Superligaen 2017/18 går ind i sin afgørende fase. Vi har samlet kampprogrammet for de kommende runder samt et oddsoverblik over de to slutspil.

Superligaens struktur blev for et par sæsoner siden ændret, således at den sidste fase af ligaen foregår i slutspil. De seks bedste hold kæmper om mesterskabet og sølv- og bronzemedaljer, mens de otte dårligst placerede hold kæmper om at undgå nedrykning. 

Det bringer mange gode ting med sig. Først og fremmest er kampprogrammet fra nu af fyldt med vigtige og intense kampe. I mesterskabsslutspillet kæmper Brøndby og FC Midtjylland umiddelbart om mesterskabet, mens FC Nordsjælland og FC København kommer til at kæmpe om bronzemedaljen. De fire hold vil i de kommende mange uger møde hinanden på kryds og på tværs, mens også AC Horsens og AaB er at finde i mesterskabsslutspillet.

I nedrykningsslutspillet er der især spænding i pulje 1, hvor FC Helsingør ligner ét af de hold, der skal kæmpe for sit Superliga-liv, mens Silkeborg, AGF og Hobro kæmper om at undgå den sidste plads i det videre nedrykningsspil. Blot fire point skiller de tre hold. I den anden pulje er der 10 point fra Lyngby på tredjepladsen og op til SønderjyskE og OB på første- og andenpladsen.

Med andre ord: alt er på spil i den sidste del af Superligaen.

I den øverste del af artiklen finder du kampprogram og odds for slutspilet, mens den nederste del af artiklen fokuserer på nedrykningsslutspillet

Superliga-slutspillets kampprogram 2017/18:

I slutspillet er der hver eneste runde potentiale for mindst to gode kampe. Allerede i runde 27 mødes FC København og FC Nordsjælland i Parken, og en hjemmesejr her vil åbne kampen om tredjepladsen, mens en udesejr vil holde liv i FC Nordsjællands gulddrømme.

I runde 29 mødes Brøndby og FC København, men flest ser nok frem til 30. spillerundes topopgør mellem FC Midtjylland og Brøndby, der meget vel for alvor kan skubbe mesterskabet i den ene retning. 

Spillerunde 27 - 31. marts

FC København - FC Nordsjælland

AaB - Brøndby IF 

AC Horsens - FC Midtjylland

Spillerunde 28 - 6. april

FC Nordsjælland - AaB

Brøndby IF - AC Horsens

FC Midtjylland - FC København

Spillerunde 29 - 13. april

AaB - AC Horsens

FC Nordsjælland - FC Midtjylland

Brøndby IF - FC København

Spillerunde 30 - 17. april

AC Horsens - FC Nordsjælland

FC København - AaB

FC Midtjylland - Brøndby IF

Hele kampprogrammet kan ses på Superligaens hjemmeside

Odds på dansk mester: Brøndby er favorit

Kigger man hos bookmakerne, så er det Brøndby - der også fører ligaen á point med FC Midtjylland, der er gjort til favoritter, mens både FC Nordsjælland og FC København kan få mere end svært ved at indhente de to tophold.

Hvem bliver danmarksmester 2017/18?

Bedste odds Bookmaker
Brøndby 1,65
888sport
FC Midtjylland 2,40
NordicBet
FC Nordsjælland 150
Danske Spil
FC København 500
Danske Spil

Det er dog ikke alt, der er på spil, for kampen om tredjepladsen er i høj grad åben. I øjeblikket er FC Nordsjælland i førersædet her med 50 point, mens FC København har 44 point. AaB og AC Horsens har henholdsvis 36 og 35 point og er derfor lidt efter, men forspringet kan blive lettere at hente i et gruppespil, hvor de møder hinanden oftere.

Hvem ender i top3?

Bedste odds Bookmaker
FC Nordsjælland 1,65
Danske Spil
FC København 2,50
Bet365
AaB 400
Danske Spil
AC Horsens 600
NordicBet

FC Nordsjælland regnes for komfortable favoritter her, men de møder trods alt FC København i Parken i første kamp, og afhængigt af den kamp vil vi nok se oddsene ændre sig totalt, hvis ét af holdene vinder. 


Superliga-nedrykningsspillets kampprogram 2017/18

Nedrykningsslutspillet er delt op i to puljer, hvor status umiddelbart er, at pulje 1 er en langt mere åben pulje end pulje 2. Holdene møder hinanden på tværs i deres respektive puljer frem til 33. spillerunde.

Spillerunde 27 - 31. marts

Silkeborg IF - FC Helsingør

Hobro IK - AGF

Randers FC - Lyngby Boldklub

OB - SønderjyskE 

Spillerunde 28 - 6. april

Lyngby Boldklub - OB

FC Helsingør - Hobro IK

SønderjyskE - Randers FC

AGF - Silkeborg IF 

Spillerunde 29 - 13. april

AGF - FC Helsingør

SønderjyskE - Lyngby Boldklub

OB - Randers FC 

Hobro IK - Silkeborg IF 

Spillerunde 30 - 17. april

FC Helsingør - AGF

Randers FC - OB 

Silkeborg IF - Hobro IK

Lyngby Boldklub - SønderjyskE 

Hele kampprogrammet kan ses på Superligaens hjemmeside

Odds på nedrykning: FC Helsingør ligner fortid

Nedrykningsslutspillets puljer er meget forskellige. Pulje 1 synes at være meget åben, mens meget er afgjort i pulje 2. I begge puljer er det dog ret åbent, hvem der løber af med puljesejren. Status på nedrykningsspillet ser pt. sådan ud:

Pulje 1 - vinderodds

Point Bedste odds Bookmaker
Hobro IK 32 1,75
Danske Spil
AGF 29 3,25
NordicBet
Silkeborg IF 28 5,50
Danske Spil
FC Helsingør 20 501
888sport

Noget mere afgjort synes det i pulje 2, hvor de to hold, der skal kæmpe videre i nedrykningsspillet, sandsynligvis er fundet: 

Pulje 2 - vinderodds

Point Bedste odds Bookmaker
SønderjyskE 31 2,20
888sport
OB 31 1,70
Danske Spil
Lyngby BK 21 351
888sport
Randers FC 20 400
Danske Spil

De to nederste hold i hver pulje skal i runde 33-34 spille playoff-kampe om at blive i ligaen. Taberen af disse kampe får 14. pladsen og rykker ud af ligaen, mens nummer 12 og 13 skal spille kvalifikationskampe mod 1. divisionshold. Dermed ligner Lyngby, Randers og Helsingør tre af de fire hold, der skal spille om at bevare livet i ligaen. Ét af de fire nederste hold skal med sikkerhed lade livet.

Hvem rykker direkte ud af Superligaen 2017-18?

Bedste odds Bookmaker
FC Helsingør  2,15
888sport
Lyngby 4,50
Danske Spil
Randers FC  4,50
Danske Spil
Silkeborg IF 12,00
NordicBet
AGF 15,00
Danske Spil
Hobro 24,00
888sport
SønderjyskE 500
Danske Spil
OB 500
NordicBet

 Er der værdi i nogle af oddsene? Lad os endelig få gang i debatten.