Seneste tennisuge blev afsluttet med noget af et brag, med den legendariske Wimbledon-finale mellem Djokovic og Federer. I denne uge tager de største stjerner en velfortjent pause, mens der spilles sidste græsturnering for i år i Newport, mens også to andre ATP 250'ere er på programmet. 

Bemærk at denne uges tennisdebat ikke er skrevet af den faste tennisekspert og optaktsforfatter Lars Baes, men derimod af redaktionsassistent Thomas Schyth. Når spillere og turneringer gennemgås, skal det derfor ikke ses som en ekspertvurdering, men netop blot som oplæg til debat.

Newport, USA

Rang: ATP 250
Underlag: Græs
Forsvarende mester: Steve Johnson

Den øverste halvdel af lodtrækningen

I den øverste halvdel af lodtrækningen har vi 1. seedede John Isner - der er pæn favorit til turneringssejren - samt sidste års vinder Steve Johnson. De to kan ende med at mødes i semifinalen og bør ikke få de helt store problemer på deres vej dertil.

Tomic er med i denne halvdel og kan være en farlig mand, hvis han er motiveret, men det har set småt ud med netop motivation fra hans side i år, så det er nok ikke en mand, Johnson frygter i alvorlig grad. 

Isner har ikke spillet meget i år grundet skade, men startede op med Wimbledon - hvor han dog skuffede i sit 2. runde-nederlag til Kukushkin. Spørgsmålet er, om den tårnhøje amerikaner er helt på toppen, for er han det, kan han sagtens gentage succesen fra 2017, hvor han vandt turneringen.

Den nederste halvdel af lodtrækningen

Som nogle af sværvægterne i den nederste halvdel finder vi blandt andet servekanonen Karlovic og den formstærke Mannarino. Mannarino vandt den første græsturnering, han stillede op i denne sæson, og han vil garanteret være motiveret for også at slutte sin græssæson af på samme maner, som han startede den.

Karlovic har tidligere vundet her i Newport, og rammer han sin serv som vanligt, kan det blive umådeligt svært at stoppe ham på det hurtige underlag.

I nederste halvdel har vi også Thompson, der kan være en giftig herre på underlaget, hvis han får godt gang i sit spil. Han er 3. seedet i turneringen og har haft en rigtig fin græssæson, så måske han kan levere overraskelsen her i turneringen. Han har bye i første runde, så han har i hvert fald mulighederne for at gå ind i den sidste del af turneringen.

Båstad, Sverige

Rang: ATP 250
Underlag: Grus
Forsvarende mester: Fabio Fognini

Den øverste halvdel af lodtrækningen

Den forsvarende mester Fognini stiller i denne uge ikke til start i Båstad, men har i stedet valgt at deltage i Umag. Det betyder, vi skal have fundet en ny mester, og der er bestemt mange dygtige spillere om buddet.

I øverste halvdel finder vi den topseedede chilener Garin, der har haft en flot grussæson indtil videre, men som også kommer direkte fra græssæsonen og derfor kan få brug for at spille sig ind på underlaget igen. Med bye i første runde bør han dog have fin tid til at forberede sig.

I samme  halvdel finder vi ligeledes den tidligere vinder af turneringen Cuevas, ligesom de svenske brødre Elias og Mikael Ymer på hjemmebane også er i denne halvdel og nok skal være med til at trække i publikum.

Den nederste halvdel af lodtrækningen

I nederste halvdel finder vi turneringsfavoritten i 2. seedede Verdasco. Når han rammer topniveau, bør han være den bedste grusspiller af alle deltagere, og han har da også historik for at levere pænt i turneringen med fire semifinaler og to finaler, men han mangler at tage det sidste skridt op på skamlen, hvilket han sikkert vil være motiveret for at gøre efter en flot græssæson.

I hans halvdel finder vi dog også en dygtig herre som Gasquet, der er 4. seedet og har bye i første runde, men som normalt er bedre på hurtigere underlag, og som heller ikke har haft en prangende grussæson i år.

Således bør banen være tegnet op for Verdasco, som jeg har svært ved ikke at se i finalen. En forventet vej kunne være Ramos-Vinolas, Carbellas-Baena og Londero. Hvis Londero rammer topform - hvilket bestemt ikke er sikkert - så kan han godt gå langt, og er måske et kig værd til odds 19 som vinder af turneringen?

Umag, Kroatien

Rang: ATP 250
Underlag: Grus
Forsvarende mester: Marco Cecchinato

Den øverste halvdel af lodtrækningen

I øverste halvdel af lodtrækningen finder vi sidste sæsons vinder af Båstad - Fognini. Han er topseedet til turneringen her og også pæn favorit til at gå hele vejen. Han sidder over i første runde, men det betyder næppe, at han får det let, for allerede i 2. runde render han måske ind i Fabbiano, der kommer med et ton af selvtillid efter en meget flot græssæson.

I den nederste gruppe af denne halvdel finder vi 3. seedede Djere, der ligeledes sidder over i første runde, og som faktisk kan se frem til en rimelig overkommelig lodtrækning og måske kan gå langt - ligesom sidste år hvor han gik til kvartfinalen. Det kræver dog formentlig, at han i 2. runde slår Lorenzi, der i 2017 gik hele vejen til finalen, så det bliver bestemt ikke nogen "walk in the park" for Djere.

Den nederste halvdel af lodtrækningen

I den nederste halvdel finder vi Coric og Lajovic, der er seedede som henholdsvis 2 og 4, og som begge sidder over i 1. runde. Coric har hjemmebane og er to gange tidligere gået til kvartfinalen i turneringen, men han kommer ind til starten her efter at have trukket sig med skade fra sin sidste græskamp i år. Spørgsmålet er derfor, hvor klar han er, for ellers kan det sagtens blive et exit mod eksempelvis den ganske formstærke Moutet, der inden græssæsonen vandt turneringen i Lyon.

I denne halvdel finder vi også sidste års turneringsvinder, Cecchinato, så her er mange dygtige spillere i den halvdel, og flere af dem kan med rette forvente at levere en god turnering.