Jesper Petersen (S) har stillet en række spørgsmål til skatteminister Karsten Lauritzen om bookmakernes brug af limits overfor deres kunder. Dem skal skatteministeren svare på, inden fristen udløber den 3. december.

Jesper Petersen, skatteordfører for Socialdemokratiet, var den første til at tage ordet, da det nye lovforslag om en ændring af spilleloven blev førstebehandlet i Folketinget den 20. november. 

Her satte han fokus på, at der med den nye aftale, som er bredt flertal blev enige om i sommer, blev sat fokus på forskellige problemer på spillemarkedet i Danmark, hvor der især kom fokus på ansvarlighed. Det har udmøntet sig i en ludomanihotline, bonusbegrænsning, opmærksomhedspligt - ikke alt er fremsat i Folketinget endnu - men Jesper Petersen gjorde fra Folketingets talerstol også opmærksom på, at der var noget, som politikerne havde glemt - nemlig at debattere limits af vindende spillere hos bookmakerne. 

Og derfor har Jesper Petersen stillet fire spørgsmål til skatteminister Karsten Lauritzen (V) på vegne af Skatteudvalget om bookmakernes brug af limits.

Her er spørgsmålene til skatteministeren

  1. Vil ministeren redegør for reglerne vedrørende bookmakeres limitering af spillere?
  2. Vil ministeren redegøre for eventuelle eksempler på begrænsning af bookmakeres limitering af spillere i andre europæiske landes spillelovgivning?
  3. Vil ministeren redegøre for, om det er muligt at indsætte en grænse for, hvornår bookmakere kan limitere spillere? I bekræftende fald bedes ministeren redegøre for, hvad ministeren mener, grænsen skal være, og om ministeren vil tage initiativ til at ændre lovforslaget, således at der indsættes en grænse for bookmakeres limitering af spillere. 
  4. Det har fremgået i medierne, at Spillemyndigheden - på baggrund af en række artikler i Jyllands-Posten - har undersøgt bookmakeres limitering af spillere. Vil ministeren redegøre for resultaterne af Spillemyndighedens undersøgelse, og om Spillemyndigheden har iværksat eller vil iværksætte initiativer i forhold til limitering?

Ifølge tidsplanen for lovforslaget på Folketingets hjemmeside, så er der svarfrist den 3. december, mens samme dato også er fristen for ændringsforslag. Den 6. december skal lovforslaget undergå en politisk drøftelse, og samme dag afgives der også en betænkning. 

13. december er lovforslaget til anden behandling, mens det tredjebehandles den 18. december, hvor der også stemmes. Lovforslaget forventes at træde i kraft den 1. januar 2019.

BetXpert har forsøgt at få en kommentar fra Jesper Petersen, men han er ikke vendt tilbage endnu.