Medvedev, som er forsvarende mester i Winston Salem, kronede tre flotte uger med sin første Masters-titel i Cincinnati, og efter lang tid med masser af toptennis, skal vi nok ikke forvente helt samme niveau denne uge, hvor der kun spilles en lille 250'er i Winston Salem. Topspillerne går så småt i gang med træningen på banerne i New York, hor US Open-kvalifikationen også allerede er i gang, så i Winston Salem er højest rangerede spiller nummer 30, Benoit Paire.

Winston Salem, USA

Rang: ATP 250
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Daniil Medvedev

Den øverste fjerdedel af lodtrækningen

Paire og Sonego er destineret til at møde hinanden, hvis seedningerne holder, men gennemgående for denne optakt er, at jeg på ingen måde har nogen som helst anelse om, hvem der er motiverede for at præstere denne uge. Det er altid en farlig uge at spå om inden en Grand Slam, og særligt i en så lille turnering som denne, hvor der ærligt talt heller ikke er voldsomt megen historie eller prestige tilknyttet.

Paire er i særdeleshed én af de spillere, det er svært at spå om, og det er nok ikke lige ham, man har lyst til at sætte sin lid til, når det kommer til motivation. Det er muligt, han er motiveret, men det kan også være, han ikke rigtigt gider. Hvem ved, hvilket ben han har fået først ud af sengen, når han spiller. Hans lodtrækning er ellers ikke ligefrem fyldt med uoverstigelige udfordringer. Gunneswaran, Humbert og Sonego er den mulige vej til en semifinale, men Paire er bestemt heller ikke nødvendigvis bedre spillende end nogen af de tre nævnte. 

Sonego, der har fået et lille gennembrud i år, har en lidt sværere lodtrækning, da han kan rende ind i Carreno-Busta i ottendedelsfinalen. Busta har været skadet, men det ser ud til, han er begyndt at finde noget form igen, og han har tidligere gjort det fremragende på dette tidspunkt af sæsonen med bl.a. en semifinale ved US Open 2017. Derudover har han faktisk vundet turneringen i Winston Salem i 2016 og nåede semifinalen sidste år. Han er min favorit til at gå igennem fjerdedelen her, hvis han vel at mærke kommer motiveret ind.

Den næstøverste fjerdedel af lodtrækningen

Sousa-Evans er papirets kvartfinale, hvilket i så fald vil være en revanche fra årets Wimbledon, hvor Sousa vandt noget overraskende i fem sæt. Den kamp tror jeg gerne, Evans vil revanchere, og britens form ser da også okay ud. Han spillede fortrinligt mod Nadal i Montreal, hvor han havde sætbolde i første sæt.

Jeg synes dog samtlige tilbageværende spillere i denne fjerdedel kan bide skeer med både Sousa og Evans, men ham, der lige umiddelbart skiller sig ud, det er Steve Johnson, som er på hjemmebane og har en finale fra 2018 at forsvare. Han har haft en mærkelig og ret ringe sæson, men han vandt en challenger forleden og burde være klar over, at det er nu, han skal toppe, hvis han skal sætte noget brugbart sammen i New York. Johnson har dog allerede Evans i anden runde, og det kan godt blive en svær hurdle, selv om Johnson vil have en fordel af at være spillet ind på underlaget (han skal slå Moutet i første runde), mens Evans har bye i første runde.

Den næstnederste fjerdedel af lodtrækningen

Berdych er det største navn i denne fjerdedel, men tjekken er næsten lige kommet tilbage fra skadespause og har ikke været særligt godt kørende i de få kampe, han har haft hidtil. Når man taber 3-0 til Fritz i Wimbledon, så er han langt fra i nærheden af topformen. Han slog Seppi i går i første runde af denne turnering, så måske han langsomt er begyndt at finde sit spil igen. Hard court passer perfekt til hans spil, og rammer han sit topniveau, så er der næppe nogen, der slår ham denne uge. Problemet er, at han formentlig er meget langt fra sit topniveau.

Af andre interessante spillere i fjerdedel skal nævnes Krajinovic, Hurkasz, Lopez, Tiafoe og Lee, som der kører en del historier på i dag, efter han slog Laaksonen i går og dermed blev den første døve spiller nogensinde til at vinde en officiel ATP-match. Hvordan en døv spiller kan begå sig på dette niveau, er mig en gåde, men det gør det ikke ligefrem mindre imponerende, og mon ikke koreaneren på sigt får mange fans på baggrund sit handicap og sit sympatiske væsen.

Tiafoe har skuffet mig helt vildt i år, efter han ellers leverede et flot Australian Open, hvor han nåede kvartfinalen. Siden maj har han været rædderlig og virker til at være blottet for selvtillid. Det her bør være en turnering, som han går all in på at høste nogle succesoplevelser i, og han kan ikke klage over en umulig lodtrækning.

Den nederste fjerdedel af lodtrækningen

Den stærkeste fjerdedel på papiret med en forventet kvartfinale mellem Querrey og Shapovalov. Querrey har været stærkt spillende længe, og ham kunne man godt forvente sig noget af i en uge i en turnering, som han tidligere har stået i tre semifinaler i. Han er ligesom mange andre en svær størrelse at spå om, og jeg synes alt for ofte, han cykler ud af kampene mentalt, hvis plan A ikke lige kører, men han er på hjemmebane og formen ser god ud, så det kunne være et godt bud på en spiller, der når langt. 

Shapovalov har været ekstremt skuffende i år, og han er røget helt ned som nummer 38 i verden, bedst som man ellers regnede med, at han nu ville begynde at blive en faktor blandt de helt store på touren. Turneringen her kunne også være en kærkommen mulighed for ham til at få nogle sejre under bæltet, men hvis Querrey rammer sit topniveau, så bliver det svært for canadieren at komme igennem den hurdle i kvartfinalen.