Transfertid i fodboldverdenen hvor spenderbukser er højeste sommermode. Se de mest interessante spillerhandler, og hvad de betyder.

Der kigges på den danske Superliga samt de fem store ligaer, den engelske Premier League, den tyske Bundesliga, den spanske Primera/La Liga, den italienske Serie A plus den franske Ligue 1.

Her og nu: Tidens tungeste transfers

31. august:

Mange transfers på falderebet, så vi nøjes med at kortliste de vigtigste:

Danmark: Bruninho til FCM (fra Guangzhou), D. Henry til Horsens (Blackburn), J. Juelsgaard til AGF (Brøndby)


England: David Luiz til Chelsea (fra PSG), Sissoko og NKoudou til Tottenham (Newcastle og Marseille), Slimani til Leicester (fra Sporting), Wilshere til Bournemouth (fra Arsenal), Arbeloa til West Ham (klubløs), Robson-Kanu til WBA (klubløs), Martins Indi til Stoke (Porto), E. Valencia til Everton (West Ham), Bony til Stoke (Man City)

Spanien: Garay til Valencia (fra Zenit), Mangala til Valencia (Man City), Nasri til Sevilla (Man City), Pione Sisto til Celta Vigo (FCM)

Frankrig: Balotelli og Belhanda til Nice (fra Milan og Schalke), Fanni og Vainqueur til Marseille (klubløs og Roma), 

Tyskland: Gnabry til Werder (fra Arsenal), Papadopoulos til Leipzig (Leverkusen)

Italien: Hart til Torino (Man City), M. Fernández til Milan (Fiorentina)

30. august: Paco Alcácer

Valencia - Barcelona 30 mio euro

Barcelona har styrket offensivens bredde ved at hente offensivtalentet Alcácer (netop fyldt 23 år) der har scoret 11 og 13 mål for Valencia i de seneste to Primera-sæsoner. Han kan ligge hvor som helst i offensiven - fløj (begge sider), frontangriber eller lige bagved - men er nok bedst inde i boksen. Dér har Barcelona som bekendt allerede Suárez, men der er mange kampe i en sæson, især for en klub som Barca, og mon ikke Alcácer har udsigt til en del spilletid.

30. august: Shkodran Mustafi

Deportivo -> Arsenal: 41 mio euro

Arsenal har styrket angrebet med Lucas - nu er det forsvarets tur: Den tyske landsholdsmidterforsvarer Mustafi er hentet i Valencia. Den 24-årige er god både langs jorden og i luften og ligner een der kan gå direkte ind i startopstillingen hos Gunners og danne makkerpar med Koscielny (øjner man en snarlig pensionering af langsomme Mertesacker?). Mustafi er en stærk spiller - der dog også har kostet Arsenal en pæn sum.

30. august: Lucas Perez

Deportivo -> Arsenal: 20 mio euro

Den spanske angriber nettede 17 Primera-mål i 36 kampe for Deportivo i seneste sæson - og nu belønnes han så med en kontrakt med Premier League-storklubben Arsenal. Lucas er ikke bare en giftig målscorer, men også en dygtig og løbestærk tekniker med blik for medspillerne. Det kan dog bekymre lidt at han i en alder af 27 år kun har haft een virkelig god sæson i sin karriere (han gjorde det dog også nydeligt i foråret 2015) der har inkluderet lejeophold i Ukraine og Grækenland. Og det må også ærgre Arsenal lidt at de efter sigende fik tilbudt Lucas til en lavere pris i sidste måned, men tøvede og først slog til da Everton begyndte at vise stor interesse.

  

Tidligere transfers (20. juli-)

Overblik: Sommerens mest interessante klubskifter

 

DANMARK

 

FC København

Har sagt farvel til angriber Nicolaj Jørgensen, men til gengæld hentet ganske interessante Pavlovic og forstærket kreationsfasen med Rasmus Falk. OPDATERING/18. august: Midtbanemand Thomas Delaney er solgt til Werder Bremen for 15 mio euro - skiftet træder dog først i kraft 1. januar, så FCK kan bruge ham i efteråret. OPDATERING slut-august: Venstreback Boilesen og midterforsvarer Okore hentet i henholdsvis Ajax og Aston Villa. Godt for det danske landshold hvis de får fast spilletid i Parken.

FC Midtjylland

Har sendt angriber Urena til Brøndby der har sendt Borring den anden vej (han var ellers lige kommet til fra Randers). Den erfarne fløjspiller har tidligere spillet (med succes) i Herning og ligner en god handel for midtjyderne. OPDATERING 9. august: Det gør den erfarne midtbane-målræv van der Vaart også - selv om han næppe er hvad han har været. OPDATERING 30. august: FCM scorer en fin gevinst ved at sælge angriber Kadlec (der kun fik 13 kampe, 3 mål i Herning-klubben) til Sparta Prag. Samtidig har FCM hentet den tidligere FCN-angriber Bruninho hjem fra kinesisk fodbold - på lejemål. 31. august: Pione Sisto, den ekstremt talentfulde, men meget svingende, fløjspiller, sælges til Celta Vigo.

Brøndby

Ud over Urena/Borring-byttehandlen har Vestegnsklubben solgt landsholdsvenstreback Durmisi til Betis. I Jesper Juelsgaard der kom til sidste sommer fra franske Evian, har BIF dog efter alt at dømme en glimrende arvtager på venstrebackspladsen. OPDATERING 30/8: Det tjekkiske angrebstalent Kliment er hentet fra en reservetilværelse i Stuttgart. OPDATERING 30/8: Juelsgaard er åbenbart ikke træner Zornigers idé om en venstreback-arvtager: Han er nu sendt til AGF på lejeophold.  

TYSKLAND

Bayern

Ancelotti har overtaget trænerposten – efter Guardiola er rejst til England. Hummels er kommet til fra Dortmund, hvormed Bayern råder Tyskland landsholdsstopperduo - nok verdens bedste (makkeren er selvfølgelig Boateng). Til er også kommet det 18-årige stortalent Renato Sanchez (Benfica) der var blandt de allerbedste på Portugals EM-hold. Fremragende boks-til-boks-midtbanemand.

Dortmund

Har sagt farvel til tre rutinerede stamspillere i midterforsvarer Hummels, midtbanestyrmand Gündogan og offensivmand Mkhitaryan. Vigtige folk, især de to første.

Til gengæld har klubben hentet offensivmand Götze – tidligere stjerne i klubben – hjem fra Bayern og har desuden tanket godt op på talentkontoen med venstre wingback Guerreiro (Lorient - EM-vinder med Portugal), offensivmand Dembélé (Rennes - hurtig og fremaddrivende – kæmpestort potentiale), midtbanemand Rode (Bayern - fleksibel spiller) og såmænd også dansk-tyrkiske Emre Mor (FC Nordsjælland – lille dribleekspert). Hentet er også den 25-årige midterforsvarer Bartra (Barcelona – ret langsom, men dygtig forsvarer). Og senest: Den tyske landsholds-offensivmand Schürrle.

Det kan også nævnes at det 17-årige danske offensiv-stortalent Jacob Bruun Larsen er blevet forfremmet til førsteholdstruppen.

HSV

Den lille kroatiske midtbanedribler Halilovic er skiftet fra den spanske liga (hvor han var ejet af Barcelona, men udlejet til Sporting Gijon).

Se desuden: http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-2016-17-optakt-her-er-bayerns-udfordrere

ENGLAND

 

Chelsea

I forsøget på at gøre noget ved sidste sæsons skuffende 10.-plads har Stamford Bridge-storklubben med de mange rubler i ryggen hentet Antonio Conte (Juventus) til trænerposten og boostet truppen med den kvikke Marseille-angriber Batshuayi og den stærke Leicester-midtbanedynamo Kanté. Opdatering 31. august: Den brasilianske landsholdsspiller David Luiz (midterforsvar/defensiv midtbane) er vendt tilbage efter tre sæsoner i franske PSG.

Leicester

Leicester har altså mistet Kanté, én af sidste sæsons vigtigste spillere, men har indtil videre formået at holde fast i alle andre stamspillere, inklusive topscorer Vardy og DK-målmand Schmeichel. Vardy har endda fået konkurrence af den nigerianske angriber Musa, og hvad Kanté angår: Her er hentet knalddygtige Mendy i Nice. Han kan meget vel vise sig at være en nydelig erstatning. Opdatering 31/8: Leicester har betalt klubrekord-mange penge (35 mio euro) for den algieriske landsholdsangriber Slimani der i sidste sæson scorede 27 mål (2 på straffe) for Sporting i den portugisiske liga.

Tottenham

Spurs har hentet den hollandske ligatopscorer Vincent Janssen og dermed givet Premier League-topscorer Kane konkurrence. Wanyama (Southampton) er en forstærkning af den defensive midtbane. Opdatering 31/8: Den ellers så konservative klubformand Levy har flottet sig og betalt Newcastle 36 mio euro for Moussa Sissoko, den hurtige og fysisk stærke franskmand (flot indsats ved EM) der både kan ligge på fløjen og på midtbanen. Hentet er desuden den hurtige Marseille-venstrefløj NKoudou. Spurs øger tempoet...

Arsenal

Gunners troede de havde sikret sig Vardy, men Leicester-angriberen satte hælene i og blev hvor han var. Så indtil videre er sommerens største handel på Emirates Stadium købet af Granit Xhaka, schweizisk defensiv-midtbanemand der har brilleret for Gladbach og senest gjorde en god figur ved EM. OPDATERING 30/8: Den spanske angriber Lucas hentet i Deportivo for hvem han havde en flot sæson i 2015/16. 31/8: Midterforsvarer Mustafi hentet i Valencia.

Manchester City

Ikke overraskende har City været mere transferflittig end Arsenal. De primære tilgange er midtbanemand Gündogan (Dortmund) og fløjspiller Nolito (Celta). Samt naturligvis Pep Guardiola (Bayern, tidligere Barcelona) på managerposten. OPDATERING 8. august: Midterforsvarstalentet John Stone - teknisk dygtig - skifter fra Everton.

Manchester United

Bysbørnene har også været om sig – i endnu højere grad. Mourinho har snuppet Van Gaals trænerpost, og spillertruppen har fået tre markante forstærkninger: Zlatan Ibrahimovic (PSG) til angrebet, Mkhitaryan (Dortmund) til den offensive midtbane og Bailly (Villarreal) til midterforsvaret. Især sidstnævnte har der været behov for, men det skal også blive interessant hvad Zlatan i en alder af snart 35 år kan gøre i Premier League. Han har scoret mange mål i Italien, Spanien og Frankrig (samt Sverige og Holland). Han er langsommere end han har været, men til gengæld mere spilintelligent. Og stadig uhyre giftig – 38 ligamål for PSG i seneste sæson. Skal vi sige 20 kasser i England før han runder karrieren af i Bundesligaen… OPDATERING 9. august: Midtbane-stortalentet Pogba skifter fra Juventus til United for 105 mio euro.

Liverpool

Reds har skibet et par tunge midterforsvarere af (Skrtel og Touré) og til gengæld hentet dygtige Matip i Schalke. Det ligner en god handel (især fordi Matip var transferfri). Det samme gør den hurtige offensivmand Mané (Southampton) og den opfindsomme ditto Wijnaldum (Newcastle). Den løbestærke def-midtbanemand Allen er rejst, men han var langt fra uundværlig.

Middlesbrough

Oprykkerklubben har hentet to interessante angribere: danske Victor Fischer (angriber/venstrefløj) i Ajax og rutinerede Negredo i Valencia.

Southampton

Vanen tror har Saints sagt farvel til en række nøglespillere: angriber/topscorer Pellé, offensivmand Mané, defensiv-midtbanemand Wanyama… Men der er også brugt penge: Den danske landsholdsmidtbanemand Pierre-Emile Højbjerg er kommer til fra Bayern (senest udlejet til Schalke) for en dansk rekordsum (15 mio euro) og ligner med sin energiske blanding af teknik og fightevner en lovende PL-spiller. Interessant er også højrefløj Redmond, hentet i Norwich.

Se desuden: http://www.betxpert.com/artikel/praemier-league-16-17-odds-og-optakt-guardiola-for-the-win

SPANIEN

 

Barcelona

Barca har forstærket truppen med nogle unge spillere der allerede er dygtige nok til at banke på til startopstillingen: midtbanemand Gomes (Valencia - EM-vinder med Portugal), midterforsvarer Umtiti (Lyon - flot EM for Frankrig) og den offensive venstreback Digné (PSG/udlejet til Roma). Væk er først og fremmest den rutinerede højreback Dani Alves, men i Vidal og Douglas er der dygtige folk til at tage over.

Real Madrid

Indtil videre kun én stor handel: Angriber Morata er vendt hjem efter to sæsoner (begrænset ligasucces, men mange mål i Champions League) i Juventus. I mellemtiden er han blevet førsteangriber på det spanske landshold.

Atlético Madrid

Til er kommet den dygtige Benfica-offensivmand Gaitán og Sassuolo-højreback Vrsaljko. Sidstnævnte får nok svært ved at erobre en startplads (den spanske landsholdsmand Juanfran står i vejen), men Gaitán bør få en del spilletid på venstreflanken. Hans primære konkurrent er nok Carrasco der også kan ligge andetsteds på banen. Der er naturligvis også en venstrekapacitet i Griezmann, men han bruges mest som angriber i Atlético.

Se også: http://www.betxpert.com/artikel/la-liga-2016-17-optakt-barca-atletico-eller-real

ITALIEN

 

Juventus

Juve har hentet ikke bare den bosniske kreatør Pjanic (Roma), men også den talentfulde kroatiske venstrefløj/offensivmand Pjaca (Dinamo Zagreb). Derudover har det i forvejen supererfarne forsvar fået rutinerede tilgange i midterforsvarer Benatia og højreback Alves. Farvel er sagt til angriber Morata der er taget hjem til Real Madrid. Morata scorede kun 7 Serie A-mål i seneste sæson og 8 sæsonen forinden, men var vigtig for holdet i Champions League (7 mål/20 kampe). Men han er nu blevet afløst af Higuin, sidste sæsons Serie A-topscorer. Det store spørgsmål i Juventus er: Bliver Pogba? OPDATERING 9. august: Svaret er nej. Han tager til Man Utd.

Napoli

Venstrekantsspiller Giaccherini er hentet i Sunderland for 1,5 mio euro. Billigt for en italiensk landsholdsspiller der var blandt de bedste ved EM. Til sammenligning har Napoli betalt 10 mio euro for Empoli-midterforsvarer Tonelli. Ah ja - og fået 90 mio for Serie A-topscorer Higuain. Nogle af de penge må skulle bruges på en ny angriber... Opdatering 1. august: Arek Milik er hentet i Ajax (21 ligamål i sidste sæson) for 30 mio. Han brændte en del ved EM (for Polen), men kom frem til chancerne og scorede 1, og i kvalturneringen nettede han 6 gange. Dygtig angriber.

Inter

Har indtil videre været ret stille på transferfronten. Til er dog kommet den talentfulde angriber Caprari (Pescara) og landsholds-kantspiller/midtbanemand Candreva fra Lazio.

Milan

Bysbørnene i Milano har også hentet en angriber i Pescara: Lapadula. Til gengæld er Balotelli (lejesvend fra Liverpool) blevet afskibet efter skuffende indsatser.

Roma

Til er kommet den 19-årige, brasilianske offensiv-midtbanemand Gerson. Stort talent, men det er sin sag at skulle erstatte Pjanic (draget til Juventus). Væk er også venstrekantsmand Ljajic. Man må dog sige at Roma står ganske stærkt offensivt med folk som Gerson, El Shaarawy, Perotti, Salah, Iturbe, Florenzi, Dzeko – og såmænd også gode, gamle Totti.

Se også: http://www.betxpert.com/artikel/serie-a-2016-17-optakt-roma-skal-true-juventus

FRANKRIG

 

PSG

År 1 efter Zlatan, superangriberen der er draget til Manchester efter 38 ligamål i sidste sæson. Kan han erstattes? Indtil videre har PSG faktisk ikke gjort forsøget – måske håber man at næsttopscorer Cavani kan løfte målansvaret. Til gengæld er parisertruppen forstærket på andre fronter. Superdribler Ben Arfa – sidste sæsons måske allerbedste spiller i den franske liga – er gaflet i Nice, og defensivmidtbanemand Krychowiak (godt EM for Polen) i Sevilla. Til er også kommet højreback Meunier (godt EM for Belgien). Han skal kæmpe med Aurier om pladsen – van der Wiel er nemlig sendt til Fenerbahce. OPDATERING 6. august: Real Madrid-angrebsindskifter Jesé skifter til PSG. 31/8: David Luiz vender tilbage til Chelsea - nok fordi han har erkendt at han er tredjevalg i det parisiske midterforsvar, efter Silva og Marquinhos.

Lyon

Forsvarsklippen Umtiti er sendt til Barcelona (for 25 mio euro) – til gengæld er hentet en anden talentfuld midterforsvarer i argentinske Mamman (7,5 mio euro). Og så er venstreback (evt venstrekant) Rybus hentet i Grozny. Dygtig polsk landsholdsspiller – han skulle have været med til EM, men blev skadet. Han skal umiddelbart kæmpe med hurtige Morel om en startplads - Bedimo er nemlig rejst til Marseille.

Marseille

Det sydfranske galehus har sagt farvel til en hel masse. Faste startere: målmand Mandanda, midterforsvarer NKoulou, angriber/topscorer Batshuayi, venstreback Mendy, højreback Manquillo. Dertil kommer en række folk med temmelig meget spilletid: højreback Dje Djédjé, angriber Fletcher, midtbanefolk Barrada, Ocampos, Romao, Silva, Isla… På vej væk skulle også være de faste startere Diarra (midtbane) og NKoudou (venstrefløj). Til gengæld har man fået den tjekkiske landsholdsmidterforsvarer Hubocan og venstreback Bedimo billigt. Rutinerede og dygtige folk. Til er også kommet højreback Sakai (dygtig japaner). Og flere er nok på vej, blandt andet nogle gode midtbanefolk og angribere. Ud over Aaron Iseka der er lejet i Anderlecht; den 18-årige lillebror til Batshuayi er næppe udset en start-, snarere en læreplads. OPDATERING: Den lynhurtige angriber N'Jie skifter fra Tottenham, og midtbane-talentet Machach fra Toulouse. 29/7: Og nu har den store angriber Gomis også sluttet sig til. 31/8: Den gamle højreback/midterforsvarer Fanni er vendt tilbage. Desuden er defensiv-midtbanemand Vainqueur hentet i Roma.

Monaco

Monagaskerne har forstærket sig på backpladserne med Mendy til venstre (hvor der er farvel til den hyppigt skadede lejesvend Coentrao) og Sidibé til højre (hvor der er hård konkurrence: Fabinho og Touré). Midterforsvaret har også fået friskt blod i form af den polske landsholdsjernmand Glik. Og så er angriber Falcao vendt tilbage efter to succesløse sæsoner i England, og kollega Germain efter en stærk sæson i Nice. Væsentligste afgang er indtil videre den erfarne (men langsomme) midtbaneoprydder Toulalan.

Nice

Tre meget markante afgange: Kreatør (og topscorer) Ben Arfa er draget til PSG – endda uden at Nice fik noget for ham; kontraktudløb. Angriber og næsttopscorer Germain er taget tilbage til Nice. Og defensiv-midtbanemand Mendy er taget til Leicester. Det kan slet ikke opvejes af de talenfulde tilgange: offensiv-midtbanemand Lusamba, venstreback Dalbert og målmand Benitez. OPDATERING 31/8: To højprofilerede tilgange: Kreatør Belhanda og angriber Balotelli. Spændende!

Nantes

Den løbestærke AaB-midtbanemand Nicolaj Thomsen er kommet til Nantes. Franskmændene havde også et godt øje (sorry) til Thomsen sidste år, men trak følehornene til sig da de fandt ud af at han er næsten blind på det ene øje. Det er dog svært at se på hans præstationer, så denne sommer blev handlen altså alligevel til noget.

Se også: http://www.betxpert.com/artikel/aar-1-efter-zlatan-ligue-1-optakt-odds-og-tips-2016-17

Tidens tungeste transfers

30/august: Jan Kliment

Stuttgart - Brøndby: Lejemål

Det 22-årige angrebstalent scorede 3 mål for Tjekket ved sidste sommers U21-EM i Danmark, og nu vender han tilbage - nu som Brøndby-spiller. Hvormed han igen trænes af Alexander Zorniger der gav ham spilletid i Stuttgart i efteråret 2015. Kun som indskifter, men det var mere spilletid end han har fået i Stuttgart siden Zorninger blev fyret i den tyske klub i november 2015.

29. august: Soufiane Boufal 
Lille -> Southampton: 19 mio euro 
22-årige Boufal scorede 11 mål (2 på straffe) i den franske Ligue 1 i sidste sæson og var den klart bedste spiller i Lille. Den driblestærke offensiv-midtbanemand har dog tendens til egoisme, men det kan være det hjælper at spille på et hold med bedre medspillere - så han ikke tror at alt afhænger af ham. Spørgsmålet er bare om Southampton er det hold? Saints har sagt farvel til Pellé, Mané og Wanyama. Til er kommet bl.a. danske Pierre-Emile Højbjerg samt fløjspiller Redmond, men samlet er truppen vist svækket.

27. august: Jores Okore 
Aston Villa -> FC København 
Minsandten om ikke FCK henter endnu en nødstedt dansker hjem... Forleden var det Nicolai Boilesen, i dag er det midterforsvarer Okore der rykkede ned med Aston Villa i sidste sæson. Dvs - han ragede uklar med manageren og blev sat af, så hans lod i nedrykningen kan hævdes at relativt lille. Han var dog meget svingende i sin Villa-tid - supergod i nogle kampe, ringe i andre. Kan Solbakken få Okore til at indfri sit store talent?

25. august: Claudio Bravo

Barcelona -> Manchester City: 18 mio euro

Joe Hart havde et elendigt EM for England, og hans misère forsætter hjemme i Manchester City hvor den nye manager Guardiola har bænket den engelske landsholdskeeper. I første omgang til fordel for reserven Caballero, men nu er klubbens nye førstemålmand hentet: Claudio Bravo - den reaktionsstærke chilener der har gjort det godt i Barcelona.

25. august: Jasper Cillesen

Ajax -> Barcelona: 13 mio euro

Barca har til gengæld hentet Ajax' hollandske landsholdskeeper Cillesen der skal dyste med tyske ter Stegen om startpladsen på Camp Nou. En umiddelbart ret lige duel - og måske går den som Bravo/ter Stegen-duellen gjorde: Bravo havde ligakampene, ter Stegen Champions League.

25. august: Nicolai Boilesen

Ajax -> FC København

Danmarks bedste venstreback er endelig kommet ud af den dybfryser Ajax smed ham da de i 2015 blev uenige om kontrakten skulle forlænges (Ajax ville, han ville ikke). Nu har han skrevet under med FC København (hvilket en del Brøndby-fans er sure over - Boilesen var nemlig ungdomsspiller på Vestegnen). Spørgsmålet er dog hvornår han han er tilbage i form - efter mere end et år uden at spille kamp - og om han kan slå Augustinsson af startopstillingen i Parken.

17. august: Mario Gómez

Fiorentina (Besiktas) -> Wolfsburg: 7 mio euro

Efter at have scoret masser af mål for Stuttgart og Bayern, løb Gómez ind i problemer i Fiorentina hvor han kun nettede syv gange i løbet af to sæsoner. Men det hang i høj grad sammen med skader - den store tyske angriber vidste skam stadig hvor målet stod. Sidste sommer blev han lejet ud til Besiktas, og han blev såmænd topscorer i den tyrkiske liga med 26 mål (1 på straffe) og tilbageerobrede endda sin plads på det tyske landshold. Og nu er den 31-årige angriber altså tilbage i mødrelandet (spansk far) hvor han skal kæmpe med hollandske Dost om centreforward-pladsen i Wolfsburg.

15. august: Yannick Bolasie

Crystal Palace -> Everton: 29 mio euro

Når han er i hopla, er Bolasie een af de bedste fløjspillere i Premier League - hurtig, kropsstærk og masser af tricks (bare spørg Christian Eriksen der blev snydt ved hjørneflaget i 2014). Men den 27-årige DR-congoleser er ret svingende, og helt nemt er det ikke nødvendigvis at få en startplads i Everton der i forvejen har klassefløje som Delofeu, Mirallas og Lennon.

9. august: Rafael van der Vaart

Betis -> FC Midtjylland

Midtjyderne ser ud til (bestået lægetjek og enighed om økonomi) at have landet en stor fangst: Den målfarlige offensiv-midtbanemand van der Vaart med 109 hollandske landskampe (25 mål plus en del assists) på sit CV der også tæller ophold i klubber som Real Madrid og Tottenham. Hvordan i alverden havner så stort et navn i Herning (med al respekt for det midtjyske kraftcenter)? Det har nok hjulpet at van der Vaarts kæreste Estavana Polman spiller håndbold i Esbjerg. Og så skal det med at hollænderen er blevet 33 år og kun fik 7 kampe (2 fra start) for Betis i seneste sæson. Karrieren er på hæld. Sorry, Herning.

9. august: Paul Pogba

Juventus -> Manchester United: 105 mio euro

Så kom den, sommerens helt store handel: Pogback! Det franske midtbane-vidunder Pogba gør comeback i United som han forlod i 2012 i jagt på spilletid og anerkendelse. Det fik han i Italien, og siden har tingene ændret sig i Manchester der i dén grad har brug for en midtbanemand med fantasi. Det har 23-årige Pogba masser af. Plus teknik samt krops- og skudstyrke. Det skal blive sjovt at se ham og Zlatan trylle sammen. Men lidt ondt må det nu gøre på Old Trafford at skulle betale 105 mio euro for en spiller klubben lod gå gratis for fire år siden.

8. august: John Stones

Everton -> Manchester City: 55,5 mio euro

Han er kun 22 år, men er allerede fast bestanddel af det engelske landshold. Stort talent. Teknisk dygtig og stor tro på egne evner (måske lidt for stor - ind i mellem kommer han på glatis fordi han vil lave fikse detaljer). Men er det et smart skifte af Stones? Han skal kæmpe om spilletid med Kompany, Otamendi, Mangala (sidstnævnte kan dog være på vej væk)... Hvad Everton angår: Merseyside-klubben har stadig Jagielka og Funes Mori - og har desuden hentet klippen Ashley Williams i Swansea..

2. august: Leroy Sané: fløj/offensiv midtbanemand

Schalke -> Manchester City: 37 mio euro

Det 20-årige offensiv-stortalent slog igennem for Schalke i sidste sæson og kom endda med i Tysklands EM-trup (fik dog kun en enkelt indskiftning i sommerens slutrunde). Og nu skal han altså prøves af i Premier League. Kan han komme på holdet i City? Konkurrencen er heftig med folk som Silva, De Bruyne, Nolito, Sterling, Navas, Nasri...

1. august: Arek Milik - angriber

Ajax -> Napoli: 30 mio euro

Så har Napoli brugt en tredjedel af Higuain-salgssummen på en erstatning - i den 22-årige polske landsholdsangriber Milik. 21 ligamål i sidste sæsons Æresdivision (hvor Janssen scorede 27 for AZ, de Jong 26 for PSV). Milik brændte en del ved EM og scorede kun 1 mål, men kom frem til chancerne, og i kvalturneringen nettede han 6 gange. Talentfuld angriber.

30. juli: Kevin Gameiro - angriber

Sevilla -> Atlético Madrid: 28 mio euro

Gameiro kunne ikke tilspille sig en startplads i PSG i 2011-13, så han tog til Sevilla og genfandt den røde scoringstråd fra Lorient-tiden (2008-2011). Han scorede 37 mål i 92 ligakampe for den andalusiske klub (plus en masse mål i Europa League). Og nu forsøger han sig altså igen i en decideret storklub - Atlético (Barcelona var også inde i billedet). Atlético der i forvejen har en kvik, lille franskmand i front (Griezmann), men måske er der alligevel plads til Gameiro: Griezmanns angrebsmakker Torres er ved at være lidt oppe i alderen.

30. juli: Wissam Ben Yedder - angriber

Toulouse -> Sevilla: 9 mio euro

Og hvad gør Sevilla så for at erstatte Gameiro? Henter en anden lynhurtig & giftig mini-angriber. Ben Yedder har bombet konsekvent for det franske bundhold Toulouse i de seneste sæsoner (i øvrigt med danske Braithwaite som loyal makker), men nu får han altså chancen i en større klub. Jeg tror på ham: Han har målnæsen og teknikken til at klare sig.

29. juli: Bafetimbi Gomis - angriber

Swansea -> Marseille: lejemål

30-årige Gomis var ikke super-succesrig i Swansea - 13 mål i 64 ligakampe  (36 fra start) over to sæsoner - men helt skidt var det nu heller ikke, og før han tog til England viste den store angriber i en årrække i Saint-Étienne og Lyon at han har veludviklet blik for målet. Teknikken er ikke verdens bedste, men han er klar over det og slår sjældent større brød op end han kan bage - er faktisk ret spilintelligent. Alt i alt en dygtig angriber, og jeg vil faktisk mene at Marseille står bedre med ham og N'Jie end med sidste sæsons makkerpar Batshuayi og Fletcher.

26. juli: Alexandre Pato - angriber

Corinthians -> Villarreal: 3 mio euro

Lynhurtige Pato scorede i sin tid mange mål i Milan og blev anset som eet af verdens største talenter. Men så begyndte skaderne at tikke ind, og karrieren gik ned ad bakke for brasilianeren. Scoringssnittet har såmænd været pænt i både Corinthians og Sao Paolo, men det magiske Milan-niveau har den 26-årige frontløber ikke været på siden cirka 2012. Chelsea prøvede ham af i foråret, men gav ham kun to kampe. Nu gør spanske Villarreal forsøget, og til prisen virker det som et ganske godt køb. Pato er måske ikke hvad han har været, men mindre kan også gøre det - for han var fremragende dengang.

26. juli: Gonzalo Higuain - angriber

Napoli -> Juventus: 90 mio euro

28-årige Higuain brændte banerne af i sidste sæson med sine 36 ligamål (3 på straffe). Til sammenligning scorede Zlatan Ibrahimovic 28 da han i 2012 blev målkonge i den bedste italienske række. Faktisk har ingen scoret så mange mål i en Serie A-sæson siden Gino Rossetti i 1928/29. Og nu får Higuain belønningen: Et skifte til Juventus for en formue... Synd for Napoli (der dog nu har penge at trøste sig med - og hente erstatninger), men måske det der skal til for at skubbe Juventus op blandt Europas absolutte topklubber. Den argentinske angriber er ikke synderligt hurtig, men timer sine løb godt og er giftig som bare pokker. Imponerende sparketeknik, oven i købet.

24. juli: Joe Allen - defensiv midtbane

Liverpool -> Stoke: 15 mio euro

Løbestærke Allen gjorde det fint for Wales ved EM i sommer, men er ingen decideret klassespiller (lidt langsom i tanke og handling når virkelig dygtige spillere står over for ham) og havde næppe udsigt til at få forbedret sin status som marginalmand i Liverpool. På den baggrund ser skiftet til Stoke fornuftigt ud. Stoke-manager Mark Hughes (waliser) ser ud til at have gjort udslaget, for flere klubber var interesserede i Allen.

22. juli: Georginio Wijnaldum - fløj/offensiv midtbane

Newcastle -> Liverpool: 22 mio euro

Nedrykker Newcastle er naturligvis nødt til at afskibe nogle af de løntunge profiler, og her er det altså offensivmand Wijnaldum der skifter græsgang til Klopps Liverpool. Den hollandske landsholdsspiller var een af de bedste på Tyneside i sidste sæson, men var alt for ustabil - kan han bide sig fast på Anfield der i forvejen har en række kvikke og kreative offensivfolk, fra Coutinho over Lallana og Firmino til nys anskaffede Mané?

22 juli: André Schürrle - fløj/angriber

Wolfsburg -> Dortmund: 30 mio euro

Schürrle mistede halvanden sæson i Chelsea (scorede dog pænt i London-klubben i 13/14), men fandt sig selv så nogenlunde i Wolfsburg, og den 25-årige tyske landsholdsspiller vil nu prøve kræfter hos dortmunderne. Hvor han (som på landsholdet) har grum konkurrence på venstrefløjen i Reus, men Schürrle kan også ligge til højre eller som centralangriber.

22. juli: André Gomes – midtbanemand

Valencia -> Barcelona: 30 mio euro

Den 22-årige midtbanemand viste sig fint frem ved EM (5 kampe for Portugal), og det har næppe sænket prisen, men han har været en bærende spiller i Valencia de seneste to sæsoner, og Barcelona ved hvad han kan. På landsholdet er han ret så defensiv, men han er faktisk en dygtig boks-til-boks-mand. Er der plads til ham i Barcelona? Ja, i hvert fald som turnover-spiller – han kan aflaste både Busquets og Rakitic. I øvrigt kan Rakitic være på vej væk.

21. juli: Mario Götze – offensiv midtbanemand 

Bayern München -> Dortmund: 26 mio euro

Den fortabte søn vender hjem til Ruhr-distriktet efter tre år i Bayern hvor han såmænd gjorde det nydeligt (scorede flere mål end han gjorde i Dortmund i 2009-13), men hvor han aldrig blev en bærende spiller. Det var han i Dortmund, og det er nok derfor han vender tilbage. For 26 mio euro (han kostede 37 den anden vej). Med kun 24 år er der mange sæsoner og mange driblinger tilbage i Götze – og hvem ved, måske også nogle store transfers.

20. juli: Álvaro Negredo – angriber 

Valencia -> Middlesbrough: Lejemål

Den 30-årige spanier er en farlig angriber – det så vi i Sevilla i 2009-13 – men det har knebet lidt de seneste sæsoner, både i Manchester City og i Valencia. Nu prøver han igen lykken i England – hos en oprykkerklub hvor han skal kæmpe med blandt andre Victor Fischer (skiftet fra Ajax) om spilletid. Danskeren kan dog evt ligge på venstrekanten.