Premier League har nogle kampe, der skal indhentes i en halv midtugerunde her mod slutningen af sæsonen, og her er masser topklubber i aktion. Thomas Schyth har endnu engang taget et kig på kampene og giver os i denne optakt overblikket.

Denne halve midtugerunder betyder ikke, at vi får mindre spænding, blot fordi der er færre kampe. Vi kan blandt andet se frem til "slaget om Manchester", når City og United tørner sammen på Old Trafford. Faktisk har samtlige af holdene, der skal i aktion i midtugen, noget at kæmpe for, nu hvor ligaen for alvor spidser til, og det kan give en masse underholdning.

Denne optakt skifter en smule opsætning, da jeg synes, de seneste mange optakter med tre kortfattede argumenter for hvert hold hurtigt gør teksten lidt låst. Fremadrettet vil der stadig komme en gennemgang af hver kamp, men det vil tage en mere "løs" form, hvor jeg vil komme ind på de ting, jeg mener har relevans for opgøret - herunder selvfølgelig oddstanker.

Tottenham - Brighton

Spilles tirsdag d. 23/04 kl. 20:45 Se mere info i vores matchcenter.

Tottenham kæmper en tæt kamp med de øvrige hold fra "Big Six" om at slutte i top 4, men har gode chancer for at gøre det, da de øvrige kandidater også mistede skridt i den kamp.. Tottenham har i de seneste 14 dage mødt mestrene fra Manchester City hele tre gange, og de spillede sig flot videre til semifinalen i Champions League imod dem.

City vandt så senest en tæt kamp imod Spurs 1-0, hvor London-mandskabet sagtens kunne argumentere for, at man havde fortjent point med nogle store chancer.

For Tottenham er det interessant, at man skal spille opgøret her på den nye hjemmebane. Man er nu oppe på tre kampe på banen med tre sejre til følge over Man City, Palace og Huddersfield. Er Spurs fra start i gang med at lave New White Hart Lane til et fort?

Brighton er i en helt anden situation end Tottenham, for de kæmper indædt i direkte nedrykningskamp imod Cardiff, der har et mere tilforladeligt slutprogram end Seagulls. Brighton fik ganske vidst uafgjort senest mod Wolves, men det var mere held end forstand, da man ikke selv skabte noget som helst, mens Wolves brændte nogle rigtig store chancer. Kan Brighton holde igen mod topholdet her, eller bliver de kørt over?

Spurs har flere fravær til kampen, men kan alligevel stille stærkt, og i forhold til et presset kampprogram er det interessant, at Brighton gik langt i FA Cuppen, så de har faktisk haft ligeså mange kampe som Spurs på det seneste.

I forhold til odds er det interessant, at Chelsea mod Brighton lukkede i 1,93 for -1,5, for skal Spurs vurderes så meget dårligere end rivalerne fra Chelsea, eller er der værdi at hente i de over odds 2,00, man kan få for samme spil?

Tottenham - Brighton: Tottenham -1,5 til odds 2,19 hos Bet365 (nu odds 1,90 hos Bethard)

Tottenham har den bredeste og stærkeste trup i et tætpakket program for begge mandskaber, og Brighton ser utrolig svage ud for tiden. Spurs' kvikke offensiv bør desuden kunne løbe om hjørner med det tunge Seagulls-forsvar.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Watford - Southampton

Spilles tirsdag d. 23/04 kl. 20:45 Se mere info i vores matchcenter.

Watford kan fortsat leve højt på at have spillet sig i FA Cup-finalen. Samtidig sætter det holdet i en god position, for hvis man ender som nr. 7 i ligaen, er man garanteret Europa League-kval i næste sæson. Derfor må holdet selvsagt være motiveret for at tage sejren her mod et hold fra bunden af rækken.

Watford har ganske vidst anfører Deeney i karantæne, Holebas skadet og fortsat en smule tvivl om den kreative playmaker Pereyra, men det stoppede nu ikke holdet i seneste runde, hvor det blev til en forholdsvis solid 2-1-sejr over Huddersfield.

Southampton kan sagtens være sikret endnu en sæson i Premier League, da det ser utænkeligt ud, at både Brighton og Cardiff henter en masse points, men holdet er ikke matematisk sikrede endnu, så man vil selvfølgelig kæmpe for det.

Opgøret her kan blive ganske interessant, fordi begge mandskaber foretrækker opgør, hvor spillet er meget direkte og bevæger sig hurtigt fra felt til felt, så vi kan sagtens ende med at få en masse tempo og chancer i begge ender.

Watford er oddsmæssigt vurderet til at have cirka samme styrke som Southampton, hvilket jeg ikke er enig i. Man skal dog være opmærksom på, at det er et styrkeforhold, markedet har haft hele sæsonen, så man skal have stor tiltro til sig selv (eller være ganske naiv), hvis man som jeg fortsætter med at påstå, at det er markedet, der er forkert på den.

Watford - Southampton: 1 til odds 2,23 hos Nordicbet (nu odds 2,29)

Watford bør trives med en kamp, hvor spillet bliver meget direkte, da man er ganske skarpe til at udnytte den slags kampe. Southampton har desuden overpræsteret på udebane og behøver ikke kæmpe med livet som indsats i opgøret.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Watford - Southampton: Over 2,5 mål til odds 1,87 hos Nordicbet (nu odds 1,85 Betfair Sportsbook)

Begge mandskaber spiller hurtigt frem i offensiven og er generelt meget direkte, og det bør passe begge mandskabers angribere rigtig fint. Vi kan sagtens få en kamp at se, der ikke kommer til at foregå ret meget på midten af banen, og det kan kaste en del chancer af sig.

Wolverhampton - Arsenal

Spilles onsdag d. 24/04 kl. 20:45 Se mere info i vores matchcenter.

Wolverhampton skuffede senest ved blot at få 0-0 mod det formsvage bundhold Brighton, og efterfølgende var medierne hurtige til at udmelde, at det skyldtes skuffelsen fra FA Cup-semifinalen, som stadig sad i holdet. Medierne er dog også hurtige til at tolke på ting, og med andre briller på kan man også påstå, at det var ren og skært uheld, at Wolves ikke vandt ganske overbevisende over Brighton. De spillede godt, dominerede kampen, lukkede fuldstændig ned for Brighton og havde flere kæmpestore chancer.

Det er dog ganske interessant, at Wolves generelt i sæsonen har hentet flere points mod klubber fra top 6 end mod de nederste seks klubber i ligaen, og det er der en bestemt grund til. Holdet er nemlig sat op til at være yderst solide defensivt og dødbringende på omstillinger, så det passer dem godt at spille mod topklubber, der tør tage initiativet, mens de har svært ved at skulle skabe kampene mod kompakte modstandere, som ofte er at finde i bunden af rækken.

Med det in mente har Wolves et rigtig fint matchup her, og det forstærkes da også yderligere af, at Arsenal er ganske svage på udebane. Gunners er faktisk blot ligaens 9. bedste udehold og tabte senest 2-3 til Crystal Palace - der i spillestil minder en del om Wolves.

Arsenal har dog også noget at komme med her, for ser man på deres trup, er de markant stærkere end Wolves, og de ligger da også bedre placeret i rækken. Man bliver desuden forstærket i forhold til de seneste kampe med tilbagekomst af Sokratis fra karantæne, og så må man forvente, at Torreira er helt klar på en tørn på midtbanen.

Matchup osv. taler til Wolves fordel, så det ville umiddelbart være det oplagte valgt. Omvendt er det ikke ofte, at Arsenal har så højt et odds på udebane som tilfældet er her, så har markedet allerede taget højde for det?

Wolverhampton - Arsenal: Over 2,5 mål til odds 1,92 hos Unibet

Begge offensiver bør se frem til denne kamp, der kan udløse en masse hurtige angreb, og det kan blive ganske underholdene. Det er ikke utænkeligt, at Wolves kan tage føringen, hvilket vil skabe et markant Arsenal-pres og samtidig åbne for store muligheder i begge ender.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Wolverhampton - Arsenal: 1 til odds 2,95 hos Nordicbet

Wolves har et rigtig godt matchup her både spillemæssigt og med Arsenals svage udeform in mente. Det er sjældent, man får så "lavt" et odds mod et af topholdene, men samtidig er Arsenal så svingende, så man ind imellem kan have svært ved at se, at de skulle være et tophold.

Manchester United - Manchester City

Spilles onsdag d. 24/04 kl. 20:45 Se mere info i vores matchcenter.

"Slaget om Manchester". Det er kampen, der afgør, om byen det næste stykke tid skal være rød eller lyseblå. Samtidig er det et slag mellem to topklubber, hvor den ene har stærkt brug for sejren i kampen om mesterskabet, mens Djævlene fra United skal hente points til kampen for top 4.

I seneste runde leverede Manchester United en virkelig svag indsats, og så var medierne hurtige til at dømme, at det nok var for hurtigt, man havde fastansat Solskjær. De samme medier vel og mærke, der for blot otte kampe siden nærmest udråbte ham som den nye Messias i Manchester. Sådan kan tingene skifte så hurtigt i fodbold, og det bliver spændende at se,, hvordan nordmanden reagerer, nu hvor man rammer en smule modgang.

Manchester City skal til gengæld hæve sig hurtigt efter skuffelsen i at ryge ud af Champions League til Tottenham, som man dog senest fik oprejsning over i ligaen med en 1-0-sejr. Det er dog som om,  at City ikke er helt så overbevisende, som de var tidligere på sæsonen, og kan det være træthed, der er ved at spille sig ind, efter man hele sæsonen har gået benhårdt efter at vinde fire titler?

Nu er De Bruyne, igen, skadet for City efter han måtte udgå senest, mens United til gengæld kan glæde sig over at have de fleste folk klar igen efter en lang skadesperiode.

Manchester United - Manchester City: Man City -1,5 til odds 2,26 hos Nordicbet

United så virkelig svage og tunge ud senest, og selvom City ikke har været helt sprudlende på det seneste, så har man stadig masser kvalitet og ikke mindst masser af fart til at drive gæk med de langsomme United-forsvarer.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Manchester City - Tottenham Tottenham +1,5 2,00 Vundet
Bournemouth - Fulham Under 3,5 kort 1,85 Tabt
Huddersfield - Watford 2 1,80 Vundet
West Ham - Leicester West Ham +0 2,30 Void
Wolverhampton - Brighton Wolves vinder til 0 2,55 Tabt
Newcastle - Southampton X 3,20 Tabt
Everton - Manchester United Under 2,5 mål 1,94 Tabt
Arsenal - Crystal Palace Arsenal -1 1,88 Tabt
Cardiff - Liverpool Cardiff +2,0 1,81 Void
Chelsea - Burnley Chelsea -4,0 hjørnespark 1,90 Vundet


Samlet for ugen: -2,3 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 184 af 377
Units: -3,06
Tbp: 99 %