Superligaen starter snart, og der er igen fodbold på de danske stadions. BetXpert har interviewet vinderen af managerspillet for Superligaen i foråret, og han kommer her med gode råd og tips til, hvordan du skal sætte det optimale managerhold til efterårssæsonen. 

En fast grundstamme af spillere, transferomkostninger på mellem 100.000 - 200.000 kroner og backs, der laver mange assists. 

Sådan var den overordnede strategi for Oliver Klint Pedersen, der med sit eneste hold, "Nemme Penge", vandt holdet.dk*'s managerspil, Super Manager Forår 2017, til forårssæsonen af Superligaen. Med sejren fulgte en plads på Verdens Bedste Fodboldrejse og 20.000 kroner i kontanter. 

"Jeg havde en 4-3-3 opstilling gennem hele spillet, hvor jeg havde en grundstamme af FCK-spillere. Jeg havde en del backs på holdet, for de laver mange assists - blandt andet Ludwig Augustinsson og Peter Ankersen fra FCK, der begge var med fremme i FCKs angreb," fortæller Oliver Klint Pedersen om den overordnede strategi for sit hold "Nemme Penge", der vandt mangerspillet. 

For at have en chance for at vinde præmier skal man dog huske at betale for et Guld+-hold. Et basishold giver tre udskiftninger uden mulighed for at vinde præmier, mens et Guld-hold til 49 kroner giver ubegrænsede udskiftninger, men stadig uden mulighed for at vinde præmier. Et Guld+-holdtil 69 kroner giver ubegrænsede udskiftninger med mulighed for at vinde præmier. 

"Jeg lavede primært udskiftningerne lige op til en runde, hvor man se startopstillingen til rundens første kamp cirka en time før, runden lukker for handel. Hvis jeg så en billig spiller i startopstillingen, kunne jeg godt finde på at skifte ham ind. Eller omvendt, hvis jeg havde en spiller, der ikke var i startopstillingen," fortæller Oliver Klint Pedersen. 

Tænk langsigtet

Det koster 1 procent i transferomkostninger, hver gang man skifter en spiller ud, og det løber op i mange penge, hvis man foretager mange udskiftninger. Derfor havde Oliver Klint Pedersen også fokus på, at hans transferomkostninger ikke blev for høje. Typisk lå de mellem 100.000 - 200.000 kroner, og det svarer til cirka 2-3 udskiftninger per runde. 

"Hvis du køber en spiller til 10 millioner kroner, som du tænker, du kun skal have i en enkelt runde, så er det svært for ham at hente den værdi, det koster at købe ham. Jeg kigger altid på, om en spiller skal være på mit hold gennem flere runder," siger Oliver Klint Pedersen. 

"Jeg havde mest fokus på individuelle præstationer fremfor holdpræstationer. En spiller som William Kvist får fint med vækst, fordi han spiller for FCK, men han får sjældent vækst for sine egne præstationer. Det er selvfølgelig lidt satset at fokusere på den enkelte fremfor holdet, men hvis man vil helt med i toppen, er det hvert fald nogle overvejelser, man skal gøre sig," tilføjer han. 

Oliver Klint Pedersen gør opmærksom på, at holdet.dk* kom med nogle nye regler til Super Manager Forår 2017, inden det gik i gang, og det nye var, at spillerne får vækst, hvis de havde et skud på mål, eller hvis målmanden foretog en redning. Og med næsten al statistik offentlig tilgængelig, er det bare om at dykke ned i tallene og se, hvem der oftest rammer indenfor målrammen, eller hvem der redder flest målchancer. 

Kig på konkurrenternes hold

Efter ti runder lå "Nemme Penge" i top 3, og så justerede Oliver Klint Pedersen sin taktik. I stedet for at foretage vilde sats, holdt han øje med listerne over de mest populære spillere, så han fik en fornemmelse af, hvilke spillere modstanderne havde. Og han studerede også de andre tophold, hvilket gav ham en fornemmelse af, hvilken grundstamme af spillere de kørte med, som ikke blev udskiftet. 

"Da jeg kom op i top 3, begyndte jeg at spille mere sikkert og holde øje med de andre holds opstillinger, og så satte jeg et hold, der lignede det, men jeg fandt også nogle spillere, som jeg troede på, og som de ikke havde. Den kombination fungerede fint de sidste runder," siger Oliver Klint Pedersen. 

I runde 13 kom han op på en førsteplads, og derefter resterede der kun to runder tilbage. "Nemme Penge" endte med at vinde med 295.219 kroner over et basishold. 

Selvom man holder øje med konkurrenternes hold, statistik, lister over de mest populære, kigger på bookmakernes odds for at finde favoritter og gennemfører en grundig research, kræver det stadig en vis portion held at vinde. Og held havde Oliver Klint Pedersen også. Han havde nemlig FCKs angriber Andrija Pavlovic som anfører, da han scorede hattrick mod Lyngby den 30. april. Et sats, som var med til at give ham sejren. 

Hold øje med... 

Oliver Klint Pedersen havde held med at finde offensive backs, der lavede mange assists. Det kan for eksempel være spillere på hold, der gerne vil meget ind over kanterne med farlige indlæg, men det kan også være back-spillere, der tager hjørnespark og deraf kan få nogle "billige" assists.

"Jeg synes faktisk, at der er flere billige spillere med, som er værd at have på sit hold. Heriblandt de to backs fra FCK. Pierre Bengtsson er ikke særlig dyr, og med FCKs taktik, hvor backs'ne skal frem, bliver det til en del assists. Høgli kommer formentlig til at spille for Peter Ankersen, der er skadet, og han er også billig," siger Oliver Klint Pedersen. 

Peter Ankersen blev skadet mod FC Midtjylland den 17. maj, og han kan være ude en god del af efterårssæsonen. Tom Høgli skulle ellers have været til Tromsø efter endt sæson i Superligaen, men hans ophold i FCK er blevet forlænget til udgangen af 2017. 

Oliver Klint Pedersen tilføjer, at han også har stor tiltro til, at Paul Onauchu fra FC Midtjylland vil score mange mål i denne sæson. 

"Et råd er, at man skal bruge penge på dyre angribere og spare penge på midtbanen. Min oplevelse er, at det ikke er så tit, at man scorer mange point der," siger han. 

Byd gerne ind med overvejelser og tanker omkring, hvordan man sætter det bedste hold til managerspillet for efterårets Superliga på holdet.dk*

Husk at du kan deltage i konkurrencen om en gratis Guld+ gavekortskode. Det kan du læse mere om her.