BetXperts brugere har sendt eksempler på limiteringer hos bookmakerne til Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen. Den 20. november gik han på Folketingets talerstol og opfordrede til drøftelser om limits inden udformningen af de kommende ændringer af spilleloven.

"Endelig", vil mange BetXpert-brugere nok tænke. I årevis har brugerne af Danmarks største bettingcommunity efterspurgt, at bookmakernes brug af limitering vil blive taget op til politisk debat i Folketinget, og med hjælp fra BetXperts brugerskare er det nu en realitet.

I et interview med BetXpert efterspurgte Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, nemlig, at brugerne sendte ham eksempler på, at de er blevet limiteret hos bookmakerne, så han kunne se på, om limitering kan blive en del af de kommende ændringer af spilleloven.

Og nu har Jesper Petersen lagt handling bag ordene. Den 20. november gik han som den første på Folketingets talerstol under førstebehandlingen af et lovforslag om ændringer af spilleloven, og her argumenterede han blandt andet for, at bookmakernes brug af limits skal blive en del af drøftelserne.

Når kunderne simpelthen er for gode

Skatteordføreren henviste fra talerstolen direkte til de eksempler, han har fået tilsendt.

"Jeg synes også, der er en ting, som vi har glemt [...]  men som vi måske kan nå her i udvalgsbehandlingen – det vil jeg i hvert fald appellere til skatteministeren, at vi når at få en drøftelse af i det her forløb – nemlig det, der handler om limitering. Det er de spillere, de kunder, som simpelthen er så gode, at de bliver begrænset i, hvordan de kan spille," sagde han og fortsatte:

"Sådan er reglerne jo simpelthen i dag: at har man vundet nok over spilfirmaet, kan de nærmest udelukke en fuldstændig fra at spille hos dem. Jeg har fået nogle eksempler ind i min indbakke - der er også et medie, der har dækket det - på nogle, der, fordi de er virkelig dygtige til lige præcis nogle bestemte fodboldligaer, eller hvad det er, har haft en god periode og vundet nogle gode penge. 

"Det fører så til, at spilfirmaerne siger, at de ikke må spille hos dem længere eller kun spille for meget, meget små beløb. Det at finde en ordning på, hvordan man må limitere – at der et vist beløb, som man som minimum skal tilbyde, alle de må spille for hos en – synes jeg er en drøftelse værd, som vi forhåbentlig kan nå undervejs i udvalgsbehandlingen af det her lovforslag," sagde Jesper Petersen. 

Se hele Jesper Petersens indlæg her. (Vælg "se video" ud for Jesper Petersen og afspilleren starter derefter ved 1:03:02.)

Dansk Folkepart tilslutter sig

Efter Jesper Petersen tog Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, ordet på talerstolen og erklærede sig enig.

"For at foregribe lidt på debatten kan jeg nævne det, som hr. Jesper Petersen fra Socialdemokratiet siger omkring limitering, at vi sådan set også er villige til at tage en drøftelse af det, fordi det jo sådan set er rigtigt, at der burde være risiko på begge sider," sagde Dennis Flydtkjær og fortsatte:

"Som bruger af spilmarkedet ved man jo godt, at man med stor sandsynlighed taber i den sidste ende, men hvis der er nogle, der er så gode og heldige, at de faktisk går hen og vinder på det, skal der jo også være en risiko for branchen, at der faktisk også er nogle, der kan tjene penge på det her, og det er jo ikke rimeligt, hvis man selv for små beløb, eller man har spillet ganske få gange, bliver udelukket. Så vi synes faktisk, det er ganske væsentligt at tage en drøftelse om, om der kan være nogle ting, man kan justere på dér."

Den 14. november blev lovforslaget fremsat, og det i en noget afpillet udgave, sammenlignet med, hvad der oprindeligt var lagt op til i den politiske aftale, der har skabt grundlaget for lovforslaget. De resterende detaljer fra aftalen vil blive implementeret bl.a. ved ændringer af bekendtgørelser på spilområdet.

Skatteministeriet oplyser til BetXpert, at disse bekendtgørelsesændringer ventes sendt i høring snarest.

Lovforslagets proces kan følges på Folketingets hjemmeside her

BetXpert har forsøgt at få en kommentar fra Jesper Petersen, men han er ikke vendt tilbage endnu.