Premier League-eksperten Thomas Schyth tager endnu et kig på den kommende weekends Premier League-runde, efter de seneste ugers spilforslag har bragt den samlede statistik i plus.

De seneste runder har budt på positiv varians for spilforslagene i optaktsartiklerne, og det betyder, at det samlede regnskab har bevæget sig fra minus til plus. Om dette kan holde sæsonen ud er ikke givet, men ikke desto mindre spidser tingene til i ligaen i både top og bund. Cardiff skal til at have points, hvis de vil overleve i rækken, hvilket må gøre de øvrige klubber nervøse - særligt Burnley, der i denne uge tager imod netop Cardiff i et vaskeægte bundbrag.

I den anden ende af tabellen er kampen fortsat helt åben om både mesterskab og den vigtige top 4-placering, ligesom der fortsat er masser klubber i spil til 7. pladsen, der kan give europæisk adgang næste sæson.

Leicester - Newcastle

Spilles fredag d. 12/04 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Leicester:

 • Leicester har set stærke ud, efter Brendan Rodgers overtog, og særligt offensiven er markant forbedret med mere tempo og mere målsøgende spil.
 • Newcastle må til kampen undvære den vigtige forsvarsspiller Lejeune, der blev skadet i seneste runde og frygtes ude resten af sæsonen.
 • Leicester har stærke forsvarsspillere, og de kan måske stække Newcastles frontangriber Rondon.

Det taler for Newcastle:

 • Newcastle har en solid defensiv, og deres kompakte opstilling kan gøre det svært for Leicester at skabe chancer.
 • Leicester vil gerne angribe på hjemmebane, og det kan Newcastle udnytte, da de foretrækker at spille på omstillinger.
 • Leicester har fortsat tvivl om en af deres bedste forsvarsspillere Evans, og er han ude, er det en ulempe for holdet.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på -0,75 med odds 2,06 - 1,85 og er siden faldet en del på Leicester i takt med deres overbevisende præstationer. 

I opgøret her er det spændende at se på de fem Leicester-kampe under Brendan Rodgers, hvor det i særlig grad viser sig, at over 2,5 mål har været pæn favorit i fire af de fem kampe. Det er den ikke helt i dette matchup, og det kan måske åbne for et spændende spil.

Leicester - Newcastle: Over 2,5 mål til odds 1,95 hos Nordicbet (nu 2,00 hos Betfair)

Leicester er markant forbedrede i deres offensive spil under Rodgers, og matchuppet her bør være positivt for begge mandskabers offensiv. Samtidig virker oddset en smule for højt for et overspil sammenlignet med tidligere opgør.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Tottenham - Huddersfield

Spilles lørdag d. 13/04 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Tottenham:

 • Tottenham er rykket ind på deres nye stadion, og siden skiftet har man vundet to af to kampe - senest over stærke Manchester City.
 • Huddersfield er ligaens klart dårligste mandskab denne sæson og er sikre nedrykkere. De har ikke mere at spille for, så motivationen må være en fordel for Spurs, der kæmper for at komme i top 4.
 • Huddersfield-manager Siewert har sagt, at man vil levere et mere underholdene udtryk de sidste kampe i sæsonen, og det kan være en fordel for Tottenhams hurtige og kontrastærke offensiv.

Det taler for Huddersfield:

 • Kampen her er presset ind mellem to Tottenham-opgør mod Manchester City, som har højere prioritet end denne kamp.
 • Spurs fik kreatøren Alli og topscorer / talisman Kane skadet i midtugens Champions League-opgør, og det er en markant svækkelse af holdet.
 • Huddersfield har været ramt af skader i den seneste tid, men har ingen nævneværdige fravær til opgøret her, hvilket må forstærke dem.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på -2,25 og odds 2,06 - 1,85. Siden har der været en voldsom stigning i oddset på Tottenham, som eksploderede efter deres kamp mod Manchester City. Det skyldes selvsagt skaden til Harry Kane - og selvom det er voldsomt at mangle en mand, der har 17 ligascoringer for dem i sæsonen, så kan man alligevel spørge sig selv, om ikke det er en overreaktion, at oddset er steget med hele 35 "klik".

Tottenham - Huddersfield: Under 3,5 mål til odds 1,79 hos Unibet (nu 1,72 hos Nordicbet)

Oddset for dette spil åbnede tilbage i marts i 1,78, og har siden været stigende. Det er naturligvis faldet igen efter skaden til Harry Kane, men er det nok, når vi kun lige er kommet tilbage i oprindeligt niveau?

Brighton - Bournemouth

Spilles lørdag d. 13/04 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Brighton:

 • Brighton er et rigtig fint hjemmehold. Faktisk sæsonens 13. bedste, hvilket er fornemt i betragtning af deres størrelse / niveau.
 • Bournemouth er i skidt form og har blot vundet to af deres seneste 10 kampe.
 • Bournemouth er næst efter Fulham det mandskab med flest udenederlag i sæsonen med hele 12 i 16 forsøg.

Det taler for Bournemouth:

 • Bournemouth har en markant stærkere trup end Brighton og bør være det bedste mandskab.
 • Brighton er ofte mere offensive på hjemmebane, og det bør Bournemouth kunne udnytte, da de er særdeles stærke på omstillinger.
 • Brighton har fortsat tvivl om den skadede Gross, der er vigtigt bindeled mellem midtbanen og angrebet.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på -0,25 med odds 2,02 - 1,89 og er fortsat i ca. samme niveau. De nuværende odds vil normalt være en indikation på, at hjemmeholdet vurderes som stærkere end udeholdet, men i dette tilfælde tror jeg mere, det er et spørgsmål om motivation. Brighton er dybt involveret i kampen mod nedrykning, mens Bournemouth ser ganske sikre ud på endnu en sæson i Premier League. Det kan være forskellen, der gør, at favoritværdigheden hopper over på Brighton.

Brighton - Bournemouth: Bournemouth +0,25 til odds 1,92 hos Bethard

Brighton har umiddelbart mest at spille for, men i Premier League ser man ikke ofte holdene "lægge sig ned" som i andre ligaer, og det forventes heller ikke at være tilfældet for Bournemouth her. Dermed kan man argumentere for, at selvom motivation er en fordel for Brighton her, så bør den styrkemæssige overhånd, Bournemouth har, udligne dette en smule, og det kan give et acceptabelt odds på udeholdet. Med spillet her fået man desuden også lidt gevinst ud af et uafgjort resultat, som Brighton godt kan leve med.

Burnley - Cardiff

Spilles lørdag d. 13/04 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Burnley:

 • Burnley vil være yderst tilfredse med uafgjort i denne kamp, og de skal derfor ikke satse i samme grad som Cardiff er tvunget til.
 • Burnley har været et af de allerbedste hold i 2. halvdel af sæsonen (målt på xG) og ser ganske formstærke ud.
 • Cardiff er ganske svage på udebane, og har tabt hele 11 af 15 kampe udenfor Wales.

Det taler for Cardiff:

 • Ved uafgjort mod slutningen af kampen vil vi formentlig se Cardiff jagte sejren hårdt, mens Burnley vil forsøge at forsvare et resultat hjem.
 • Cardiff forventer at have skadede Arter klar igen til midtbanen, hvilket er en klar forstærkning af holdet.
 • Burnley spiller meget på deres fysik, men her møder de et hold der kan matche dem på det parameter.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på -0,5 til odds 2,05 - 1,86 og er siden faldet en del på Burnley. Det største fald kom dog kort efter åbning på oddset, og der har ikke været den store bevægelse siden. Faldet skal man derfor næppe ligge alt for meget i, da der ikke har skullet alverdens med penge til at flytte det.

De nuværende odds symboliserer, at Burnley er en del stærkere end Cardiff, hvilket også umiddelbart er retvisende for sæsonen.

Burnley - Cardiff: Under 2,5 mål til odds 1,80 hos Bet365

Begge mandskaber er som udgangspunkt bedst når de får lov at stå defensivt, og besidder ikke den store kreativitet. Det betyder, at uanset resultatet vil det jagtende hold formentlig få svært ved at åbne modstandernes defensiv.

Fulham - Everton

Spilles lørdag d. 13/04 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Fulham:

 • Everton har blot vundet fem af 16 udekampe i sæsonen.
 • Fulham spiller en del bedre på hjemmebanen Craven Cottage, hvor man altid nyder stor opbakning.
 • Som sikre nedrykkere kan Fulham nu spille frit, og det kan nogen gange give bedre spil.

Det taler for Everton:

 • Everton har været rigtig fint spillende på det seneste og virker til at ramme topform her mod slutningen af sæsonen.
 • Everton kæmper for 7. pladsen og dermed europæisk kvalifikation. De bør være topmotiverede.
 • Fulham har tabt de seneste ni kampe i træk og må være demotiverede efter nedrykning er sikret.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på +0,25 med odds 2,05 - 1,86. Siden er oddset faldet ganske markant på Fulham, efter de sikrede sig nedrykning, så det må vurderes, at markedet har taget højde for motivationsforskellen. Det er desuden interessant, at oddset her er det laveste på Everton i en udebanekamp hele sæsonen.

Fulham - Everton: 2 til odds 1,81 hos Nordicbet (nu 1,77 hos Bethard)

Everton ser særdeles formstærke ud for tiden og bør være markant mere motiverede end allerede nedrykkede Fulham.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Southampton - Wolverhampton

Spilles lørdag d. 13/04 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Southampton

 • Wolves kan være ramt på moralen efter et sent comeback af Watford i FA Cup-semifinalen, der sendte ulvene ud af turneringen.
 • Southampton er i fin form med tre sejre i de seneste fem kampe på trods af flere svære modstandere.
 • Saints har i mange lignende opgør overladt initiativet til modstanderne, og det er Wolves sjældent komfortable med at skulle forvalte.

Det taler for Wolverhampton:

 • Wolves er styrkemæssigt et markant bedre hold end Saints. De spiller med i toppen af rækken, mens Saints er lige over nedrykningsstregen.
 • Wolves har stadig meget at spille for, da de er i tæt kamp om 7. pladsen, der kan give europæisk kvalifikation.
 • Wolves vandt det omvendte opgør tidligere på sæsonen ganske overbevisende med 2-0.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på +0 til odds 1,85 - 2,07. Siden har der ikke været den store udvikling i oddset, som fortsat er placeret i nogenlunde samme niveau. Efter så lang tid, kan noget dermed tyde på at markedet har ramt rimelig korrekt med åbningsodds. Det er dog interessant, at markedet vurderer holdene så tæt i odds, når man tænker på den store forskel i placering i ligaen. Det skal dog nok tilskrives, at markedet generelt hele sæsonen ar vurderet Southampton bedre styrkemæssigt end deres placering.

Southampton - Wolverhampton: Wolves +0 til odds 2,09 hos Bethard

Vi kan sagtens få et tæt og uforudsigeligt opgør mellem to mandskaber, der spiller direkte, og som har masser at spille for. Derfor er det mest interessant at kigge i retning mod underdoggen - der i dette tilfælde er en rolle som er blevet tildelt det styrkemæssigt bedste hold.

Man Utd - West Ham

Spilles lørdag d. 13/04 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Man Utd:

 • West Ham har et ganske lavt bundniveau når de ikke rammer dagen, og så kan United køre dem helt over.
 • West Ham er ikke imponerende på udebane, hvor man har ni nederlag i 16 kampe.
 • I syv udekampe i træk har West Ham ikke formået at vinde, og man har så godt som udspillet sin rolle i ligaen.

Det taler for West Ham:

 • West Ham har været hårdt ramt af skader, men har nu alle faste folk helt fit, og så besidder de masser af kvalitet.
 • Man Utd spiller to vigtige Champions League-opgør mod Barcelona på hver sin side af dette opgør, der har mindre prioritet.
 • Man Utd har begge deres faste backs i karantæne i dette opgør, hvilket selvsagt hæmmer dem en hel del.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på -1,5 til odds 2,05 - 1,86. Siden er oddset faldet en del på West Ham, hvilket skete ret tidligt efter åbning. Det kan derfor forventes, at det ikke har noget med Uniteds midtugeopgør at gøre, men er nok nærmere et resultat af, at West Ham har alle faste folk klar, mens United har karantæne til deres to backs efter seneste ligakamp.

Man Utd - West Ham: West Ham +1,25 til odds 2,03 hos Bethard (nu 2,02)

Man Utd har deres fokus på midtugens hårde kampe mod Barcelona i Champions League, mens man samtidig er ramt af vigtige fravær til opgøret. West Ham ser desuden ofte stærke ud, når de har alle mand klar - hvilket ikke er sket ofte i denne sæson.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Crystal Palace - Man City

Spilles søndag d. 14/04 kl. 15:05 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Crystal Palace:

 • Efter en lang periode med lutter sejre tabte Man City i midtugen til Tottenham og kan være ramt en smule på selvtilliden.
 • Netop Champions League-opgørene mod Tottenham på hver side af dette opgør kan tage en stor del af Citys forkus til denne kamp.
 • City har blot lidt fire nederlag i ligaen denne sæson - det ene af disse stod Crystal Palace for, da de overraskede med en 2-3-sejr i det omvendte opgør.

Det taler for Man City:

 • Palace er ikke skræmmende hjemme på Selhurst Park. Faktisk er man ligaens 3. dårligste hjemmehold denne sæson.
 • Man City virker til at være i særdeles skræmmende form og har 14 sejre i de seneste 15 kampe.
 • City er i tæt kamp om mesterskabet og skal bruge en sejr, mens Crystal Palace har udspillet sin rolle i ligaen.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje på +1,75 til odds 2,01 - 1,89. Siden har der været et ganske stort fald på Crystal Palace, så linjen nu er +1,5. Det er dog værd at bemærke, at det største fald skete inden Man Citys midtugenederlag til Tottenham, så det er ikke den kamp, der har spillet ind i forhold til oddset. Det var desuden værd at bemærke, at City sparede et par spillere i netop det opgør, så kan de faktisk ende med at have en fordel ift. oddset her?

Crystal Palace - Man City: Man City -1,5 til odds 1,95 hos Bethard

I City-termer er -1,5 en ganske lav linje i denne sæson, og det kan ligne, at markedet har overreageret på, at City har hårde opgør mod Spurs på hver side af denne kamp. Selv hvis de sparer flere af deres spillere, bør de være markant bedre end Crystal Palace, og folk som Sane, Bernardo Silva og De Bruyne, der ikke spillede ret meget i midtugen, kan komme helt friske til opgøret her.

Edit: Palace har deres vigtige forsvarer Tomkins skadet for resten af sæsonen, og dette spilforslag ligger nu også som decideret værdispil / ekspertanalyse. Læs den fulde analyse her.

Liverpool - Chelsea

Spilles søndag d. 14/04 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Liverpool:

 • I det omvendte opgør fik Liverpool 1-1, og nu er man hjemme på stærke Anfield.
 • Begge mandskaber kæmper med i Europa, og her har Livepool fordel af en bredere trup, og at man har to dages længere pause end Chelsea, der spiller torsdag.
 • Chelsea vil gerne have bolden rigtig meget, og det passer Liverpools genpres rigtig fint.

Det taler for Chelsea:

 • Chelsea kan vælge at prioritere ligaen en del højere end Europa League og dermed spare spillere torsdag så man er helt frisk til kampen her.
 • Chelsea har flere spillere, der begynder at ramme rigtig god form. Bl.a. Hazard, Loftus-Cheek, Barkley og Hudson-Odoi.
 • Liverpool har ikke imponeret spillemæssigt i længere tid, og i seneste runde skulle man bruge et offside-mål til at åbne opgøret mod Southampton, der sagtens kunne have vundet opgøret.

Oddstanker:

Markedet åbnede i en linje på -0,75 til odds 1,85 - 2,06. Siden har oddset været faldet på Liverpool men er på det seneste steget igen til oprindeligt niveau. Det er interessant, at Liverpool for nyligt spillede hjemme mod Tottenham hvor samme linje lukkede i 1,71, hvilket vil sige, at markedet vurderer Chelsea en del bedre på udebane end Tottenham. Det har jeg svært ved at se, da jeg har Chelsea og Tottenham som nogenlunde lige i niveau, mens Spurs generelt er bedre på udebane. Dertil kommer ulempen, Chelsea har ift. Europa League i Prag torsdag, så for mig kan det virke, som oddset er for højt på Liverpool.

Liverpool - Chelsea: Liverpool -0,75 til odds 1,84 hos Bethard (nu 1,83)

Liverpool har umiddelbart et fint matchup her, hvor de kan presse Chelseas opspil. Samtidig har man markant fordel i forhold til pause siden europæiske kampe, og det bør man kunne udnytte til at holde sig inde i mesterskabskampen.

Watford - Arsenal

Spilles søndag d. 15/04 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Watford:

 • Watford er ganske stærke på omstillinger, og det kan de udnytte mod offensive Arsenal.
 • Watford står generelt dybt og kompakt mod topklubber, og det kan forhindre Arsenal i at udnytte deres hurtige angriberes dybdeløb.
 • Arsenal tabte senest fortjent til Everton, der i stil og kvalitet godt kan minde meget om Watford.

Det taler for Arsenal:

 • Arsenal er styrkemæssigt markant stærkere end Watford.
 • Watford har spillet sig i  FA Cup-finalen, og den præstation kan få dem til at slappe af, fordi sæsonen allerede er en stor succes.
 • Arsenal vandt det omvendte opgør 2-0 tidligere på sæsonen, og nu har Watford forventeligt den offensive stjerne Deulofeu skadet.

Oddstanker:

Markedet åbnede i en linje på +0,5 med odds 1,89 - 2,02. Siden har der været et ganske pænt fald i oddset på Watford. Det mest markante fald kom efter seneste rundes kampe, hvor Arsenal skuffede stort, mens Watford som nævnt spillede sig i FA Cup-finalen.

Watford - Arsenal: Watford +0,25 til odds 2,05 hos Bethard (nu 2,03 hos Nordicbet)

Arsenal har et vigtigt midtugeopgør at tænke på, mens Watford kan koncentrere sig helt om denne kamp. Derudover er Arsenal i skidt form på det seneste, og oddset virker for højt på hjemmesejren, når man sammenligner med Arsenals seneste kamp mod Everton, der kan minde meget om Watford.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Brighton - Cardiff

Spilles tirsdag d. 16/04 kl. 20:45 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Brighton:

 • Cardiff er tvunget til sejr her, og det kan Brighton udnytte til at lokke dem frem på banen og slå til på omstillinger.
 • Brighton har forventeligt den offensive midtbanespiller Gross tilbage, hvilket vil være en klar forstærkning af holdet.
 • Brighton er ganske gode på hjemmebane, mens Cardiff blot har vundet 2 udekampe i sæsonen.

Det taler for Cardiff:

 • Brighton må undvære deres kreative offensivspiller Knockaert der fik rødt kort i seneste kamp.
 • Cardiff har præsteret flot i flere runder, men bl.a. været uheldige med dommerkendelser mm.
 • Cardiff vandt det omvendte opgør tidligere på sæsonen med 2-1.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en linje -0,5 til odds 1,85 - 2,06. Siden har der været et fald på Cardiff, hvilket virker retfærdigt da opgøret er meget tæt. Det hænger nok også sammen med at Cardiff har mere brug for sejren her end Brighton der vil være yderst tilfredse med uafgjort.

Af sammenlignelige opgør er det interessant at kigge på Cardiff's seneste kamp som var ude mod Burnley. De kunne godt minde lidt om Brighton - dog med en smule bedre niveau. Her lukkede oddset i 1,88 - 3,57 - 4,76.

Brighton - Cardiff: Over 2,0 mål til odds 1,72 hos Unibet

Uanset stillingen i kampen her vil et af holdene have behov for at presse ganske hårdt på, da det er en kamp der gælder overlevelse. Brighton kan leve med uafgjort, mens Cardiff ikke kan bruge andet end en sejr, og det kan give mere målsøgende spil end vi normalt ser hos disse mandskaber.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Southampton - Liverpool Liverpool -1,5 2,24 Vundet
Bournemouth - Burnley Burnley +0,25 2,09 Vundet
Huddersfield - Leicester Over 2,5 mål 2,02 Vundet
Newcastle - Crystal Palace Newcastle +0 1,81 Tabt
Everton - Arsenal 2 2,30 Tabt
Chelsea - West Ham Chelsea -1,5 1,97 Vundet


Samlet for ugen: +2,32 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 176 af 356
Units: +0,22
Tbp: 100 %