DR og TV 2 har fornyet aftalen omkring VM, og det betyder, at man nu har mulighed for at streame alle VM-kampe live gennem streamingtjenesten TV 2 Play. Læs mere om VM live streaming her. 

DR og TV2 har indgået aftale om fordelingen af rettighederne til at sende VM-kampe. Aftalen indebærer at TV2 Play bliver den eneste streamingtjeneste, der livestreamer samtlige VM-kampe med dansk kommentering.

DR kan ligeledes være tilfredse med denne aftale, da de blandt. får eneretten til at sende VM-finalen på lineært tv, mens det altså stadig bliver muligt at live streame VM-finalen på TV 2 Play.

TV2 får med aftalen således mere fokus på deres streamingtjenesete, mens DR kan forventes at få flere folk til deres regulære TV-kanal. Aftalen betyder også, at alle VM-kampe, der livestreames på TV 2 Play, bliver med dansk kommentering. 

TV-stationer glade for aftalen

Både hos DR og TV 2 er der tilfredshed over den justerede aftale over senderettigheder for VM's 64 kampe. DR hæfter sig ved, at de får rettighederne til at sende finalen på lineært tv, mens TV 2 hæfter sig ved, at de kan sende samtlige 64 kampe ved VM på deres streamingtjeneste TV 2 Play. 

"Vi glæder os til at samle danskerne til VM og understøtte det store fællesskab, et VM giver. Finalen er den store kulmination på en lang turnering, og vi er naturligvis tilfredse med, at vi nu har eneretten til at sende kampen direkte på flow-tv. Den fornyede aftale om VM-kampene tror jeg, at begge parter og danskerne kan få meget godt ud af," siger Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten, til tv2.dk.

"Aftalen understreger vores meget stærke fokus på streamingtjenesten TV 2 PLAY. Vi har gennem lang tid haft ønske om, at netop TV 2 PLAY kan sende samtlige VM-kampe live, og jeg er yderst tilfreds med, at det nu er lykkedes," siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, til tv2.dk

Live stream VM i fodbold: Sådan ser du alle kampe

For at få adgang til samtlige kampe via streaming, kræver det et TV2 Play-abonnement. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at basispakken ikke giver adgang til TV 2's liveprogrammet, men kun til on demand-visning. Man skal derimod købe "hele pakken", som koster 99 kroner med reklamer og 139 kroner med reklamer. 

Klik på linket her til TV 2 Play, og køb den ønskede streamingpakke, og så er du klar til en sommer foran skærmen, hvad enten det skal være på tablet, telefonen, via Chromecast eller på computeren.

De livestreamede VM-kampe på TV 2 Play kan også ses i EU-landene, oplyser tv2.dk.

De kampe, DR har rettigheder til, kan livestreames via DRs hjemmeside eller via deres app. 

Bemærk desuden at bookmakerne ikke live streamer VM-kampene, selvom de ellers normalt er godt repræsenteret med streaming af forskellige fodboldkampe og andre sportsbegivenheder.

Se hele kampprogrammet til VM 2018 her

Læs også BetXperts store guide og optakt til VM 2018 i Rusland