Øjnene hviler endnu engang på kæmpefavoritten Juventus inden sæsonstarten i Serie A 2016/17. Italienekspert Mark Blucerchiato kigger i denne optakt frem mod den nye sæson, hvor Roma er den store titeludfordrer til "scudetto'en". Odds, analyse, nøglespillere, spiltanker, bud på slutstilling og startopstillinger - bliv klædt italiensk på her.

Den Gamle Dame fra Torino er endnu en gang udråbt som favoritter til at vinde dette års Scudetto.

Juventus har godt nok solgt stjernen Pogba til Manchester United, men har til gengæld fået ligaens bedste angriber, Gonzalo Higuain.

Roma virker sammen med Inter til at være de store udfordrere til Juventus, mens Napoli virker meget svækket efter salget af Higuain. Spørgsmålet er her, om den nyindkøbte angriber Milik kan fylde Higuains sko ud.

Serie A-eksperten Mark Blucerchiato kommer i denne optakt rundt om alt, hvad du behøves at vide om den italienske sæsonstart. Han analyserer samtlige hold, odds, giver sit bud på startopstillinger og nøglespillere.

Bud på slutstillingen

(klik for at gå direkte til de enkelte hold)

Mesterskabskampen (1-3)

Juventus

Roma

Inter

Outsiderne (4-7)

Napoli

Fiorentina

Milan

Sassuolo

Midterfeltet (8-12)

Lazio

Sampdoria

Torino

Genoa

Bologna

Ingenmandsland (13-15)

Cagliari

Chievo

Atalanta

Nedrykningskandidater (16-20)

Udinese

Empoli

Palermo

Pescara

Crotone

Serie A 2016/17 - vinderodds

Følg Italieneksperten Mark Blucerchiato når han lægger spil ud.

Udvalgte odds på vinder af Serie A

Bedste odds Bookmaker
Roma 7,00
Bet365
Napoli 8,50
NordicBet
Inter 15,00
Betsafe
Milan 34,00 Bet365
Lazio 67,00 Bet365
Sassoulo 251,00 Bet365
Torino 501,00
Tonybet

Mesterskabskampen (1-3)

I den følgende gennemgang af alle holdene nævnes i parantes, den placering som Mark Blucerchiato vurderer, klubben får.

JUVENTUS (1)

Sidste sæson

Med Tevez, Vidal, og Pirlos afgang fik man en dårlig start på sæsonen, og både mandskabet, og ikke mindst ledelsen blev overrasket over, hvor stort et tab det var at miste disse tre store profiler.

Klubben fik kun et point i de første tre spillerunder, og spillet fungerede ikke som tidligere,

Efter nederlaget ude mod Sassuolo sidst i oktober, vendte tingene fuldstændigt, og Juventus kunne i maj endnu en gang kalde sig italienske mestre med det femte mesterskab i træk, hvilket er ganske imponerend.

De var ubesejrede i 25 spillerunder, og vandt femten kampe i træk, mens man i Champions League var tæt på at slå Bayern Munchen ud i ottendedelsfinalerne.

Kommende sæson

Den Gamle Dame er favoritter til at vinde titlen endnu en gang, hvor man ligner et mandskab, som er et niveau over de andre tophold i Serie A - særligt med Higuains ankomst. Man har yderligere hentet Pjanic i Roma, Dani Alves i Barcelona, Benatia i Bayern Munchen, så man er godt styrket.

Dog har man også sagt farvel til Pogba, som har været en af de vigtigste spillere på holdet de seneste sæsoner. 

Min personlige mening er, at Juventus sagtens kan undvære Pogba på holdet, da mandskabet er stærkt sammenspillet på samtlige pladser, og man yderligere har en bred bænk, hvor flere kan gå ind og gøre det godt i denne sæson. De første kampe skal man selvfølgelig lige vænne sig til, at franskmanden ikke længere er på holdet.

Holdet er stærkt sammenspillet på samtlige pladser, og defensivt så man ved det seneste EM i Frankring hvor stærke Buffon, Chiellini og Bonucci er. De gjorde en forskel på landsholdet, det gjorde de i sidste sæson i Serie A, og det vil de også komme til i den kommende. Derudover giver man intet væk hjemme på Juventus Stadium.

Higuain er kommet til et meget stærkere mandskab end Napoli, og kan han score 36 mål i Napoli, hvad kan det så ikke blive til i Torino.

Han bliver spændende at følge i angrebet sammen med Paulo Dybala, og i Champions League har man i denne sæson store forventninger til, at man skal kunne gå hele vejen, og det er bestemt også en af grundende til, at Higuain er blevet hentet ind.

Nøglespillere

Buffon, Chiellini og Bonucci i det defensive, Higuain og Dybala i angrebet vil give samtlige hold i Serie A store problemer. Så bliver det spændende at se, hvad Pjanic og ikke mindst Dani Alves kan tilføre et allerede meget stærkt mandskab.

Forventede startopstilling: 3-5-2: Buffon, Bonucci, Chiellini, Dani Alves, Khedira, Marchiso, Pjanic, Alex Sandro, Higuain, Dybala. 

Spiltanker

Kan Juventus forsætte stimen fra sidste sæson, så ser det ganske svært ud for de andre mandskaber, og odds 1,40 som italienske mestre taler sit tydelige sprog om Den Gamle Dames styrke. Men værdi? Næppe.
Skulle oddset stige til omkring odds 1,50, så er det igen værd at kigge på. Fodboldekspert Frank Pilantra var tidligt ude med dette tip: Juventus vinder Serie A - odds 1,55

ROMA (2)

Sidste sæson

Roma sluttede på en tredjeplads, hvilket betyder Champions League endnu engang, og sluttede af med et fantastisk forår, hvor det kun blev til et nederlag på udebane mod Juventus.

Kan stimen forsætte i den kommende sæson, så må Roma betegnes som den største outsider til mesterskabet.

Ankomsten af egyptiske Mohamed Salah gjorde bare Romas offensiv endnu stærkere, han blev topscorer med 14 mål, og Roma var det mest scorende mandskab i Serie A med 83 mål.

Man havde dog en krise før og efter jul, hvor en del dumme point blev smidt væk, og som kostede franske Garcia jobbet. 

Luciano Spalletti tog over, og det betød at resultaterne kom, og det blev til et godt forår med kun et nederlag mod Juventus på udebane.

Kommende sæson

Romerne stiller med næsten det samme mandskab som i sidste sæson, dog er bosniske Pjanic skiftet til Juventus, hvilket er en svækkelse, da han har været en af de bærende kræfter på holdet de sidste par sæsoner. Man har dog beholdt Nainggolan, selvom flere engelske klubber har vist interesse.

Man har hentet et par rigtige spændende spillere hen over sommeren nemlig Juan Jesus i Inter, og belgiske Vermalen i Barcelona, portugisiske Mario Rui er hentet i Empoli, men er løbet ind i en alvorlig skade, som holder ham ude det næste stykke tid. 

Roma skal møde Porto i Champions League.kvalen, og man forventer at hente et par nye folk ind efter disse to kval kampe, og min vurdering er, at hvis nogen skulle kunne true Den Gamle Dame fra Torino i denne sæson, så er det romerne som skal gøre det.

Nøglespillere

Salah kan blive en succes igen i den kommende sæson, Rudiger i det defensive viste stor styrke i sidste sæson, og så må man ikke glemme Il Capitano Francesco Totti som med sine 39 år i flere kampe i sidste sæson fik sit at sige.

Forventede startopstilling: 4-3-3: Szczesny, Florenzi, Manolas, Vermalen, Rudiger, Juan Jesus, Strootman, De Rossi, Naiggolan, Salah, Dzeko, Perotti.

Spiltanker

Odde 7,00 på at vinde det italienske mesterskab er umiddelbart flot, men meget skal gå galt for Juventus, hvis Roma skal kunne true dem, og kommer romerne med i Champions League, vil det betyde pointtab i løbet af efteråret.

INTER (3)

Sidste sæson

Milano klubben sluttede på en fjerdeplads, og lignede længe et mandskab, som skulle kæmpe med om den sidste Champions League-billet, specielt efter den gode start på sæsonen som man fik.

Men med kun to point i de sidste seks udekampe måtte Inter nøjes med at slutte lige udenfor det fine selskab endnu engang. Man vandt en del i starten af sæsonen, selvom man ikke spillede underholdende fodbold, men som træner Roberto Mancini udtalte, så er det  pointene som tæller og ikke det fine spil.

Argentinske Mauro Icardi viste skarphed i angrebet gennem hele sæsonen med 16 sæsonmål, mens Handanovic i målet i flere kampe fik hentet vigtige point hjem med masser af gode redninger.

Kommende sæson

Kaos er vel det bedste ord at bruge i øjeblikket i Inter, som er løbet ind i lussinger i træningskampene mod Bayern München og Tottenham, og Roberto Mancini er blevet fyret med kun en uge til sæsonen starter. Det er på ingen måde optimalt, og det kan koste i starten af sæsonen.

Frank De Boer er hentet i Ajax Amsterdam, hvor han har vist sig at være en rigtig god træner, og ikke mindst er dygtig med de unge talenter. Problemet i Milano er, at resultaterne skal komme fra start, og med en ankomst ti dage før sæsonenen starter kan det blive svært.

Han taler desuden ikke italiensk, samtidig med at han ikke har været med inde over transfermarkedet.

Yderligere er ti dage alt for lidt til at få banket et nyt spillesystem ind i spillerne, og derfor kan Inter risikere at smide point allerede i de første kampe af sæsonen. Point, som man kan komme til at mangle, når man går ind i slutspurten sidst på sæsonen.

Inter skal slutte i top 3 i denne sæson, og skal med i Champions League igen. Chancerne er der bestemt også i denne sæson, hvor Napoli er svækket, og det kan man måske udnytte, men med Mancinis afgang, så er jeg meget skeptisk omkring hvordan det kommer til at gå Inter.

Bliver angriberen Mauro Icardi solgt - flere klubber er ude efter ham -  så vil det blive endnu mere vanskeligt for nerazzurri.

Candreva er hentet i Lazio, Banega i Sevilla, Ansaldi i Genoa, og tyrkiske Erkin i Fenerbache - alle spillere som glider ind i startopstillingen, og som styrker truppen markant.

Nøglespillere

Mauro Icardi i angrebet bliver utrolig vigtig med sine mål, og ankomsten af Candreva og argentiske Banega vil gøre mandskabet endnu stærkere i det offensive spil. Disse to profiler bør kunne hive Inter et niveau op.

Forventede startopstilling: 4-2-3-1: Handanovic, Ansaldi, Miranda, Murillo, Erkin, Medel, Kondogbia, Candreva, Banega, Perisic, Icardi.

Outsiderne (4-7)

NAPOLI (4)

Sidste sæson

Napoli havde en rigtig god sæson, hvor de sluttede som nr. 2 i tabellen og er dermed tilbage i Champions League i den kommende sæson. Gonzalo Higuain var ikke mindre end fantastisk med 36 sæsonmål, hvilket var imponerende, og træner Maurizio Sarri, som blev hentet i Empoli, fik virkelig stemplet ind i Serie A.

Man lignede længe et mandskab, som måske kunne true Juventus, men efter nederlaget i Torino mod netop Juventus, og yderligere tre nederlag på udebane i løbet af foråret, så var løbet kørt om "scudetto"-drømmene.

Fansene var dog glade, for man var offensivt skræmmende med 80 sæsonmål, samtidig med at man defensivt så stærkere ud, end man har gjort i de foregående sæsoner.

Kommende sæson

Det bliver år nul efter Gonzalo Higuain, som er blevet solgt til Juventus, og en angriber af Higuains kaliber finder man ikke hvor som helst.

Derfor vil han blive savnet i angrebet i den kommende sæson, og min vurdering er, at man virker svækket i forhold til Juventus og Roma. Klubben har hentet polske Milik i Ajax Amsterdam, men han er på ingen måde på niveau med Higuain, selvom han nok skal score mål i Napoli-trøjen.

Hamsik er forsat i klubben og bliver styrmanden igen i denne sæson, mandskabet er godt sammenspillet, og virkede rigtig stærke i det defensive i sidste sæson, og hvor især Koulibaly var en af de klart stærkeste forsvarsspillere i Serie A. 

Spillestilen bliver der ikke ændret på, og selvom Higuain er væk så kan det igen blive til top 3 hold. Min store bekymring omkring holdet er dog i angrebet, hvor Mauro Icardi bliver nævnt, og man skulle efter sigende være klar til at betale 60 millioner eur. Inter siger dog fortsat nej.

Man må dog ikke glemme, at man forsat har Insigne og Callejon, som bestemt er stærke spillere at have i det offensive.

Forventede startopstilling: 4-3-3: Reina, Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam, Allan, Jorginho, Hamsik, Callejon, Milik, Insigne.

FIORENTINA (5)

Sidste sæson

Paulo Sousa kom til i sidste sæson fra Basel, og forventningerne var store til portugiseren fra starten af.

Flere Fiorentina-tilhængere var dog ikke tilfreds med hans ansættelse, da han tidligere har spillet i Juventus. Sousa fik dog lukket munden på de fleste Fiorentina fans, hvor man sluttede på en flot femteplads, og især hjemme på Stadio Artemio Franchi viste man stor stabilitet med kun tre nederlag.

Firenze-klubben var dog forsat et skridt efter klubber som Juventus, Roma, Napoli, og Inter. Derfor var man heller aldrig med i mesterskabskampen, plus man sluttede af med kun at vinde to af sæsonenens sidste tolv kampe. Men alt i alt en godkendt sæson og endnu en gang skal man ud at spille europæisk fodbold.

Kroatiske Kalinic og sloveneren Ilic stod for 25 af holdets 60 sæsonmål, mens spanske Borja Valero endnu engang viste sig som en af de bedste midtbanespillere i Serie A.

Kommende sæson

Det kunne godt ligne en sæson, som minder om sidste år, hvor Fiorentina vil være at finde lige bagved de samme fire mandskaber som i sidste sæson, og måske også bagefter Milan. 

Man har dog ikke rigtigt været aktiv på markedet hen over sommeren, og mandskabet ligner stort set det samme som i sidste sæson, men bestemt et godt sammenspillet mandskab som hjemme i Firenze vil volde de fleste mandskaber store problemer.

Fiorentina faldt sammen til sidst i sidste sæson, fordi man har en lidt for smal trup, og man ikke havde gode nok erstatninger på bænken som kunne afløse de faste startere, og det kan godt gå hen at blive det samme problem i denne sæson for Paulo Sousa.

Man har hentet Hagi Junior og unge argentinske Toledo til angrebet, men det er spillere med mere kvalitet, som skal styrke mandskabet, hvis man vil drømme om at komme længere op i tabellen.

Derfor har jeg svært ved at se Fiorentina slutte højere end i sidste sæson, og skulle man løbe ind et par skader i startopstillingen så kan man komme i store problemer, derfor skal man ud og hente to, tre profiler inden sæsonen starter, hvilket træner Sousa også forventer.

Nøglespillere: Kalinic og Ilic bør igen i denne sæson være to vigtige brikker på Fiorentina mandskabet, og det samme vil spanske Borja Valero være, og så har jeg en fidus til at Bernardeschi kan gå hen og blive vigtig i en del kampe.

Forventede startopstilling: 3-4-2-1: Tatarusanu, Tomovic, Rodriguez, Astori, Bernardeschi, Badelj, Vecino, Alonso, Ilicic,Valero, Kalinic.

AC MILAN (6)

Sidste sæson

Milan havde en elendig sæson, hvis man lige ser bort fra, at man var i Coppa Italia finalen mod Juventus, som blev tabt. Holdet sluttede som nr. 7 i tabellen, og endnu en gang skal man ikke ud at spille europæisk. 

Sinisa Mihajlovic kom til fra Sampdoria som ny træner, men han fandt aldrig det rigtige spillesystem i Milano, og da ledelsen kunne se, at Top 5 var uden for rækkevide, så valgte man at sparke serberen ud og ansætte Cristian Brocchi, hvilket ikke ændrede det store.

17-årige Donnarumma fik chancen i målet og viste stor stabilitet gennem hele sæsonen med flere flotte redninger, og bliver en af de bedste målmænd i Serie A i de kommende år og colombianske Bacca fortsatte målstimen fra Sevilla ved at scorer 18 mål i sin første sæson i Serie A.

Kommende sæson

Man har ansat endnu en træner fra Sampdoria - denne gang er det Vincenzo Montella, der gjorde det fint i hans tid i Fiorentina, men fandt sig aldrig til rette i Sampdoria i sidste sæson med flere skuffende resultater til følge.

Nu hviler der et pres på ham i Milano, hvor resultaterne skal komme fra start, og hvor presset er større end i Genova.

Milan kommer på kinesiske hænder, da Silvio Berlusconi har valgt at sælge klubben. Der skal dog handles ind, for mandskabet har efter min mening behov for forstærkninger på samtlige pladser. Her er ankomsten af Gustavo Gomez ikke nok.

Badelj fra Fiorentina, Kovacic fra Real Madrid, Cuadrado i Chelsea er spillere man er ude efter, mens colombianske Bacca med stor sandsynlighed ikke er at finde i klubben, når markedet lukker om et par uger, men Milan bør kunne gøre det bedre end i sidste sæson.

Man har på papiret et mandskab, som bør kunne slutte på en top 5 plads, men uden Bacca vil man komme i store problemer i det offensive, selvom Serie B-topscorer Lapadula kan blive et spændende navn i Serie A i den kommende sæson

Nøglespillere: Unge Donnarumma har fået mere hår på brystet og kommer formentligt til at spille en vigtig rolle i denne sæson. Bliver Bacca i klubben kommer der endnu en gang mål fra hans side, de mål som skal sparke Milan tilbage i Europa.

Forventede startopstilling: 4-3-3: Donnarumma, Abate, Gustavo Gomez, Romagnoli, De Sciglio, Kucka, Montolivo, Bertolacci, Niang, Bacca, Bonaventura.

SASSUOLO (7)

Sidste sæson

Sassuolo havde en ikke mindre en fantastisk og historisk sæson og sluttede på en flot sjetteplads. Nu skal holdet spille Europæisk fodbold for første gang i klubbens historie, noget de færreste eksperter havde troet på, da klubben rykkede op i Serie A i 2013, men ledelsen og ikke mindst klubejer Giorgio Squinzi har gang i noget stort i Reggio Emilia.

Træner Eusebio Di Francesco har indtil videre kun været en succes i Sassuolo, og han ryger formentligt til en større klub i løbet af de næste par år.

Kommende sæson

Sassuolo har allerede spillet sig videre i Europa League, hvor man vandt over schweiziske Luzern over to kampe. Serbiske Røde Stjerne venter i den kommende runde, og skulle man spille sig videre til gruppespillet, hvilket vil være stort for klubben, så kan det komme til at koste point i efteråret for et mandskab, som ikke har for vane at spille to kampe om ugen.

At Sassuolo slutter i Top 6 igen har jeg svært ved at se, men de har et rigtigt stærkt og godt sammespillet mandskab, og man er godt garderet på samtlige pladser, og kan på en god dag give samtlige modstander problemer i Serie A, hvilket man så flere gange i sidste sæson.

På transfermarkedet har man ikke været aktive overhovedet, man har dog skilt sig af med den kroatiske højreback Vrsaljko, som blev solgt til Atletico Madrid, og her mangler man forsat at hente en erstatning, som træner Di Francesco forsat venter på.

Sassuolo bør kunne slutte i den fine ende af tabellen igen i denne sæson, selvom de europæiske kampe sandsynligvis kommer til at tære på fysikken på flere af spillerne.

Nøglespillere

Consigli i målet har været en af de mest stabile målmænd i de sidste to sæsoner og Cannavaro og Acerbi i midterforsvaret kommer til at gøre det godt igen i denne sæson, mens Domenico Berardi skal finde målstøvlerne frem igen. Angriberen scorede kun syv mål i sidste sæson, men har allerede scoret tre mål i de to europæiske kampe mod Luzern.

Forventede startopstilling: 4-3-3: Consigli, Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Peluso, Missiroli, Magnanelli, Duncan, Berardi, Defrel, Politano.

Midterfeltet (8-12)

LAZIO (8)

Sidste sæson

Lazio sluttede på en ottendeplads i sidste sæson. Holdet var meget svingende igennem hele sæsonen, hvor de skuffende resultater kostede træner Stefano Pioli jobbet. Simone Inzaghi trådte til som ny træner og fik ændret en smule på tingene, men fik ikke gjort mandskabet bedre defensivt, hvor man lukkede for mange mål ind.

Kommende sæson

Klubejer Claudio Lotito havde en aftale i hus med argentinske Marcelo Bielsa, som skulle overtage trænerposten i Lazio, men Bielsa valgte pludselig at springe fra. Eftersigende skulle Bielsa ikke have fået de penge til at hente 6-7 nye spillere, som han vil have.

Derfor bliver det endnu engang Simone Inzaghi, som skal stå i spidsen for klubben, selvom Inzaghi ellers skulle træne Salernitana i Serie B, som er Lazios satellitklub. Spørgsmålet er, om han har kvaliteterne til få Lazio ud i Europa igen, hvilket jeg har min tvivl omkring, specielt hvis man ikke finder mere stabilitet over hele sæsonen.

Klubben har solgt Antonio Candreva til Inter, og det svækker den romerske klub. Man har hentet Ciro Immobile til angrebet, og han skal tilbage på det rette sport efter lidt uheldige ophold i Dortmund og Sevilla, og yderligere er Jordan Lukaku hentet i belgiske KV Oostende til venstrebacken, men ellers har man ikke forstærket sig markant op til sæsonen.

Jeg tror Lazio ender på cirka samme position som i sidste sæson, da man forsat er et niveau under de andre tophold, og virker mere ustabile over en hel sæson.

Nøglespillere: Lucas Biglia bliver utrolig vigtig på den centrale midtbane, og han er generelt en af de stærkeste midtbanespillere i Serie A. Ciro Immobile kan blive en gevinst i Lazio, og virker som den rigtige angriber, som skal afløse tyske Miroslav Klose. Og mon ikke han nok skal score sine 15 sæsonmål i den kommende sæson.

Forventede startopstilling: 4-3-3: Marchetti, Basta, De Vrij, Wallace, Radu, Parolo, Biglia, Lulic, Felipe Anderson, Immobile, Keita.


SAMPDORIA (9)

Sidste sæson

Sampdoria havde en elendig sæson, som startede ud med, at man blev sendt ud af Europa League af serbiske Vojvodina, og tabte med pinlige 0-4 på neutralbane i Torino. Walter Zenga fik aldrig tillid fra hverken spillerne, fansene eller ledelsen. Han blev fyret, og Vincenzo Montella kom til i november, men det ændrede ikke det store.

Man sluttede kun to point fra nedrynkningstregen, og var det ikke fordi, at Carpi og Frosinone ikke var bedre til at hente point, så var Sampdoria rykket ned i Serie B, som det var tilfældet i sæsonen 2010-11.

Kommende sæson

Marco Giampaolo er kommet til fra Empoli som ny træner, og man har hen over sommeren været ved at lave en god udrensning i truppen. Fernando er solgt til Spartak Moskva efter kun én sæson i Genova, Soriano til Villarreal, Correa til Sevilla, og Moisander til Werder Bremen, og det har betydet små 300 millioner kroner i klubkassen.

Træner Giampaolo skal have spillet sit nye system ind i truppen, og det kan måske tag lidt tid, selvom man gjorde en god figur i den seneste træningskamp, hvor det kun blev til et 3-2 nederlag mod Barcelona i Spanien, og hvor flere af de nye spillere gjorde en god figur.

Sampdoria har hentet nye og spændende spillere hen over sommeren blandt andet Castan i Roma, Budimir i angrebet fra Crotone, hvor han scorede 16 sæsonmål, og til den centrale midtbane er Luca Cigarini hentet i Atalanta. Problembarnet Antonio Cassano meldes på vej væk fra klubben, og ingen fremtid har i Genova længere.

Sampdoria kan kun gøre det bedre i denne sæson i forhold til sidste sæson, hvor man specielt på udebane havde store problemer, og kun vandt to kampe, man mangler forsat at hente et par spillere, inden markedet lukker.

Forventede startopstilling: 4-3-2-1: Viviano, De Silvestri, Skriniar, Castan, Pavlovic, Barreto, Cigarini, Alvarez, Djuric, Schick, Quagliarella.

TORINO (10)

Sidste sæson

Il Toro sluttede på en skuffende 12. plads i sidste sæson. Holdet sluttede af med at tabe fire af de sidste fem kampe i turneringen, hvilket gav et godt billede af, hvor ustabile man havde været.

Polske Glik i forsvaret, og unge Baselli i det offensive med 12 sæsonmål, var to af profilerne igennem hele sæsonen. Træner Giampiero Ventura er efter 5 år i Torino blev ny italiensk landstræner.

Kommende sæson

I stedet har man ansat Sinisa Mihajlovic, som senest var i Milan, hvor han blev fyret efter en del skuffende resultater. Den serbiske træner har tidligere gjort det godt i de små klubber som Catania og Sampdoria, og derfor har man store forventninger til ham i Torino.

Polske Kamil Glik er blevet solgt til franske Monaco, og det bliver en svækkelse, at han ikke længere er i truppen. Glik har været en af de mest stabile spillere på Torinoholdet i de sidste fire sæsoner, man har hentet Adam Ljajic og Iago Falque begge i Roma til det offensive. Yderligere er albanske Ajeti hentet til forsvaret.

Torino bør kunne få en lidt bedre sæson i forhold til sidste år, men at mandskabet skal kunne blande sig op i top 8, har jeg umiddelbart svært ved at kunne se, da man forsat mangler en en del kvalitet på holdet.

Jeg har dog stor fidus til at Torinoledelsen har valgt rigtigt ved ansætte Sinisa Mihajlovic, og man derfor kan gå en stille og rolig sæson i møde, hvor en placering midt i rækken, vil være godt mere end godkendt.

Nøglespillere

Brasilianske Bruno Peres har vist sig om en stærk og talentfuld spiller i de første to sæsoner i Torino. Roma skulle dog være klar til at købe ham, og mister Torino Peres vil det være en stor svækkelse. Adam Ljajic kan komme til at spille en vigtig rolle i det offensive sammen med 22 årige Andrea Belloti som blev klubbens topscorer i sidste sæson med 12 mål.

Forventede startopstilling: 4-3-3: Gomis, Zappacosta, Maksimovic, Ajeti, Silva, Acquah, Baselli, Benassi, Iago Falque, Belotti, Ljajic.

GENOA (11)

Forrige sæson

Genoa sluttede som nr.11 i sidste sæson,  og når man slutter over bysbørnene fra Sampdoria i tabellen er sæsonen mere end godkendt hos de noget kritiske Genoa-fans.

Holdets store problem var at hente point på udebane, hvor det kun blev til tre sejre i 19 udekampe, hvilket ikke er godkendt, men Genoa er et mandskab, som er kendt for gøre det bedst på hjemmebane, og Leonardo Pavoletti i angrebet blev klubbens topscorer med 14 mål, og var en af de bærende kræfter på holdet.

Kommende sæson

Klubejer Enrico Preziosi havde ikke det bedste forhold til den tidligere træner Gasperini, som er skiftet til Atalanta, og begyndte at forhandle med den tidligere Genoa spiller Ivan Juric, som havde stor succes i Crotone i Serie B, og som tidligere har trænet Genoas ungdomsmandskab og kender klubben, og det kan blive et godt match til den kommende sæson.

En placering midt i rækken uden at komme i nedrykningsproblemer så vil det være fint for Genoa, men med klubejer Preziosi ved man aldrig, hvad der kan ske. Kommer de rigtige tilbud er han hurtig til at sælge, og Pavoletti i angrebet som flere klubber er ude efter, kan blive et stort tab, hvis man vælger at skille sig af med ham.

På markedet har man hentet portugisiske Veloso på midtbanen, som tidligere har spillet i klubben. Renzetti er hentet til forsvaret i Cesena, og så bliver det spændende at se, hvad argentinske Lucas Ocampos (lejet) kan gøre i angrebet sammen med Pavoletti.

Genoa er stadig aktiv på markedet og vil hente en spiller til forsvaret, midtbanen og angrebet. Pinilla fra Atalanta rygtes tilbage til klubben, som han har spillet for før, men hvor forholdet til Gasperini ikke var det bedste.

Nøglespillere

Leonardo Pavoletti - 14 mål i sidste sæson - bliver igen i denne sæson den store profil på mandskabet, medmindre han bliver solgt. Yderligere er Perin tilbage i målet efter at have siddet ude hele foråret med en skade.

Forventede startopstilling: Perin, Izzo, Munoz, Burdisso, Renzetti, Veloso, Rincon, Lazovic, Ntcham, Ocampos, Pavoletti.

BOLOGNA (12)

Sidste sæson

Bologna overlevede efter en skidt start på sidst sæson. Tingene blev dog meget bedre efter at Roberto Donadoni kom til som ny træner i klubben i oktober, og man bør have gode muligheder for at overleve igen i den kommende sæson, selvom man har sagt farvel til en profil som Emanuele Giaccherini.

Mandskabet ligner meget det samme fra sidste sæson, og man har hen over sommeren hentet tjekkiske Krejci i Sparta Prag og ungarske Adam Nagy i Ferencvaros begge til midtbanen. Simone Verdi er hentet i Milan til angrebet.

Man havde store problemer i sidste sæson med at vinde på hjemmebane, hvor det kun blev til fem sejre i 19 kampe, og vil man ikke i problemer i denne sæson, så skal man have lidt mere stabilitet på Stadio Dall´Ara i Bologna, hvor der skal hentes flere point i på kontoen.

Kommende sæson

Mandskabet er en kombination af unge spillere som Rizzo, Donsah og Taider på midtbanen samt Mattia Destro i angrebet, mens man i det defensive forsat har Gastaldello i midterforsvaret, og Mirante i målet som er spillere med stor Serie A erfaring.

Bologna har på papiret et mandskab som bør være for stærkt til at kunne rykke ned, og allerede i første spillerunde kommer oprykkerne fra Crotone på besøg, og det er umiddelbart et opgør, som man bør kunne vinde, og som samtidig kan give et godt billede af, hvor stærke man er i denne sæson.

På transfermarkedet er spørgsmålet om man får solgt Diawara, og man med disse penge vil hente en profil til midtbanen, hvor blandt andet schweiziske Dzemaili er blevet rygtet til klubben.

Nøglespillere

Destro kan blive vigtig med hans mål, Mirante i målet fik reddet point en del point i hus i sidste sæson og bliver vigtig igen i den kommende sæson.

Forventede startopstilling: 4-3-3: Mirante, Krafth, Gastaldello, Maietta, Masina, Donsah, Nagy, Taider, Rizzo, Destro, Krejci.

Ingenmandsland (13-15)

CAGLIARI (13)

Sidste sæson

Det sardinske mandskab skulle kun bruge en enkelt sæson i Serie B, og målet var at rykke op med det samme i første sæson, mandskabet var alt for stærke i Serie B, og med et par forstærkninger i sidste sæson, så kunne man sagtens have spillet i Serie A, man begyndte dog at tag lidt slapt på tingene i foråret da man var langt foran nummer 3 i tabellen, men det blev der hurtigt lavet om på igen.

Cagliari sluttede som nr 1 i Serie B med 83 point, og var det meste scorende mandskab med 78 mål i 42 kampe, og hjemme på Stadio Sant´Elia blev det kun til tre nederlag i sæsonen, man spillede hurtigt og offensivt fodbold igennem hele sæsonen hvilket var en fornøjelse for de fleste fodboldelskere.

Diego Farias blev klubbens topscorer med 14 mål, stærkt efterfulgt af Joao Pedro med 13 sæsonmål.

Kommende sæson

Holdet virker godt samme spillet, og mange af spillerne som var med til at rykke ned, og ikke mindst spille Cagliari tilbage i Serie A er forsat i klubben, hvilket kan blive en fordel for det sardinske mandskab i denne sæson.

Man har hentet Marco Borriello til angrebet, og Bruno Alves i tyrkiske Fenarbache til forsvaret, han bør blive en gevinst for oprykkerne med hans erfaring på forskellige stærke mandskaber i Europa, og yderligere er Padoin og Isla hentet i Juventus til midtbanen.

Cagliari skulle eftersigende være ude efter Maicon fra Roma, og Inler fra Leicester to profiler som vil styrke mandskabet endnu mere, og indtil videre kan Cagliaris fans kun være tilfreds med transfermarkedet.

Det sardiniske mandskab virker som det stærkeste af de tre oprykkere, og især hjemme på Sardinien kommer Cagliari sandsynligvis til at hente de fleste point i de kommende sæson, som gerne skulle betyde overlevelse.

Træner Rastelli har aldrig træner i Serie A, og spørgsmålet er om han er gearet til det, da forskellen på Serie A og B er markant, og kommer Cagliari dårlig fra start så vil Rastelli få kort snor af ledelsen i klubben, det ligner dog umiddelbart en god sæson for mandskabet som startede ud med 5-1 sejr hjemme mod Serie B klubben Spal i Coppa Italia. 

 

Nøglespillere

Storari i målet var uden tvivl den bedste målmand i Serie B i sidste sæson, og kan blive utrolig vigtig i den kommende sæson, Bruno Alves i midterforsvaret er et scoop for Cagliari, og kan umiddelbart kun blive en stor succes for Cagliari med det CV han har.

Forventede startopstilling 4-3-1-2: Storari, Padoin, Ceppitelli, Bruno Alves, Murru, Ioanita, Di Gennaro, Joao Pedro, Farias, Sau, Borriello.

CHIEVO (14)

Sidste sæson

Den lille Verona-klub fik reddet sig endnu engang, og uden de store problemer ved at slutte på en flot niendeplads, og det positive i sidste sæson var, at Chievo spillede mere offensivt end man tidligere har gjort, hvor fokus generelt har været på at forsvare sig.

Til den kommende sæson vil eksperterne sandsynligvis udråbe Chievo igen til en af kandidaterne til at rykke ned, men det ser ud til, at man stiller med mere eller mindre samme mandskab fra sidste sæson, og hvor Rolando Maran forsat er træner i klubben.

Man har ikke rigtigt været aktiv på transfermarkedet og indtil videre kun hentet Sorrentino tilbage i målet efter at han har spillede de sidste par sæsoner hos sicilianske Palermo.

Kommende sæson

Man skulle eftersigende være ude efter to spillere til midtbanen samt en angriber for at få lidt mere bredde i truppen. Man er ikke kendt for at smide om sig med penge, da budgettet ikke er af et af de højeste i Serie A.

Chievo har godt sammenspillet mandskab og ligner ikke et hold som rykker ned i denne sæson. De var meget stabile hjemme i Verona i sidste sæson, hvor det kun blev til fire nederlag i sæsonen, og det bliver også hjemme på Stadio Bentegodi at man kommer til at hente de fleste point i den kommende sæson, som gerne skulle betyde overlevelse endnu engang.

Nøglespillere

Castro, Birsa og Hetemaj på midtbanen spillede alle tre med stor stabilitet i sidste sæson, og de bliver også nogle af de vigtigste brikker hos Chievo i den kommende sæson.

Forventede startopstilling: 4-3-1-2: Sorrentino, Cacciatore, Gamberini, Cesar, Gobbi, Castro, Radovanovic, Hetemaj, Birsa, Meggiorini, Floro Flores.

ATALANTA (15)

Sidste sæson

Bergamo klubben sluttede på en 13. plads i sidste sæson, hvilket var godkendt, og målet i denne sæson er igen at slutte i midten af rækken.

Man har hentet Gian Piero Gasperini i Genoa som ny træner, og det kunne godt gå hen at blive et godt match, da Gasperini bestemt har gjort det godt i sin tid i Genoa. 

Atalanta har ikke været så aktiv på markedet hen over sommeren, man har dog hentet Paloschi i Swansea til angrebet, og Zukanovic i Roma til forsvaret, men har sagt farvel til både anfører Luca Cigarini og hollandske De Roon på midtbanen, hvilket er en svækkelse.

Atalanta er kendt for normalt at hente de fleste point hjemme på Stadio Atleti Azzurri, og det bliver sandsynligvis også her man kommer til at hente de fleste point i den kommende sæson, da man generelt har problemer med at få point med hjem på udebane.

Kommende sæson

Mandskabet ligner meget det samme fra sidste sæson, og bør ikke have problemer med at overleve i denne sæson. Man kan dog måske løbe ind i lidt problemer i starten af sæsonen, hvis Gasperini har tænkt sig at lave om på spillestilen, samt at man kan være meget afhængig af Paloschis mål, som man tidligere har været med argentinske German Denis, som har betydet overlevelse, uden de store problemer.

Man kan dog risikere at miste Sportiello i målet, som Napoli er ude efter, og det vil være et stort tab for Atalanta.

Nøglespillere 

Paloschi kan blive en succes i Bergamo - han scorede godt med må i Chievo, inden han skiftede til Swansea, og hvor det ikke blev den helt store succes

Forventede startopstilling: 3-4-3: Sportiello, Masiello, Toloi, Zukanovic, Conti, Carmona, Kurtic, Drame,
D´Alessandro, Paloschi, Gomez.

Nedrykningskandidater (16-20)

UDINESE (16)

Sidste sæson

Den norditalienske klub fra Friuli sluttede i den tunge ende af tabellen på en 17 plads, og kun et point foran Carpi, havde er været to, tre spillerunder tilbage så vil Udinese have taget turen ned i Serie B. Man vandt kun fire kampe i hele foråret, og hvis man ikke kommer til at ændre på tingene i den kommende sæson, så kan man komme i vanskeligheder.

Det blev Antonio Di Natales sidste sæson i klubben, og det blev til imponerende 191 mål i 385 kampe i Udinese trøjen på tolv år, han vil blive savnet i angrebet i de kommende sæsoner.

Kommende sæson

Giuseppe Iachini er ny træner i klubben, han er ekspert i at holde de små klubber oppe i Serie A, hvilket også er det han skal gøre i Udine, problemet i Udinese er at klubejer Pozzo også ejer engelske Watford, og det ser ud til at man har mere fokus på det engelske end det italienske, i hvertfald hvis man kigger på transfermarkedet.

Udinese har ikke rigtigt købt noget ind hen over sommeren af betydning, og man mangler forsat en stærk angriber, selvom Zapata og Thereau i angrebet har gjort det udmærket, og det ligner endnu en hård sæson for zebraerne fra Udine, man røg ud i Coppa Italia turneringen ved at tabe 2-3 på hjemmebane mod Spezia fra Serie B.

Man scorede kun 35 mål i sidste sæson, det var også en af grundende til at man lå i bunden af tabellen, man skabte for lidt og scorede for lidt, og det kan gå hen og blive det samme scenarie i den kommende sæson. Min vurdering af Udinese er at de kommer til at kæmpe hårdt igen i denne sæson for at overleve, og jeg vil ikke blive forbavset over hvis de rykker ned.

Nøglespillere 

Målene skal komme fra colombianske Duvan Zapata i denne sæson, samt bliver det vigtigt at brasilianske Danilo i midterforsvaret kan holde de samme takter fra sidste sæson, hvor han var den klart bedste spillere på Udinese mandskabet set over hele sæsonen.

Forventede startopstilling: 3-5-2: Karnezis, Heurtaux, Danilo, Felipe, Widmer, Badu, Lodi, De Paul, Adnan, Thereau, Zapata.

Spiltanker

Odds 5,50 på at Udinese rykker ned lyder umiddelbart ganske fint. Min vurdering er, at kun Pescara, Palermo og Crotone er svagere end Udinese i øjeblikket. Oddset burde ved nærmere eftersyn måske have været en tak højere, før det alvor er interessant, da man i Udinese de seneste sæsoner altid har formået at redde sig, selvom spillet langtfra har været imponerende. 

EMPOLI (17)

Sidste sæson

Det toscanske mandskab blev i sidste sæson dømt nede af mere eller mindre samtlige eksperter i Italien efter træner Maurizio Sarris afgang til Napoli, men Marco Giampaolo gjorde et fantastisk stykke arbejde med ikke den breddeste trup i Serie A, og holdet sluttede på en flot en tiendeplads i tabellen.

Empoli spillede flot og offensivt fodbold, og især Saponara på midtbanen var en af holdets klart stærkeste våben igennem hele sæsonen, og så må man ikke glemme 36 årige Massimo Maccarone som scorede 13 sæsonmål.

Kommende sæson

Man kommer sandsynligvis ikke til at se Empoli i top 10 igen i den kommende sæson, især fordi at man har mistet fire profiler på holdet i forhold til sidste sæson, og det kommer man til at mærke, samtidig med at man har ansat assistenttræneren Giovanni Martusciello som ny træner i klubben.

Spørgsmålet er hvor stor erfaring han har, selvom han senest har været assistent for både Sarri og Giampaolo i de sidste fire sæsoner. 

Jeg forventer at Empoli måske vil være meget svingende i den kommende sæson, de bør dog kunne overleve, men de kommer til at kæmpe hårdt for det, selvom mandskabet forsat er stærkt på papiret, og man hen over sommeren har hentet Gilardino i angrebet fra Palermo og colombianske Tello er lejet i Juventus til midtbanen, samt Pasqual er kommet til fra Fiorentina til forsvaret.

I sidste sæson overraskede de i mange kampe, hvor man var underdogs, men alligevel fik point med hjem, og det kan blive det samme man kommer til at se fra dem i den sæson, hvor man går ud og spiller sit spil ligegyldigt, hvad modstanderen hedder.

Nøglespillere

Saponara er motoren på Empolis mandskab alt på midtbanen går igennen ham, flere klubber har været ude efter ham, men han er forsat i Toscana, og det er han formentligt også når sæsonen starter. Maccarone og Gilardino skal med deres erfaring score målene, som holder Empoli igen i den kommende sæson.

Forventede startopstilling: 4-3-1-2: Skorupski, Laurini, Bellusci, Costa, Pasqual, Buchel, Diousse, Croce, Saponara, Gilardino, Maccarone.

PALERMO (18)

Sidste sæson

Kaos og trænerfyringer hærger Palermo, som det næsten er tilfældet i hver sæson i det sicilianske Galehus. Klubejer Maurizio Zamparini ikke har den store tålmodighed, og ikke er bange for at sparke trænerne ud, hvis ikke man henter pointene. 

Man fik reddet sig i sidste spillerunde ved at besejre Verona og ved at komme med en god slutspurt i de sidste fire spillerunder efter, at man længe havde lignet et mandskab, som stod med det ene ben i Serie B.

Franco Vazquez og Alberto Gilardino scorede 18 af sicilianernes 38 sæsonmål og var en af de store grunde til, at man blev oppe i yderligere en sæson.

Kommende sæson

Træner Davide Ballardini, som fik reddet klubben i sidste sæson, starter ud i Palermo igen i denne sæson. Sicilianerne kommer dog til at kæmpe for at overleve. Angriberne Franco Vazquez og Alberto Gilardino er begge solgt, hvilket er en stor svækkelse af Palermos angreb, og så er Sorrentino i målet og Enzo Maresca på midtbanen ligeledes væk.

På markedet har man hentet Rajkovic i Darmstadt og Allesami i IFK Goteborg -  begge til forsvaret. Yderligere er Embalo kommet til fra Brescia i Serie B, hvor han gjorde det godt i sidste sæson på midtbanen. Man mangler dog forsat mere kvalitet på holdet, da mandskabet virker meget ungt.

Sicilianerne skal ud og forstærke truppen, inden markedet lukker, da man vil komme i problemer med det mandskab man har lige nu, som er markant svækket i forhold til sidste sæson. Min vurdering af Palermo er, at de kommer til at være placeret i den tunge ende af tabellen igennem hele sæsonen.

Nøglespillere

Svenske Oscar Hiljemark gjorde det rigtig godt i sin først sæson i Serie A efter hans ankomst fra PSV Eindhoven i Holland sidste sommer, og han bliver en af nøglespillerne på Palermos mandskab i denne sæson.

Forventede startopstilling: 3-4-3: Posavec, Goldaniga, Rajkovic, Andelkovic, Rispoli, Jajalo, Hiljemark, Allesami,Embalo, Balogh, Trajkovski.

Spiltanker

Palermo er sammen med Crotone og Pescara nedrykningsfavoritter blandt bookmakerne, hvilket jeg er meget enig i. Odds 3,00 på at Palermo tager turen ned virker umiddelbart som et ganske fint odds, men vil jeg også stikke ud på det? Jeg er ikke sikker.

PESCARA (19)

Sidste sæson

Pescara rykkede op i Serie A efter playoff-spillet i Serie B, og set over hele sæsonen var det fortjent at de rykkede op sammen med Cagliari og Crotone. Træner Massimo Oddo stod for flot og offensivt fodbold igennem hele sæsonen, og 26 årige Gianluca Lapadula scorede ikke mindre end 30 sæsonmål i 44 kampe, mens Gianluca Caprari scorede 13 mål, og de var den klart farligste angrebsduo i Serie B.

Kommende sæson

Pescara var senest oppe i Serie A i sæsonen 2012-13, og her rykkede man ned med et brag med kun 22 point i 38 kampe, og det bliver sandsynligvis ikke meget anderledes i den kommende sæson, hvor man har alt og vinde og intet at tabe, som det er tilfældet med Crotone.

Man har mistet Gianluca Lapadula i angrebet, forskellen på at score 30 mål i Serie B og i Serie A er stor, men hans vigtighed på holdet, og ikke mindst i angrebet vil man kunne mærke. Derfor er man også på udkig efter en god og stærk angriber, som kan spille ved siden af Caprari, da 19 årig Manaj som man har hentet på Inters ungdomshold ikke har kvaliteterne.

Det ligner en uhyggelig svær sæson for Pescara, hvor det vil være op af bakke fra start af, og redder man sig vil det være en kæmpe stor succes, truppen virker dog meget smal, samtidig med at start programmet mod modstandere som Napoli, Sassuolo, Inter, og Lazio ikke ligefrem lugter af mange point i de første fire spillerunder.

Min vurdering af Pescara er at det bliver til en sæson som det var tilfældet sidst de var oppe, og derfor må en tur tilbage i Serie B.

Nøglespillere

Man har hentet 38 årige Bizzari i Chievo til målet, han har masser af erfaring, og det er vigtig som oprykkere at have en stærk målmand. Hugo Campagnaro har været med i Serie A i mange år, og kan gøre en forskel i forsvaret. Kan man holde på talentfulde Valerio Verre så er man ganske fint udrustet på midtbanen.

Forventede startopstilling: 4-3-2-1: Bizzarri, Zampano, Campagnaro, Fornasier, Biraghi, Memushaj, Cristante, Verre, Benali, Caprari, Manaj.

CROTONE (20)

Sidste sæson

Den lille syditalienske klub overraskede alt og alle i sidste sæson med flot offensivt fodbold og var placeret i toppen af tabellen i mere eller mindre hele sæsonen, hvilket betyder at man for første gang i klubbens historie kan kalde sig en Serie A klub.

Det ligner dog en meget hård sæson for Crotone, og man er allerede udråbt som en af favoritterne til at rykke direkte ned i Serie B igen.

Man har mistet succestræneren Ivan Juric ,som er skiftet til Genoa, og man har hentet Davide Nicola som senest stod i spidsen for Bari i Serie B, men hvor han blev fyret fra kort inden jul, og Nicola kommer på en hård opgave i det syditalienske for at klare frisag i overlevelses kampen.

Kommende sæson

Syditalienerne ligner det svageste mandskab i Serie A, og virker ikke helt gearet til at skulle spille i den bedste italienske række, samtidig med at truppen ikke har den helt store erfaring, og man skal hente flere erfarne spillere ind inden markedet lukker for at styrke truppen.

Crotone har mistet to store profiler fra sidste sæson i Budimir og Ricci, som henholdsvis er skiftet til Sampdoria og Roma. Man har hentet Tonev i Frosinone og nigerianeren Simy i den næstbedste række i Portugal, men spørgsmålet er om disse to spillere kan erstatte Budimir og Ricci. 

Crotone kan kun overraske i den kommende sæson, og har alt og vinde, og intet at tabe, mit bud er dog at det kun bliver til en sæson i Serie A, som det var tilfældet i sidste sæson med Carpi og Frosinone.

Nøglespillere

Gianmarco Ferrari i midterforsvaret var en af de klart bedste defensive spillere i Serie B i sidste sæson, og det bliver spændende at se, om han kan holde takterne på et højere niveau. Unge Leonardo Capezzi på midtbanen er et stort talent, og en spiller man kommer til at høre mere til i fremtiden. 

Forventede startopstilling: 4-3-3: Cordaz, Ceccherini, Dos Santos, Ferrari, Sampirisi, Capezzi, Salzano. Martella, Tonev, Simy, Palladino.