Sæsonens største sæbeopera i Serie A nærmer sig tilsyneladende sin afslutning. Alt imens spidser spændingen i subtoppen og bunden til. Det er nu ikke kun svært at spå om, hvem der skal løbe med Europa League - men også den ene af Champions League-billetterne.

Det er et spørgsmål om tid, før Juventus kan kalde sig Serie A-mestre for ottende år i træk. Bundholdene er med situationens naturlige tilspidsethed i den sydlige ende af tabellen ved at finde en flot form, og det gik i midtugerunden ud over vicemestrene Napoli, der tabte til oprykkerne Empoli. Samtidig vandt Juventus, der nu er 18 point foran napoletanerne med otte kampe igen.

Men som nævnt er der alligevel rigeligt med spænding i Serie A. I bunden er det svært at sætte en finger på andre nedrykkere end Frosinone (med mindre de kan søsætte en mirakelredning mod Fiorentina?) og Chievo, og i subtoppen har Atalanta meldt sit kandidatur til Champions League. Bergamo-holdet ligger nu på femtepladsen med et enkelt point op til AC Milan, der er gået i stå. Atalanta skulle tordsag aften kun bruge et kvarter på at gøre det af med ellers formstærke Bologna.

Hvor 30. spillerunde bød på nærmest lutter opgør mellem hold fra hver sin ende af tabellen (men samtidig også flere overraskelser), får vi i 31. spillerunde fornøjelsen af en ægte klassiker i Juventus og AC Milan og en anden lækkerbisken i Inter – Atalanta. Og så bør man også holde vågent øje med Sampdoria – Roma.

Parma - Torino

Spilles lørdag d. 06/04 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Torino fortsætter med at imponere og er stadig med i den intense kamp om adgang til Europa League. De skal dog holde sig til, når striden fortsat er så tæt, som den er, og det kræver foreløbigt et resultat mod Parma, der er gået i stå. Årsagen til Parmas dårlige form har formentlig været, at holdet fra skinkebyen har ligget isoleret i midten. Nu er bundholdene imidlertid begyndt at finde motivationen og resultaterne, og Parma kommer ikke sovende til en ny sæson i Serie A. De er dog dårlige på hjemmebane. Værdi i Torino-sejr til odds 2,1? Muligvis, men jeg er tvivl.

Juventus - AC Milan

Spilles lørdag d. 06/04 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Milan er faldet af på den, og Gattuso er igen under pres. Spillet har været decideret ringe i de seneste runder. De kommer ind til klassikeren mod Juventus med stor motivation, da point – og højst sandsynligt tre af slagsen – virker påkrævet for at holde sig i Champions League-land. Juventus viser dog kun sjældne svaghedstegn. Markedet vurderer ikke Milan-point som meget usandsynligt, og foreløbigt ligger Juventus på odds cirka 1,8. Desuden forventes der få mål. Som så ofte på sådan en stor kamp og stort marked er det svært at ane, at det skulle være ramt uden for skiven.

Sampdoria - Roma

Spilles lørdag d. 06/04 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

En "skjult" lækkerbisken. Sampdoria er næste hold i fare for at ryge af Europa-ræset og på den front gøre Fiorentina selskab. Omvendt kan de med en sejr holde sig til og gå á point med netop Roma, der lige nu indtager en af Europa League-pladserne. Roma kan ikke rigtig få det til at fungere under hjemvendte Claudio Ranieri, og sæsonen ser rent faktisk ud til at være i fare, forstået på den måde, at det ikke virker usandsynligt, at Roma glipper europæisk fodbold. 

Løse spiltanker: Sampdoria +0 til odds 2,09 hos Bethard (nu odds 2,15)

Roma er gjort til favoritter, og det er jeg faktisk lidt uenig i, når nu kampen spilles på Marassi, hvor Sampdoria er stærke. Jeg er tæt på at tage den "rene" variant med Sampdoria-sejr, men da uafgjort med nød og næppe kan accepteres af begge hold, hopper jeg på Sampdoria +0 til odds 2,09 hos Bethard.

Fiorentina - Frosinone

Spilles søndag d. 07/04 kl. 12:30. Se mere info i vores matchcenter.

En svær en, hvor man muligvis kan øjne en stor overraskelse. Frosinone tog efter stort VAR-drama tre point i over 10 minutters overtid med en straffesparkscoring mod Parma. Dermed pustede de en smule liv i en mirakelredning, der dog stadig virker usandsynlig med otte point op til den rigtige side af stregen. Men en sejr over Fiorentina kan holde liv i håbet. Og Fiorentina må efterhånden have tabt motivationen. De udgør sammen med Sassuolo det reelle midterfelt i tabellen, der reelt hverken kan nå det ene eller det andet. Det eneste, der som sådan taler for Fiorentina, der spiller meget svingende, er fantastiske Federico Chiesa, der er tilbage fra skade.

Løse spiltanker: Frosinone til odds 7,5 hos bet365

Jeg tager chancen og kalder værdi på flotte odds 7,5 hos bet365 på Frosinone-sejr. Det er kun tre point, der kan holde liv i håbet, og moralboostet fra Parma-kampen kan puste tilpas meget vind i sejlene til at sejle forbi Fiorentina, der på dagen sagtens kan være ugidelige – også i Firenze, hvor de ikke har vundet siden december (dog kun et nederlag – mod Parma. Fem (!) uafgjorte i streg).

Udinese - Empoli

Spilles søndag d. 07/04 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Bundgyser. Udinese og Empoli indtager de to placeringer lige over stregen og kommer begge med hovedet højt efter Udinese-point på San Siro og Empoli-sejr over Napoli. De har henholdsvis to og et enkelt point ned til Bologna, der har hentet tre sejre ud af de seneste fire kampe. En tæt kamp, hvor Udinese har det højeste topniveau, men hvilket også afspejler sig i oddset, hvor Udinese udover hjemmebanefordelen er gjort til smal favorit. Jeg holder mig fra kampen.

Cagliari - SPAL

Spilles søndag d. 07/04 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Der er en verden til forskel på Cagliari hjemme og ude, men alligevel formåede de hjemmestærke sardinere ikke at krølle et hår på Juventus på banen i den forgangne runde, der blev overskygget af endnu en grim racismesag fra hjemmeholdet fans, der foreløbigt ingen konsekvens får for Cagliari. De kan fortsat ikke vide sig sikker på overlevelse, selvom de foreløbigt er sikre med seks point ned til stregen. Næsten lige så alarmerende står det til for gæsterne fra SPAL, der har fem point ned til farezonen, men til gengæld med et niveau, der på bedste dage er for godt til Serie B. Som understreget i midtugens flotte sejr over Lazio. 

Løse spiltanker: X til odds 3,25 hos Betfair Sportsbook (nu odds 3,20 hos Betfair Sportsbook)

Cagliari er pæne favoritter, men kunne begge hold have interesse i et kryds og dermed holde de nærmeste konkurrenter i bunden stangen? Jeg tror det og tager uafgjort til odds 3,25 hos Betfair Sportsbook.

Lazio - Sassuolo

Spilles søndag d. 07/04 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Lazio kunne tage et stort skridt nærmere Champions League, men missede mod SPAL i midtugen. De kan dog stadig holde sig til, da der er fire point op til AC Milan på fjerdepladsen, og Lazio samtidig har en kamp i hånden. Sassuolo får lige akkurat point nok til at holde sig ude af problemer, og de kommer ikke til Rom med stor motivation. Det afspejler sig dog også i oddset. Lazio er store favoritter og jeg ser ikke værdi.

Inter - Atalanta

Spilles søndag d. 07/04 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Endnu en lækkerbisken. Icardi var endelig tilbage for Inter i midtugen og fejrede det med et straffesparksmål. Er striden mellem den nu tidligere anfører og klubben virkelig så begravet, som den angiveligt er, ser det ikke ud til, at Inter får problemer med at køre tredjepladsen hjem. En sejr på 0-4 over Genoa på Marassi var mildest talt imponerende. Det samme var Atalanta, der kom hæsblæsende ud af starthullerne torsdag aften mod Bologna. 4-0 efter et kvarter, og så var den kamp færdig. Atalanta har kun et enkelt point op til AC Milan på fjerdepladsen. Bergamo-holdet må dog undvære topscorer Zapata mod Inter, og det gør, at jeg ikke kan sige så meget til, at Inter-sejr ligger i 2,15. Atalanta +0,5 kan fås til odds 1,77 og lå den bare en smule højere, hoppede jeg på den.

Napoli - Genoa

Spilles søndag d. 07/04 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Napoli virker til at have fokus på Europa League, hvor Arsenal venter, og det er kun forståeligt med 18 point op til Juventus og nu syv point ned til Inter på tredjepladsen. På den front var udebanenederlaget til motiverede Empoli ikke så overraskende, selvom den selvfølgelig var det på andre måder. Forvent dog ikke, at Napoli bare smider point lemfældigt herfra og til sæsonafslutningen. Dertil er forspringet ned til Inter og de øvrige forfølgere slet ikke stort nok. Napoli er store favoritter hjemme mod Genoa, der også skal bruge point for at sikre sig, men som foreløbigt ligger sikkert til og sagtens kan tåle at tabe mod Napoli. Jeg holder mig fra kampen.

Bologna - Chievo

Spilles mandag d. 08/04 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Rundens afsluttende kamp vil jeg heller ikke bruge for meget tid på. Bologna er pæne favoritter, og selvom der er tale om en bundkamp, er det helt fair. Chievo er med 17 point til stregen og otte kampe igen i Serie A på lånt tid, mens Bologna med et point op til stregen og et fornuftigt niveau har en realistisk overlevelseshåb. De undgik en ydmygelse torsdag aften, hvor Bologna allerede efter et kvarter var bagud med 4-0 ude til Atalanta. De fik dog reddet et acceptabel 4-1-nederlag hjem, og det kan være vigtigere for moralen end som så. Desuden valgte træner Mihajlovic at spare et par profiler til Chievo-kampen. Bologna-sejr giver odds 1,55, og som sagt virker det rigtigt vurderet.

Regnskab (Serie A-optakter 2019):

Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 2
Netto-overskud: -0,2
Tilbagebetalingsprocent: 90 % 

Empoli – Napoli: Begge hold scorer: Nej (2,20 Unibet*) TABT (2-1)
Atalanta – Bologna: Begge hold scorer (1,8 bwin*) VUNDET (4-1)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 5
Netto-overskud: - 3,05
Tilbagebetalingsprocent: 39 %

Cagliari – Juventus: Cagliari +0,75 (1,94 NordicBet*) TABT (0-2)
Torino – Sampdoria: Sampdoria +0,25 (2,06 Bethard) TABT (2-1)
Genoa – Inter: Genoa +0,5 (1,89 Bethard) TABT (0-4)
Frosinone – Parma: Parma +0 (2,06 Bethard) TABT (3-2)
Roma – Fiorentina: Over 2,75 mål (1,95 Bethard) VUNDET (2-2)

Samlet:

Tip

Antal & indsats: 28
Netto-overskud: 0,49
Tilbagebetalingsprocent: 101 %

Løse spiltanker
Antal & indsats: 34
Netto-overskud: 4,97
Tilbagebetalingsprocent: 114 %