Det er utroligt åbent om pladserne i top 6, men ingen hold byder for alvor ind på de eftertragtede placeringer. Flere hold fremstår med tandløse offensiver. Brøndbys offensiv sprudlede derimod, men forsvaret har set en smule sårbar ud. Læs denne rundes Superliga-klumme af Rasmus Jørgensen. 

Endnu en Superliga-runde er færdigspillet, og det betyder en ny Superliga-klumme over, hvad vi bl.a. lærte af den netop spillede runde, mens vi ser frem mod weekendens. I klummen vil vi udvælge nogle pointer eller tendenser fra weekendens runde, ikke nødvendigvis fra alle rundens kampe, og se, om det kan føre til mulige spilidéer til den kommende runde.

Vi vil ligeledes gerne høre jeres input. Har I gjort jer nogle tanker igennem ugen om ting, som slog jer i forhold til weekendens kampe, så byd gerne ind, så vi kan få en god debat op at køre som optakt til den kommende runde.

I denne uge får Horsens en hård medfart, mens der også sættes spørgsmålstegn ved Hobro-offensiven. Derudover er top 6-kampen meget åben, hvor en masse hold dog ikke helt har grebet muligheden. Afslutningvis kigges frem mod torsdagens topopgør, hvor der sættes spørgsmålstegn om Brøndbys favoritværdighed.

Forfærdelig fredagskamp mellem Horsens og Randers

I rundens første kamp var vidne til en meget lidt prangende fodboldkamp, da dødboldskongerne fra Horsens tog imod Randers. Det blev en kamp med meget få chancer og præget af to hold, som bestemt ikke har de helt store offensive forcer i åbent spil.

Jeg vil gerne sige det, som det er: Jeg bliver træt, hvis et så dårligt fodboldhold som Horsens ender i top 6. Man møder fredag et af rækkens dårligste hold på hjemmebane i en kamp, hvor man har muligheden for at slå et hul til OB og Hobro, der har svære modstandere i denne runde, i håbet om at ende i top 6.

Men Horsens skabte vel dårligt en chance i åbent spil udover Okosuns hovedstød. Man skaber ikke en eneste chance, hvor man bygger et angreb op langs græsset i den her kamp. Man har en strategi, hvor man i de fleste tilfælde sender en lang bold op mod de forreste spillere i håbet om at få fat i andenbolden eller få sig en dødbold, hvor Mikkel Quist, der ikke var startet inde på noget anden Superliga-hold på baggrund af hans fodboldmæssige kvaliteter, kan kaste den ene bold efter den anden ind i feltet.

Man scorer så endnu en gang på én af disse dødbolde, og jeg vil ligesom i sidste uges klumme, stille spørgsmålet: Kan Horsens virkelig opretholde deres pointgennemsnit over en hel sæson ved at have en strategi, der er bygget så meget op omkring dødbolde?

Randers forsvarede sig egentlig ganske fin på disse dødbolde, hvor de faktisk har haft problemer i løbet af sæsonen og lukket en del mål ind. Man kan godt se, at Randers har haft fokus på den defensive base, for kronjyderne skaber vel ikke en eneste chance i denne kamp. Man har en offensiv, der er fuldstændig blottet fra kreativitet udover Bashkim Kadrii, som tidligere har vist, at han kan nogle ting på egen hånd.

Man sagde farvel til både Nikola Djurdjic og Vladimir Rodic og har så hentet to store angribere ind, hvor Eero Markkanen ikke lignede én, der kunne tage to på foden med en badebold. På kanterne har man Saba Lobjanidze, der svinger enormt i hans præstationer, og som måtte gå ud med en skade mod Horsens. Han er vel den eneste sammen med Kadrii, der har nogle offensive visioner.

Jeg er noget bekymret på Randers’ vegne for det her forår, hvis man ikke kan bygge på frem ad banen.

Skal Randers være så store favoritter mod Helsingør?

Kronjyderne har bestemt ikke imponeret i holdets første kampe i dette forår, hvor det er meget sparsomt, hvad man har skabt frem ad banen. Man er svækket efter transfervinduet, hvor de nye angribere ikke er i form. FC Helsingør er startet med tre nederlag og fik senest en lussing i Brøndby, men odds 2,50 på X2 hos Bet365* kan godt ligne et fint spil.

Hobro har endnu ikke skabt en stor chance i det her forår

I den tidlige søndagskamp vandt FC Midtjylland med 1-2 i en kamp, hvor jeg selv bl.a. var ude med et eksperttip på under 2,75 mål i kampen. En af hovedårsagerne til det var, at Hobro var uden holdets to bedste spillere i Pål Kirkevold og Vito Mistrati, og nordjyderne havde som forventet svært ved at skabe det store frem ad banen.

Problemerne frem af banen skal dog ikke kun findes i denne kamp. Man har nemlig stadig til gode at skabe en stor chance i dette Superliga-forår, hvor man inden weekendens kamp havde mødt mere middelmådige hold som Randers og AGF.

Det får mig til at stille spørgsmålet? Er man for afhængige af Pål Kirkevold, og overpræsterede nordmanden i virkeligheden i efteråret, og har han og Hobro nu præsteret på et mere forventet niveau? Min holdning er, at Pål Kirkevold overpræsterede i efteråret, hvor han bankede den ene kasse ind efter den anden.

Tager man dødbolde væk så scorede han 9 mål i efteråret, hvoraf nogle også var sat ind uden for feltet. En analyse fra Twitter-kontoen Tap in Fodbold viser også, at Pål Kirkevold var en af de spillere, der overpræsterede mest, hvis man kigger på mål scoret i åbent spil. Min anke ved Hobro er, at rigtig meget af holdets spil går igennem Pål Kirkevold, og når han har haft den her downperiode eller faldet til en mere forventeligt niveau, så har holdets præstationer også faldet i takt.

Hobro går ind i de sidste kampe med bl.a. to svære kampe mod FCK og Brøndby, mens man møder Lyngby ude i, hvad godt kunne ligne en oplagt under-kamp.

Top 6 er åben for salg – men ingen griber det gode tilbud

Kampen om top 6 er stadig meget åben, hvor FC København, uden at imponere overhovedet, med en sejr hjemme mod OB, nok med stor sandsynlighed nupper én af de pladser, der var kamp om. De øvrige hold? Ja der var ikke rigtig nogen, som greb muligheden for at få en vigtig sejr og ligge pres på de øvrige hold, der kæmper for top 6.

Horsens har jeg været inde på. De spillede ikke nogen imponerende kamp hjemme mod Randers. OB tabte i Parken i en kamp, hvor man nok ikke kunne forvente at få det helt store med, men man skabte vel dårligt en stor chance i hele kampen.

Hobro har endnu ikke spillet en god kamp i dette forår, som jeg skrev ovenfor, mens AaB også er uden sejr i forårets tre kampe. Bedømt på særligt de seneste to kampe mod Brøndby og FCN så har man ikke lignet et hold, som har investeret vanvittig meget for at opnå en plads i top 6. I kampen mod Brøndby bliver man domineret i store dele af kampen af 10 Brøndby-mand, mens man ikke spiller nogen god kamp mod FCN. Bedømt på udskiftninger lignede man heller ikke et hold, som skulle jagte en plads i top 6.

Hvad med AGF? De havde også muligheden for at springe på toget og udfordre de øvrige hold, men de formåede heller ikke at få fuld udbytte af det lille overtag, som man havde mod Lyngby. Silkeborg meldte sig ind i top 6-kampen med en sejr mod SønderjyskE, som dermed blev hægtet lidt af. Med fire kampe igen af grundspillet ligger fem hold inden for fire point, hvis FCK som forventet skulle nuppe en plads i mesterskabsspillet.

Hård kamp om top 6 kan give spændende spilmuligheder

Det ligner nogle spændende resterende kampe af grundspillet, hvor flere hold skal ud og jagte en top 6-placering, mens andre muligvis skal forsvare en. Det kan give nogle spændende spilmuligheder både pre og live. Skal et hold ud og satse, eller lever man måske fint med ét point, som Horsens muligvis kan komme til? 

Skal Brøndby virkelig være smalle favoritter i Herning?

Forårets største kamp i Superligaen løber af stablen torsdag aften, hvor de to tophold, FC Midtjylland og Brøndby, krydser klinger i en særdeles vigtig kamp.

FCM kommer fra en sejr i Hobro, hvor man ikke for alvor spillede sig ud offensivt, men derimod så man fine ud defensivt, hvor man, som jeg har været inde på, ikke gav det helt store væk.

Brøndby vandt derimod i overbevisende stil hjemme mod FC Helsingør, hvor man vandt med hele 6-1. Her havde man mulighed for at spare flere spillere undervejs i kampen, hvor Benedict Röcker, Christian Nørgaard og Simon Tibbling alle fik et hvil, mens de øvrige spillere ikke for alvor spillede sig ud.

Jeg synes, at Brøndby har set overbevisende ud i dette forår. Stærk indsats mod Lyngby og mod AaB med 10 mand samt i weekendens kamp mod Helsingør. Jeg er godt klar over, at man i visse situationer har set lidt sårbar ud i kampene mod AaB og Helsingør, som fik sendt nogle spillere dybt til fine chancer.

Men skal Brøndby virkelig være bedre end FC Midtjylland og vurderes som favoritter hos nogle bookmakere på en svær udebane i Herning, hvor FCM har hentet 31 ud af 33 mulige point?

Som Benjamin Leander, en kending fra bl.a. de podcasts vi har forsøgt os med på BetXpert, skriver i et tweet, så skal en FCM-sejr ligge i omkring 2,30-2,35, hvis man vurderer de to hold lige gode.

Vi ved på forhånd, at FCM er uden den nye komet Frank Onyeka, der har karantæne, mens Brøndby er uden Paulus Arajuuri. Gæsterne får dog Hjörtur Hermansson tilbage fra karantæne, så her svækkes man ikke som sådan.

Hos FCM har man dog tvivl om både Paul Onuachu, der har siddet ude med rygproblemer, og Rilwan Hassan, der også har været ude med en skade og næppe er klar til en startplads.

Brøndby slår FCM til odds 2,85 hos Danske Spil*

Ulrik Ougaard er ude med et spil på netop Brøndby-sejren i dette opgør, hvor han fanget fine odds 2,85, hvis man skal se på, hvordan markedet har udviklet sig. Der er som sagt flere usikkerheder omkring FCM-truppen, hvor man har tvivl om Onuachu og Hassan, så måske er værdien alligevel på Brøndby? Læs analysen her.