15 kampe resterer i Superliga-grundspillet, som efter næsten tre måneders pause genoptages torsdag aften. Opgøret her, AGF - Randers FC, kan blive meget afgørende for topstriden.

Hvor har vi dog ventet længe på dette øjeblik. Siden AGF blev slået af Silkeborg den 9. marts, har jeg, og alle andre Superliga-fans, ventet på, hvornår vores elskede liga ville vende tilbage. Coronasituationen har gjort, at kampene har ladet vente på sig, men torsdag er Superligaen endelig tilbage.

Det sker med den udsatte kamp mellem AGF og Randers FC. Det er et opgør, der bringer alle klubber på omgangshøjde kampmæssigt, men også en kamp der kommer til at definere, hvor indædt kampen om pladserne i grundspillets top-6 bliver.

Top-6 går som bekendt i mesterskabsspillet, og lige nu er kun FC Midtjylland og FC København sikre på en plads her. AGF, Brøndby, FC Nordsjælland og AaB er lige nu de fire øvrige hold i top-6, og nummer seks, AaB, har en afstand på tre point ned til syvendepladsen.

Men netop på syvendepladsen finder vi Randers FC, som reelt set intet har at tabe i den udsatte kamp i Aarhus. Vinder Randers ikke, ser det endog meget svært ud at nå top-6, mens uafgjort kan holde liv i håbet, dog med det in mente, at Randers, udover en overkommelig hjemmekamp mod Hobro, har et besøg hos FC København, der har slået kronjyderne de seneste seks gange.

AGF kan med en sejr sikre top-6-pladsen, mens uafgjort også kan holde Randers på en afstand på seks point, som ligeledes nærmest sikrer en plads i mesterskabsslutspillet. Et AGF-nederlag kan gøre rigtig ondt, for så er der pludselig kun tre points margin og to kampe tilbage.

Ved Randers-sejr vil vi desuden se fem hold inden for tre point, hvoraf kun de fire kommer med i mesterskabsspillet. En drabelig kamp, som dog kan afblæses, nærmest inden den kommer i gang, såfremt AGF vinder torsdagens østjyske derby.

1X2 odds, AGF - Randers, Tor. 28. maj. 2020 kl. 19:00

AGF

Uafgjort

Randers

Den sikre død 

I den anden ende af tabellen handler det for tre hold om at undgå sidstepladsen. Hobro, Esbjerg og Silkeborg er lige nu de tre nederste hold, og sådan er det også, når grundspillet er slut. Silkeborg er sidst med 15 point, Esbjerg næstsidst med 17 og Hobro tredjesidst med 19 point.

Kan Silkeborg ikke komme væk fra sidstepladsen, ligner det den sikre død - altså nedrykning - for midtjyderne. For med strukturen in mente vil det betyde en parring med rækkens nummer 11, og der er altså p.t. 11 point mellem Silkeborg og SønderjyskE, der er nummer 11.

Det hold, der slutter sidst i hver af de to nedrykningsgrupper, ryger direkte i 1. division, og med blot seks kampe i nedrykningsgrupperne er det mere end svært at se, hvordan det hul skulle kunne lukkes af grundspillets nummer 14.

Så de sidste to grundspilskampe handler for Hobro, Esbjerg og Silkeborg ikke om at opnå noget - det handler om at undgå sidstepladsen. Koste hvad det vil.

Hvilke hold rykker ned i 1. division? Højeste odds Bookmaker
Silkeborg IF 1,05
Esbjerg fB 1,23
Hobro IK 1,25
SønderjyskE 3,50
AC Horsens 4,00
Lyngby BK 8,00
OB 8,00
Randers FC 600,00
AaB 750,00

Odds er senest opdaterede onsdag den 27. maj klokken 08.23. 

Vidt forskellige forudsætninger

Coronasituationen har betydet vidt forskellige forudsætninger forud for genstarten for klubberne. Nogle klubber har haft spillerne sendt hjem uden krav om træning, mens andre har kørt videre med træningsprogrammer. Nogle er hurtigt kommet tilbage på træningsbanen, andre har trukket den til det sidste for ikke at sætte økonomien over styr, såfremt ligaen ikke ville komme i gang.

Økonomien, og andre forudsætninger, har også betydet, at nogle klubber kun har spillet interne træningskampe op til genstarten, mens andre har spillet reelle træningskampe. Eksempelvis har Horsens måttet nøjes med en intern kamp, hvilket vi også har set hos AGF, mens eksempelvis FC København har spillet to træningskampe, og FC Midtjylland har spillet en enkelt.

Hold eksempelvis også øje med, at Horsens var den klub, der sidst kom tilbage i holdtræning. Til sammenligning har FC København længe trænet i mindre grupper, og så snart der var mulighed for det, gik de i gang med træningen på stor bane.

Kontrakterne udløber

Med udsættelsen af ligaen har der også opstået andre problemer. Spillerkontrakter udløber 30. juni, men Divisionsforeningen og Spillerforeningen har dog indgået aftaler, der betyder, at kontrakterne kan forlænges en måned, så sæsonen kan spilles færdig med samme trupper.

Det kræver dog, at både klub og spiller nikker ja til det, og i nogle tilfælde er der også en tredje klub involveret. Dette kan få stor betydning. Det gælder eksempelvis i Hobros tilfælde for finurlige Emmanuel Sabbi, der har indgået en ny kontrakt med OB.

Den træder i kraft 1. juli, og endnu er Hobro, OB og Sabbi ikke enige om, at Sabbi kan spille sæsonen færdig i Hobro. Når parterne ikke til enighed, rykker Sabbi fra Hobro midt i nedrykningsdramaet, men han må dog ikke spille for OB før næste sæson, da en spiller ikke kan registreres, før denne sæson er afviklet.

Så fra betting-fronten er der endnu flere ting end sædvanligt at holde øje med. Vi vil fra BetXperts side gøre vores til, at du er klædt godt på til opgaven!

Spil på Superligaen hos Unibet* og optjen live freebet

  • Gå til Unibet.dk - ingen tilmelding påkrævet
  • Spil min. 100 kr. på Superligaen til minimum odds 1,40 inden tirsdag den 2. juni klokken 23.00
  • Du får herefter et live freebet på 100 kroner
  • Dit live freebet kan bruges på alle Superliga-kampe

Hent tilbud hos Unibet