Det er tid til årets sidste Grand Slam i Flushing Meadows, og det er tid til at se nærmere på damernes turnering i denne US Open 2017, der endnu engang ligner en ganske åben affære, hvor det er svært at pege på én decideret storfavorit.


Den forsvarende mester Angelique Kerber har haft en forfærdelig sæson, hvor hun endnu ikke har vundet en turnering. Hun er også raslet ned af verdensranglisten, hvor hun nu ligger nummer seks, og bookmakerne har da heller ikke den store tiltro til tyskeren. 


Caroline Wozniacki har haft en god sæson og er tilbage i verdenseliten, men selvom hun har deltaget i en håndfuld finaler, har hun endnu ikke fået en sejr. Hun har en god historisk fra netop US Open, men mangler stadig den længe ventede Grand Slam-titel. 

I denne US Open 2017 optakt tager vi et kig på lodtrækningen, og hvem der banker på til titlen i New York

US Open 2017 Odds

Udvalgte vinderodds på US Open 2017

Bedste odds Bookmaker
Karolina Pliskova 7,50
NordicBet
Simona Halep 13,00
Betfair Sportsbook
Garbine Muguruza 5,50
NordicBet
Elina Svitolina 11,00
Bet365
Caroline Wozniacki 21,00
Bet365
Angelique Kerber 21,00
Betfair Sportsbook
Johanna Konta 13,00
Betfair Sportsbook
Svetlana Kuznetsova 41,00
Bwin
Venus Williams 21,00
Bet365
Madison Keys 17,00
Unibet
 

Karolina Pliskova (1)

Den nye verdensetter kommer til New York med ganske udmærket form trods nederlaget til Wozniacki i Toronto. Det har hverken vanvittig overbevisende eller decideret skidt fra tjekken, og vi ved efterhånden, at hun har et højt topniveau og et powerfuldt spil, der er godt nok til at gå hele vejen.  

Hun ser dog ud til at have fået en ganske fornuftig fjerdedel, hvor de tre første runder næppe kommer til at volde problemer, måske på nær Zhang Shuai. Hårdeste navne i fjerdedelen er Radwanska, Vandeweghe og Kuznetsova, som dog alle har niveau til at presse og også slå tjekken.

CV: 12%

Simona Halep (2)

Rumæneren sluttede optakten af med et bragende nederlag til en særdeles formstærk Muguruza, og Halep skal op i et lidt højere gear, hvis hun skal være en alvorlig trussel til titlen. Hun har en semifinale fra 2015 og en kvartfinale fra sidste år, men har uden tvivl leveret en anelse bedre på gruset i år. Men ligesom det er tilfældet med de andre i toppen, så kan hun på dagen slå alle.

Hun har dog ikke imponeret mig på hardcourt i år, og med Sharapova i 1. runde, så er der bestemt risiko for et meget tidligt exit for rumæneren afhængig af, hvor Sharapova står. Kommer hun forbi der, ser det dog relativt godt ud for hende, inden Konta kan vente i kvartfinalen

CV: 6%

Garbine Muguruza (3)

Spanieren er bookmakernes favorit, og hun er måske også den af de topseedede, der kommer med bedst form efter titlen i Cincinnati, hvor hun rundbarberede både Pliskova og Halep i semifinalen og finalen. Spanieren nappede seneste Grand Slam i Wimbledon, og det bør give selvtillid og troen på, at hun kan finde stabilitet nok til at gå hele vejen i New York.

Og selvtilliden får hun brug for i det perspektiv, at hun aldrig har været længere end 2. runde, og måske det godt kan være en mental barriere – omvendt bør det også være motivation nok til at gå rigtig langt i årets udgave. Hendes lodtrækning ser udmærket ud, og første rigtige test bliver nok mod Kvitova i en 4. runde, mens en kvartfinale kan byde på enten Venus Williams eller Wozniacki.

CV: 14%

Elina Svitolina (4)

Svitolina har haft en ganske pæn sæson og vandt også i Toronto, hvilket gav en fin optakt til US Open trods det tidlige exit i Cincinnati. Hun har leveret ganske stabilt over hele sæsonen, og spørgsmålet er så, om det kan kulminere i New York. Hun har aldrig været den helt store Grand Slam-spiller, oghun har aldrig været længere end 3. runde i US Open.

Hendes fjerdedel er dog ikke helt uproblematisk, og med både Keys, Ostapenko og Kerber så kan hun støde ind i nogle spillere, der på dagen kan komme til at volde hende store problemer. Hun har dog fået vist hendes styrke på hardcourt i Toronto, hvor hun slog både Halep, Muguruza, Wozniacki og Venus Williams, hvilket i sig selv bør være en indikator på, at hun godt kan gå hele vejen her.

CV: 9%

Caroline Wozniacki (5)

Wozniacki har haft en rigtig god sæson, og specielt fra starten af foråret har det set godt ud for danskeren, der bl.a. slog Pliskova på vej til finalen i Toronto. Der hersker dog ingen tvivl om, at tiden nok er ved at løbe ud, hvis hun skal vinde sin Grand Slam – bredden bliver stærkere og stærkere, og spillerne bedre og bedre, og med noget der kunne ligne et finalesyndrom, så skal det hele gå op i en højere enhed i New York, hvor hun dog har ganske pæn historik, med en semifinale sidste år og finalen tilbage i 2014.

Hun kan stå overfor en potentiel meget tricky Makarova allerede i 2. runde, mens der kan vente en anden hardhitter i form af Lucic i 3. runde, og skarpheden skal være på plads fra start. Er den det, så tror jeg da også, at hun kan lege med langt ind i turneringen, selvom hendes fjerdedel med både Muguruza, Kvitova og Williams er set noget mildere.

CV: 4%

Angelique Kerber (6)

Tyskeren er forsvarende mester, men har været en skygge af den spiller, vi så sidste år. Om det er titlen som verdens bedste, der har sat negative spor, er svært at sige, men der hersker ingen tvivl om, at Kerber får det svært i årets udgave.

Når det er sagt, så har hun spillet til at gå langt, men det er formentlig hovedet, der bliver hendes store modstander – et hoved hun havde godt styr på sidste år, men et hoved der i år har gjort, at hendes bedste resultater har været en semifinale i Dubai samt en finale i Monterrey – ikke just imponerende sammenlignet med 2016. Nederlag til Stephens og Makarova har været optakten. Hun står overfor stortalentet Naomi Osaka i 1. runde i en kamp, der absolut ikke er en blid start, sådan som tyskerens tilstand er pt.

CV: 3%

Johanna Konta (7)

Briten har vist, at hun kan holde niveau på hardcourt og vandt således i Miami tidligere i år. Efter Wimbledon er det dog ikke imponerende, og med tidligt exit til Makarova i Toronto samt nederlag til Halep i Cincinnati så skal der lidt andre boller på suppen, hvis Konta skal kæmpe med om titlen i New York.

Hendes fjerdedel ser dog ganske fornuftig ud, hvor de seedede udover Halep er Davis, Peng, Sevastova, Konjuh, Cibulkova og Goerges. Rammer hun niveau, så er hun god nok til at vinde, og med hendes store power er hun ikke rar at ramle ind i, når det kører for hende – men hun har det med at have udfald - også mentalt - og det er der ikke råd til her.

CV: 7%

Svetlana Kuznetsova (8)

Russeren har akkurat sneget sig ind blandt de 8 bedste seedningsmæssigt, men ligger dog ikke i samme ender, når man kigger på bookmakerne. Man skal dog ikke undervurdere den erfarne russer, der vandt turneringen for intet mindre end 13 år siden, hvilket også siger lidt om hendes mange år i gamet. Med en Kontaveit som første seedede modstander og Radwanska eller Vandeweghe i 4. runde, ja så er det altså ikke utopi at tro, at hun kan gå langt.

Hun har topniveauet fortsat og ikke mindst en enorm rutine, som hun kan komme til at trække på. Selvom det er mange år siden, så har hun før gjort det her. Men om jeg kan finde de 3 procent, der giver værdi er svært, og jeg hælder til midt imellem, da det kommer til at kræve både fysisk og mentalt overskud hele vejen igennem mod en række yngre spillere, der øjner titlen her, mens hun samtidig skal finde stabilitet nok.

CV: 3%

Øvrige interessante seedede:

Venus Williams (9) – bedste odds: 21,00 (Bet365*), CV: 4%

Agniezka Radwanska (10) – bedste odds: 67,00 (Unibet*), CV: 2%

Jelena Ostapenko (12) – bedste odds: 26,00 (Bet365*), CV: 3%

Petra Kvitova (13) – bedste odds: 26,00 (Bet365*), CV: 3%

Madison Keys (15) – bedste odds: 17,00 (Unibet*), CV: 5%

Coco Vandeweghe (20) – bedste odds: 31,00 (Unibet*), CV: 3%

Maria Sharapova (useedet, WC) – bedste odds: 23,00 (Bet365*), CV: 3%

Der er ingen tvivl om, at Williams stadig har niveauet til at være med, og hun kan, ligesom Kuznetsova, trække på rutinen. Keys og Vandeweghe bliver spændende at følge på hjemmebane og kommer begge med en fornuftig optakt og et aggressivt og tungt spil, der kan vinde dem mange kampe.

Kvitova er det svært at spå om, og det samme med Radwanska, der dog kunne se ud til at have fundet en smule form. Sharapova er svært at sige noget som helst om, men kommer hun først i gang, så kan hun blive rigtig farlig.