BetXperts VM-serie kører videre. I dag med emnet, hvor i VM-gruppespillets første spillerunde, man kan finde værdi. Det med god hjælp af retningslinjerne udstukket fra Saigon-syndikatets programmør og statistikgruppe. Fokus er spil imod storfavoritterne, men ikke blindt spil. Indskud på undertippede hold eller underdogs, om man vil, bør ifølge Saigon-talgruppen falde på "fornuftige" asian handicap-linjer. Gerne linjer, hvor det bliver til gevinst, i fald underhunden blot taber med ét mål.

Lad mig indledningsvis starte med at beklage. Dagens artikel i VM-serien denne søndag var egentlig berammet til at blive omkring lørdag aftens VM-optakskamp i Stockholm mellem Sverige og Peru. Dvs. ikke kampen som sådan, men hvad betting-syndikatet i Saigon gjorde med kampen – et kig bag om kulisserne i Saigon, kan man sige. Det med blik på analyser, overvejelser, timeline-udvikling, punts, investeringer, hedging, etc. Og som et kampeksempel på, hvad man (i endnu større målestok) kan forvente sig ske fra Saigon-syndikatets side under VM-slutrunden.

Dén artikel er imidlertid udskudt til i morgen mandag, da syndikatet i skrivende stund (tidlig søndag morgen) endnu ikke har haft tid til at samle alle deres "rapporter" omkring Sverige-Peru-kampen. De gode folk i Saigon har imidlertid lovet dem havnende i min mailbox senest mandag morgen, så jeg skulle have artiklen klar til publicering her på BetXpert i morgen mandag (ihukom, at min South East Asian Time er seks timer foran Danmark). Så du går altså ikke glip af noget, kære BetXpert-læser, blot bliver de berammede artikler til søndag og mandag byttet om. 

Citat, talgruppen: "Proven market inefficiency"

Så i dag vil jeg begive mig ud i, hvad jeg havde planlagt til i morgen... en gennemgang af de første spillerunde-kampe i VM-slutrundens otte indledende grupper, der ud fra syndikatets oddsstatistiske forhåndsvurderinger vil være værdi i at gøre indskud på (advarsel: disse vurderinger er, som beskrevet i tidligere artikler i denne VM-serie, foretaget ud fra en i sagens natur relativt lille sample tidligere VM-kampe og -tendenser, og de skal derfor tages med et ikke lille gran "usikkerheds-salt". Dét sagt er jeg dog vidende om, at syndikatets ansvarshavende folk næppe vil ryste alverden på hånden, når det kommer til punts, da den lille sample modsvares af, hvad syndikatets programmør og statistiker-gruppe kalder den til VM "uomtvistelig klare markedsineffektivitet" mundende ud i en ifølge talgruppen "high degree of proven market inefficiency which counteracts the low data sample basis."

Ingen steder i gruppespillet har syndikatets talgruppe nemlig fundet større gennemgående værdi end i første spillerunde at punte på, at favoritterne ikke dækker linjen, dvs. indfrier de typiske mål-handicaps.

I denne sammenhæng vil jeg tillade mig at "sakse" fra en af mine tidligere artikler i denne VM-serie: Generelle VM-tendenser fra Saigon-syndikatet. Vi taler igen om gruppespillets første spillerunde:

"Fokuserer man på de typiske asian handicap-linier, var syndikatets talgruppes konklusion, at de store underdogs i gennemsnit var undervurderet med ca. "0,17 bold", altså tættere på at være undervurderet med en "kvart (0,25) bold" end på en objektiv korrekt vurdering. Og det er signifikant."

Holder talgruppens statistiske markeds-analyser, peger det altså hen imod 0,17 bolds merværdi (lad os bare sige 0,15, hvis vi fratrækker lidt bookie-juice), og det ér signifikant.

Syv kampe, hvor odds på storfavoritten er under mistanke

Så lad os tage et blik på, hvilke kampe i de otte gruppers første spillerunde, der vil tilfredsstille syndikatets krav. Der er syv:

  • Rusland – Saudi-Arabien
  • Frankrig – Australien
  • Argentina – Island
  • Tyskland – Mexico
  • Brasilien – Schweiz
  • Belgien – Panama
  • Tunesien – England

Læs hele kampprogrammet til VM 2018 her. 

I alle syv tilfælde har vi en favorit til vinderodds under 1,50, hvilket ifølge talgruppen er den perfekte indikator for værdi i spil på underhunden. Da syndikatet vil gøre langt hovedparten af indskud på asian handicaps, bliver der i disse ovenstående syv tilfælde tale om indskud på underhunden på, hvad vi kan kalde "fornuftige" asian handicaps, dvs. typisk på den linje, der er tættest på 2,00-pejlemærket eller alternativt linjen en kvart bold under.

I denne artikel, da den jo ikke er sigtet på egentlige spilforslag, men af redaktionel karakter (og da jeg er af den formening, selvom jeg sidder langt væk på kloden, at censur endnu ikke er blevet vedtaget på Christiansborg), så vil jeg tillade mig at fokusere på asian handicap-indskud hos store førende, men licensløse, spiludbydere. Så dansk licens eller ej bliver ikke min fokus. Jeg kan også sige det på en anden måde... denne artikel er kun til oplysning og inspiration, hvad man kan gøre (hvis man eksempelvis sidder i Saigon), ikke nødvendigvis hvad man bør gøre (hvis man sidder i Danmark). Derfor vil alle odds i denne artikel referere til, hvad der er af priser på de store internationale asian-markeder, bare så man er klar over det. Skulle det vise sig, at man kan finde bedre priser hos dansk-licenserede bookmakere, det være sig på asian- eller europæiske handicaps, ja så er sagen jo fjong.

Tilbage til de syv kampe, og jeg vil kigge på dem én for én (og bemærk, at de 1X2-odds, jeg angiver for hver kamp, er markedets gennemsnitsodds).

Første argument for alle nedenstående asian handicap-bets er som tidligere nævnt, at de alle opfylder talgruppens krav om gennemgående værdi (det ud fra talgruppens tidligere nævnte analyser). Men væddemål gør sig sjældent isoleret af kun den grund. En lidt menneskelig analyse skal helst indover, det ikke så meget nødvendigvis for at bekræfte formodningen om værdi, men forsøgende på at afkræfte den. Lykkes det så ikke, ja så står man formentlig med et værdi-bet. Hvad jeg i de følgende syv kampe derfor primært vil forsøge er at lege djævelens advokat. Lykkes jeg ikke med det, ja så tror også jeg på værdien i talgruppens prognoser.

Rusland – Saudi-Arabien

Gruppe A – Torsdag 14. juni kl.17.00
1X2-odds: 1,44 – 4,38 – 9,10

Selvom det kan synes betænkeligt at punte imod værtsnationen – og at det er i slutrundens åbningskamp, gør det næppe bedre – så er jeg ret sikker på, at der fra Saigons side vil blive gjort indskud på Saudi-Arabien. Det også, selvom saudierne umiddelbart kunne ligne VM-slutrundens næstdårligste mandskab (undskyld, Panama). Det store spørgsmål er imidlertid lige så meget... hvor har vi Rusland?

Russerne har haft yderst vanskeligt ved at få deres spil til at køre, og nok så væsentligt har de haft vanskeligt ved at score. Da der næppe vil være tvivl om, at Saudi-Arabien vil stille sig defensivt satsende på hurtige kontraer, kan vi derfor få en ret monoton kamp at se, og jeg forventer i hvert fald ikke noget fodbold-festfyrværkeri af en åbningskamp. Dét alene åbner for, at spil på en relativ målfattig russisk sejr måske vil være sagen, men odds på russerne er langtfra fristende.

Skal man tro Saigon-syndikatets talgruppe, vil spil à la Saudi-Arabien på asian handicap +1,25 til odds ca. 1,85 være mere spot on. Et argument imod er, at man tidligere har kunnet hente sig op til 1,92 på dette bet, men Saudi-Arabiens seneste hæderlige 1-2-nederlag til Tyskland har rykket odds et smule. Jeg tror dog, at man med lidt tålmodighed op til torsdag, hvor VM-showet skydes i gang, vil kunne score sig til lidt bedre på Saudi-Arabien +1,25, end det er tilfældet nu. Jeg forventer på selve kampdagen indskud fra Saigon saudiernes vej.

Frankrig – Australien

Gruppe C – Lørdag 16. juni kl. 12.00
1X2-odds: 1,23 – 6,54 – 14,47

Ja, den er jo god nok, der er virkelig tale om, at de store hold bliver trykket ned i odds. Frankrig skal naturligvis være meget klar favorit mod Australien, men gennemsnitsodds 1,23 på fransk sejr... virkelig?

Alle første spillerundekampe i Rusland vil være omgærdet af en vis portion usikkerhed. Man har endnu ikke set holdene i aktion, og man har masser af gange kunnet noteret sig hold, som kommer med fremragende resultater fra træningskampe falde fuldstændig igennem, mens hold med dårlige resultater pludselig blomstrer, når slutrunden skydes i gang. Meget falder på plads, når holdene har været i aktion bare én gang. Inden da er der imidlertid usikkerhed, og denne usikkerhed taler som regel for chancemæssigt mere åbne kampe og derfor også, at holdenes odds måske burde være tættere på hinanden, end de rent faktisk er.

Med de nuværende odds har jeg ingen problemer med at tilslutte mig, at Frankrig ser ud til at være overvurderet, og en pris på 1,97-1,98 for Australien på asian handicap +1,75, ja den ser faktisk ret spiselig ud i min bog. Man noterer sig i øvrigt, at der ikke er sket megen oddsudvikling i denne kamp.

Argentina – Island

Gruppe D – Lørdag 16. juni kl. 15.00
1X2-odds: 1,31 – 5,01 – 13,55

Hæ, ja det bliver jo interessant. Der venter en lang fodboldlørdag næste uge, hvor Frankrig - Australien afløses af Argentina - Island, hvorefter Kongeriget så står stille fra kl. 18.00 under Peru-Danmark. Og for de, der ikke har alt for firkantede øjne, sluttes aftenen kl. 21.00 så af med Kroatien-Nigeria.

Undertegnede har naturligvis tænkt sig at se alle fire opgør, og jeg er i dem alle en smule usikker på, hvad jeg bør forvente. I det møde, vi har for os her, er der jo ingen tvivl om Argentinas storfavorit-status, men det interessante bliver den fodboldmæssige taktiske matchning med Island. For det er virkeligt to forskellige mandskaber, vi har med at gøre her.

Mens Island vil gøre sit for at stå så solidt som muligt, så ser jeg imidlertid ikke kampen som særlig målfattig, det ikke umiddelbart i hvert fald. Og da mange mål er til favorittens fordel, så peger det ikke Islands vej. Jeg har vanskeligt ved at tro, Island for alvor kan holde de argentinske verdenstjerneteknikere fra fadet, men mål kan jo scores i begge ender, og Island bør også få chancer, det især på høje bolde ind i argentinernes felt.

Jeg er lidt loren ved denne her, men odds har været stærkt stigende på Island-siden, og det hjælper gevaldigt. Island på asian handicap +1,5 til odds 1,92 kan derfor godt vise sig at være værdi. Noget kredit skal vulkanøens kæmper trods alt have for en suveræn VM-kvalifikation og en heller ikke nogen dårlig EM-slutrunde for to år siden.

Tyskland – Mexico

Gruppe F – Søndag 17. juni kl. 17.00
1X2-odds: 1,49 – 4,32 – 7,43

Var jeg lidt loren ved indskud på Island, så kan jeg til gengæld rigtigt godt lide denne her. Fair nok, Mexico var bestemt ikke noget særligt i går mod Danmark, men man bemærkede også, at det var en temmeligt alternativ start-11'er, aztekerne stillede op med, så det skal man næppe lægge alverden i. Desuden er det jo heller ikke meget positivt, Tyskland har vist i sine seneste optaktskampe (1-2 til Østrig og 2-1 over Saudi.Arabien).

Når slutrunden starter, plejer mexicanerne at være klar, og jeg kan godt se Tyskland få problemer her. Jeg forventer en ganske glimrende fodboldkamp, hvilket ikke nødvendigvis skal forstås som en målfest, og jeg forventer, Mexico vil være fint med. Om det så viser sig at være nok mod et i VM-slutrunder altid kynisk indstillet tysk mandskab, er en anden ting, men til de odds, markedet præsenterer, har jeg ingen problemer med at bakke op om mexicanerne. Mexico på asian handicap +1,25 til odds 1,80 virker helt rigtigt for mig.

At jeg, både personligt og også prestigemæssigt, det både her på BetXpert samt i Saigon (dér tenderer de dog til at være enig med mig) er tungt ind på Tyskland som turneringsvinder (dog med garderinger), er en anden sag, og har intet at gøre med værdien i denne kamp. En VM-turnering er lang, og forskellen på hold som Tyskland og Mexico skal nok vise sig. Men det ikke nødvendigvis før, vi er fremme ved knockout-kampene.

Brasilien – Schweiz

Gruppe E – Søndag 17. juni kl. 20.00
1X2-odds: 1,43 – 4,69 – 8,38

Jeg havde allerede en vis fidus til, at Schweiz kan opnå et resultat i denne kamp. Måske lidt naivt, men vi får se. Uanset, min forhåndsfornemmelse burde jo gøre mig glad for et eventuelt asian handicap-indskud på schweizerne, men der er ting, som peger den anden vej. Dét primært, at kampen nok risikerer at slutte målfattig, men sandelig også med det modsatte – mange mål. Dén vej er Brasilien-Schweiz en taktisk vanskelig kamp at forudsige. Det kommer mest til at afhænge af brasilianerne. Vælger Tite en offensiv satsning fra start, eller vil han "lige vente at se", hvad der også er god mening, før han måske i slutningen af første halvleg og efter pausen vil give spillerne mere frie tøjler?... vanskeligt at spå om, det for mig i hvert fald.

Asian handicap-linjen, man vel ender på med Schweiz, vil være +1,25 og det til odds omkring 1,90 eller lidt bedre. Spiseligt, bestemt, men behæftet med usikkerhed.  

Bliver det en halvtaktisk kamp, står Schweiz med gode chancer for at indfri mål-handicappet, men hvis ikke, så kan jeg ikke bruge et schweizisk nederlag på eksempelvis 2-4 til noget.

Belgien – Panama

Gruppe G – Mandag 18. juni kl. 17.00
1X2-odds: 1,18 – 7,37 – 20,47

Dette er det mest "sindssyge" bet af dem alle. Belgien bør ret beset køre Panama over, og længere er den sådan set ikke. Og alligevel så kan jeg pudsigt nok vældig godt lide et asian handicap-bet på Panama, det fordi linjen er høj.

Panama vil givet prøve at forsvare sig det bedste, de har lært, og mens jeg nok er forholdsvis sikker på tre point til Belgien, så er jeg langtfra sikker på, vi får nogen udradering at se. Det panamanske hold er rutineret og vil ved alle lejligheder søge at trække tempoet ud af kampen. Og ligner det tre sikre point til Belgien med en lidt mere beskeden scoreline, hvorfor skulle belgierne så pludseligt begynde at gamble offensivt og gå efter en storsejr?

Man bør tage Panama på asian handicap +2, så man ikke taber sit indskud i tilfælde af belgisk sejr med to overskydende mål. Oddset på Panama +2 er omkring 1,90, og hvad, der er lidt irriterende, er, at det har været oppe i 2,00. Det var dog for meget, og markedet har justeret ned. Dét sagt, så kan jeg, det især hvis favoritterne generelt viser sig at være tilliden værdig indtil mandag, dog på selve kampdagen godt se oddsene på Panama-siden stige. De mange VM-amatørpuntere kan godt lide at gøre indskud på storfavoritter.

Men overordnet – et fornuftigt asian handicap-bet på Panama kan jeg ikke kun snildt følge Saigon-syndikatets talgruppe i, jeg kan oven i købet vældig godt lide det.

Tunesien – England

Gruppe G – Mandag 18. juni kl. 20.00
1X2-odds: 9,78 – 4,60 – 1,40

Det mest oplagte væddemål i hele første spillerunde finder vi imidlertid her. Igen, man skal være varsom med at tage for meget notam af venskabskampe, men Spanien havde i Krasnodar så sent som i går meget vanskeligt ved at knække Tunesien (den typiske asian handicap-linje: +/- 1,75), idet man måtte hen til seks minutter før tid, før indhopperen Iago Aspas fandt netmaskerne med kampens enlige scoring til 1-0.

En generel overvurdering af England plus et nok noget undervurderet og defensivt kompetent tunesisk mandskab – det ligner guf for et fornuftigt asian handicap-indskud på tuneserne.  

("En generel overvurdering af England..." – ja-ja, jeg ved godt, at mange – igen – er uenige med mig her, men det er jeg, sorry, vant til – og jeg skal nok holde kæft, når England engang når i en finale eller noget lignende, men indtil da vil jeg forbeholde mig retten til at tro, jeg har ret... og vi taler ikke jo kun VM... men det kan selvfølgelig være, det bare er uheldig varians... indtil videre er det trods alt kun 52 år siden, England senest var at finde i en landsholdsfinale, så det er sikkert lige om hjørnet...)

Markedet giver lige nu omkring odds 1,95 for Tunesien på asian handicap +1,25, hvilket, jeg synes, er en fin betaling. Med dét sagt, skulle man dog have været tidligere ude, idet man for et par måneder siden kunne have scoret sig hele 2,30 for Tunesien +1,25. Men man er jo nødt til at forholde sig til, hvad der er foran en, og jeg klager såmænd ikke. Oven i købet er det tænkeligt, at Tunesien-oddsene vil stige lidt igen. Sker det, vil det dog næppe være før tidligst én dag før kampdagen. Sikker på tunesisk oddsstigning er jeg dog langtfra. Årsagen skulle naturligvis være de mange blinde England-punts, men det kan snildt vise sig, at the smart money trods alt vil trække mere den anden vej.

Det, fordi forudsætningerne for et succesfuldt logisk asian handicap-bet på Tunesien er til stede. Tuneserne vil, tror jeg, starte forsigtigt ud i en 4-5-1-opstilling, og som tiden i kampen går, jo bedre for væddemålet.

Alle bets er behæftet med usikkerhed, men jeg har vanskeligt ved at se overvældende store chancer for en engelsk storsejr, og det er jo det væsentligste for dette bet. Tunesien på asian handicap +1,25 er, som tingene står nu, det bedste væddemål overhovedet, man kan indgå i gruppespillets første spillerunde. Only my five cents...

Artiklen er den fjortende ud af 51 i BetXperts VM-serie af Torben N. Sørensen og Toke, der kan læses mere om her. Alle artikler i serien kan læses her, mens BetXperts store VM-sektion med analyser af holdene kan læses her.