Søndag klokken 17.00 skal grundspillet i Superligaen afsluttes. På forhånd er der klart mest spænding om ottendepladsen, der kan vise sig ganske afgørende i nedrykningskampen.

I sidste weekend skete det endelig. Superligaen blev genstartet efter en lang Corona-pause, og usikkerheden om hvordan det ville gå, var stor. Ville intensiteten være den samme uden tilskuere på lægterne, og ville spillerne overhovedet være klar fysisk?

Vi fik mange svar, og de fleste var positive. Der var masser af intensitet i de otte kampe, der blev spillet, og der var også ganske godt fodboldspil at kigge på. Holdene virkede til at være ganske godt tunede, og spillernes iver for igen at bevise sig lyste tydeligt igennem.

Nu gælder det så sidste runde i grundspillet, og modsat tidligere år er der ikke spænding om, hvem der skal med i mesterskabsspillet. Til gengæld er der spænding om, hvem der slutter på ottendepladsen - men er det overhovedet spændende?

Få odds 4 på dong-fest i sidste runde af Superligaens grundspil 

  • Gå til Onsidebetting.dk og opret konto
  • Få odds 4,0 på Dong-fest i grundspillets sidste spillerunde i Superligaen
  • Dong-fest betyder, at der falder over 20,5 mål i 26. spillerunde 
  • Du kan spille op til 200 kroner på det forhøjede odds
  • Der er ikke omsætningskrav ved eventuel gevinst
  • Du finder spillet under "Onside Special"
  • Tilbuddet gælder både nye såvel som eksisterende kunder

Hent tilbud hos Onsidebetting

Ottendepladsen i nedrykningskontekst

Ja, det er det. For når ligaen deles, skal grundspillets nummer syv og otte vælge, hvilken nedrykningsgruppe de vil i. Det ligger fast, at nummer 11 og 14 i ligaen er i den ene gruppe, mens nummer 12 og 13 er i den anden.

Gruppen med nummer 11 og 14 vil fuldstændig sikre alle hold mod direkte nedrykning, da nummer 14, Silkeborg, er for langt efter, men til gengæld vil den gruppe gøre, at tredjepladsen i nedrykningsgruppen er i spil. Den placering giver playoff om at undgå nedrykning.

Derfor må man formode, at Randers FC, der er sikre på syvendepladsen, vælger pulje 2, hvor nummer 12 og 13 er at finde. Randers er inden grundspillets sidste spillerunde på 35 point, mens nummer 12, Hobro, er på 22. Så altså 13 points forskel, og den køber Randers nok som en forsikring mod ikke at rykke ned.

Nummer otte går givetvis samme vej. Lige nu er det Lyngby, der har 31 point, altså ni flere end Hobro. Til gengæld har man blot fem point mere end SønderjyskE, der som nummer 11 er i pulje 1.

Teknisk, men ganske åbenlyst

Det hele bliver lidt teknisk, men jeg vil godt sætte min hat på, at både Randers og det hold, der bliver nummer otte, tager pulje 2 og dermed størst mulig forsikring mod nedrykning. Så kampen om ottendepladsen bliver intens, da tre hold kan nå den.

Dårligste mulighed har OB, der er nummer ti med 30 point, men dog bedst målscore af de tre hold i kampen om pladsen. OB møder Esbjerg. Det er en kamp, der burde kunne vindes, men Esbjerg har omvendt brug for point i bundstriden, så de positionerer sig bedst inden nedrykningsspillet.

På niendepladsen finder vi højtflyvende AC Horsens, der har slået FCK og FCM ude i de to seneste kampe. Imponerende, intet mindre. Nu venter så ligaens nummer fire, Brøndby, der kommer på besøg i Horsens, hvor netop de to mandskaber ofte har kæmpet nogle store kampe.

Otter er inden sidste runde Lyngby, der har samme antal point, men har en klart bedre målscore end Horsens. Lyngby skal på besøg hos rækkens nummer 12, Hobro. Det er et opgør, der er muligt at vinde, men Lyngby er rædderlige på udebane, hvor man blot har hentet seks point i sæsonen. Seks point i 12 kampe. 

550 kr. risikofrit spil på AaB - AGF

  • Gå til Betfair.dk og opret konto med promokoden FEODK2
  • Spil mindst 550 kroner på dit første singlevæddemål på Spillebørsen
  • Kampagnen gælder kun for nye spillere 
  • Spil på Sportsbook er ekskluderet fra denne kampagne
  • Få 550 kroner tilbage, hvis dit kvalificerede spil ikke går hjem

Hent tilbud hos Betfair Spillebørs

Guldkampen åbnet en smule

Før genstarten var guldkampen af de fleste lukket, da FCM havde et forspring på 12 point ned til FCK. Men første runde efter Corona-pausen åbnede døren en smule for de forsvarende mestre, der på udebane slog Lyngby 4-1, mens FCM overraskende tabte 0-1 hjemme til AC Horsens.

Sejren var fin for FCK, men vigtigere var det, at de spillede en forrygende gang fodbold. Det er længe siden, at kombinationerne og tempoet er set på det niveau, FCK viste i Lyngby. Kan den kadence holdes, åbner det op for et stærkt forår/sommer for FCK.

FCM så omvendt noget shaky ud mod Horsens. Og selvom de pressede på, var det ikke et FCM-mandskab i efterårets form, vi så. Én kamp skal ikke måle et holds styrke, men FCM skal rejse sig i denne runde og vise, der ikke er gået gummiben i den.

Det er dog langtfra en nem opgave for FCM, der gæster formstærke FC Nordsjælland i Farum. FCN har vundet fem af deres seneste seks kampe, og hjemme i Farum har de blot tabt to kampe i sæsonen, mens målscoren lyder på solide 24-10.

Noget nemmere ser det ud for FCK, der hjemme møder Randers, der ikke kan nå mesterskabsslutspillet længere. Læg dertil, at FCK har et imponerende godt tag på Randers, som man har slået de seneste seks gange indbyrdes. 

At afstanden mellem de to hold blot er seks point, når vi går ind i mesterskabsspillet, er bestemt ikke urealistisk - og så er det for alvor game on i kampen om guldet! 

AC Horsens - Brøndby IF: Under 2,5 mål til 2,07 hos bet365*

Horsens scorer generelt ikke ret meget på hjemmebane og har tilmed lukket godt af på det seneste. Samtidig scorer Brøndby klart flest mål hjemme, og så må man heller ikke glemme, at både top- og vicetopscorer ikke længere er at finde i klubben.