FC Nordsjælland har imponeret i forårets første to kampe, hvor klubbens unge spillere har vist både flot spil og imponerende stærk karakter.

Der har de seneste år nærmest altid været spørgsmålstegn ud for FC Nordsjælland, da klubben har solgt mange profiler og samtidig har hevet mange unge spillere op på førsteholdet med dertil hørende ustabilitet.

I vinterpausen har udskiftningen imidlertid været marginal, og det har kunnet ses i forårets første to kampe. Først blev AC Horsens flækket på kryds og tværs. 6-0 endte den kamp. Senest viste det unge mandskab så karakter, da man kom tilbage fra 0-1 og slog SønderjyskE 2-1.

To vidt forskellige kampe og to vidt forskellige indsatser, men hver for sig indsatser, der lover godt for fremtiden. At spillet kan flyde flot, har vi set tidligere fra FCN, men den karakter, holdet viste mod SønderjyskE, har man nogle gange savnet.

Mestre i 2020/2021

Træner Flemming Pedersen har da også enorm tro på sit mandskab, og han hævder, at holdet vinder mesterskabet i næste sæson, såfremt man holder sammen på truppen. En offensiv udmelding, men også en lidt letkøbt udmelding, da det allerede nu står klart, at Mikkel Damsgaard forlader klubben til sommer.

Sikkert er det dog, at FCN skal regnes for en af spillerne i den øverste halvdel, både i denne og i næste sæson. Der er så meget kvalitet i det, klubben gør på ungdomsfronten og med Right To Dream-akademiet, at førsteholdsspillere bliver ved med at sprøjte ud af systemet.

Den spillende og offensive tilgang klæder i høj grad Superligaen, og selvom ”Tigrene” nu har fået mere styr på defensiven, er der ingen tvivl om, at det også er offensiven, der fremover skal bære holdet.

Vær dog opmærksom på den øgede defensive styrke. Jeg tror nemlig, at vi fremover i højere grad kommer til at se FCN-kampe med få mål. Især hvis de, som det ser ud til, kommer i mesterskabsspillet. Så kan vi godt forvente ganske pæne odds på kampe med maksimalt to mål.

En sådan kan sagtens komme allerede lørdag, hvor Esbjerg, der har spillet under 2,5 mål i deres første to forårskampe, venter på udebane. Det omvendte opgør i Farum vandt de rødblusede med 2-0.

Over/Under odds, Esbjerg fB - FC Nordsjælland, Lør. 29. feb. 2020 kl. 16:00 Linje: 2.5

Over

Under

AGF - Hobro

AGF kom forsinket i gang med foråret, men de tog tre ventede point med 2-1 i Horsens. Kampen her lod dog meget tilbage at ønske. AGF var slet ikke i den forfatning, man så i slutningen af efteråret, og Horsens var reelt uheldige med ikke at få point.

Det er måske også for meget at forvente, at et hold sprudler i forårets første kamp, men jeg har på AGF’ernes vegne lidt bange anelser frem mod fredags-kampen mod Hobro, der i denne sæson har haft godt fat om topholdene på udebane.

Hobro er et af blot tre hold, der har taget point i Herning. De har tilmed taget point i Brøndby og i Aalborg, og de tabte uheldigt 1-2 i Parken. Så der venter AGF en meget svær opgave mod et taktisk godt disciplineret mandskab, som ikke er uden chancer for at få point med.

Jeg har allerede spil oppe på, at Hobro taber med maksimalt et enkelt mål til odds 1,65

Esbjerg - FC Nordsjælland

Esbjerg imponerede med 1-0 over FC København i forårsåbneren, men kom senest ned på jorden, da de tabte 0-2 i Lyngby. Her skabte Esbjerg ikke meget. Det var også var tilfældet mod FCK, så det er svært at se, hvordan Lars Olsens tropper skal gå målamok mod nordsjællænderne. 

FCN har jeg været inde på ovenfor, og jeg må sige, at jeg er ganske imponeret over det, der kommer fra Farum-klubben. Afklaret spil, stærk psyke og masser af ideer. Krydret med nyfunden kynisme åbner det op for et ganske fint spil på gæsterne her.

Udesejren står p.t. i odds 2,35 hos 888sport og LeoVegas. Det finder jeg marginal værdi i, mens jeg er mere til de 2,05, som bet365 har på under 2,5 mål. Det udfald giver jeg i underkanten af 50 % chance.

Esbjerg fB - FC Nordsjælland: 2-tal til odds 2,35 hos 888sport og LeoVegas

FC Nordsjælland har vist klasse og karakter i forårets første to kampe. Esbjerg har haft svært ved at skabe noget offensivt. 

Esbjerg fB - FC Nordsjælland: Under 2,5 til odds 2,05 hos bet365

Esbjergs offensiv har ikke været prangende i forårssæsonens indledning, alt imens FCN's defensiv ser bedre ud end tidligere. 

AC Horsens - Randers FC

Horsens gjorde det som nævnt godt mod AGF, men generelt har jeg ikke særligt stor tiltro til Bo Henriksens mandskab. De blev flækket i forårspremieren i Farum, og offensivt har de ikke andet end dødbolde og indkast at satses på.

Randers FC fik som AGF forsinket deres forår, men åbnede dog med 0-0 mod OB senest. En ærligt talt forholdsvis kedelig kamp, hvor ingen af holdene reelt skabte chancer, og hvor 0-0 var en ganske mindelig løsning.

Randers uden Saba Lobjanidze er ikke det samme mandskab, og det er svært at se, hvor målene skal komme fra fremadrettet. Det samme gælder for Horsens, så også her virker det oplagt at kigge på under 2,5 mål. Unibet står i 1,77 p.t. Jeg finder den spilbar til niveauet lige over 1,70.

Randers FC - AC Horsens: Under 2,5 mål til odds 1,77 hos Unibet

Randers FC har solgt deres topscorer, og Horsens er for afhængige af dødbolde og indkast. 

OB - Silkeborg

OB havde inden forårets start fine muligheder for at gå i topseks, men mulighederne er nærmest forduftet nu. Fynboerne har seks point op med blot fire kampe igen, så alt andet end en sejr mod bundproppen Silkeborg er ubrugeligt.

Det skal føre til en offensiv fynsk forestilling, men uden topscorer Bashkim Kadrii har fynboerne ikke fundet fødderne i angrebet. Mod ligaens dårligste defensive statistisk skal OB vise, at de stadig har noget at skyde med, og at nyankomne Mart Lieder kan være manden, der skal score målene fremadrettet.

Silkeborg er kommet ganske fint fra land i foråret. De tabte godt nok premieren mod AaB, men skabte her fint med chancer, og senest hentede de så 1-1 mod FCK. I den kamp blev Junior Brumado dog udvist, og dermed er angriberen, der ellers har vist fine takter, ude til denne kamp.

OB bør vinde, men oddset tiltaler mig ikke.

1X2 odds, OB - Silkeborg IF, Søn. 1. mar. 2020 kl. 14:00

OB

Uafgjort

Silkeborg IF

Brøndby - Lyngby

Brøndby har vist karakter i foråret. Uden Wilczek, Kaiser og Mukhtar var mange i tvivl om de blå-gules tilstand. Med en sejr i Odense og et smalt nederlag i Aalborg har man dog vist styrke. I Aalborg kom Brøndby tilbage fra 0-2 til 2-2 og tabte kun på et noget tvivlsomt straffespark.

Nu venter så Lyngby, der efter sejren over Esbjerg senest stadig har håbet op mesterskabsslutspillet. Lyngby har tre point op, så de kongeblå vil givetvis gå forholdsvis friskt til værks i dette opgør, da et nederlag kan være med til at dræbe topseks-drømmen.

Brøndby vandt i efteråret 3-0 i Lyngby, men trods en fin start på foråret har jeg svært ved at se, hvordan der skal være værdi i Nordicbets 1,63 på hjemmesejren.  Dertil er Lyngby for solide og Brøndby for uprøvede efter de markante afgange.

1X2 odds, Brøndby IF - Lyngby, Søn. 1. mar. 2020 kl. 16:00

Brøndby IF

Uafgjort

Lyngby

FC København - AaB

FC København spillede torsdag aften Europa League-returopgør i Skotland mod Celtic. En kamp, der endte i en enorm succes. Løverne vandt med 3-1, og dermed er man videre til næste runde. Det er en succes, der står i skærende kontrast til forårsstarten i Superligaen, hvor udekampe mod Esbjerg og Silkeborg blot har kastet ét point af sig.

AaB er kommet fra land med to sejre i foråret. Først blev Silkeborg slået, siden gik det ud over Brøndby. I begge kampe har offensiven, der nu er langt mere bevægelig end tidligere, vist stort format, og tankerne ledes efterhånden tilbage på The Double for en håndfuld år siden.

Der er AaB slet ikke, forstå mig ret, men jeg synes, der er tegninger til noget godt. Om det kan bære i Parken er stadig langtfra sikkert, men mod et FC København-hold i hjemlige problemer, og med en hård kamp blot tre dage forinden i Skotland, er mulighederne der.

FCK er dog stadig i bund og grund så godt et hold, at odds omkring 1,85 på AaB-point er for lidt i min bog.

1X2 odds, FC København - AaB, Søn. 1. mar. 2020 kl. 18:00

FC København

Uafgjort

AaB

FC Midtjylland - SønderjyskE

2-0 og 2-0. FCM er resultatmæssigt startet solidt i foråret, men hvor 2-0 over Lyngby var ganske fortjent, var 2-0 over Hobro det modsatte. FCM var her for alvor på hælene og måtte flere gange takke træværket og Jesper Hansen for, at nordjyderne ikke scorede.

FCM har et ekstremt stærkt mandskab, og hjemme viser de oftest klassen. Anders Dreyer har vist sig som en stærk tilføjelse med to mål i to kampe. Senest kom også Ronnie Schwartz i gang mål scoringen. 

SønderjyskE har slået Hobro og tabt i Farum. To ventede resultater, men sønderjyderne ser faktisk ganske fornuftige ud, og ikke mindst vintertilgangen Anders K. Jacobsen har markeret sig stærkt.

Holdet fra Herning har faktisk ofte haft problemer med SønderjyskE, og selvom ”Ulvene” har stor kvalitet, køber jeg ikke odds omkring 1,40 på hjemmesejren. Dertil er SønderjyskE for stærke, sammenholdt med FCM’s noget tamme indsats senest.  

1X2 odds, FC Midtjylland - SønderjyskE, Man. 2. mar. 2020 kl. 19:00

FC Midtjylland

Uafgjort

SønderjyskE