Endnu engang åbner Premier League for en amputeret runde, og denne gang inkluderer Thomas Schyths debatoplæg for første gang et regulært "gut-feeling"-spil.

I seneste runde blev Fulhams skæbne beseglet, da de med et solidt nederlag til Watford blev sikre nedrykkere fra Premier League. Dermed har vi fundet to af sæsonens tre nedrykkere, men det fjerner bestemt ikke spændingen i ligaen. Der er nemlig stadig tæt kamp om mesterskabet, europæiske placeringer og den sidste nedrykningsposition.

At nogle ting er afgjort, åbner dog for spændende dilemmaer ift. betting, for hvordan skal man prissætte et nedrykket Huddersfield-mandskab denne runde? Er de demotiverede og opgivende? Eller er de fritspillende og mere offensivt flydende?

Southampton - Liverpool

Spilles fredag d. 05/04 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Southampton:

  • Saints er fortsat i stor kamp for at undgå nedrykning, og her sidst på sæsonen plejer denne type hold at være svære at spille mod, fordi de kæmper for livet.
  • Liverpool har haft det svært på udebane i det nye år. I deres seks udekampe siden nytår har man blot vundet t0o(smalt over Brighton og Fulham).
  • Southampton er i god form med to vigtige sejre i træk.

Det taler for Liverpool:

  • Southampton må undvære midterforsvar Vestergaard, der er skadet, og som har været en vigtig del af forsvaret denne sæson.
  • Liverpool er markant bedre end Southampton. De er i tæt kamp om mesterskabet, mens Saints er i kamp om at undgå nedrykning.
  • Southampton har tunge forsvarsspillere, og det bør Liverpools lynhurtige offensiv kunne udnytte.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på +1,25 med odds 2,06 - 1,85. Siden har der været et lille fald i oddset på Southampton. Det største fald kom, da der var tvivl om Van Dijk, hvilket er naturligt, da han er en afgørende del af holdet.

Det er interessant, at oddset på Southampton faldt, da Van Dijk var tvivlsom, men endnu ikke er steget til oprindeligt niveau, efter han er blevet meldt fit for fight. Betyder det, at der er værdi i et spil på mesterskabskandidaterne, eller har markedet fra start undervurderet Southamptons niveau under Hasenhüttl?

Southampton - Liverpool: Liverpool -1,5 til odds 2,24 hos Nordicbet

Oddset for Liverpool steg, da Van Dijk blev skadet, men er ikke faldet til oprindeligt niveau endnu, efter han blev meldt klar. Liverpool har ikke været overbevisende på det seneste på udebane, men bør kunne udnytte, at deres lynhurtige offensiv har en fordel overfor det tunge Saints-forsvar.

Bournemouth - Burnley

Spilles lørdag d. 06/04 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Bournemouth:

  • Bournemouth er stærke på Vitality, hvor man er 8. bedste hjemmehold i sæsonen.
  • Bournemouth har mange dygtige pasningsspillere, der har forudsætninger for at kunne udnytte det potentielle spilovertag.
  • Spiller for spiller har Bournemouth en noget stærkere trup end Burnley.

Det taler for Burnley:

  • Bournemouth skal formentlig omlægge fra sin foretrukne kontra-taktik til at være spilstyrende, og det bør passe Burnley fremragende, da de kan holde fast i deres taktik med omstillinger.
  • Siden nytår er Burnley ligaens 5. bedste hold målt på xG, hvilket er ganske imponerende.
  • Burnley vandt det omvendte opgør hele 4-0 og har generelt en fin historik mod Bournemouth.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på -0,5 med odds 2,05 - 1,86. Siden er oddset faldet på Burnley, men er på det seneste steget igen, så man nu er placeret i samme leje, som da odds åbnede.

Med to hold der umiddelbart er tætte i niveau, virker oddset til at være for lavt på Bournemouth. Markedet tillægger dem en hel del mere styrke end Burnley, hvilket ikke er retvisende, synes jeg. Samtidigt har Burnley faktisk har et fint matchup her.

Bournemouth - Burnley: Burnley +0,25 til odds 2,09 hos Bethard (nu odds 2,12 hos Betsafe)

Burnley har et fint taktisk matchup her og bør være mere motiverede end deres modstandere. De har desuden præsteret rigtig flot efter nytår.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Huddersfield - Leicester

Spilles lørdag d. 06/04 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Huddersfield:

  • Huddersfield kan spille frit, da de allerede er nedrykkede, og det kan give dem det offensive spark, de har manglet hele sæsonen.
  • Leicester forventes at tage initiativ i opgøret her, men selvom Rodgers bebuder pasningsspil, er de oftest farligst på omstillinger og direkte bolde.
  • Leicester må undvære deres bedste forsvarsspiller Maguire, der afsoner den sidste af to karantænedage.

Det taler for Leicester:

  • Huddersfield er allerede sikret nedrykning fra ligaen, og de har således ikke mere at spille for.
  • Leicester har vist stærkt offensivt spil, efter Rodgers overtog managertjansen, og man har blandt andet fået en del mere tempo i pasningsspillet.
  • Hurtige Vardy i Leicester-offensiven kan få et godt matchup mod et ganske tungt Huddersfield-forsvar.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på +0,5 med odds 1,85 - 2,07. Siden er der kommet et ganske markant fald på Leicester, der skyldes, at Huddersfield blev sikret nedrykning og derfor ikke har mere at spille for i rækken.

Oddset er faldet markant på Leicester, efter Huddersfield officielt rykkede ned, men spørgsmålet er, om det skal have så stor betydning? Huddersfield var så godt som sikre på nedrykning i forvejen, og måske kan det endda blive en fordel for holdet, at man kan spille mere frit, da det er en manglende offensiv indstilling, der har været deres problem hele sæsonen.

Huddersfield - Leicester: Over 2,5 mål til odds 2,02 hos Nordicbet (nu odds 2,05 hos Betfair Sportsbook)

Huddersfield kan spille frit og mere offensivt, efter deres nedrykning blev sikret, og man vil sikkert gerne slutte af med noget underholdning - særligt foran egne fans. Leicester er samtidig blevet markant bedre offensivt under Brendan Rodgers, men mangler deres bedste forsvarsspiller.

Newcastle - Crystal Palace

Spilles lørdag d. 06/04 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Newcastle:

  • Newcastle overlader oftest initiativet til modstanderne, og Palaces svageste resultater er kommet i kampe, hvor de har skullet tage intiativ.
  • I et tæt kampprogram er det en fordel for Newcastle, at de har haft to dage mere til at restituere i end Crystal Palace.
  • Det omvendte opgør tidligere på sæsonen endte 0-0, hvilket er et fint resultat for Newcastle.

Det taler for Crystal Palace:

  • Palace er sæsonens 7. bedste udehold og har det normalt fint væk fra Selhurst Park, da man så bedre kan spille på omstillinger.
  • På udebane har Palace for nylig slået Burnley 1-3, og det er et hold, der minder meget om Newcastle i spillestil.
  • Palace har de seneste kampe haft en skadesfri trup, og det giver god kontinuitet på holdet.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på -0,25 med odds 2,13 - 1,80. Siden har der været en solid stigning i oddset på Newcastle. Den største stigning kom, da anfører Lascelles var tvivlsom med skade, samtidig med at Palace leverede en overbevisende præstation mod Huddersfield. Siden har der dog været et fald på Newcastle, så man igen har nærmet sig åbningsodds. 

Begge mandskaber er fortsat involveret i kampen mod nedrykning, og blot ét point skiller dem ad. Derfor kan man forvente en hårdt kæmpet og tæt kamp, så det er et opgør, hvor uafgjort bestemt er en mulighed - men der virker også til, at markedet har styr på den del af oddsætningen. Er oddset for højt på en hjemmesejr? Markedet vurderer Palace som en del bedre end Newcastle - hvilket er retvisende - men matchuppet taler til Newcastles fordel, så er der alligevel værdi?

Newcastle - Crystal Palace: Newcastle +0 til odds 1,81 hos Bethard (nu odds 1,79 hos bet365)

Man kan forvente et tæt opgør her, men Newcastle har et udmærket matchup, da Palace sjældent er offensivt gode mod hold, der står så kompakt som Newcastle.

Everton - Arsenal

Spilles søndag d. 07/04 kl. 15:05 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Everton:

  • Arsenal har tvivl om Koscielny, Ramsey og Xhaka, mens Torreira har karantæne. Det betyder, at man er ganske svækkede - i særdeleshed på midtbanen, hvis de fortsat er ude.
  • Everton har startet en ganske pæn form med sejre de to seneste kampe - og præstationer har ligeledes  været rigtig fine.
  • Everton er gode på omstillinger, og i den forbindelse har man et fint matchup mod offensive Arsenal, der måske har en svækket midtbane.

Det taler for Arsenal:

  • Arsenal var svækkede af flere vigtige fravær til seneste kamp, men tog alligevel en solid sejr over Newcastle.
  • Arsenal leverede en fin præstation i omvendte indbyrdes opgør og vandt 2-0.
  • Arsenal har vundet fire af de seneste fem kampe (spillet den sidste uafgjort mod Tottenham), og de har fundet rigtig god form for tiden.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på +0,25 med odds 2,06 - 1,85. Siden har der været et fald på Everton, hvilket kan skyldes deres forbedrede formkurve.

Matchuppet her taler til Evertons fordel, synes jeg, men omvendt er det sjældent, at de gode tophold skal give over odds 2,20 på en udesejr - også selvom Arsenal ikke har været gode denne sæson væk fra Emirates. 

Everton - Arsenal: 2 til odds 2,30 hos Bethard (nu odds 2,35 hos Unibet)

Everton er i forbedret form, har bedre team news og et bedre matchup. Alligevel synes jeg, markedet har overreageret på en hjemmesejr, og i forhold til sammenlignelige opgør og holdenes niveau synes jeg, det mest nærmer sig værdi på udeholdet.

Chelsea - West Ham

Spilles mandag d. 08/04 kl.  21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Chelsea:

  • Chelsea fik opløftning efter svigtende resultater med en solid præstation og flot sejr på hjemmebane i midtugen.
  • West Ham er enormt svingende for tiden med et meget lavt bundniveau. Det kan Chelsea udnytte.
  • West Ham har tvivl om stjerner som Arnautovic, Anderson og Nasri, og hvis de alle er ude, er man alvorligt svækkede i offensiven.

Det taler for West Ham:

  • Chelsea spillede kamp i midtugen, mens West Ham har haft god tid til forberedelse og restitution.
  • West Ham har mange dygtige kontraspillere, der kan udnytte Chelseas offensive stil.
  • West Ham fik 0-0 i det omvendte opgør, hvilket er et rigtig flot resultat for underdoggen.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på -1,5 med odds 2,06 - 1,85. Siden har der været et fald på Chelsea, omend det er begrænset hvor meget. Det seneste fald er kommet i forbindelse med deres solide sejr over Brighton - som dog også er af en kvalitet, hvor man ikke skal lægge alverden i det resultat.

Chelseas seneste kamp mod Brighton lukkede i 1,30 for hjemmesejren, og på den front virker det yderst mærkværdigt, at der er cirka samme odds på, at de slår West Ham denne weekend. West Ham er et markant bedre hold end Brighton, og Chelsea har tilmed nu haft en midtugekamp, mens West ham ikke har det.  Chelsea vandt senest, men deres form er bestemt ikke fremragende. 

Chelsea - West Ham: Chelsea -1,5 til odds 1,97 hos Bethard

Jeg skal nok fra start beklage dette spilforslag - og måske endda fraråde at følge det. Alt betting-logik taler nemlig for, at værdien er på West Ham i form. Chelsea har svag form, har en midtugekamp, og oddset er alt for lavt på Chelsea i forhold til sammenlignelige opgør.

Det sker enormt sjældent, og det er svært at forklare til andre - men i dette tilfælde har jeg en helt klassisk "gut-feeling" af, at Chelsea til at vinde med flere mål er et rigtig fint spil. Skulle jeg komme med argumenter, vil det blive, at West Ham er svage ude, at de har vist ringe form, men skal man kigge på rendyrkede, faktuelle argumenter, så vil argumenterne FOR West Ham langt overstige dette.

Så som sagt: For første gang i denne sæson bliver det til et spilforslag på en ren og skær "gut-feeling", som måske er forkert, men som heller ikke bare er så nem at ignorere for mig.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Watford - Fulham Watford -1 2,14 Vundet
Wolverhampton - Manchester United Wolves +0,5 1,91 Vundet
Chelsea - Brighton Chelsea -1,5 1,86 Vundet
Manchester City - Cardiff Under 4,0 mål 1,93 Vundet
Tottenham - Crystal Palace Palace +1,25 1,84 Tabt


Samlet for ugen: +2,84 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 172 af 350
Units: -2,10
Tbp: 99 %