Sæsonen er for alvor ved at gå på hæld, og nu er vi fremme ved årets sidste Masters 1000-turnering, som vanen tro afvikles indendørs i Paris. Det er også i og efter Paris, at de sidste billetter til sæsonfinalen i London uddeles, og det er naturligvis noget, der skal tænkes ind ift. motivation i løbet af ugen. Der er to pladser tilbage at spille om, og der er en stor bunke spillere, der kan nå at få fingrene i dem, men realistisk set er der nok kun en lille håndfuld, der med god grund kan leve i håbet.

Paris, Frankrig

Rang: ATP Masters 1000
Underlag: Indendørs hard
Forsvarende mester: Karen Khachanov

Den øverste halvdel af lodtrækningen

Djokovic og Medvedev er seedede til at møde hinanden i semifinalen i den øverste halvdel. Djokovic tabte finalen her sidste år, og selvom han vandt ATP 500-turneringen i Tokyo for tre ugers tid siden, så har han i sine seneste tre store turneringer tabt til Medvedev, Wawrinka og Tsitsipas. Djokovic plejer at være skarp her sidst på sæsonen, så det kunne godt ligne et revanchetogt, han kaster sig ud i nu, hvor han går efter at rense resten af sæsonen igennem (Paris og London). 

Hans lodtrækning er ikke tosset. Schwartzman i ottendedelsfinalen går næppe ondt på ham, og kvarten ligner et opgør mod enten Tsitsipas eller Bautista-Agut, som har en udmærket teoretisk mulighed for stadig at kvalificere sig til London. Så vidt jeg lige kan regne ud, så vil han slutte over Berrettini, hvis han når kvartfinalen her, mens italieneren ryger ud i anden runde. Det kan Bautista-Agut naturligvis ikke satse på, eftersom Berrettini er i storform for tiden, men kommer spanieren med den rette motivation, så er det bestemt ikke usandsynligt, at han gør det af med Tsitsipas i ottendedelsfinalen. Tsitsipas er allerede kvalificeret i London, og han kommer direkte fra en semifinale i Basel, hvor han fik klø af Federer, så måske han gemmer krudtet til London.

Bautista-Agut er ikke i nogen særlig form pt., og han har aldrig gjort væsen af sig i Paris, så jeg har meget svært ved at se ham komme igennem en eventuel kvartfinale mod Djokovic, uanset hvor motiveret spanieren ellers er. Derudover vil det for sæsonafslutningen i London også være sjovest, hvis Berrettini kvalificerer sig, eftersom han har langt mere power indendørs end Bautista-Agut, som efter min mening vil ende som kanonføde i en hvilken som helst gruppe i London.

Hvis Djokovic som forventet ender i semifinalen, kan han se frem til et opgør mod årets helst store positive overraskelse, Medvedev, som har vundet de to seneste Masters 1000-turneringer, han har deltaget i (Cincinnati og Shanghai) og virker til at være i fortrinlig form. Derudover har han vundet sine to seneste indbyrdes opgør mod Djokovic, så jeg forestiller mig ikke et opgør mellem de to denne uge uden 100% motivation fra serberens side. 

Først skal Medvedev dog lige nå så langt, og selv om han på papiret er klar favorit til at gøre dét, så er det nogle svære spillere, han skal slå, hvis duellen med Djokovic skal blive en realitet. Querrey, Isner og Thiem kan ende som modstanderne på russerens vej til semifinalen, og her skal det særligt bides mærke i, at Isner plejer at præstere særdeles godt i Paris. Det lidt højere opspring er til hans fordel, og han har tidligere stået i to semifinaler og en finale her - hans klart bedste europæiske turnering.

Thiem var fremragende i Wien, men han kan sagtens fade ud her. Han har brugt mange kræfter på og udenfor banen i sidste uge, og da han allerede er kvalificeret i London, så er det heller ikke sikkert, hans motivation er skyhøj for at bruge skønne spildte kræfter denne uge. Jeg tvivler på, hans teams kalkyle er, at han kan vinde titlen her, så måske det er smartest at spare på energien til London, hvor han med sin gode form rent faktisk har en reel chance for at slutte blandt de to bedste i én af puljerne.

Den nederste halvdel af lodtrækningen

Hovedhistorien fra denne del af lodtrækningen er, at Federer, som netop har vundet "sin" turnering i Basel, har trukket sig fra turneringen. Han har valgt at lade batterierne op til London i stedet for at gå efter guldet i Paris, og det er sådan set både forståeligt og forventeligt. Det åbner i den grad op for Zverev, der stod til at møde Federer i kvartfinalen, og som formentlig kan nøjes med nogle få sejre for at skaffe sig endelig kvalifikation til London. 

Ryger tyskeren ud til Coric/Verdasco allerede i anden runde, så kan andre resultater flaske sig således, at han misser London, men meget skal i så fald gå imod ham, og spørgsmålet er, om ikke Zverev bør tænke lige så meget i at gå dybt her, fordi han godt kunne trænge til en stor titel til pokalskabet, som ikke ligefrem har bugnet i 2019. Zverev kan gøre det af med Fogninis London-drømme i en potentiel ottendedelsfinale, og derefter kan han aflive Monfils' håb om en sæsonfinale ved at slå ham i et evt. kvartfinaleopgør.

I semifinalen er han seedet til at møde Nadal, som netop er blevet gift, men ikke ligefrem har efterladt et indtryk af, at hans hoved nogensinde var af tennisbanen. Han var vel nærmest én af de første til at slå ind i Paris, og mon ikke han gemmer alle tanker om bryllupsrejser osv. til efter London. Nadal har dårlige meritter både i Paris og London, og jeg har lidt en fornemmelse, at han ønsker at gøre mere væsen af sig begge steder i år. Hans form ved vi ikke så meget om, men sidst han var i kamp under US Open, gik det jo ganske godt (Nadal vandt titlen). Han har vundet 29 af sine seneste 30 kampe. Nu er han ovenikøbet restitueret, hans lodtrækning er god, og han har en fin mulighed for at slutte året som verdensetter foran Djokovic. Hvis ikke han er tændt i Paris og i London i år, så bliver han det nok aldrig.

Han har Wawrinka i en mulig ottendedelsfinale, men schweizeren trak sig skadet inden opgøret mod Federer i Basel, og spørgsmålet er, hvilken forfatning han møder op i her i Paris, hvor han kun én gang (2015) har nået en semifinale. I kvarten står Nadal og Khachanov til at møde hinanden, og det kan godt blive lidt af en test for spanieren. Khachanov er forsvarende mester, hvor han i sidste års finale slog Djokovic, og han spillede i det hele taget en vanvittig god turnering. I år har han kun i glimt vist samme niveau, og samlet set har han faktisk skuffet mig temmelig meget, men kan han finde sidste års magi frem igen, så er det da ikke helt umuligt, han kan gentage kunststykket, hvilket også er et minimumskrav, hvis han skal have mulighed for at havne blandt de otte bedste i London i november. 

Inden vi begynder at sælge billetter til Nadal-Khachanov, så skal russeren dog også lige igennem Berrettini, som netop er røget i top 10 og pt. er nummer 8 på race-listen, hvorfra de otte bedste ryger videre til London. Berrettini holder med al sandsynlighed den placering, hvis han slår Khachanov i en mulig ottendedelsfinale, men forinden venter lige et opgør med enten formstærke, Rublev, eller hjemmebanehelten, Tsonga. Bestemt ikke nogen let opgave for Berrettini, uanset hvem han kommer til at stå overfor, og det skulle ikke overraske mig synderligt, hvis Berrettini ender med at trække sorteper til fordel for Bautista-Agut.