Der er blevet trukket lod til semifinalerne i Champions League og Europa League. Vi har kigget nærmere på de indledende odds til næste rundes kampe.

Der var dramatik for alle pengene i Champions League-kvartfinalerne. Det var der ellers ikke meget, der tydede på efter den første runde, hvor Barcelona og Real Madrid begge virkede til at have kontrollen over deres italienske konkurrenter.

Men Roma ville det anderledes og fuldendte sensationen, da de sejrede 3-0 hjemme, mens Juventus var et diskutabelt straffespark fra at tvinge Real Madrid ud i forlænget spilletid. Dermed består årets Champions League-semifinaler af fire hold fra fire af de største fodboldnationer: Real Madrid, Bayern München, Roma og Liverpool.

Også i Europa League kom der spænding i returkampene. Atletico Madrid lignede efter første kamp en sikker deltager, men Sporting formåede at presse dem i returkampen, ligesom også Arsenal nåede at komme i problemer. Ingen af dem blev dog slået ud af turneringen, og sammen med Marseille og Salzburg, der imponerende nok slog Lazio med 4-1 efter seks magiske minutter, er de klar til semifinalen.

Der er dermed lagt op til nogle spændende opgør, når de europæiske klubturneringer går ind i sin afgørende fase. Vi har kigget nærmere på opgørerne og oddsene på de respektive hold. 

Se vores champions league her

Champions League-semifinalerne

På forhånd ligner Real Madrid det stærkeste hold i Champions League. De spanske giganter skrev historie i 2017, da de som det første hold nogensinde vandt Champions League to år i streg, og nu har de ganske gode muligheder for at gøre det for en tredje gang.

Det bliver dog ingen let opgave, men Bayern München ligner ikke nødvendigvis et mandskab, der holder samme niveau som tidligere, mens AS Roma som udgangspunkt ligner det svageste hold. Liverpool er jokeren, for Klopp har fået det optimale ud af mandskabet - særligt takket være brandvarme Mo Salah. 

Lodtrækningen ser således ud: 


24. april, 20:45: Liverpool - Roma (Match Center)

I den første semifinale mødes de to overraskelser i årets Champions League. Liverpool, der lidt overraskende slog Manchester City ud af turneringen, tager i første kamp imod Roma, der vildt overraskende slog Barcelona ud af turneringen.

Det er englænderne, der er ganske komfortable favoritter hos bookmakerne. Odds 1,60 hos Bwin er i øjeblikket bedste odds på Liverpool, mens man kan få odds 4,50 hvis kampen ender uafgjort. 

Se flere odds på champions league

Liverpool Uafgjort Roma
1,60 4,50 6,00
Bwin
NordicBet
NordicBet

Endnu mere udtalt bliver favoritværdigheden, hvis man kigger på kvalifikationsodds. Her har Bet365 prissat Liverpool som meget sandsynlige finaledeltagere:

Hjemmehold Udehold
1,40 2,75
Bet365
Bet365

Det skal blive interessant at se Liverpool-stjernen Mo Salah tilbage i vante omgivelser, når han skal sammen med resten af holdet til Roma. Det var nemlig her, han fik sit store gennembrud, før turen gik til Liverpool, og nu kan han gøre det onde ved sine tidligere holdkammerater.


Der er returopgør i Rom den 2. maj. 

25. april, 20:45: Bayern München - Real Madrid (Match Center)

Bayern München Uafgjort Real Madrid
2,25 3,70 3,45
Bwin
NordicBet
NordicBet

De to største hold på papiret, Bayern München og Real Madrid, er blevet trukket sammen i den ene af semifinalerne. Det bliver tyskerne fra Bayern, der starter på hjemmebane, og bookmakerne holder dem som favoritterne i det første opgør, der spilles mellem de to.

Ser man på kvalifikationsoddsene er det dog Real Madrid, der løber med favoritværdigheden.

Bayern München Real Madrid
2,25 1,57
Bet365
Bet365

Real Madrid har fordelen af at slutte opgørene på hjemmebane, ligesom de i nyere tid har været det bedste Champions League-hold, så favoritværdigheden er til at forstå. 

Der er returopgør i Madrid den 1. maj.

Gå ikke glip Champions league - Se kampprogram

Europa League-semifinalerne

Det er ikke kun i Champions League, der er blevet trukket lod. Det er der såmænd også i Europa League, og her venter også et par gode kampe.

Atletico Madrid har været turneringsfavoritterne lige siden, de trådte ind i turneringen, og selvom de nok stadig er favoritterne på papiret, så ser konkurrenterne skarpe ud. Salzburg imponerede stort og har en forrygende hjemmestatistik, mens Arsenal har spillet flot mod modstandere som AC Milan. Og så er der franske Marseille, der har gang i en ganske imponerende turnering.

Det taler heller ikke til Atletico Madrids fordel, at de har en ganske tynd trup med ikke alt for mange markspillere. Mandskabet kæmper nemlig fortsat i ligaen for at bevare sin andenplads og ende foran Real Madrid, og spørgsmålet er, om den tynde trup kan stå distancen.

Først skal de dog klare semifinalen, og her er lodtrækningen for Europa League:

26. april, 21:05: Arsenal - Atletico Madrid (Match Center)

De to største favoritter til at vinde turnering - i al fald før lodtrækningen - tørner sammen i semifinalen. Arsenal tager i første kamp imod Atletico Madrid, og det ligner på forhånd en meget lige affære.

Arsenal Uafgjort Atletico Madrid
2,55 3,45 2,95
Bwin
NordicBet
888sport

Mange vil måske pege på, at Atletico Madrid har været det bedre hold af de to i de sidste mange års udgaver af europæisk fodbold, men Arsenal har spillet ganske stærkt undervejs i turneringen, og Atletico Madrid har ikke den bredeste trup, hvilket kan hæmme dem over to kampe mod Arsenal.

Der er returopgør i Madrid den 3.maj.

26. april, 21:05: Marseille - Salzburg (Match Center)

I den anden kamp tager formstærke Marseille imod det imponerende østrigske mandskab, Salzburg. Østrigerne har været suveræne på hjemmebane i en lang periode, og netop derfor handler det for Marseille om at skabe et godt udgangspunkt i Frankrig i første kamp.

Marseille Uafgjort Salzburg
1,85 3,80 4,60
Bwin
NordicBet
NordicBet

Østrigerne har overrasket før, og de slog blandt andet Lazio ud på baggrund af seks magiske minutter i Østrig, så Marseille kan ikke vide sig alt for sikre, blot fordi de er markante favoritter hjemme i den første kamp. Intet er afgjort endnu.


Der er returopgør i Salzburg den 3. maj.

Kan du spotte værdi i nogle af de europæiske kampe? I så fald må du meget gerne byde ind i forummet.