Næstsidste runde i Premier League står for døre med fuldt program og masser at spille for i både bunden og toppen. Den ugentlige optakt gennemgår seneste runde og kommer med spilforslag til hver eneste kamp i weekenden.

Manchester City og Liverpool adskilles af blot et enkelt point i toppen, og de to mandskaber har gang i en ustyrligt god sæson. Faktisk kan Liverpool ende med hele 97 points, og stadigvæk blive nr. 2, hvilket er helt uhørt. I 81/82 indførte man tre point for en sejr i den bedste engelske række, og siden da har andenpladsen i ligaen efter en hel sæson maksimalt nået 89 point. Det antal har Liverpool og City begge passeret med henholdsvis 91 og 92 points, så vi er allerede nu sikre på en sæsonrekord.

Seneste runde

Liverpool - Huddersfield (5 - 0)

Det var tydeligt top mod bund her. Huddersfield virkede sløsede og ukoordinerede, hvilket fik Liverpool til at ligne en velsmurt maskine, hvor særligt Salah og Mane hyggede sig med et par mål hver.

Tottenham - West Ham (0 - 1)
Tottenham snublede endnu engang. En sejr ville have sikret dem top 4, inden de tager hul på Champions League-semifinalerne.

Spurs kom også godt fra start med fint spil og store chancer, men langsomt kom West Ham markant bedre med i kampen, og selvom det ikke var fortjent i forhold til spil og chancer, snuppede Hammers sejren.

Det var for øvrigt den største oddsmæssige overraskelse i seneste runde, da man ved kampstart kunne hente 8,95 licensløst for Hammers-sejren.

Watford - Wolverhampton (1 - 2)
Mandskaberne her mødtes for tredje gang i sæsonen, men da det var på Watfords hjemmebane denne gang, kunne Wolves overlade initiativet til hjemmeholdet, hvilket passer dem klart bedst. Det udmøntede sig også i en ganske fortjent udesejr, som man kunne have hentet odds 2,87 på inden kampstart, hvilket symboliserer, at markedet vurderer Wolves som en hel del stærkere end Watford.

Southampton - Bournemouth (3 - 3)
Holdene her spillede en af de mere underholdende kampe i lang tid. 3-3 og masser af chancer i begge ender. Derudover scorede Shane Long i forrige runde Premier League-historiens hurtigste mål, og i kampen her leverede han så en af Premier League-historiens største afbrændere, da han skød på stolpen på frit mål.

Crystal Palace - Everton (0 - 0)
Everton fortsatte sin stime af flotte præstationer, men på trods af markant chanceovertag var man ikke i stand til at sende bolden det sidste stykke over stregen. Crystal Palace havde ikke meget at byde på, og var det et tegn på, at Everton var gode og dominerede, eller at man allerede er gået på ferie?

Fulham - Cardiff (1 - 0)
Cardiff skal have sejre for at sikre sig overlevelse i rækken, men det var ikke til at se på holdet her i starten. Man var passive og skabte intet, hvilket Babel udnyttede til at sende et missil i kassen. I 2. halvleg var det som om, alvoren gik op for Cardiff, der pressede på og havde fortjent at score.

Cardiff kan de næste kampe næppe tillade sig at vente så længe med at presse på, så over-linjer kan måske blive interessante i de sidste runder for det ellers lavtscorende mandskab.

Brighton - Newcastle (1 - 1)
Brighton lignede en klar nedrykker i 1. halvleg, hvor man spillede decideret ringe, hvilket formstærke Perez udnyttede til at score sit fjerde mål i to kampe. I 2. halvleg var Brighton dog væsentlig stærkere og pressede på, og at det var helt fair, at de fik uafgjort - de kunne endda sagtens have taget sejren.

Leicester - Arsenal (3 - 0)
Arsenal blev i opgøret her hæmmet af et rødt kort til Maitland-Niles, men allerede inden da var det Leicester, der havde overtag i spil og chancer. Det var derfor helt fortjent, at Leicester vandt.

Taktisk var det interessant, at Arsenal helt tydeligt var nervøse for Leicester's omstillinger, og derfor stillede de sig decideret defensivt og overlod spillet til hjemmeholdet. Det ser man ikke ofte fra Arsenal - og det gav altså heller ikke pote her.

Det overrasker lidt, og viser nok noget om Arsenals formkrise, at Leicester ved kampstart var gjort til favoritter på oddset. Det er ikke ofte, at man ser, at holdene i top 7 er underdogs mod de mindre mandskaber. 

Burnley - Man City (0 - 1)
Burnley har ikke mere at spille for denne sæson, men det var ikke til at se mod City hvor man leverede en fornem indsats med masser af fight. Det lykkedes også at begrænse de regerende mestre langt ind i kampen, men til sidst endte Citizens alligevel med at tage en fortjent sejr.

Man Utd - Chelsea (1 - 1)
Kampen her var meget speciel, for Man Utd kunne ikke rigtig bruge andet end en sejr for at komme i top 4, men det var ikke til at se på holdet. Ganske vist dominerede man 1. halvleg, hvor kun et drop fra De Gea holdt Chelsea på 1-1, men i anden halvleg kom der slet ikke det ventede pres fra United, der nærmest virkede tilfredse med uafgjort - og dermed en placering udenfor top 4. Det har næppe været tilfældet, at man var tilfredse, men måske mere et symbol på, at holdet er træt og ikke havde niveau til for alvor at true Chelsea.

I et opgør mellem to storklubber var det interessant, at oddset lukkede med Chelsea som meget svag favorit på udebane, for det betyder, at markedet anser Chelsea som en hel del stærkere end Manchester United.

Everton - Burnley

Spilles fredag d. 03/05 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Et opgør mellem to - som udgangspunkt - defensive mandskaber, der dog kan ende ganske anderledes. Burnley har nemlig ikke mere at spille for, og Everton er normalt en del mere offensive mod mindre mandskaber, og hvis de er motiverede for at gå efter top 7, skal de jagte en sejr.

Ingen af mandskaberne har mange fravær - kun Gomes fra Everton er ude med karantæne - og det omvendte opgør endte i en regulær målfest.

At Everton er favoritter her, er der ikke meget at indvende imod, men er en linje på -1 mod det hold, der har været fjerdebedst i ligaen i anden halvdel af sæsonen, alligevel for voldsomt?

Everton - Burnley: Under 2,5 mål til odds 2,05 hos Nordicbet (nu odds 1,94)

Begge mandskaber er som udgangspunkt bedre defensivt end offensivt, og det spillemæssige matchup kan begrænse begge holds angribere.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Bournemouth - Tottenham

Spilles lørdag d. 04/05 kl. 13:30: Se mere info i vores matchcenter.

Spurs kan med en sejr sikre sig top 4 og dermed kvalifikation til Champions League næste sæson, mens Bournemouth ikke har mere at spille for. Dermed bør der være stor motivationsforskel, men er det nok til, at Spurs bare tager en sikker sejr?

De har nemlig en vigtig Champions League-semifinale i midtugen og er fraværsramt til opgøret her. Desuden er Bournemouth stærke hjemme og vil nok gerne slutte af med en god præstation i sæsonens sidste kamp på Vitality Stadium.

Bournemouth - Tottenham: Bournemouth +0,5 til odds 2,15 hos Nordicbet (nu odds 1,99)

Spurs har fokus på Champions League og er generelt formsvage i ligaen. Bournemouth bør til gengæld være motiverede på hjemmebanen og kan måske få gang i deres vigtigste våben - omstillinger.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

West Ham - Southampton

Spilles lørdag d. 04/05 kl. 16:00: Se mere info i vores matchcenter.

Her til allersidst i sæsonen er West Ham endelig blevet skadesfri, og det har også hjulpet på præstationerne, der de seneste uger har været udmærkede. Samtidig er det holdets sidste hjemmekamp i sæsonen på London Stadium, hvor man har gjort det ganske godt. Southampton kan til gengæld måske lide lidt af tømmermænd, efter de har reddet sig fra nedrykning. Det medførte, at de senest spillede frit og offensivt, og hvis det er en tendens, man vil fortsætte i de resterende runder, kan dette opgør blive aldeles seværdigt.

Oddset på opgøret her er lidt interessant, for som det står i øjeblikket, svarer det til, at markedet vurderer de to hold lige stærkt. Det hænger nok sammen med. at West Ham efter nytår har været ganske ringe målt på xG, men der skal så igen tages højde for de mange fravær, man har haft - og som man ikke har længere.

West Ham - Southampton: 1 til odds 2,36 hos Nordicbet

Med en skadesfri trup vurderer jeg Hammers til at være stærkere end Southampton, og de bør være motiverede for at slutte sæsonen godt af foran eget publikum.

Wolverhampton - Fulham

Spilles lørdag d. 04/05 kl. 16:00: Se mere info i vores matchcenter.

Wolves ligger i fremragende position til at tage 7. pladsen i rækken, der kan give adgang til Europa League næste sæson, og det bør de selvfølgelig gå efter. En sejr her vil sikre dem den position, og i sæsonens sidste hjemmekamp bør man derfor have masser motivation.

Fulhams motivation skal nok komme i, at man har leveret rew sejre i træk nu, men det er alt for sent, da man for længst er rykket ned. Til opgøret her er man desuden svække af, at den faste højreback Fosu-Mensah er ude, og at hans reserve Odoi blev skadet i seneste kamp. Det er dermed en position, hvor man for alvor er svækkede.

Til gengæld bliver det interessant at se, om Fulham spiller frit og offensivt - hvilket vil give Wolves fordelen i matchuppet - eller om de stiller sig tilbage, da de er bundhold, for så kan Wovles få det svært. Wolves er nemlig med afstand bedst, når de kan spille på omstillinger.

Wolverhampton - Fulham: Under 2,5 mål til odds 2,10 hos Nordicbet

Wolves er bedst offensivt, når de ikke skal tage initiativ, men det må man forvente, de gør her. Selvom Fulham har gjort det bedre, efter nedrykningen blev en realitet, er man alligevel gået under linjen i alle tre opgør og har holdt buret rent. Derfor er det ikke givet, at vi får en målfest at se her.

Cardiff - Crystal Palace

Spilles lørdag d. 04/05 kl. 18:30: Se mere info i vores matchcenter.

Cardiffs mission er ganske simpel. De skal vinde resten af deres kampe for at have en chance for at overleve, og det bør betyde, man blæser til angreb her. Problemet med den stil er, at man hele sæsonen har foretrukket at spille meget defensivt og kompakt, så det er formentlig en ændret spillestil, vi skal se, og det er ikke givet, det går godt. Samtidig har man tvivl om de tre faste midtbanefolk Gunnarsson, Arter og Ralls, så man kan ende med at skulle angribe uden en egentlig balancespiller.

For Crystal Palace vil det umiddelbart være fint, hvis Cardiff angriber, for Palace er med afstand bedst, når de kan spille på omstillinger. Det kan dog også tænkes, at Cardiff stiller sig ned, velvidende at Palace kan spille frit og offensivt, og så vil fordelen i matchup selvfølgelig skifte til Cardiff.

Palace mangler fortsat sine to faste midterforsvarer, der nu har været ude i flere runder, men til gengæld har holdet vist sig at være rigtig dygtige på udebane, så kan det alligevel blive dem, der sender Cardiff tilbage til Championship?

Cardiff - Crystal Palace: 2 til odds 2,75 hos Unibet (nu odds 2,80 hos Jetbull)

Cardiff skal jagte sejren, og det bør åbne op for Palace-muligheder på omstillinger. Det er altid risikabelt at gå imod motivationen i et opgør sidst på sæsonen, men normalt fungerer det i Premier League ikke som i andre ligaer (eksempelvis sydeuropæiske), hvor motivationsforskel kan have en markant større betydning.

Newcastle - Liverpool

Spilles lørdag d. 04/05 kl. 20:45: Se mere info i vores matchcenter.

Newcastle har som udgangspunkt ikke mere at spille for - og så alligevel. Jeg er nemlig ret overbevist om, at deres tidligere Liverpool-manager Benitez gerne vil slutte sæsonen flot af på hjemmebane mod sin gamle klub.

Liverpool har omvendt ikke råd til at miste nogle point overhovedet i den tætte kamp for mesterskabet, så de er nødt til at jagte sejren fra start til slut.

Liverpool har den ulempe, at man spiller Champions League-semifinale på Camp Nou onsdag aften, mens det er en ulempe for Newcastle, at deres vigtigste spillere i sæsonen er tvivlsomme eller skadede. Det gælder formstærke Ayoze, den hurtige dribler Almiron, anfører og forsvarsgeneral Lascelles samt hans faste makker i forsvaret Lejeune. Er de alle ude, er man ganske hårdt ramt.

Newcastle - Liverpool: Under 2,5 kort til odds 2,30 hos Unibet

Newcastle har ikke noget at spille for her, og med Liverpool som storfavoritter er der mulighed for, at kampen bliver lukket hurtigt. I denne og sidste sæson har holdene spillet tre indbyrdes kampe, der er endt med to kort i alt, så det er normalt kortfattige opgør. Derudover er Marriner dommer, og han snitter lavt blandt dommerne i ligaen med 2,7 kort pr. kamp.

Chelsea - Watford

Spilles søndag d. 05/05 kl. 15:00: Se mere info i vores matchcenter.

Resultaterne flaskede sig fint for Chelsea i seneste runde, så man nu er i rigtig fin position til at sikre sig top 4. Man er to point foran Arsenal og med en sejr her vil man stå særdeles fint inden sidste runde. Der er dog flere problemer for Chelsea til kampen her. For det første spiller man Europa League-semifinale torsdag inden kampen, man har den vigtigste forsvarsspiller, Rüdiger, skadet, og da man er et boldbesiddende, offensivt mandskab, kan man få problemer med Watfords omstillinger.

Watford kan til gengæld glæde sig over at have anfører Deeney klar i angrebet, men har ikke rigtig mere at spille for i sæsonen, så udekampen her mod hjemmestærke Chelsea er måske ikke noget, der motiverer holdet helt vildt.

Chelsea - Watford: Watford +1,5 til odds 1,75 hos Unibet

Watford har et fint matchup her mod et hold, der er formsvagt, og som måske har mere fokus på semifinalen i Europa League. Desuden har Chelsea vigtige fravær, som Watford måske kan udnytte.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Chelsea - Watford: Begge hold scorer til odds 1,90 hos Bet365

Watford mangler deres vigtige, defensive midtbanespiller Capoue, hvilket kan give Chelsea den plads i offensiven de har brug for. Chelsea mangler dog samtidig deres hurtigste forsvarsspiller og skal forsøge at angribe for top 4, og det bør Watford kunne udnytte med deres direkte spil, og makkerparet Deeney - Deulofeu tilbage for fuld kraft.

Huddersfield - Manchester United

Spilles søndag d. 05/05 kl. 15:00: Se mere info i vores matchcenter.

Huddersfield har ikke mere at spille for denne sæson, omend man selvfølgelig gerne vil slutte sæsonen fint af foran egne fans. Man Utd har næppe heller det store at spille for, for deres uafgjorte resultat senest mod Chelsea gør, at de kun har minimal teoretisk chance for at nå top 4.

Derfor var det også skuffende at se, hvor lidt Man Utd prøvede at jagte sejren i anden halvleg mod Chelsea, så noget kunne tyde på, at der er en generel mangel på motivation, og at man nærmest er på vej på ferie allerede. Rashford, Smalling, Lukaku og Jones er alle tvivlsomme til opgøret, og hvis både Lukaku og Rashford er ude, er det svært at se, hvem der skal styre angrebet for dem.

Huddersfield har til gengæld vist så ringe niveau i hele sæsonen - og også senest mod Liverpool - at selv med reserver og manglende motivation er United at regne for solide favoritter i opgøret.

Huddersfield - Man Utd: Man Utd -1,5 til odds 2,00 hos Bethard

Man Utd har ikke været i god form på det seneste, men uden mere at spille for, kan manager Solskjær give chancen til de mere energiske spillere, og Huddersfield har set så svage ud i sæsonen, at et reservepræget United bør være i stand til at tage en pæn sejr.

Arsenal - Brighton

Spilles søndag d. 05/05 kl. 17:30: Se mere info i vores matchcenter.

Arsenal har stadig en teoretisk chance for at nå top 4 - hvilket dog kræver, at Chelsea snubler. Chelsea har dog også umiddelbart et hårdere program end Arsenal, og dermed er chancen der. Arsenal skal dog først overkomme Brighton, der må være topmotiverede for at gå efter point, da det vil sikre dem endnu en sæson i rækken.

Det er en ulempe for Arsenal, at de spiller Europa League-semifinale torsdag, og at man samtidig har fravær til vigtige folk som Monreal, Maitland-Niles, Özil og Ramsey. Derudover har man haft svært ved at finde et godt niveau de seneste runder, og det kan blive et stort problem, når man formentlig skal spille sig forbi 10 Brighton-spillere, der står helt nede ved eget felt.

Brighton har dog fravær til både den faste midtbanespiller Propper samt hans afløser Kayal, så de er også hårdt ramt.

Arsenal - Brighton: Under 3,0 mål til odds 1,76 hos Bethard

Arsenal har ikke set prangende ud offensivt på det seneste, og de kan få det svært mod en forventet beton-defensiv fra Brighton. Vær dog opmærksom på, at hvis Cardiff ikke vinder lørdag, så vil Brighton være sikrede en sæson mere i Premier League allerede inden kampen her og kan dermed spille mere frit (eller have tømmermænd fra fejring).

Manchester City - Leicester

Spilles mandag d. 06/05 kl. 21:00: Se mere info i vores matchcenter.

City skal bruge en sejr i begge de resterende kampe i sæsonen for at holde sig foran Liverpool i kampen om mesterskabet, og i den forbindelse må det være lidt skræmmende at skulle møde Leicester, der har været i rigtig fin form mod tophold hele sæsonen.

Faktisk har klubberne her mødtes to gange tidligere i sæsonen (ligaen og ligacuppen), og Leicester er ubesejrede i de opgør med uafgjort i ligacuppen (som City så vandt på straffespark) og med en 2-1-sejr i ligaen. Netop Leicester har en stor force mod topklubberne, der gerne vil spille offensivt, for de er dødbringende på omstillinger. I den forbindelse har de også brandvarme Vardy, der for tiden scorer efter behag, og hans hurtighed kan bestemt gøre ondt på Citizens.

City mangler desuden vigtige De Bruyne og Fernandinho på midtbanen, omend reserverne har gjort det rigtig flot i deres fravær. 

Man City - Leicester: Begge hold scorer til odds 2,00 hos Unibet

City skal jagte sejren her, og det er svært at se dem gå målløse fra banen. Leicester ser desuden skarpe ud, har brandvarme Vardy i front og han kan udnytte Leicesters farlige omstillinger til at ramme City-defensiven.

Man City - Leicester: Vardy over 0,5 skud indenfor rammen til odds 1,80 hos Bet365

Vardy er normalt i hopla mod topholdene i ligaen, og har generelt været fyvende efter Rodgers kom til klubben. Faktisk har Vardy ramt over linjen i samtlige kampe under den nye manager, og han bør kunne udnytte sin speed i omstillinger til også at komme til chancer her.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Liverpool - Huddersfield Under 4,0 mål 1,93 Tabt
Liverpool - Huddersfield Schindler over 29,5 pasninger 1,83 Tabt
Tottenham - West Ham Tottenham -1,5 2,23 Tabt
Crystal Palace - Everton 1 2,72 Tabt
Fulham - Cardiff 2 3,00 Tabt
Fulham - Cardiff Under 1,0 mål i 1. halvleg 2,17 Vundet
Southampton - Bournemouth Bournemouth +0,25 2,23 1/2 Vundet
Watford - Wolverhampton Wolves +0 2,09 Vundet
Brighton - Newcastle 1 2,38 Tabt
Leicester - Arsenal 1 2,80 Vundet
Leicester - Arsenal Vardy scorer 2,37 Vundet
Burnley - Man City City over 7,5 hjørnespark 1,80 Tabt
Man Utd - Chelsea Over 2,5 mål 1,90 Tabt


Samlet for ugen: -1,96 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 192 af 396
Units: -3,89
Tbp: 99 %