På grund af tidsforskellen er vi allerede godt i gang med sæsonens anden uge på ATP-touren. En uge som samtidigt er den sidste optaktsuge, inden det går løs med Australian Open i Melbourne i uge 3 og 4. Der spilles i Sydney og Auckland, og hvor vi sidste uge havde mange af de helt store kanoner i spil, så er der i denne uge gjort plads til flere fra næstøverste hylde, eftersom de fleste af top 10-spillerne stille og roligt er gået i gang med at slå sig ind i Melbourne. 

Sydney, Australien

Rang: ATP 250
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Daniil Medvedev

Det græske stjerneskud, Tsitsipas, er seedet 1'er i Sydney. Han kommer lige fra Hopman Cup, hvor det blev til nederlag til Norrie og Federer og en sejr over Tiafoe. Han er seedet til at møde Schwartzman i semifinalen, men det er ikke ligefrem givet, at det opgør bliver en realitet. Den lille argentiner skuffede i anden halvdel af 2018-sæsonen, og han er endt i en fjerdedel af lodtrækningen her med både Pouille, Nishioka og Harrison. 

Nishioka er kval'et fint ind denne uge, og sådan som han spillede i slutningen af 2018, hvor han bl.a. vandt en ATP-turnering i Kina, så kunne han sagtens tænkes at gøre livet farligt for nogle højere rangerede spillere denne uge. 

Tsitsipas har en fin lodtrækning, synes jeg. Ebden og Seppi er på papiret de spillere, som han skal igennem før semifinalerne, og her må Tsitsipas siges at være pæn favorit i begge opgør. Ebden er dog på hjemmebane og har gjort det rigtigt fornuftigt længe, mens Seppi altid plejer at finde lidt magi her down under, så Tsitsipas kan på ingen måde bade sig igennem sin del af lodtrækningen.

I den nederste halvdel af lodtrækningen har andenseedede og forsvarende mester, Medvedev, trukket sig. Det har efterladt en lucky loser-plads til Taro Daniel og et klart favoritstempel i den nederste fjerdedel til sidste års finalist, det australske fremtidshåb, Alex De Minaur. Han er allerede igennem til anden runde efter en komfortabel sejr over Lajovic, og kan han holde sit niveau, så ser jeg ham helt afgjort som én af de helt store favoritter til at gå hele vejen denne uge. 

Australierens største hurdle kan meget vel komme i semifinalen, hvor Sam Querrey, Simon, Fucsovics og Millman er de største bejlere til en plads i en eventuel dyst mod ham. Simon kommer lige fra en lang uge i Pune, så ham tror jeg ikke rigtigt på, men i stedet har jeg nok lidt fidus til Millman, som gjorde det okay i sidste uge i Brisbane og formentlig har masser af motivation med et talstærkt australsk publikum i ryggen. 

Uanset hvem der går igennem fra ovennævnte fjerdedel, så ser jeg De Minaur som favorit til at gå hele vejen til finalen, og så er det vel kun Tsitsipas, som på papiret vil have bookmakernes favoritstempel i et sådant opgør. 

Auckland, New Zealand

Rang: ATP 250
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Roberto Bautista-Agut

Også i Auckland har den forsvarende mester meldt fra i ellevte time. Bautista-Agut kommer netop fra karrierens vel nok største turneringssejr i Doha, hvor han gjorde det af med både Wawrinka, Djokovic og Berdych undervejs, og de hårde opgør dér har fornuftigt nok fået ham til at trække stikket denne uge. Med tanke på sejren over Djokovic, så forstår man godt, han hellere vil gemme krudtet til Australian Open i stedet for at spille sig træt i endnu en 250'er.

Det vrimler ikke med store navne i Auckland, men John Isner er denne uges eneste top 10-spiller i aktion, og  han er naturligvis seedet 1'er. Amerikaneren vandt her i Auckland i både 2010 og 2014, så meritterne taler i hvert fald for, at han ikke kommer umotiveret ind til denne turnering. Hans lodtrækning er hverken let eller uoverskuelig, men meget afhænger af, hvordan han har arbejdet i off season, og i det lys er det svært for alvor at sætte sin opsparing på den amerikanske servekanon til at gå hele vejen. Vi ved ganske enkelt ikke, hvor Isner står lige nu. 

Det er der ikke noget overraskende eller nyt i, for det gør vi eksempelvis heller ikke med Carreno-Busta, som er seedet til at møde Isner i semifinalen eller med hverken Monfils eller Fognini, som begge befinder sig i den modsatte halvdel af lodtrækningen. De to er havnet i samme fjerdedel (den nederste) af lodtrækningen, og derudover har vi også en farlig spiller som Kohlschreiber dér. Tyskeren har fine meritter fra Auckland og er allerede videre til anden runde efter sejr over Klahn, og jeg tvivler på, at han kommer til at tabe denne uge uden at have bidt meget hårdt fra sig. 

En lille fidus kunne jeg godt have til Tennys Sandgren. Amerikaneren var fremragende i Australian Open sidste år, hvor han slog Wawrinka og Thiem, før han måtte bøje sig mod Chung i kvartfinalen, og har han denne down under-form med sig denne uge, så bliver han farlig. Han er startet godt i turnering med en sikker sejr over Marterer, som ellers havde kval'et sig fint ind, og lodtrækningen er bestemt ikke skræmmende for ham de næste par runder. En semifinale er ikke urealistisk, og så må vi se, om det er Fognini, Kohlschreiber, Monfils eller en helt fjerde spiller, der har formen til at lande i det matchup.