Snuden er som sædvanligt i slutningen af sæsonen rettet mod Asien, hvor vi i denne uge lægger ud med to kinesiske ATP-turneringer i 250-kategorien. Tsitsipas og Bautista-Agut er eneste spillere fra top 10 i aktion denne uge, men selv om Federer og co. ikke stiller til start, så er det egentlig to turneringer med nogenlunde højt niveau på spillersiden, der kan præsenteres.

Chengdu, Kina

Rang: ATP 250
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Bernard Tomic

Sidste år vandt det australske problembarn, Tomic, denne turnering ved at slå Fognini i finalen. Siden har der ikke været meget positivt at berette fra hans linjer, og han er ikke i deltagerfeltet til at forsvare sin titel i år. Det er der til gengæld mange andre kvalificerede spillere, der er, og én af dem er førsteseedede John Isner, som har vist okay form på det seneste og vandt en fin sejr over Zverev i Laver Cup i sidste uge. 

Spørgsmålene med Asian Swing er altid, hvordan de forskellige spillere klarer overgangen fra Europa til Asien, og hvem der egentlig er interesseret i hurtigt at akklimatisere til nye forhold. Folk er trætte her sidst på sæsonen, og det er "kun" 250'ere, der spilles denne uge, så det er bestemt ikke givet, at alle kommer ind med samme motivation.

Isner kommer lige fra Laver Cup, og selv om han altid har serven at falde tilbage på, og han aldrig for alvor tanker kampe, så kan han også af og til ses i en udgave, hvor motivationen er tydeligt lavere, end hvad den f.eks. er, når han spiller de amerikanske hard court-turneringer. Jeg er ikke sikker på, han bare sådan lige er 100 % på denne uge, og et potentielt opgør allerede i anden runde mod formstærke Gerasimov kan godt blive en vanskelig hurdle at overkomme i det lys. 

En kvartfinale mod Shapovalov, hvis denne er kommet sig ovenpå sit bitre nederlag til Thiem ved Laver Cup, og en semifinale mod Carreno-Busta gør ikke ligefrem vejen mere overskuelig for Isner. Carreno-Busta har ganske vist ikke en seedning i nakken i denne uge, men han bevæger sig stille og roligt i den rigtige retning ift. at genfinde sit topniveau, og jeg kunne godt mistænke 3. seedede, Paire, for ikke sådan for alvor at være tændt denne uge. 

Felix Auger-Alliasime er seedet 2 i turneringen, men han virker til at være på månen pt. Han var mildest talt elendig mod Humbert i Wimbledon, og selv om han nåede tredje runde i Montreal Masters 1000, så giver en sejr over netop tilbagevendte Pospisil og en retirement-sejr over Raonic ikke megen kredit i min bog. I New York blev han decideret blæst af banen af Shapovalov, og jeg tvivler stærkt på, Felix finder sit niveau mere i denne sæson.

Dimitrov, Chung og Fritz er de mest interessante spillere i den nederste halvdel efter min mening. Dimitrov fandt pludselig sit topniveau ved US Open, hvor han nåede semifinalen, og jeg ønsker virkelig for ham, at han kører videre på den selvtillid nu. Fritz leverede et stort resultat ved Laver Cup, da han slog Thiem, og begejstringen efterfølgende ville ingen ende tage. Det var en meget vigtig sejr for ham. Spørgsmålet er så igen, om han bærer det positive ved at have vundet så vigtig en kamp med sig til Kina, eller om han bærer træthed og manglende motivation ved pludselig at skulle spille en helt anden slags kamp foran et langt mindre publikum. 

Chung chokerede tennisverdenen i 2018, da han slog Zverev og Djokovic ved Australian Open, før han røg ud til Federer i semifinalen. Siden røg han ud i et skadeshelvede, og nu er han røget helt ned som 145 i verden. Han har dog været fint i gang en måneds tid med nogle gode resultater til følge, og jeg kan godt se ham udnytte sit wild card her i Chengdu til fulde. Han har brug for nogle point i en fart, og motivationen bør være i top hos ham, hvis ellers fysikken holder. Lodtrækningen er fin, og jeg ser ham ikke nødvendigvis som underdog i et potentielt andenrundeopgør mod Felix.

Zhuhai, Kina

Rang: ATP 250
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Turneringen blev ikke spillet i 2018

Murray fortsætter sit comeback på touren her i Zhuhai, og det bliver et hurtigt gensyn med Tennys Sandgren, som gjorde det af med Murray i Winston Salem for fem uger siden. Murray er bookmakernes favorit i dét opgør, men det skyldes nok, at han bærer rundt på sit fine renomé og et skyhøjt topniveau, som vi dog næppe kommer til at se igen foreløbigt. Murray har mange gode meritter fra Asian Swing, og det kan bestemt ikke afvises, at han har fået bygget fint på, siden han sidst var i kamp. Det er trods alt ikke fem år, han har været ude, så på et eller andet tidspunkt skal han nok begynde at få det sat nogenlunde ordentligt sammen igen, hvis kroppen ellers vil, som de fleste af os håber.

Murray er næppe titelaspirant her og har da også i tilfælde af sejr over Sandgren en yderst vanskelig opgave liggende i anden runde, hvor De Minaur kan vente. De Minaur kunne derimod godt være én af mine favoritter til at gå rigtigt langt her. Han er endt i den letteste (nederste) halvdel, hvor han kan se frem til et møde med Coric i kvartfinalen og Bautista-Agut i semifinalen. Både Coric og Agut har været optagede andre steder i sidste uge, mens De Minaur formentlig har haft fuld koncentration på Asian Swing. Det gør det heller ikke ligefrem værre, at De Minaur som type generelt er en spiller, der giver sig 100 % ved enhver lejlighed på banen. Det skal dog nævnes, at Agut har været med det europæiske Laver Cup-hold i Lugano, men han kom aldrig på banen. Coric var i finalen i Skt. Petersborg, og jeg kan godt se ham falde igennem denne uge.

Tsitsipas er førsteseedet og destineret til at møde Monfils i semifinalen. Mens Tsitsipas har kæmpet noget med at finde formen på det seneste, så har Monfils ramt niveau med en semifinale i Montreal og en kvartfinale i US Open til følge. Tsitsipas har fået lidt gang i den igen med nogle Davis Cup-sejre og en sejr over Fritz ved Laver Cup, og det kan ikke afvises, at det kan sætte lidt skub i det hele igen. Monfils ved man aldrig rigtigt med, selv om han på det seneste har virket mere stabil i sin tilgang til turneringerne. 

Sydkoreanske Kwon har haft en god sæson og er kval'et ind her, og selv om han aldrig rigtigt har bevist sig selv i ATP-sammenhæng, så kunne en turnering som denne godt være stedet, hvor han får et lille gennembrud. Formen må være fin, han er spillet ind, og jeg tænker, at motivationen må være tilstedeværende også. Han har dog en svær opgave i Pouille allerede i første runde, så han er ikke ligefrem favorit til at nå langt her.

En sidste spiller, vi nødvendigvis må vende, er Kyrgios, som kommer lige fra det ærgerlige Laver Cup-nederlag til Europa i Lugano. Kyrgios kommer i udmærket form og spillede en god kamp mod Federer ved Laver Cup. Hvordan han har tacklet det hele med omstilling til Kina, aner jeg ikke, men jeg tør i hvert fald ikke sætte mine sparepenge på, at han klarer det uden sværdslag. Han har, som jeg altid skriver, niveauet til at vinde turneringen, men hans psyke er en historie for sig, og det er måske nok netop en turnering som denne, hvor man kunne forestille sig, at han udviste alternativ adfærd på banen.