Grundspillets sidste spillerunde står for døren nu på søndag. Top-6 er næsten afgjort, mens der endnu er spænding om medaljerne samt den vigtige 8.-plads.

Superligaen vendte tilbage i sidste uge efter en længere coronapause. Runden bød på flere potentielt skelsættende og afgørende resultater. Ved at tabe 0-1 hjemme mod Hobro udspillede Randers FC med stor sandsynlighed deres chance for at komme i top-6. 

Mindst lige så bemærkelsesværdigt var det, at førerholdet FC Midtjylland tabte med 0-1 hjemme mod Horsens, alt imens F.C. København vandt med 4-1 i Lyngby. Det betyder, at afstanden mellem FCM og FCK nu er skrumpet til ni point, hvilket selvfølgelig stadig er mange.

Få odds 4 på dong-fest i sidste runde af Superligaens grundspil 

 • Gå til Onsidebetting.dk og opret konto
 • Få odds 4,0 på Dong-fest i grundspillets sidste spillerunde i Superligaen
 • Dong-fest betyder, at der falder over 20,5 mål i 26. spillerunde 
 • Du kan spille op til 200 kroner på det forhøjede odds
 • Der er ikke omsætningskrav ved eventuel gevinst
 • Du finder spillet under "Onside Special" 

Hent tilbud hos Onsidebetting

AaB - AGF

Kampstart: Søndag klokken 17.00

I og for sig kan man sige, at disse to hold spiller for det samme, nemlig bronzemedaljerne. Udeholdet er blot noget tættere på dem lige nu. 

Situationen er således for AaB, at de med 99 procents sikkerhed kommer med i mesterskabsslutspillet. Eneste meget lille risiko for, at de ikke gør det ligger i, at Randers teoretisk set kan overhale dem og dermed klemme nordjyderne ned på 7.-pladsen. Det kræver imidlertid, at AaB taber denne kamp med 0-4, og Randers vinder med 3-0 i Parken. Eller andre resultater, hvor AGF og Randers vinder, samtidig med ”Hestene” indhenter syv mål på AaB.

Det virker utrolig usandsynligt, og derfor må Jacob Friis og hans AaB-mandskab have al fokus rettet mod mesterskabsslutspillet og bronzemedaljerne. Her har man inden søndagens kampe seks point op til netop AGF, hvorfor man roligt kan sige, at denne kamp er yderst vigtig. Ikke kun for hjemmeholdet, men også gæsterne. Vinder AGF dette opgør, skal AaB ramme en ualmindeligt god periode i mesterskabsspillet for at komme i betragtning til medaljerne.

AaB lagde ud med at spille 1-1 i Esbjerg efter coronapausen. Dette i en kamp, hvor begge mandskaber efterfølgende følte, at de kunne eller burde have vundet. 

AGF lagde ud med at vinde med 1-0 hjemme mod OB. Sejren kom i hus via et hovedstødsmål af indskiftede Nicklas Helenius efter 77 minutters spil. Da de to nærmeste forfølgere, Brøndby og FC Nordsjælland, også vandt deres kampe, var det tre uhyre vigtige point for holdet fra ”Smilets By”. 

Kan David Nielsen og hans disciple også vinde i Aalborg, har de med al sandsynlighed sat én af konkurrenterne til 3.-pladsen af. Vi må dog heller ikke glemme, at sølvmedaljerne endnu er teoretisk mulige. Det er imidlertid nok kun de mest hardcore AGF-fans, som tror på, at man kan hente ni point på F.C. København, som lagde stærkt ud mod Lyngby. 

Dette opgør er dog langtfra det eneste, disse to hold har i vente. Foruden to kampe i mesterskabsspillet venter der en semifinale i DBU Pokalen. 

Skader og karantæner:

AaB
Rasmus Thelander (centerforsvar) og Magnus Christensen (central og defensiv midtbane) er begge tvivlsomme til kampen.

Mathias Ross (centerforsvar) afsoner karantæne efter sit gule kort mod EfB. 

AGF
Zachary Duncan (central midtbane) er skadet for resten af sæsonen.

Nicolai Poulsen (central midtbane) og Casper Højer Nielsen (venstre back) afsoner begge karantæne.

Formodede startopstillinger:

AaB (4-3-3): 
Rinne – Pallesen, Pedersen, Okore, Ahlmann – Fossum, Kakeeto, P. Olsen – van Weert, Kusk, L. Andersen

AGF (4-3-3): 
Eskelinen – Munksgaard, Backman, Tingager, Gersbach – Amini, Hvidt, Blume – Bundu, Mortensen, Ankersen

De bedste odds til AaB - AGF

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
AaB 2,32
Uafgjort 3,45
AGF 3,30
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,95
Under 2,5 mål 1,88

Odds er senest opdateret fredag klokken 13.15. 

550 kr. risikofrit spil på AaB - AGF

 • Gå til Betfair.dk og opret konto med promokoden FEODK2
 • Spil mindst 550 kroner på dit første singlevæddemål på Spillebørsen
 • Kampagnen gælder kun for nye spillere 
 • Spil på Sportsbook er ekskluderet fra denne kampagne
 • Få 550 kroner tilbage, hvis dit kvalificerede spil ikke går hjem

Hent tilbud hos Betfair Spillebørs

FC Nordsjælland - FC Midtjylland

FC Nordsjælland tager hjemme imod FC Midtjylland i sidste spillerunde i grundspillet. FCN imponerede med to vidunderlige mål i Superliga-genstarten, hvor de slog Silkeborg med 2-0 på udebane.

FC Midtjylland gjorde det modsatte. De brillerede på ingen måde hjemme mod AC Horsens, hvor de højst overraskende måtte se sig besejret med 0-1. Dette har fået folk til at spekulere i, om mesterskabskampen måske for alvor genåbnes.

FC Nordsjælland gjorde det godt mod Silkeborg, hvor træner Flemming Pedersen skamroste stortalentet Kamal Deen Sulemana, der scorede et fremragende mål. Pedersen sammenlignede sågar den hurtige teenager med verdensstjernen Neymar:

- Vi taler om potentiale på højde med Neymar og måske endda mere end det, fordi han er endnu hurtigere, sagde FCN-træneren efter opgøret.

Hvis den sammenligning holder, så får FCM nok svært ved at holde FCN fra scoring i søndagens opgør. Dog kan Midtjylland bryste sig af at have et meget godt tag på Nordsjælland. FCN har fx ikke vundet over FC Midtjylland siden marts 2017.

Det seneste opgør de to hold imellem fandt sted i juli måned sidste år, hvor midtjyderne vandt med 2-1.

Begge hold er sikret en plads i top-6, og mens FCM er guldfavoritter, så kan FCN også stadig få metal til Farum. Der er i skrivende stund blot tre point op til AGF på bronzepladsen.

Skader og karantæner:

FCN: Nordsjælland må undvære Jonathan Amon, der er ude med et forslået knæ.

FCM: Kristian Dirks Riis, Oliver Olsen, Dion Cools og Gustav Isaksen er alle ude med skader.

Formodede startopstillinger:

FCN: Larsen, Thychosen, Mumin, Hansen, Jenssen – Rygaard Jensen, Kofod Andersen, Diomande – Kudus, Antman, Sulemana

FCM: Hansen, Andersson, Sviatchenko, Scholz, Dal Hende – Onyeka, Evander – Mabil, Dreyer, Anderson – Kaba

Odds til FCN - FCM 

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
FC Nordsjælland 3,50
Uafgjort 3,75
FC Midtjylland 2,15
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,63
Under 2,5 mål 2,38

Odds er senest tjekket fredag den 5. juni klokken 14.00.

F.C. København – Randers FC

Kampstart: Søndag klokken 17.00

”Løverne” fra F.C. København indledte genopstarten af sæsonen ved at gå på ulvejagt. Der er stadig lang vej for de sultne løver, men de fik spist sig en smule ind på holdet fra heden. Det skete, ved at FC Midtjylland højst overraskende tabte med 0-1 hjemme mod AC Horsens.

Samtidig med det vandt FCK med 4-1 ude mod Lyngby. Ved den lejlighed så særligt Pep Biel, Mohammed Daramy og Rasmus Falk gode ud. Biel havde flere gode skudforsøg og fik til sidst i kampen lov til at omsætte et straffespark til scoring. Det lover umiddelbart godt for Ståle Solbakken, der måtte undvære Jonas Wind, Dame N'Doye og Viktor Fischer i offensiven.

Afstanden til Brian Priskes mandskab er nu ni point. Og mon ikke at man i løvelejren har et håb om, at FC Nordsjælland kan sætte endnu en kæp i FCM’s ellers velkørende maskine, når holdet fra Herning gæster Right to Dream Park.

Randers havde et håb om at nå med i top-6. Den drøm ser efter nederlaget hjemme mod Hobro nu ud til at være slut. Det ændrer ikke på noget her og nu, men det bør alligevel nævnes, at Randers med lidt held godt kunne have fået et straffespark i de døende minutter. Havde de i så fald fået det og omsat det til scoring, ville de med al sandsynlighed have fået ét point ud af opgøret. 

Det ene point ville have betydet, at drømmen om top-6 stadig levede. Man skulle stadig have vundet dette opgør i Parken, men man havde ikke været lige så afhængige af resultatet af kampen AaB – AGF. Men nok om hvis og hvis. 

Realiteterne er således, at Randers er sikre på minimum at slutte, hvor de ligger nu. På 7.-pladsen. Det betyder, at de selv får lov til at vælge, hvilken gruppe de vil i, i det man populært kalder for nedrykningsspillet. 

Angående top-6 er der faktisk stadig en teoretisk mulighed. Den er lille, men den er der. Først og fremmest skal Randers vinde denne kamp mod FCK. Hertil kommer, at AaB, som Randers har tre point op til, skal tabe hjemme mod AGF. 

Dette er dog ikke helt nok i sig selv. Randers har nemlig en noget dårligere målscore end AaB. Randrusianernes er p.t. på +5 i målscoren, mens aalborgensernes er på +12. Ergo skal Randers hente syv mål på AaB bare for at stå lige og otte for at have en bedre målscore. Det er faktisk nok ”kun” med syv mål, da Randers er bedre indbyrdes mod AaB. 

Da kronjyderne dermed næppe har det store at spille for, samtidig med at hjemmeholdet har fået en smule fornyet håb i mesterskabskampen, kan man med rette stille sig spørgsmålet, om ”Hestene” mon bliver til løveføde i denne kamp. Det ville omvendt heller ikke være hverken første eller sidste gang, hvis et hold, der ikke har noget at spille for, overrasker positivt. 

Skader og karantæner:

F.C. København

Jonas Wind (angreb), Dame N’Doye (angreb – topscorer), Nicolai Boilesen (venstre back) og Viktor Fischer (kant og angreb) var alle skadet til kampen mod Lyngby. 

Eneste mand, der forventes tilbage i truppen til denne kamp, er Viktor Fischer. 

Randers FC:

Jesper Lauridsen (venstre back) er tvivlsom. 

Formodede startopstillinger:

FC København (4-4-2): 
Johnsson - Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson - Biel, Falk, Zeca, Stage - Daramy, Kaufmann

Randers FC (4-4-2): 
Carlgren - Thomsen, Piesinger, Marxen, Kopplin - Kallesøe, Rømer, Mistrati, Greve - Egho, Riis

De bedste odds til FC København - Randers FC

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
F.C. København 1,42
Uafgjort 5,10
Randers FC 8,00
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,65
Under 2,5 mål 2,00

Odds er senest opdateret fredag klokken 13.20. 

AC Horsens - Brøndby IF

Kampstart: Søndag klokken 17.00

Brøndby skal en tur til Horsens i sidste spillerunde af Superligaens grundspil. CASA Arena Horsens er et stadion, hvor Brøndby har både gode og dårlige minder fra. Det var her, at klubben i 2013 reddede livet i Superligaen, men det var også her, at man fem år senere smed en sejr i overtiden og på mange måder tabte mesterskabet på gulvet.

I indeværende sæson har Brøndby 20 point op til FC Midtjylland, der topper tabellen. Men Brøndby har stadig gode muligheder for at vinde bronze i denne sæson. De er sikret en plads i top-6, og der er kun to point op til AGF, der indtager 3.-pladsen.

Brøndby og Horsens har mødt hinanden en gang tidligere på sæsonen. Dengang vandt Horsens med 2-1 på Brøndby Stadion. Det opgør fandt sted helt tilbage i august.

Seneste opgør på CASA Arena Horsens vandt Brøndby med 3-1 i sidste sæson.

Horsens overraskede alt og alle i Superligaens genåbnings-runde med en udesejr mod FC Midtjylland på 1-0. Her blev Louka Prip matchvinder. Brøndby sejrede ligeledes med en 1-0 i deres første Superliga-kamp i næsten tre måneder. Her sikrede Jesper Lindstrøm de tre point i mødet med SønderjyskE.

Skader og karantæner:

AC Horsens: 

Brøndby: Kasper Fisker, Tobias Børkeeiet og Kevin Mensah er ude med skader.

Formodede startopstillinger:

ACH: Delac – Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb – Prip, Gemmer, Hansson, Thorsen – Frantsen, Brock-Madsen

BIF: Schwäbe – Hermannsson, Maxsø, Jung – Gammelby, Slimane, Radosevic, Vigen, Bruus, Hedlund, Mraz  

De bedste odds til Horsens - Brøndby

Hvilket hold vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Horsens 3,70
Uafgjort 3,65
Brøndby 2,07
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,82
Under 2,5 mål 2,05

Odds er senest tjekket fredag den 5. juni klokken 14.00.

Eksperttip på under 2,5 mål i AC Horsens - Brøndby IF

Vores Superliga-ekspert og tipredaktør, Jesper Helmin, har fundet værdi i, at der maksimalt kommer to scoringer i opgøret mellem AC Horsens og Brøndby IF.

AC Horsens - Brøndby IF: Under 2,5 mål til 2,07 hos bet365*

Horsens scorer generelt ikke ret meget på hjemmebane og har tilmed lukket godt af på det seneste. Samtidig scorer Brøndby klart flest mål hjemme, og så må man heller ikke glemme, at både top- og vicetopscorer ikke længere er at finde i klubben. 

Kampen om 8.-pladsen

Kampen om 8.-pladsen er en af de mest interessante i denne runde. Det er den, fordi top-6 er så godt som afgjort, hvilket 7.-pladsen også er. Randers ender med al sandsynlighed på 7.-pladsen, hvilket betyder, at de selv må vælge, hvilken pulje de vil spille i, når vi kommer til gruppespillet – også populært kaldet nedrykningsspillet. 

Det samme gør sig gældende for holdet, som slutter på 8.-pladsen. Dén indtages lige nu af Lyngby. Sjællænderne har dog to hold bag sig, som kan overhale dem. Først har vi AC Horsens, som er à point med Lyngby. Herudover har vi OB, som blot er ét point efter. Dermed er intet som helst afgjort i spillet om 8.-pladsen. 

Lyngby skal en tur til Hobro. Jyderne, der ligger nummer 12, kan ikke avancere i tabellen og ej heller blive overhalet af andre hold. Dermed har de ”blot” pointene at spille for. Disse kan også blive vigtige nok i sig selv, når gruppespillet skal i gang. Så man skal nok ikke forvente, at de kongeblå får foræret pointene i Hobro. 

Det samme kan man sige om AC Horsens. De får besøg af medaljeaspiranterne fra Brøndby. 

Slutteligt tager OB imod Esbjerg hjemme på Fyn. Det er yderst usandsynligt, at gæsterne, der ligger nummer 13, bliver overhalet af Silkeborg, som indtager sidstepladsen. Samtidig er der fire point op til Hobro. Dermed ender Esbjerg med al sandsynlighed på 13.-pladsen i grundspillet. Alligevel kan det med hensyn til en potentiel nedrykning vise sig at blive livsvigtige point for Lars Olsens hold, hvis de får noget med hjem fra Fyn. 

Nedrykningsspillet – hvordan er det nu lige?

Når grundspillet er slut, skal der dannes to grupper à fire hold i gruppespillet, nedrykningsspillet, hvad man nu ynder at kalde det. Holdene møder hinanden ude og hjemme. 

Nummer 11 og 14 ryger i pulje 1. Nummer 12 og 13 bliver parret i pulje 2. Herefter vælger nummer syv og otte, hvilken pulje de vil i. Nummer ni kan potentielt set også selv få lov til at vælge, såfremt syv og otte vælger hver deres gruppe. 

Hvis vi leger lidt og siger, at grundspillet sluttede efter 25. spillerunde, kunne puljerne sandsynligvis have set således ud:

Pulje 1:

09. AC Horsen (31 point)
10. OB (30 point)
11. SønderjyskE (26 point)
14. Silkeborg (15 point)

Pulje 2:

07. Randers FC (35 point) (selv valgt gruppe)
08. Lyngby (31 point) (selv valgt gruppe)
12. Hobro (22 point)
13. Esbjerg (18 point)

De to hold, der slutter sidst i grupperne, rykker direkte ned. De to treere mødes henover to opgør. Vinderen fornyr sin Superliga-licens, mens taberen må en tur ned i NordicBet* Ligaen.