Andy Murray gør comeback i single i Masters 1000-turneringen i Cincinnati denne uge, og hvor vi i Montreal i sidste uge kun havde Nadal i kamp fra den gamle top 4, så bliver vi i Cincinnati forkælede med alle fire, eftersom både Djokovic og Federer også har meldt deres ankomst. Der er lagt op til masser af hæsblæsende tennis i denne prestigefyldte Masters 1000, hvor Djokovic er forsvarende mester.

Cincinnati, USA

Rang: Masters 1000
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Novak Djokovic

Den øverste fjerdedel af lodtrækningen
Djokovic er førsteseedet og sat til at skulle møde formstærke Khachanov, som nåede semifinalen i Montreal, i kvartfinalen. Serberen har ikke været i kamp siden triumfen ved Wimbledon for en måneds tid siden, og han har kun vundet turneringen i Cincinnati én gang - sidste år. 

Jeg synes, vi et stykke tid har set et mønster hos Djokovic, hvor han mere og mere bruger disse store turneringer som opvarmning til Grand Slam-turneringerne på den måde, at titlerne i sig selv ikke længere betyder det helt store. Det er i mine øjne tydeligt, at det for Djokovic handler om at vinde Grand Slams og ikke meget andet. Derfor kunne jeg godt forestille mig, han kommer ind til denne turnering temmelig rusten, og det vil ikke være nogen katastrofe for ham at spille under niveau denne uge, da der stadig er masser af tid til, det går løs med US Open i New York.

Lodtrækningen er bestemt heller ikke let for ham. Han kan løbe ind i to servegiganter i sine første to runder. Querrey i anden runde og Isner i tredje runde. Isner var i finalen her i 2013 og i semifinalen i 2017. I kvartfinalen kan han som nævnt rende ind i Khachanov, men det er måske lige så sandsynligt, at Kyrgios booker en kvartfinalebillet, hvilket i givet fald kan ende ud i et yderst spændende opgør mod Djokovic, som Kyrgios mildest talt ikke er fan af. Kyrgios er i blændende form efter titlen i Washington for en uges tid siden, og derudover var han i finalen her i 2017. De seneste tre sæsoner har han forsøgt at spille sin bedste tennis her hver gang, og selv om det ikke er nogen garanti for motivation i år, så er der god sandsynlighed for, at Kyrgios ønsker at præstere denne uge. 

Den næstøverste fjerdedel af lodtrækningen
Federer - Tsitsipas bliver kvartfinalen i denne fjerdedel, hvis seedningerne holder, men der er mange om buddet her. Federer kan ende op mod Wawrinka i ottendedelsfinalen, og Tsitsipas kan løbe ind i formstærke Medvedev i samme runde. 

Interessant skal det blive at se, hvordan Federer lander ovenpå nederlaget i Wimbledon-finalen mod Djokovic, hvor Federer kunne serve femte sæt hjem og havde 40-15, men han endte med at smide det hele på græsset. Det er umuligt at sige, hvor meget Federer har spillet på hard court op til denne turnering, men han plejer at være ganske god til at spille sig relativt hurtigt varm. Et naturtalent som ham med så megen rutine i bagagen behøver ikke altid spille fire timer dagligt hver dag op til en turnering.

Wawrinka og Dimitrov har trukket hinanden for femte gang i 2018-2019, og Wawrinka har vundet samtlige af de fire foregående opgør. Dimitrov har dog slået Wawrinka fire gange før dét, og da han vandt turneringen her i Cincinnati i 2017, så kunne det godt være denne uge, han får slået sine Wawrinka-dæmoner ihjel. Bulgarerens form og selvtillid er dog helt til rotterne pt., og det er svært at se ham gå igennem denne fjerdedel, når der ligger navne som Federer, Wawrinka, Medvedev og Tsitsipas i konkurrencen.

Tsitsipas mod Medvedev kunne blive en højeksplosiv affære allerede i ottendedelsfinalen, men Medvedev har spillet finaler i Washington og Montreal de to seneste uger, så det kunne meget vel ligne en kortere uge for ham her. Tsitsipas' form er ellers ikke noget at skrive hjem om, og et nederlag i en Masters til Hurkasz i sidste uge virker en anelse bekymrende, synes jeg. Lodtrækningen er dog ret god for grækeren, og med den forventede fatigue hos Medvedev in mente, så ligger det til Tsitsipas at spille sig frem til mindst kvartifinalen og dermed holde sin seedning som 5'er.

Den næstnederste fjerdedel af lodtrækningen
I denne fjerdedel træder Murray ind i sin første singlematch siden Australian Open, og det er selvfølgelig et imødeset comeback, han gør sig her, når han møder en gammel kending, Gasquet, i første runde. Murray har vundet i Cincinnati to gange tidligere (2008 og 2011), men vi skal nok ikke forvente mirakler fra ham allerede nu. At slå Gasquet er dog ingen umulighed, men derefter begynder det at se tungt ud med forventelige opgør mod Thiem og Cilic. 

Thiem viste fin form i Montreal, men han var ikke meget værd i kvartfinalen mod Medvedev, som kun afgav fire partier i den kamp. Cilic vandt turneringen i Cincinnati i 2016, og det kunne godt være en turnering, der ligger fint til ham. I det hele taget er det jo i denne del af sæsonen, Cilic har høstet sine flotteste meritter med særligt US Open-titlen i 2014 som kronen på værket. Cilic og Thiem kunne meget vel udkæmpe en duel om en kvartfinaleplads mod  Zverev, Alliassime, Monfils eller Bautista-Agut. 

Disse fire nævnte spillere viser alle udmærket form for tiden, og kommer Monfils ovenpå igen (han trak sig inden semifinalen mod Nadal i Montreal), så kan jeg godt se ham gøre stærkt væsen af sig. Zverev fik nogle gode sejre under bæltet i Montreal, men mod Khachanov i kvartfinalen var han intet værd, og jeg synes ikke, det ligger i kortene, at han skal gå rigtigt langt i Cincinnati. Der er sket for meget for ham uden for banen på det seneste, og selv om han kæmper det bedste han har lært med at styre den megen turbulens, så er det tydeligt, at der er mange udfald, og at han er mentalt skrøbelig lige pt.

Den nederste fjerdedel af lodtrækningen
Den svageste fjerdedel af de fire efter min overbevisning, og hvis Nadal ellers er klar fysisk efter titlen i Montreal, så er der gode chancer for ham til at lave endnu en stærk prsætation med en lang uge. Goffin i ottendedelsfinalen og Nishikori i kvartfinalen er hans værst tænkelige scenarie, og selv om Goffin nåede semifinalen her sidste år, så er det ikke noget, der bør afskrække Nadal synderligt meget.

Nishikori tabte ekstremt skuffende til Gasquet i Montreal, og Coric, som er seedet 12, virker på ingen måde til at ramme formen for tiden. Spillere som De Minaur og Opelka kan derfor sagtens ende som de sværeste hurdler for Nadal, selv om det formentlig vil kræve en Nadal et stykke under par, hvis De Minaur skal kunne slide ham op, eller hvis Opelka skal kunne serve sig igennem ham. 

Nadal vandt titlen i Montreal i sidste uge uden større problemer, og den korte tid han har tilbragt på banerne dér sammenholdt med en første runde-bye i denne uges turnering gør, at jeg ikke tror, han dukker op med særligt synlige tømmermænd fra triumfen i Canada. Hans knæ er altid en bekymrende tanke værd, når han entrer hard court-turneringerne, men der var ikke skyggen af synlige problemer for ham i Montreal, og med det i baghovedet virker han som den soleklare favorit til at vade igennem denne fjerdedel af lodtrækningen.