Fra og med på mandag vil BetXpert hver dag – 51 dage i træk – bringe en spritny artikel om VM-slutrunden i Rusland. De første 2,5 uger ledende op til åbningskampen vil BetXpert-brugerne blive introduceret til Rusland, ført bag kulisserne i FIFA, samt få inside-rapporter fra det betting-syndikat i Saigon, som Torben N. Sørensen er tilknyttet. Når slutrunden den 14. juni skydes i gang, vil der være frit spil for den daglige kommentator, og fokus vil naturligt blive flyttet over til, hvad der foregår på grønsværen i Rusland.

Godt nyt til BetXpert-folket – fra og med på mandag lancerer BetXpert en daglig fast kommentar-artikel, klumme, kaldte man det i gamle dage, som vil køre hver dag op til VM-slutrunden i Rusland starter, hver dag under slutrunden og med sidste artikel tirsdag den 17. juli to dage efter finalen er blevet spillet – 51 dage i træk.

Hvad kan man forvente af denne VM-artikel-serie? Tjae, skribenterne bliver Rusland-ekspert Toke og undertegnede, der af redaktør Markus har fået til opgave at kreere denne introduktions-artikel. Indholdet? – well, det er nemmest for mig at beskrive artiklerne i tre dele.

Indledningsvis vil man fra på mandag og den første uges tid i denne VM-serie ikke kunne læse meget om hverken betting eller fodbold på grønsværen. Toke og jeg vil primært koncentrere os om baggrunds-artikler om Rusland, økonomien i denne verdens største sportsbegivenhed, når der ses bort fra OL, samt om FIFA.

Sigtet er at gå i dybden med bl.a., hvorfor slutrunden egentlig er havnet i Rusland, hvad hold og fans kan forvente af besværligheder i czar Putins land, oligark-penge, og hvilken tilstand russiske fodbold er i, samt hvad den russiske befolkning tænker om denne slutrunde. Den afdeling bliver Tokes, mens jeg vil tage et blik på de mange slutrunde-penge og desuden søge at gå bag om kulisserne hos FIFA, det også den mindre stuerene side af FIFA.

Og mens vi er ved pengene – hvem bestemmer egentlig i fodboldens verden? – FIFA... UEFA... eller storklubberne monstro? Som altid er en stor del af løsningen at "follow the money".

Læs BetXpert store optakt og guide til VM 2018 her

Halvanden uge før slutrunden

Med omkring halvanden uge tilbage inden slutrunde-start vil jeg så tage over med mere betting-orienterede vinkler, dette bl.a. med flere artikler fra inside betting-syndikatet i Saigon. Jeg vil forsøge at give BetXpert-brugerne en forståelse af, hvordan syndikatet rent praktisk forbereder sig til slutrunden samt hvilke ting, der allerede et par uger før slutrunde-start fokuseres på og forberedes betting-mæssigt.

Dette samt en specifik artikel (berammet til publicering søndag den 10. juni) indeholdende alle analyser, overvejelser, timeline-udviklinger, punts, overordnede investeringer (dog uden beløbs nævnelse), hedging, etc. som der skete og blev foretaget den foregående aften fra Saigon på venskabskampen i Stockholm mellem Sverige og Peru. Det kan (håber jeg) blive inside-guf for hardcore sports-bettorer.

Derudover vil dagens artikler ledende op til åbningkampen torsdag den 14. juni generelt have et klart betting-orienteret præg, idet jeg dog også vil søge at gå bag om nogle af de mest interessante slutrunde-deltageres potentielle taktiske nyskabelser og overraskelser, lidt naivt søge at foruddiskontere, hvad man i visse tilfælde kan forvente at se på banerne i Rusland, så at sige. Hvis man vil tilgive mig dette lille sidespring, så finder jeg, at noget af det mest spændende ved VM-slutrunder er, hvad holdene kommer med taktisk, og hvordan fodbolden udvikler sig (og nogle gange regredierer).

Få et overblik over kampprogrammet til VM 2018 her

Under slutrunden

Når slutrunden så er startet, ja så bliver det umuligt at spå om, hvad indholdet i den enkelte daglige artikel vil blive. Det er klart, at fodbolden (samt den tilhørende betting) vil tage over, men ellers vil dagens artikler i høj grad blive dikteret af, hvad der rører sig i Rusland. Der vil være fokus på interessante kampe, men ikke af referat-karakter, for det kan man få alle steder. I stedet ud fra en personlig kommentar-basis, som med garanti mere end én gang vil gå imod populær-strømmen af meninger. Bare så man er advaret. BetXperts ønske er at byde på noget anderledes under slutrunden, en kritisk mening om fodbolden og om dette og hint og at analysere lidt dybere end bare jubel over en flot Neymar- eller Eriksen-scoring.

Rent praktisk kan jeg i øvrigt notere mig, at det i denne sammenhæng viser sig en fordel, at jeg sidder på kloden, hvor jeg gør. Alle kampe vises naturligvis også på kanaler hernede i denne del af verden, og de seks timer, Filippinerne er foran Danmark, gør, at jeg kan have dagens artikler klar til redaktør Markus tidligt om morgenen, så han kan publicere dem på BetXpert allerede om formiddagen. Regn med omkring kl. 10.30 hver dag for publicerings-tidspunkt.

Håbet er, at de daglige slutrunde-artikler kan danne basis for debat her på BetXpert, det fodbold-mæssigt, betting-mæssigt og med snart sagt alt, hvad der vedrører slutrunden i Rusland. Toke og jeg ser frem til at begynde skriveriet, som på mandag vil starte ud med en baggrunds-artikel fra Tokes hånd om, hvordan det egentlig kan være, slutrunden havnede i Rusland.

Vi har allerede skrevet flere historier om VM, der går bag dommerne, dødboldspecialisterne, straffesparksskytterne, lande med mange hjørnespark og meget mere. Alle de artikler kan læses her. Og her kan der læses en detaljeret analyes af det danske VM-hold.

God læsning!