Efter kort tid med plus for ugeoptakternes spilforslag er Thomas Schyth tilbage i minus, men fortsætter ufortrødent med at gennemgå hver eneste kamp i denne uges optakt.

Manchester City og Liverpool fortsætter ufortrødent sit indbyrdes racerløb mod mesterskabet, og i denne uge skal Citizens så for tredje gang på 11 dage spille mod Pochettinos Tottenham. I den anden ende af tabellen kastede Cardiff en livline ud til sig selv ved på udebane at slå Brighton, således at der fortsat er tæt kamp om at undgå nedrykning.

I løbet af den forgangne uge har vi desuden set en del karantæner stanget ud af forskellige årsager, og en enkelt spiller er sluppet for tiltale grundet dumhed...

For at tage den sidste først, så er Wayne Hennessey (Crystal Palace-keeper) blevet fotograferet med højre arm strakt i vejret og venstre hånd foran overlæben i, hvad der lignede en nazistisk hilsen. FA har dog udspurgt Hennessey om episoden, og de fandt i deres konklusion frem til, at han nærmest fremstod ignorant omkring nazisme, og udviste så lille viden om det, at det ikke vurderes at være en bevidst nazistisk hilsen. Hennessey har da også selv sagt, at han bare forsøgte at få fotografens opmærksomhed, og opmærksomhed har han da i hvert fald fået ud af det.

Karantæner er der dog kommet, idet Gomes (midtbane fra Everton) har fået tre spilledages karantæne for en slem stempling i seneste runde, mens Snodgrass (offensivspiller fra West Ham) har fået en dags karantæne for at svine en dopingkontrollant til.

Manchester City - Tottenham

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

Bemærk; analysen af kampen er skrevet inden kvartfinaleopgøret i Champions League, hvor City og Tottenham også mødes.

Det taler for Man City:

  • Tottenham må undvære Dier på midtbanen og den vigtige topscorer Harry Kane i angrebet. Desuden har man tvivl om flere spillere - bl.a. Winks og angrebsreserven Llorente.
  • Tottenham er i god præstationsmæssig form, men disse præstationer er primært kommet på deres nye hjemmebane. Er de ligeså gode ude?
  • Man City er skræmmende stærke på Etihad, hvor man har vundet 15 af sæsonens 16 hjemmekampe.

Det taler for Tottenham:

  • Spurs har roteret på holdet de seneste uger for at have folk friske (og pga. skader), hvilket kan komme dem til gode i et presset kampprogram.
  • Manchester City er langt i alle turneringer i denne sæson, og det kan betyde, at trætheden begynder at melde sig i truppen.
  • Manchester City har også tvivlsomme spillere til kampen, idet bl.a. Fernandinho ikke er kommet sig helt over en skade.

Oddstanker:

Markedet er åbnet med en linje på -1,5 til odds 2,01 - 1,90. Siden er der kommet et fald på Manchester City, hvilket nok skyldes skaden til Harry Kane, men oddset er alligevel interessant. Den nuværende linje og odds er nemlig identisk med odds for -1,5 på City i det Champions League-opgør, klubberne spiller onsdag aften. Onsdag starter City ellers med 0-1 fra første kamp, så her må det forventes, at de skal jagte sejr og mål i endnu højere grad end i ligaopgøret her, og dermed kunne man sagtens have forestillet sig, at oddset på ligakampen ville favorisere Tottenham en lille smule mere.

Man City - Tottenham: Spurs +1,5 til odds 2,00 hos Bethard (nu odds 2,06)

Spurs er fraværsramt, og City er med afstand det bedste mandskab, men oddset virker skævt ift. motivationen for at vinde stort. Linjen virker ganske høj generelt, når man tænker på, at det trods alt er to af ligaens stærkeste modstandere, der mødes og ikke et tophold mod et bundhold.

Bournemouth - Fulham

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Bournemouth:

  • Bournemouth må komme sprængfyldt med selvtillid efter en flot præstation senest, der gav dem en 0-5-sejr over Brighton.
  • Fulham har fået skader til de faste spillere Fosuh-Mensah (back) og Anguissa (midtbane), og er de begge væk, vil det være en svækkelse af holdet.
  • Begge mandskaber har udspillet deres rolle i ligaen, og det bør passe Bournemouth fint, da de har bedre kvalitet i det frie spil.

Det taler for Fulham:

  • Fulham leverede en flot præstation senest, hvor man slog Everton med 2-0.
  • Bournemouth er bedst på omstillinger, men på hjemmebane her vil man forventes at skulle tage initiativet.
  • Da begge mandskaber ikke har mere at spille for, kan kampen blive ganske uforudsigelig.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på -0,75 til odds 2,02 - 1,88 og er siden faldet en del på Bournemouth. Det største fald kom dog kort efter åbning af odds, og det har således ikke noget at gøre med seneste rundes fornemme målfest fra holdet.

Bournemouth - Fulham: Under 3,5 kort til odds 1,85 hos Bet365

Begge mandskaber har udspillet sin rolle i ligaen og det kan give en mere rolig affære. Det er desuden unge Coote der skal passe fløjten, og han snutter blot 3,10 kort pr. kamp og er gået under linjen i 6 af 10 dømte kampe denne sæson.

Huddersfield - Watford

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Huddersfield:

  • Watford må undvære anfører Deeney i angrebet, efter han i seneste runde fik rødt kort for at ramme en modstander med albuen.
  • Huddersfield har været hårdt ramt af fravær på det seneste, men kan til opgøret her stille i absolut stærkeste.
  • Huddersfield kan stille sig dybt her som underdogs, og det er en type modstandere, Watford ofte har det svært imod, da de er bedst i direkte spil og omstillinger.

Det taler for Watford:

  • Watford er i forhold til seneste runde markant forstærkede, da de offensive stjerner Deulofeu og Pereyra forventes klar efter skader.
  • Watford er i tæt kamp om syvendepladsen, der for dem vil betyde europæisk kvalifikation næste sæson. Huddersfield er til gengæld allerede rykket ned og har ikke mere at spille for.
  • Siden nytår har Huddersfield tabt 13 af deres 15 spillede kampe, og der er intet, der tyder på bedre præstationer fra dem på det seneste med seks nederlag i træk.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på +0,5 til odds 1,99 - 1,91, og siden har der været et markant fald i oddset på Watford, hvilket skete kort efter åbning. Oddset har siden været ganske stabilt, og der er således ikke umiddelbart reageret på teamnews.

Huddersfield - Watford: 2 til odds 1,80 hos Bethard (nu odds 1,86 hos Nordicbet)

Huddersfield ser ganske svage ud, og oddset her er lavere, end da Huddersfield hjemme spillede mod Leicester og Wolves, hvilket er mandskaber, Watford godt kan sammenlignes med i styrke. Watford bør desuden have motivationsfordel her, og de ligner en pæn favorit i opgøret.

West Ham - Leicester

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for West Ham:

  • West Ham er markant bedre hjemme på London Stadium end på udebane.
  • Leicester er blevet mere offensive under Rodgers, og det kan West Ham udnytte med deres hurtige spillere i offensiven.
  • West Ham fik 1-1 i det omvendte opgør, på trods af man var en mand i undetal det meste af kampen - og det var endda på udebane.

Det taler for Leicester:

  • West Ham er endnu engang ramt af fravær og tvivl med stjernen Arnautovic syg, playmakeren Lanzini skadet, Snodgrass i karantæne og backen Cresswell tvivlsom.
  • Leicester til gengæld helt skadesfri og kan stille med en meget fit trup.
  • Leicester vil gerne spille meget hurtigt og er gode til dybdeløb, og det er netop den type, offensive West Ham har svært ved at dække op for.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på +0 til odds 1,86 - 2,05 og har siden leveret en markant stigning på West Ham, der nu er i 2,34. Den største stigning kom omkring tiden for West Hams nederlag til Chelsea, men det var fortsat i det meget tidlige marked, så der har næppe skullet meget til at skabe en oddsstigning. 

I slutningen af marts lukkede linjen for West Ham hjemme mod Everton i 1,99, og så meget bedre er Leicester i hvert fald ikke end Everton, så det kan ligne en lidt vild reaktion fra markedet.

West Ham - Leicester: West Ham +0 til odds 2,30 hos Unibet (nu odds 2,40 hos Betfair Sportsbook)

Oddset virker meget højt for to hold, der er tætte i niveau, og selvom Rodgers har givet selvtillid og god stemning i Leicester, virker reaktionen alligevel ganske overdrevet.

Wolverhampton - Brighton

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Wolverhampton:

  • Brighton må undvære offensivspilleren Knockaert, der har karantæne.
  • Brighton er i skidt form, hvilket for alvor blev tydeligt den seneste uge med stort nederlag til Bournemouth og et nederlag i bundbraget mod nedrykningsrivalerne fra Cardiff.
  • Wolves er markant stærkere trupmæssigt end Brighton, og de bør have kvalitet nok til at dominere kampen.

Det taler for Brighton:

  • Brighton vandt det omvendte opgør tidligere på sæsonene 1-0.
  • Wolves forventes at tage initiativ på hjemmebane, men det er ofte i de kampe, de har det sværest, da de er bedst på omstillinger.
  • Brighton kæmper hårdt mod nedrykning, og den type modstandere er altid virkelig svære at spille mod på dette tidspunkt af sæsonen.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på -0,75 med odds 2,06 - 1,85. Siden er der sket et lille fald på Brighton, men efterfølgende en stigning igen, så man fortsat er omkring åbningsniveau. Nuværende odds er cirka samme niveau, som da Wolves mødte Cardiff på hjemmebane i marts, og det symboliserer nok meget godt styrkeforholdet mellem klubberne.

Wolves - Brighton: Wolves vinder til 0 til odds 2,55 hos Unibet

Wolves skal bruge sejren her i kampen for at komme i Europa, og man ser generelt solide ud defensivt. Brighton ser omvendt ud til at være i rigtig skidt form i begge ender af banen, og kan få svært ved at skabe chancer i opgøret.

Newcastle - Southampton

Spilles lørdag d. 20/04 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Newcastle:

  • Newcastle nyder altid god opbakning på hjemmebane og i særlig grad mod slutningen af sæsonen, når holdet virkelig har brug for det.
  • Newcastle fik uafgjort i det omvendte opgør tidligere på sæsonen, og de bør have bedre forudsætninger på hjemmebane.
  • Efter en skidt stime fik Newcastle seneste en rigtig flot sejr over formstærke Leicester, og det må give en masse genjst og selvtillid til holdet.

Det taler for Southampton:

  • Newcastle ser nogenlunde sikre ud i kampen mod nedrykning, mens Southampton stadig er pressede. Motivationsfordelen kan derfor tilfalde Saints.
  • Southampton vil formentlig overlade initiativet til Newcastle, hvilket ikke er en opgave hemmeholdet foretrækker.
  • Southampton er - trods deres placering - faktisk et udmærket udebanehold, og de bør kunne give Magpies problemer.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på -0,25 til odds 2,13 - 1,80 og er siden faldet en lille smule på Newcastle, uden det dog er nævneværdigt.

Det er til opgøret her lidt interessant at se, at oddsene for uafgjort mellem jævnbyrdige hold i bunden af rækken ofte er placeret omkring 3,20-3,30. I denne kamp har vi også et styrkemæssigt tæt opgør mellem to bundkandidater, men derudover har vi også et ekstra element. Uafgjort vil nemlig være et særdeles fint resultat for begge mandskaber, da man på den måde begge vil være et fint skridt væk fra nedrykningsstregen.

Newcastle - Southampton: X til odds 3,20 hos Nordicbet (nu odds 2,25)

Begge mandskaber kan fint leve med et X her i kampen, der vil bringe dem et fint skridt væk fra nedrykningsstreget. Nederlag vil til gengæld være ganske skidt, så derfor er det næppe sikkert, at holdene vil satse overdrevent for at gå efter sejren og risikere at miste det hele.

Everton - Manchester United

Spilles søndag d. 21/04 kl. 14:30 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Everton:

  • Man Utd røg i midtugen ud af Champions League til Barcelona, og de kan være trætte og umotiverede her.
  • Everton er oftest bedst mod store hold, hvor de kan spille på omstillinger, og det bør de få mulighed for her.
  • Man Utd mangler fortsat vigtige spillere som Shaw og Herrera, der er ude med henholdsvis karantæne og skade.

Det taler for Man Utd:

  • Everton leverede en virkelig sløj indsats senest mod Fulham, og spørgsmålet er, om holdet allerede er gået lidt på ferie.
  • Man Utd er blevet slået ud af Champions League, og de kan nu fokusere fuldt ud på kampen for top 4.
  • Man Utd vandt det omvendte opgør 2-1, og det var i en periode, hvor man ikke var så godt spillende som nu.

Oddstanker:

Markedet er åbnet i en linje på +0,25 til odds 2,06 - 1,85. Siden er der sket et fald i oddset på Everton - formentlig som følge af Man Utd's dårlige form for tiden og de fravær, man har til kampen. 

Everton - Man Utd: Under 2,5 mål til odds 1,94 hos Nordicbet (nu odds 2,00 hos Bethard)

Begge mandskaber er udmærkede defensivt, men kan have svært ved at åbne modstandernes forsvar. Man Utd kan desuden være ramt på træthed og demotivation som følge af Champions League-exit, så det er ikke sikkert, vi får en tempofyldt kamp at se her.

Arsenal - Crystal Palace

Spilles søndag d. 21/04 kl. 17:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Arsenal:

  • Arsenal er særdeles stærke på hjemmebane, hvor de har vundet 14 af deres 17 kampe i sæsonen.
  • Crystal Palace må undvære deres to faste midterforsvarer, der er ude resten af sæsonen med skader.
  • Arsenal kæmper hårdt for top 4, og midtbanespilleren Xhaka udtalt, at de satser mere på ligaen end Europa League.

Det taler for Crystal Palace:

  • Arsenal har et midtugeopgør i Europa League mod Napoli, der kan tage fokus fra kampen her.
  • Palace er klart bedst, når de kan spille på omstillinger, og det bør de få gode muligheder for her.
  • Arsenal har fravær til deres bedste midterforsvarer i sæsonen, Sokratis, der har karantæne.

Oddstanker:

Markedet er åbnet i linjen -1,25 til odds 2,06 - 1,85. Siden er der kommet en markant stigning i oddset på Arsenal, hvilket bl.a. er kommet, efter Sokratis er meldt ude med karantæne. Det er interessant at se, at ift. odds er Arsenal faktisk større favoritter her, end de var tidligere på sæsonen mod Southampton, hvilket slet ikke virker retvisende for klubbernes niveau. Derudover er det interessant, at oddset på Arsenal ikke har været faldet, siden Tomkins fra Palace røg ud med skade, så man nu mangler hele sit centrale forsvar.

Arsenal - Crystal Palace: Arsenal -1 til odds 1,88 hos Bethard (nu odds 1,92)

Arsenal virker motiverede for at gå efter fjerdepladsen i ligaen, og markedet virker ikke til at have taget højde for, at Palace mangler begge deres centrale forsvarsspillere.

Cardiff - Liverpool

Spilles søndag d. 21/04 kl. 17:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Cardiff:

  • Cardiff er stærke hjemme i Wales, hvor de har hentet seks af deres ni sejre i sæsonen.
  • Cardiff fik et moralboost, da de senest slog Brighton i den interne duel mod nedrykning.
  • Liverpool har vigtigt Champions League-opgør i midtugen, der kan fjerne fokuis fra kampen her.

Det taler for Liverpool:

  • Liverpool er markant bedre. De kæmper hårdt med om mesterskabet, mens Cardiff ligger til nedrykning.
  • Liverpool er sæsonens bedste udebanehold og har blot et enkelt nederlag væk fra Anfield denne sæson.
  • Liverpool havde rigtig godt styr på Cardiff i omvendte opgør, hvor man vandt hele 4-1.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på +1,75 til odds 1,85 - 2,06. Siden er der kommet en ganske stor stigning på Cardiff, hvilket skete allerede samme dag, der blev åbnet for odds, så der har næppe skullet store beløb til at ændre det. Det er en smule interessant, at oddset ikke er faldet igen på Cardiff, efter de vandt over Brighton tirsdag, for det resultat betyder, at de fortsat er godt med i kampen om at undgå nedrykning, og dermed må de være enormt motiverede her.

Cardiff - Liverpool: Cardiff +2,0 til odds 1,81 hos Bethard (nu odds 1,80)

Cardiff skal kæmpe indædt for deres liv i rækken, og den type modstandere er ofte svære at have med at gøre mod slutningen af sæsonen - også for de bedste tophold. Cardiff har desuden præsteret fint på det seneste, men i mange af deres kampe været uheldige.

Chelsea - Burnley

Spilles mandag d. 22/04 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Chelsea:

  • Chelsea er det bedste mandskab, og de har stort behov for pointsene i kampen for top 4.
  • Burnley kan ikke nå mere i sæsonen, da de har sikret sig endnu et år i den bedste række, og motivationen for at give alt kan være forsvundet.
  • Chelsea er gode hjemme på Stamford Bridge, hvor de blot har tabt en enkelt kamp i sæsonen.

Det taler for Burnley:

  • Chelsea har et vigtigt midtugeopgør i Europa League, der kan fjerne fokus fra kampen her.
  • Chelsea må undvære deres vigtige forsvarsspiller Rüdiger, der er ude med en knæskade, han pådrog sig i seneste runde.
  • Burnley er i rigtig fin form med tre sejre i træk på det seneste.

Oddstanker:

Markedet åbnede med linjen -1,75 til odds 2,01 - 1,90. Siden åbning har der ikke været den store udvikling i odds.

Chelsea - Burnley: Chelsea -4,0 hjørnespark til odds 1,90 hos Bet365

Burnley har ikke mere at spille for i sæsonen mens Chelsea skal jagte sejren fra start til slut i kampen for top 4. Chelsea er et af de mandskaber der henter flest hjørnespark i ligaen - særligt på hjemmebane, mens Burnley er det mandskab der får færrest hjørne tildelt.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Leicester - Newcastle Over 2,5 mål 1,95 Tabt
Tottenham - Huddersfield Under 3,5 mål 1,79 Tabt
Brighton - Bournemouth Bournemouth +0,25 1,92 Vundet
Burnley - Cardiff Under 2,5 mål 1,80 Vundet
Fulham - Everton 2 1,81 Tabt
Southampton - Wolves Wolves +0 2,09 Tabt
Man Utd - West Ham West Ham +1,25 2,03 1/2 Vundet
Crystal Palace - Man City Man City -1,5 1,95 Vundet
Liverpool - Chelsea Liverpool -0,75 1,84 Vundet
Watford - Arsenal Watford +0,25 2,05 Tabt
Brighton - Cardiff Over 2,0 mål 1,72 Void


Samlet for ugen: -0,98 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 181 af 367
Units: -0,76
Tbp: 99 %