Sæsonafslutningen for de unge spillere (højest 21 år) spilles denne uge i Milano, som det også var tilfældet sidste år, hvor Chung vandt turneringen. I år er det græste stjernefrø, Tsitsipas, turneringens største navn og tilsvarende favorit, men han får bestemt kompetent modstand, og derudover skal det blive spændende at se, om de såkaldt innovative afvigelser i reglerne får en betydning.

Milano, Italien

Rang: Next Gen ATP Finals
Underlag: Indendørs hard
Forsvarende mester: Hyeon Chung

Vigtigste regelændringer

- Der spilles bedst á fem sæt.
- Der spilles kun til fire vundne partier.
- Ved 3-3 i de enkelte sæt, spilles der tiebreak.
- No ad-reglen er gældende, sådan at der ved 40-40 spilles ét afgørende point om partiet.
- No let på serven.
- Der må coaches.

Pulje A

Tsitsipas er topseedet i turneringen og uden tvivl denne gruppes klare favorit til at avancere som 1'er. Han har udviklet sig helt vildt i år, og det er altid godt at se, når en tidligere 1'er på juniorverdensranglisten rent faktisk formår at tage skridtet til øverste hylde, som han har gjort i år.

Hans formentlig værste modstander i gruppen er amerikanske Tiafoe, som har haft en fin sæson, uden den på nogen måde er i nærheden af, hvad Tsitsipas har præsteret. Tiafoe har kun vundet to af sine seneste 11 kampe, så formen er ikke umiddelbart i top, men måske det nye format kan hjælpe ham på vej til en bedre præstation, end hvad han har leveret på det seneste. 

De to sidste spillere i gruppen, Hurkacz og Munar, levner jeg ikke mange chancer samlet set i turneringen, men det er bestemt ikke umuligt, at én af dem kan vippe formsvage Tiafoe af pinden om én af semifinalebilletterne. Hurkacz server godt, og da han netop har vundet en challenger indendørs, så kommer han med god selvtillid og form sammenlignet med Tiafoe, som dog har et noget højere topniveau end polakken. Munar har jeg ikke vildt meget fidus til her, og han har da også en sløj rekordliste indendørs med kun fem sejre i 18 forsøg. Måske det lidt langsomme underlag kan hjælpe ham godt undervejs, og så skal vi igen huske på, at der er lidt flere tilfældigheder i spil her med regelafvigelserne. 

Pulje B

De Minaur har ligesom Tsitsipas haft noget af en gennembrudssæson, og han minder på mange måder om sin australske landsmand og mentor, Lleyton Hewitt. Fantastisk defensiv som han kan omsætte til kontra, og får han lidt mere acceleration i sine slag, når han selv skal skabe fart, så kan han meget vel blive en af fremtidens mænd, når den gamle garde lægger ketcherne på hylden.

Han får i denne pulje følgeskab af Taylor Fritz, Rublev og det italienske wild card og ubeskrevne blad, Caruana. Fritz viser sådan set okay form for tiden, og underlaget her kan meget vel gøre ham godt. Kampen allerede på førstedagen, tirsdag, mod Rublev, kan sagtens vise sig at blive afgørende ift. videre avancement i turneringen, da vi næsten må formode, at Caruana ikke kommer til at spille den helt store rolle i det samlede regnskab. 

Italieneren skal dog ikke afskrives, og vi så også sidste år, hvor meget turneringen betød for det italienske wild card, Quinzi, som godt nok tabte sine tre kampe, men gav yderst kompetent modstand i samtlige kampe. Jeg forventer dog ikke, at Caruana er i nærheden af det niveau, som Quinzi viste, så selv om han nok skal få vist det italienske flag positivt frem, så er han ikke i min bog en faktor i det samlede spil.

Rublev var i øvrigt i finalen her sidste år, og hvis han får gang i sin tennis, som det har knebet en smule med, efter han kom tilbage fra skadespause i juli, så tror jeg, han kan blive den største konkurrent til Tsitsipas og De Minaur og måske endda gå hele vejen. Han har i hvert fald et topniveau gemt i sig, som byder på mere, end hvad han har vist de seneste måneder.

Odds

Tsitsipas er bookmakernes favorit. Der gives odds 3,00 hos Bet365, hvis man påtænker sådan et spil. Jeg er med på, han skal være favorit, men jeg havde gerne set 3,50, hvis jeg skulle sætte penge på det. Rublev til 7,50 hos både Bet365 og Nordicbet er nok det mest interessante bet i min bog, uden at jeg vil lægge hovedet på blokken og ligefrem kalde det et spil med værdi.