Denne morgen røg ni VM-picks fra min hånd videre til betting-syndikatet i Saigon, sandsynligvis blot de første af mange flere. Disse picks og deres indhold er principielt internt konfidentielle, men af syndikatets leder, Dr. Pho, har jeg under VM-slutrunden undtagelsesvis fået lov til at dele i alt tre picks med BetXperts læsere. Det første er at finde i denne VM-artikel. Ellers...? ... jae, ellers så holder alle bare vejret, til slutrunden går i gang. Og det sker jo i morgen... med, hvad der ligner den kvalitativt ringeste åbningskamp til en VM-slutrunde nogensinde...

Det har været undervejs længe, at jeg delte en pickster-anbefaling med BetXperts brugere sendt fra min hånd til betting-syndikatet i Saigon, og da jeg har fået carte blanche af Saigon til under VM-slutrunden at viderebringe tre af disse, kommer den første så her (og jeg kunne selvfølgelig have blot copy/paste't hele møllen på engelsk, men jeg har valgt at oversætte pick'ets indholdstekst til dansk, ligesom jeg har rettet eventuelle klokkeslæt og tidspunkter til dansk tid).

Jeg kan i øvrigt fortælle, at jeg til kampene i VM-gruppespillets første spillerunde har sendt Saigon-syndikatet hele ni picks, hvilket er ret meget ud af 16 kampe, men der forventes et generelt ret højt aktivitetsniveau fra syndikatets eksterne pickster-gruppe under slutrunden, så jeg er næppe den eneste, der har bud på værdi i cirka hver anden kamp i Rusland.

Spilforslag til Saigon

VM, gruppe G – mandag den 18. juni, kl. 20.00
Tunesien – England:

Pick: Tunesien +1,25

Begrundelse: England er som vanlig overvurderet, dog i lidt mindre grad end normalt, men det skyldes sandsynligvis, at Englands hold er dårligere, end man er vant til ved slutrunder, og selv de engelske popular money bør være klar over dette. Tunesien er lidt af en dark horse, som er vanskelig at foruddiskontere. Det ligner dog ikke, Tunesien falder igennen til VM – optakskampe 2-2 mod Portugal, 2-2 mod Tyrkiet og senest 0-1 til Spanien ser solidt ud.

Pris: 1,89
Fair pris: 1,76

Eventuel linje-spekulation: Både Tunesien +1 og +1,5 har interesse. Jeg ser ikke kampen som speciel målrig, hvorfor jeg især ville holde øje med +1,5-priserne (pt. 1,67).  

Ikke overraskende har priserne på Tunesien været svagt faldende. Man bemærker dog, at prisen visse steder er steget et klik eller to indenfor de seneste 24 timer, hvilket kan være afledt af en kredit-effekt på Tunesien for deres hæderlige 0-1-nederlag til Spanien, men det kan også (vigtigt!) være foranlediget af, at den forventende 2.bølge popular money på England nu begynder at rulle.

Pris-forudsigelse: Lidt svært at spå, men jeg har trods den klare værdi på fornemmelsen, at priserne frem til søndag eftermiddag vil bevæge sig en smule op (2. bølge popular money). På et tidspunkt kan det dog næsten ikke undgås, at smart money vil trykke popular money-flowet, og jeg kan søndag/mandag godt se en del frem og tilbage-bevægelser. Ingen tvivl om, at omsætning bliver høj, og 3. bølge popular money søndag og mandag skal ikke undervurderes, men 2. bølge (onsdag/torsdag til tidlig søndag) vil have taget en del af disse. De seneste fem-seks timer regner jeg med, at smart money vil overtage markedet, men at markedet uanset stadig vil slutte med bred værdimargin.

Det videre forløb...

Ja, det var jo lidt anderledes end mine normale BetXpert-anbefalinger. Meget kortere, og to the point, kan man sige. Man bemærker især, at der ikke er megen fokus på argumentdelen. Den er Saigon sådan set lidt ligeglad med (med mindre anbefalingen var på basis af én unik årsag, som der skulle holdes øje med eventuel udvikling i). Fokus er derfor på pris/oddssiden.  

Anbefalingen havnede denne morgen i Saigons indbakke cirka syv timer før offentliggørelsen her på BetXpert, og dermed er det videre forløb ude af mine hænder.

En evaluator i Saigon har første hånd på pick'et, og jeg gætter på, at han vurderer det tidsmæssigt ikke særligt presserende, hvorfor han på et tidspunkt blot i løbet af dagen i dag onsdag vil kigge på det, tilføje eventuelle markedsbetragtninger, han måtte have, og så sende mit pick videre til risk manager-gruppen. Risk manager eller hans assistent vil så – med mindre de sender den lukt i papirkurven(!), og det sker faktisk en gang imellem, omend ikke ofte – foranledige en markedsovervågning på kampen. Risk manager med støtte af Saigon-syndikatets interne eksperter vil bringe egne cv-betragtninger indover kampen samt ikke mindst deres egne forventninger om markeds- og limitsudvikling, og derfra kører showet så.

Sådan lidt à la VM-optakskampen Sverige-Peru, som blev omtalt i mandagens artikel her i BetXperts VM-serie, men for Tunesien-England - på grund af de kraftigt forhøjede limitslinjer til VM - for potentielt væsentlig større summer.

Og så kan jeg jo sådan set bare læne mig tilbage og håbe på, at hvis England vinder, så bliver det maksimalt med ét mål...

Så til i morgen – Do svidanija!

Ellers, hvad kan jeg så berette om i denne onsdags artikel i BetXperts VM-serie... Tjae, ligesom flertallet af fodboldentusiaster kloden over, BetXpert-brugere og andet godtfolk, inklusiv eksperter og nørder i Saigon, ja så venter jeg sådan set også bare på, at det store slutrunde-show i Rusland skydes i gang. Og det sker i morgen med, hvad der kvalitativt ligner at være den ringeste åbningskamp ved et VM nogensinde. Et russisk hold i elendig forfatning mod Saudi-Arabien, som har en tendens til at holde åben bazar bagude... dét lugter ikke ligefrem af et verdensklassseniveau, som man ellers ville forvente til et VM. Men man har jo ret til at blive positivt overrasket. Og skulle man så ikke blive det, ja så vil det jo kun kunne blive bedre i slutrundens kommende kampe, så godt nok for det.

I VM-artiklen i morgen vil jeg som optakt til åbningskampen, der fløjtes op kl. 17.00 på Luzhniki Stadion i Moskva, forsøge at tage pulsen på samtlige 32 slutrunde-mandskaber. VM-nationerne har været flittigt i ilden i forberedelseskampe kloden over, og selvom man siger, man ikke bør lægge alverden vægt på træningsopgør af denne slags, så er der alligevel sket én ting eller to, som det er værd at bide mærke i. Så mens vi holder vejret til slutrunden fløjtes i gang, og indtil i morgen – Do svidanija!

Artiklen er den syttende ud af 51 i BetXperts VM-serie af Torben N. Sørensen og Toke, der kan læses mere om her. Alle artikler i serien kan læses her, mens BetXperts store VM-sektion med analyser af holdene kan læses her.