Efter at have leveret spilforslag til hver eneste Premier League-kamp i sæsonen er Premier League-eksperten Thomas Schyth på 100 % tbp inden sidste spillerunde. Hvem tager mesterskabet, og ender optaktsspillene i plus eller minus? Det er i sandhed afgørelsens time.

Det kunne vel ikke være skrevet meget bedre, end at det engelske mesterskab skal afgøres i sidste spillerunde, hvor kun et enkelt point adskiller de to titelaspiranter. Udover selve mesterskabet ser de fleste andre interessante pladser ud til at være fordelt. Det er så godt som umuligt for Arsenal at slå nogen ud af top 4, Wolves er solidt placeret på 7. pladsen, og de tre nedrykkere er fundet.

På trods af dette kan der dog fortsat være motivation at finde - måske særligt for hjemmeholdene, der gerne vil slutte sæsonen fornemt af foran egne fans, og give dem en god oplevelse at gå hjem med.

I sæsonens sidste runde, hvor det meste er afgjort, kan man forestille sig. at der vil være en mere løs taktisk tilgang til tingene, men kigger vi de seneste fem sæsoner tilbage, er 30 kampe i sidste runde endt over 2,5 mål, mens 20 kampe er gået under linjen. Er det nok til at være en tendens for målrige kampe, eller er det ikke noget, man skal tillægge anden værdi end simpel varians?

Seneste runde

Everton - Burnley (2-0)

Everton kom flyvende fra start på hjemmebane, hvor man lagde et enormt tungt pres på Burnley, og allerede i første halvleg så ud til at have afgjort kampen med to scoringer. Burnley bød ikke ind med meget, og spørgsmålet er, om motivationen manglede, da man ikke havde mere at spille for, mens Everton så motiverede ud foran egne fans.

Bournemouth - Tottenham (1-0)

Bournemouth gav Premier League-debut til den blot 19-årige keeper Travers, der i opgøret her gjorde en god figur og holdt målet rent med flere fine redninger.

Spurs startede kampen fint ud og leverede et fint pres og gode chancer, men endte med at tabe hovedet i en kamp, der vil blive husket for to dumme røde kort til Lilywhites. Efterfølgende pressede Bournemouth naturligt på, og til allersidst fik de held ud af deres anstrengelser, da Ake headede en hjørnespark ind fra tæt afstand.

West Ham - Southampton (3-0)

West Ham sluttede en flot hjemmebanesæson af med en solid sejr over Southampton, der i det meste af kampen var udspillet. Southampton bidrog ikke med meget, hvilket måske skyldtes, at de weekenden forinden havde sikret sig overlevelse i rækken.

Wolverhampton - Fulham (1-0)

Wolves spillede for 7. pladsen i ligaen, der kan give adgang til Europa League, og fra start til slut angreb man Fulham, der for det meste af kampen bare stod og tog imod. Efter adskillige farlige angreb og gode forsøg lykkedes det Wolves at tage en fortjent sejr mod slutningen af kampen.

Det var interessant at se, at Fulham som nedrykkere faktisk havde bolden klart mest i kampen mod sub-topholdet, hvilket måske kan skyldes, at de kunne spille med frihed. I opgøret her spillede det dog matchup-fordelen over til Wolves, der udnyttede det rigtig fint.

Cardiff - Crystal Palace (2-3)

Cardiff sikrede sig den sidste nedrykningsplads i ligaen med et nederlag her. Kampen var interessant, fordi Cardiff kun kunne bruge en sejr, og det betød, at det normalt defensive mandskab leverede en underholdende gang offensiv fodbold. Mod et kontrastærkt hold som Palace gav det problemer, men Cardiff fik dog sluttet sit Premier LEague-eventyr af med en særdeles underholdene kamp i Wales.

Newcastle - Liverpool (2-3)

Selvom Newcastle ikke har mere at spille for i sæsonen, havde de bestemt tænkt sig at fighte i opgøret her for at give hjemmepublikummet en fin afsked med sæsonen, og de gav da også Liverpool maksimalt kamp til stregen. En fin, offensiv gang bold fra begge mandskaber, hvor det var specielt, at Liverpool kun formåede at score på indlæg i opgøret mod et normalt stærkt Newcastle-mandskab.

For Liverpool gav kampen en stor forskrækkelse, da Salah røg i et hårdt sammenstød i en luftduel og måtte bæres fra banen på spineboard og båre. Det betyder, at man nu kan være uden både Salah og den i forvejen skadede Firmino til den sidste afgørende uge.

Chelsea - Watford (3-0)

Watford gav faktisk Chelsea god kamp i opgøret her og kom til fine chancer, men Chelsea var på dagen skarpere, mere effektive og endte også med at producere de bedste chancer. Derfor var hjemmesejren fortjent, uden dog at være så overbevisende som resultatet vidnede om. For Chelsea var det dog perfekt, for den sikre føring betød, at man til allersidst i kampen kunne skifte klubmanden Cahill ind til et velfortjent og flot farvel til Stamford Bridge.

Huddersfield - Man Utd (1-1)

Man Utd leverede vel en af sæsonens største skuffelser, da man kun fik uafgjort mod ligaens absolut ringeste hold. Retfærdigvis skal det siges, at United var uheldige, da de havde rigeligt gode chancer til en sikker sejr, men det var stadig tankevækkende at se, hvor stillestående og energiforladte mange af spillerne virkede, mens Huddersfield fik givet deres supportere lidt positivt at slutte sæsonen med.

Arsenal - Brighton (1-1)

Arsenal smed sine chancer for top 4 væk ved blot at spille uafgjort med bundklubben Brighton, der ikke havde mere at spille for. Brighton kæmpede godt, men Arsenal bragte sig foran og burde også have lukket kampen. Man skabte flere rigtig fine muligheder, men formåede ikke at udnytte dem, og så må man skifte fokus til Europa League nu.

Man City - Leicester (1-0)

Man City overkom en gedigen overraskelse, da Leicester pressede dem hele vejen i opgøret her. Leicester turde spille bolden rundt imod mestrene og angreb også ved enkelte lejligheder. De var dog primært gode til at holde City fra chancer, og så skulle der et brag af et sent langskudsmål til fra kaptajn Kompany for at sikre sejren. Dette på trods af, at flere at spillerne højlydt råbte "Nooo Vinny, Nooo!", da han tog tilløb til bolden - de fortryder dog nok næppe, at han ikke adlød deres ordrer.

Brighton - Man City

Spilles søndag d. 12/05 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Brightons uafgjorte resultat senest ude mod Arsenal må have givet dem en masse selvtillid til at gå ind til sæsonens sidste kamp på hjemmebane og give fansene noget at fejre, efter at man har undgået nedrykning. Det bliver dog en svær opgave mod et Man City-hold, der er tvunget til sejr for at tage mesterskabet.

Brighton levnes ikke mange chancer, men er udmærkede på hjemmebane, og senest var der en del nervøsitet at spore i Citys spil, og hvis det er tilfældet igen her, kan de få svært ved at åbne et meget kompakt Brighton-mandskab.

Brighton - Man City: Man City -4,0 hjørnespark til odds 1,90 hos Bet365

Man City skal have sejren her for at sikre sig mesterskabet og vil forventeligt presse på fra start til slut. Brighton har til gengæld vist sig i stand til at stå enormt dybt og kompakt på det seneste, og det kan give mange chancer og hjørnespark til Citizens.

Burnley - Arsenal

Spilles søndag d. 12/05 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Selvom Arsenal er topklub, og Burnley er i den nederste del af midterfeltet, har det ikke været til at se i anden halvdel af sæsonen. Hvis man kigger på xG for anden halvdel af sæsonen, er Burnley faktisk placeret en position højere end Arsenal. 

Arsenal skal have en storsejr her for at have det mindste håb om top 4, men man kan ikke bebrejde dem, hvis de allerede har vendt deres fokus mod Europa League, hvor de har et fint udgangspunkt i semifinalen.

Burnley - Arsenal: Burnley +0,25 til odds 2,09 hos Bethard (nu odds 2,00)

Burnley vil gerne slutte sæsonen flot af foran egne fans, mens Arsenal kan have skiftet fokus til Europa League. Samtidig har Arsenal været svage på udebane hele sæsonen, så de hårdtkæmpende Clarets kan sagtens tænkes at få noget med fra opgøret her.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Crystal Palace - Bournemouth

Spilles søndag d. 12/05 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

En interessant kamp mellem et hjemmehold, der hele sæsonen har været bedst på fremmed græs, og et udehold, der hele sæsonen har haft det svært, når de er væk hjemmefra. Begge leverede fine præstationer senest, og spørgsmålet er, om Bournemouth kan sætte sig op til et opgør på udebane, efter man i seneste runde sluttede hjemmebanesæsonen med en flot sejr over et tophold?

Begge mandskaber er markant bedre på omstillinger end i etableret angrebsspil, så får vi konstant action fra ende til ende, eller stiller Bournemouth sig dybt og lader det blive en chancefattig kamp?

Crystal Palace - Bournemouth: 1 til odds 1,91 hos Bethard (nu odds 1,92)

Palace bør være mere motiverede her på hjemmebane end Bournemouth, der blot venter på off-season, så de kan få plejet deres bunke af skader. Netop fravær kan blive afgørende, da Bournemouth har virkelig mange spillere væk, mens Palace ikke har nyopståede fravær.

Fulham - Newcastle

Spilles søndag d. 12/05 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Efter bekræftet nedrykning har Fulham virkelig oppet sig og skaffede tre sejre i træk. Senest kom man så ned på jorden igen med et nederlag, men man vil  formentlig være interesserede i at sige flot farvel til Premier League på hjemmebanen.

Newcastle har til gengæld leveret en række virkelig stærke præstationer på det seneste, og det er bestemt et godt tegn, at man var i stand til at presse Liverpool i sidste runde. Spørgsmålet er, om man kan motivere sig selv i en ligegyldig udekamp her til sidst. Kan de det, så bør de være det bedre mandskab.

Fulham - Newcastle: Newcastle +0 til odds 2,03 hos Bet365

Newcastle er det bedre mandskab, og man kan godt forvente, at Fulham vil være mere offensive end normalt på hjemmebanen. Det kan skade dem, da Newcastle helst vil spille på omstillinger, og vi kan sagtens få et meget tæt opgør at se.

Leicester - Chelsea

Spilles søndag d. 12/05 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Resultaterne i seneste runde medførte, at Chelsea er sikret top 4, og det kan få en betydning her, da man så kan satse fuldt ud på Europa League, hvor man torsdag spiller returopgør i semifinalen. Kan det få holdet til at spare lidt spillere her?

På den anden side har Leicester spillet virkelig godt og solidt under Brendan Rodgers, og er nærmest bare blevet bedre og bedre for hver uge der er gået siden han trådte til. Senest frustrerede man Man City ved at turde spille boldbesiddende på Etihad, og kan man på samme måde presse Chelsea her er det ikke utænkeligt at man kan give hjemmesupporterne en god afsked med sæsonen.

Leicester - Chelsea: 1 til odds 3,20 hos Nordicbet (nu odds 2,95 hos 888sport)

Leicester har generelt et setup, der gør dem farlige mod top 6, og Chelsea er ikke prangende på udebane.

Chelsea mangler derudover vigtige folk, og de bør have fuld fokus på Europa League - og det kan fjerne koncentrationen fra dette opgør.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Liverpool - Wolverhampton

Spilles søndag d. 12/05 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Liverpool må sprudle helt enormt af selvtillid, efter man tirsdag aften på mirakuløs vis spillede sig i Champions League-finalen med en 4-0-sejr over Barcelona. Det må næsten skabe en følelse af, at man kan gå på vandet, men kan man nu også det, når man har stor tvivl om topscorer Salah, den vigtige angriber Firmino, den kreative midtbanespiller Keita og assistmageren Robertson?

Wolves har hele sæsonen været gode mod top 6, og selvom de ikke har mere at spille for, er det ikke utænkeligt, at man gerne vil slutte af med en stærk indsats her. Er det dog nok mod et selvtillidsfyldt Liverpool-mandskab der skal have en sejr for at have en chance for at tage mesterskabet i sidste runde?

Liverpool - Wolverhampton: Wolves +1,5 til odds 1,89 hos Betsafe

Liverpool er sprængfyldt med selvtillid og skal bruge sejren, men er også markant ramt af fravær, er måske trætte efter midtugen og har en Champions League-finale at se frem imod. Wolves bør også være tilfredse med at kunne spille på omstillinger her.

Man Utd - Cardiff

Spilles søndag d. 12/05 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Man Utd leverede en af højdepunkterne i skuffelse senest, da man ikke formåede at slå sæsonens ringeste mandskab, Huddersfield. Det forventes derfor, at manager Solskjær vil sætte et eksempel ved at benytte flere af klubbens unge talenter, der kan vise noget sult. Er det så positivt eller negativt?

Cardiff rykkede ned i seneste runde og har således ikke mere at spille for denne sæson. Da man samtidig har været svage på udebane hele sæsonen, kan det tænkes, man ikke tillægger dette opgør stor værdi - eller også er det lige netop sådan en kamp, man gerne vil slutte sæsonen godt af med.

Man Utd - Cardiff: Under 3,5 mål til odds 1,97 hos 888sport

Cardiff var offensive i deres seneste kamp, hvor de var tvunget til at jagte sejr, men det er de ikke her, og de kan slutte sæsonen af med deres defensive, kompakte selv - mens United ofte har svært ved at skabe bevægelse og fart nok til at åbne en sådan type defensiv.

Southampton - Huddersfield

Spilles søndag d. 12/05 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Huddersfield sluttede senest deres hjemmebanesæson på fornem vis med uafgjort mod Man Utd, men det var nu ikke, fordi man var gode, men mere fordi United var svage. Hele sæsonen - og måske særligt i anden halvldel - har Huddersfield med afstand været ligaens ringeste mandskab, hvorimod Southampton ser rigtig stærke ud under Hasenhüttl.

Kan Huddersfield sige farvel til ligaen med et positivt indtryk, eller leverer Southampton underholdning i sidste spillerunde foran egne fans?

Southampton - Huddersfield: Southampton -1,5 til odds 2,18 hos Nordicbet

Southampton har set solide ud under Hasenhüttl - særligt på hjemmebane, mens Huddersfield i bund og grund bare ser virkelig dårlige ud. Spiller Huddersfield, som de har gjort på det seneste på udebane, er der en alvorlig risiko for, at de kan slutte deres Premier League-eventyr af med en regulær røvfuld.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Tottenham - Everton

Spilles søndag d. 12/05 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Tottenham er det stærkeste mandskab her og lidt en mærkelig størrelse på det seneste. Man har nemlig domineret sine kampe i starten af opgørene, skabt gode chancer og set solide ud - for så pludselig at falde helt sammen, virke trætte og ende med dårlige resultater. Man må komme til opgøret her trætte - men sprængfyldt med selvtillid, efter man i midtugen sikrede sig et vildt comeback i overtiden af Champions League-semifinalen mod Ajax, så man spillede sig i finalen.

Everton har til gengæld set bundsolide ud på det seneste, og selvom man hele sæsonen har været svingende, ser det ud til, at man er ved at slutte af med et positivt indtryk. Ingen af klubberne har rigtig noget at spille for, eftersom Tottenham er så godt som er sikret top 4, så kan det afgørende element være, at Tottenham har vigtige fravær og spillede afgørende Champions League-semifinale i midtugen?

Tottenham - Everton: 2 til odds 4,40 hos Unibet

Tottenham har en vigtig midtugekamp, har væsentlige fravær og har generelt set trætte ud her til slut på sæsonen. Omvendt ser Everton ud til at være vågnet her til sidst og sprudler i sit spil, så et positivt matchup her kan måske give dem en perfekt afslutning på sæsonen.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Watford - West Ham

Spilles søndag d. 12/05 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Dette opgør er den indbyrdes kamp om 10. pladsen - som begge klubber nok er ganske uinteresserede i. West Ham har leveret bedre præstationer på det seneste, hvor man har fået de fleste spillere klar efter skader, men er til gengæld ikke særlig gode på udebane.

Watford har været det stærkeste mandskab gennem hele sæsonen af de to, men skal spille FA Cup-finale og vil næppe risikere skader mm. inden det opgør.

Watford - West Ham: Under 2,5 kort til odds 1,93 hos Unibet

Ingen af mandskaberne har reelt noget at spille for i opgøret her, og dommer Kavanaugh er rimelig kortfattig med blot 3,17 kort pr. kamp. Watford er det mest aggressive hold i ligaen målt på kort, men vil forventeligt slappe en smule af i tacklingerne her, da de har en vigtig FA Cup-finale at se frem imod.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Everton - Burnley Under 2,5 mål 2,05 Vundet
Bournemouth - Tottenham Bournemouth +0,5 2,15 Vundet
West Ham - Southampton 1 2,36 Vundet
Wolves - Fulham Under 2,5 mål 2,10 Vundet
Cardiff - Crystal Palace 2 2,75 Vundet
Newcastle - Liverpool Under 2,5 kort 2,30 Vundet
Chelsea - Watford Watford +1,5 1,75 Tabt
Chelsea - Watford Begge hold scorer 1,90 Tabt
Huddersfield - Man Utd Man Utd -1,5 2,00 Tabt
Arsenal - Brighton Under 3,0 mål 1,76 Vundet
Man City - Leicester Begge hold scorer 2,00 Tabt
Man City - Leicester Vardy over 0,5 skud på mål 1,80 Tabt


Samlet for ugen: +3,47 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 199 af 408
Units: -0,42
Tbp: 100 %