der forventes omkring 28 grader i Al Ryyan ved kampstart. 

Foto: Gabriel Bouys / AFP 

Læs eventuelt også vores artikel om odds på Christian Eriksens VM

Danmark – Tunesien: spilforslag

Nu har vi været lidt inde på begge hold og har en idé om, hvordan styrkeforholdet er. Det peger kraftigt mod en dansk sejr, men odds 1,48 er måske lige i underkanten? Eller hvad? Så lokker odds 1,79 for under 2,5 hos Unibet* måske en del mere.

Danmark - Tunesien: Under 2,5 mål til odds 1,79 hos Unibet*

Bevares, der er bestemt mulighed for, at kampen ender over 2,5, men der er også ting, der taler for under-spillet. For det første fordi det er en åbningskamp. Her er det ikke usædvanligt at se, at holdene kan komme lidt forkrampede ud. 

Hertil kommer også, at temperaturerne i Al Ryyan, hvor kampen spilles, sagtens kan være på slut-20/start-30 grader. Det vil nok passe tuneserne ganske udmærket, men det vil ikke komme som et chok, hvis vi som konsekvens heraf ser et dansk hold træde en smule på bremsen ved en komfortabel 1-0- eller 2-0-føring. Med ”komfortabel” menes der, at holdet har helt styr på tuneserne. 

Desuden døjer Danmark lidt med at finde en fast spidsangriber. Kasper Dolberg dukker op og gør det godt fra tid til anden. Det samme kan siges om Andreas Cornelius. De mangler dog begge at gøre det på kontinuerlig vis. 

Tunesien har spillet under 2,5 mål i 13 af deres seneste 18 kampe. Danmark har omvendt kun spillet fem ud af deres seneste 13 kampe under 2,5 mål; det trækker selvsagt lidt ned i vurderingen, men der er til gengæld en del andre ting, der taler for en kamp med få mål.

En anden fare ved spillet opstår, hvis Tunesien kommer foran. Så har Danmark ikke råd til at træde på bremsen.

Odds på under 2,5 mål hos Unibet

Danmark – Tunesien: startopstillinger og trupnyt

Her får du BetXperts bud på de to holds startopstillinger. 

Danmark (4-3-3):
Schmeichel; R.N. Kristensen, Kjær, J. Andersen, Mæhle; Delaney, Højbjerg, Eriksen; Skov Olsen, Dolberg/Cornelius, Damsgaard

Landstræner Kasper Hjulmand har et luksusproblem i centerforsvaret. Skal der virkelig ikke være plads til Andreas "AC" Christensen? Stiller Danmark op i en 3-5-2 for at få plads til tre midterforsvarere? Kan der blive tale om, at anfører Simon Kjær bliver ofret i startopstillingen i stedet for "AC"? Eller står Joachim Andersen for skud? 

Det ville endvidere nok ikke komme som et chok for de fleste, hvis formstærke Jesper Lindstrøm får chancen fra start i stedet for Mikkel Damsgaard.

Jonas Wind er først for nyligt kommet tilbage efter en skade. Han forventes ikke at være klar til en plads i startopstillingen. Dermed ligner det en duel mellem Andreas Cornelius og Kasper Dolberg om at starte inde som spidsangriberen. 

Tunesien (4-3-3):
Dahmen; Drager, Talbi, Bronn, Abdi; Laïdouni, Skhiri, Chaalali; Ben Slimane, Msakni, Khazri.

Danmark – Tunesien live stream

Kampen kan ses på DR1. Er du ikke i nærheden af et tv med en fjernsynspakke den 22. november klokken 14.00, er der heldigvis råd at hente. Du kan live streame alle VM-kampe og se fodbold VM 2022 i TV. Danmark – Tunesien vis DR’s hjemmeside. 

Det er nemt, hurtigt, gratis og selvfølgelig helt lovligt at se kampen på Danmarks Radios hjemmeside. 

FAQ om Danmark – Tunesien

🔎Hvornår spilles Danmark - Tunesien?
Kampen spilles tirsdag den 22. november klokken 14.00.

🔎Hvem sender Danmarks kamp?
Opgøret kan ses på DR1. Har du ikke flow-tv, kan du se den på DR.dk.

🔎Hvor kan man se Danmark - Tunesien? 
Du kan se Danmark - Tunesien på DR1 og DR.dk.

🔎Hvad ender Danmark - Tunesien?
Det vides naturligvis ikke med sikkerhed. Her i artiklen er der dog et spilforslag på under 2,5 mål.

🔎Hvem er favoritter i Danmark - Tunesien?
Bookmakerne holder Danmark som forholdsvis store favoritter. 

🔎Hvor kan jeg streame Danmark - Tunesien?
Du kan live streame kampen på DR's hjemmeside, DR.dk. 

*BetXpert gør opmærksom på, at spilanbefalinger i denne optakt ikke er leveret af en af vores dertil ansatte spileksperter, men af en af vores journalister. Husk altid at spille ansvarligt. Har du problemer med dit spil, bør du få hjælp hos StopSpillet og/eller udelukke dig fra al spil om penge på ROFUS.dk