Så skal det endelig afgøres, hvem der skal videre til finalerne i Champions League og Europa League. Fodboldekspert Frank Pilantra har kigget nærmere på oddsene og kommer med spiltips til midtugens spændende semifinalekampe.

Der er udsigt til dansk deltagelse i Europa League-finalen på Friends Arena i Stockholm, da Ajax med Kasper Dolberg og Lasse Schöne tog en knusende 4-1 sejr over franske Lyon i første opgør. Imens skal José Mourinho forsøge at redde sæsonen i spidsen for Manchester United, der skal op imod Celta Vigo med Pione Sisto og Daniel Wass blandt profilerne.

Der skal ske mindre mirakler, hvis der skal blive spænding om finalisterne i Champions League-finalen. Både Juventus og Real Madrid tog et par sikre sejre, men det skal da ikke forhindre os i at finde et par spiltips til returkampene.

Der falder mål på Juventus Stadium

Da Juventus-træner Massimiliano Allegri pludselig fik over 800 millioner i klubkassen for salget af Paul Pogba til Manchester United i sommerens transfervindue, valgte han at satse på nogle erfarne forstærkninger og hentede bl.a den offensive back Dani Alves fra FC Barcelona, Miralem Pjanic fra Roma og så den argentinske bomber Gonzalo Higuaín.

Denne trio blev hentet til Torino for at hjælpe til med at føre Juventus til Champions League-succes, og det projekt er tæt på at lykkes efter Monaco blev besejret i første semifinale med 2-0 efter to pletskud fra Higuaín.

Juventus-Monaco: Begge hold scorer til odds 1,80 hos Bet365*

Det er ikke nemt at komme til chancer mod Juventus med legenden Gianluigi Buffon i buret og en velsmurt defensiv kæde. Men Monaco spiller oftest kompromisløst offensivt, og vi kan forvente en frygtløs indstilling fra træner Leonardo Jardims tropper, der har scoret 98 mål i deres 35 ligakampe, mens det indtil videre er blevet til 28 scoringer fra Monaco i de 15 Champions League-kampe.
Læs ekspertanalyse fra Jens Bøye her.

Efter en helt vanvittig sejrsrække på 33 hjemmesejre i træk lykkes det i weekenden for lokalrivalerne Torino at få 1-1 på Juventus Stadium, men den skræmmende statistik får med garanti ikke Monaco til at give op. De har før overrasket storhold, og de fik bl.a elimineret Pep Guardiolas Manchester City med en 3-1 sejr i returkampen. Det var ganske vist på hjemmebanen Stade Louis II., og der er da ingen tvivl om, at Monaco står overfor en yderst vanskelig opgave.

Tirsdag den 9. maj 2017 kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Juventus Uafgjort Monaco
1,68 4,00 5,75
Betsafe
888sport
Bet365
Over 2,5 mål 1,80 Bet365
Under 2,5 mål 2,15
888sport

Ond stemning i lokalbrag i Madrid

Det er en hård skæbne for Diego Simeone og hans hårdtkæmpende Atlético Madrid-spillere, og man forstår efterhånden godt, hvis de i Atlético-lejren er godt trætte af at skulle møde Real Madrid i Champions League. Profiler som Godín, Juanfran, Koke og Gabi (og Filipe Luis med et mislykkes ophold i Chelsea undervejs) har været med hele vejen fra begyndelsen af jagten på CL-trofæet og oplevet de bitre finalenederlag i 2014 og 2016.

Atlético Madrid-forsvaret må især være irriterede over gang på gang at se Cristiano Ronaldo lave den karakteriske jubelscene, og med et hattrick i det første opgør fik den portugisiske superstjerne sendt Atlético Madrid på randen af knockout ,og det ligner, at Real Madrid for fjerde gang i træk sender Atlético Madrid ud af Champions League.

Atlético Madrid får Over 3,5 kort til odds 2,45 hos 888sport*

Real Madrid-spillerne skal huske benskinnerne, for vi kan vel godt forvente, at de frustrerede Atlético Madrid kommer med 120km/t fra første fløjt og de holder næppe igen i nærkampene. Der kan blive godt gang i kedlerne på Vicente Calderón, og da Atlético Madrid-spillerne som udgangspunkt ikke behøver bekymre sig særligt om karantæne i finalen, så kan det blive en travl aften for dommer Cuneyt Çakir.

Flest kort i kampen: Atlético Madrid DNB til odds 1,90 hos Bet365*
I første semifinale blev der uddelt tre gule kort til Atlético Madrid (Savic, Saul og Koke), mens Real Madrid fik et enkelt (Isco).
Læs ekspertanalyse her.

Det er sidste lokalbrag på Vicente Calderón, da Atlético Madrid flytter til en ny hjemmebane fra næste sæson. Det vigtigste for Real Madrid er sådan set ikke kampens resultat, men træner Zinedine Zidane bør være mest fokuseret på, at de får hentet finalebilletterne. Men for Atlético Madrid-spillerne kan det være en ekstra motivation at slutte af med en sejr. Også for fansene kan det være vigtigt med en sidste sejr over rivalerne på Vicente Calderón.

Onsdag den 10. maj 2017 kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Atlético Madrid
Uafgjort Real Madrid
2,75 3,65 2,65
Bet365 Betsafe
888sport
Over 2,5 mål 1,79 Betsafe
Under 2,5 mål 2,14 888sport

Læs Rasmus Jørgensens info-analyse til det opgør her.

Champions League-finalen afvikles den 3. juni på Millennium Stadium i Cardiff.

Europa League: Manchester United har kurs mod finalen

Det går ikke helt som forventet i Premier League, men Manchester United står stadig med ret gode muligheder for at kvalificere sig til næste års Champions League, hvis det skulle lykkes at vinde Europa League-trofæet for første gang i klubbens historie.

Det kræver dog, at manager José Mourinho får blandet kortene rigtigt og holder Manchester United-stjernerne på rette kurs. Trods gode takter for Celta Vigos Pione Sisto tog Manchester United en 1-0 i første opgør, og nu skal arbejdet blot gøres færdig på Old Trafford.

Man United - Celta Vigo: Under 2,5 Scoringer til odds 2,08 hos Unibet*

Førsteprioritet for José Mourinho må være, at Celta Vigo ikke bliver lukket ind i varmen og skaber spænding om finalepladsen. Mourinho vil først og fremmest vinde og kræver det en taktisk spændetrøje og parkeret bus, så må spillerne indstille sig på at skulle have fokus på de defensive opgaver. Der er ikke en erstatning for Zlatan Ibrahimovic i United-truppen.
Celta Vigo skal frem over stepperne, og det kan give plads til hurtige Martial og Rashford, men 14 af 18 kampe på Old Trafford i denne Premier League-sæson er endt med under 2,5 Scoringer.
I ottendelsfinalerne i Europa League vandt United med 1-0 hjemme over Rostov og måtte ud i forlænget spilletid i kvartfinalerne efter 1-1 mod Anderlecht.

Torsdag den 11. maj 2017 kl. 21:05 (Se MatchCenter)

Manchester United
Uafgjort Celta Vigo
1,59 4,20 6,10
Jetbull NordicBet
Cashpoint

Ajax skal modstå Lyon-pres

Ajax underholdte fansene på Johan Cruyff Arena i Amsterdam og står med mere end det ene ben i finalen efter deres 4-1 sejr over franske Lyon. Det er iøvrigt værd at fejre, at det danske stortalent Kasper Dolberg kom på måltavlen i det opgør. Det er bestemt ikke ofte, at vi kan nyde danske scoringer i Europa League-semifinaler. Lad os da bare få flere af den slags.

Lyon-Ajax: Under 2,5 til odds 2,95 hos Betsafe

Man må forvente, at Ajax vil have fokus at holde Lyon fra fadet, og det kan blive en vanskelig kamp for det franske mandskab, da Lyon må undvære den fikse Memphis Depay, mens holdets målmaskine Alexandre Lacazette næppe når at blive 100 procent klar.
Det er mest sandsynligt med en målrig kamp, men odds for under 2,5 er steget ret markant, så det nu er her, vi finder værdien.
Læs ekspertanalyse fra Jens Bøye her.

Lyon har også et par spændende offensive våben, som de kan sende i spil. Udover Valbuena, Cornet og Fekir så skal Ajax-forsvaret også til at holde øje med Lacazette, der kæmper for at blive klar efter en skade.

Torsdag den 11. maj 2017 kl. 21:05 (Se MatchCenter)

Lyon Uafgjort Ajax
1,70 4,33 4,75
Bwin
Jetbull
Bet365

Finalen i Europa League afvikles den 24. maj.