Superliga-sæsonstarten nærmer sig med raske fjed. Læs BetXperts optakt (del 2 af 4), skrevet af Mike Larsen, der gennemgår klubberne – transfers, hold, profiler, odds, chancer...

Sidste sæsons Superliga-topscorere, Cornelius og Helenius (henholdsvis 18 og 16 mål for FCK og AaB) er draget over Vesterhavet for at indtage England. Hvem bliver denne sæsons profiler? Hvilken klub bliver mester, og hvem rykker ned?

Er man kæk, kan man spille FCK som nedrykker til odds 821, men mere sandsynligt er det selvfølgelig at københavnerne forsvarer mesterskabet til odds 1,4.

Genvejs-links:

AaB

AGF

Brøndby

Esbjerg

FC København

FC Midtjylland

FC Nordsjælland

FC Vestsjælland

OB

Randers

SønderjyskE

Viborg

Superliga-sæsonodds

Hold dig opdateret med transfers hos Holdnyt.dk

Hold øje med nyheder, odds etc i Match Center


ODDS

  

Topscorer

Odds fra 
Ladbrokes
Makienok 7
Nicolai Jørgensen 9
Santin 9
Schwarz 9
Abdellaoue 15
Nordstrand 15
Mester  Nedrykning 
FC København 1,4
Betsafe
Danske Spil

801

Bet365
FC  Nordsjælland 5,3
NordicBet
250
NordicBet
FC Midtjylland

35

NordicBet

22

Bet365

AaB 40
NordicBet
16
MermaidBet
OB

40

NordicBet

12,5
NordicBet
Brøndby 50
Tipico

12,5

NordicBet

AGF 51
Bet365
Sportingbet
13
NordicBet
Randers 81
Bet365

7,5

NordicBet

Esbjerg 100
Betsafe

7,5

NordicBet

SønderjyskE

201

Bet365

3,75

Bet365

FC Vestsjælland

600

Tipico

1,7

Bet365

Viborg 750
Betsafe

1,75

Bet365 

ESBJERG

Den flotte 4.-plads fra sidste sæson bliver nok meget svær at få igen denne sæson. Vestjyderne er svækkede i

Træner: Niels Frederiksen

 

Assistent: Michael "Mex" Pedersen

 

 

Hjemmebane: Blue Water Arena (17.172 tilskuere)

Sidste sæson: Nr 4

 

 

Forventning til denne sæson: Nr 9-11

næsten alle kæder, omend der stadig kan komme forstærkninger. Desuden er der skiftet træner - fra Jess Thorup der havde stået med roret siden 2006, til Lyngbys Niels Frederiksen - og det formentlige skift i spillestil kan betyde problemer.

Med udsigt til at skulle bruge kræfter på Europa League efter sidste sæsons pokaltriumf, samt en smal trup, så kunne man ligne en mulig nedrykker fra Superligaen, hvis man ikke får forstærket truppen med spillere, der kan tage over, når der kommer skader og karantæner. Det kan blive en tæt kamp i bunden, hvor der er flere hold, der kan ende som nummer 11.

 

Sidste sæson

Som oprykker var Esbjerg en af de store overraskelser. Vestjyderne fik en flot 4.-plads samt en pokaltitel efter sejr over Randers FC i finalen. EfB havde ikke den bedste trup, men spillerne var sammentømrede og villige til at kæmpe for hinanden hele tiden.

 

Pokaltitlen betyder, at Esbjerg træder ind i Europa League-kvalifikationens playoff-runde.

 

Handler
IND: Jacob Nielsen (egen avl), Jakob Andreasen (egen avl), Jeppe Andersen (Vejle BK), Mick van Buren (Excelsior), Frederik Rønnow (leje, AC Horsens)

UD: Lukas Hradecky (Brøndby IF), Nicolai Høgh (Vålerenga), Kenneth Fabricius (lejeretur, SønderjyskE), Youssef Toutouh (lejeretur, FC København), Jesper Lange (AGF), Steven Somers (kontraktudløb), Jesper Rasmussen (kontraktudløb), Steffen Ernemann (kontraktudløb), Arnor Smarason (Helsingborg)

 

Esbjerg har mistet Superligaens bedste målmand, Hradecky, til Brøndby og erstattet ham med Rønnow fra nedrykker Horsens. Ud er også gået andre folk, som Lange og Høgh, og bredden på holdet er blevet svagere end den var sidste sæson. I en sæson med Europa League-kampe, kan det komme til at koste noget i ligaen.

 

Hold øje med Esbjergs transfers her: http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/esbjerg-fb

 

Spilforslag

Bedste odds Bookmaker
Sæson-H2H: Brøndby IF-Esbjerg fB: 1 1,85 NordicBet

Andre odds

 
Mester 100 
Efterårsmester 35 
Nedrykker 7,5 
Første runde: 22/7 
19:00 Esbjerg fB-FC Nordsjælland

Defensiven

Man har sendt Superligaens bedste målmand, Lukas Hradecky, til Brøndby IF, og erstattet ham med unge Frederik Rønnow fra AC Horsens. Samlet set ser jeg dette som en klar svækkelse af målmandsposten, selv om Rønnow er et stort talent, der er inde omkring det danske U21-landshold.

 

Forsvarskæden ser ikke imponerende ud efter at have mistet Høgh til norsk fodbold. Han er ikke blevet erstattet i skrivende stund. Man har spillere nok til at stille med fire habile folk i kæden, men derefter kommer man ud i unge spillere, der ikke har den store erfaring.

 

Offensiven
Midtbanen ser ud til at være godt besat med stærke spillere, hvor der er et godt miks mellem rutinerede folk samt unge talenter, der er på vej frem i det vestjyske. Hans-Henrik Andreasen har en masse rutine og er samtidig en farlig målscorer, selvom han primært spiller på midtbanen.

 

I angrebet er man svækket i temmelig stor stil. Toutouh, Lange og Fabricius er væk i bredden, mens man kun har hentet van Buren ind på holdet indtil videre.

 

Bud på stærkeste opstilling

Rønnow - Knudsen, Hansen, Drobo-Ampem, P. Ankersen – Lyng, Andreasen, Lekven, J. Ankersen – van Buren, Braithwaite

 

Profil

Frederik Rønnow bliver en lige så vigtig spiller i målet som Lukas Hradecky var det sidste sæson, men spørgsmålet er, om han kan leve op til Hradeckys indsats. Rønnow er dog et stort talent, og han får en god erfaring med kampene i Europa League.

 

 

Stjerneskud

Emil Lyng kom fra AGF's ungdomsprogram til franske Lille, hvor han ikke fik den store succes. Det gav en retur til Danmark for et par år siden samt afstikkere til Belgien og Schweiz. Han er talentfuld med en god speed. Han kommer til at være et spændende indslag på den vestjyske fløj, hvor han kan udfordre modstanderne på speed, men også være en skudtrussel på distancen. 

 

 

 

 

FC KØBENHAVN

FC København har som sædvanligt Superligaens på papiret stærkeste hold, hvor man især i defensiven er stærkt

Træner: Ariel Jacobs

 

Assistent: Brian Riemer


Hjemmebane: Parken (38.065 tilskuere)


Sidste sæson: Nr 1


Forventning til denne sæson: Nr 1


besat (offensiven har mistet topscorer Cornelius). Man ved i FCK, at det er et stærk forsvar, der vinder mesterskaber, hvilket man har bevist i flere sæsoner. I år har man Champions League-kampe i efteråret, men man har truppen til at dække de mange kampe. Spørgsmålet er om man er blevet mæt efter, at man ikke har haft den store udskiftning på et hold, der har vundet en del de seneste sæsoner. Favoritter til mesterskabet skal københavnerne dog være i min bog.

 

Sidste sæson
FC København cruisede sig stille og roligt til mesterskabet. Efter sejren over nærmeste forfølger, FC Nordsjælland, med seks runder igen, tog man ikke kampene så seriøst mod slutningen af sæsonen - man vandt faktisk ikke én eneste af de sidste seks runder.

 

Mesterskabet gav en billet til Champions League-gruppespillet.

 

Handler
IND: Mustafa Abdellaoue (lejeretur, Vålerenga), Youssef Toutouh (lejeretur, Esbjerg fB), Olof Mellberg (Villarreal)

UD: Sölvi Ottesen (kontraktudløb), Daniel Jensen (kontraktudløb), Andreas Cornelius (Cardiff City), Christian Grindheim (Vålerenga), Martin Vingaard (FC Nordsjælland) 

OPDATERING

18/7: FCK har købt den 22-årige tyske angriber Marvin Pourie (14 mål for Silkeborg i sidste sæson) 

 

Man har mistet nogle spillere (dog kun een decideret stamspiller: Cornelius) op til denne sæson, men man har været ude og hente gode forstærkninger. Mellberg er måske 35 år, men han ligner en central figur i det forsvar, der var svingende i sidste sæson. 

 

Hold øje med FCKs transfers her: http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/fc-koebenhavn

 

Spilforslag

Bedste odds Bookmaker
Vinder af Superliga 2013/14: FC København 1,5
Første runde: 21/7 19:00 AaB-FC København Under 2,5 mål 2,15
Unibet

Andre odds

 
Mester 1,4 
Efterårsmester 1,75 
Nedrykker 821 MermaidBet
Første runde: 21/7 
19:00 AaB-FC København

Defensiven
FC København har ligaens bedste målmandsduo i Johan Wiland og Kim Christensen. Wiland er det klare førstevalg i målet, men Kim Christensen er en god reserve at have til at tage over, hvis Wiland skulle blive skadet eller rammes af formnedgang.

 

Man har mistet Sölvi Ottesen (var dog ikke stamspillere i sidste sæson) i forsvaret, men hvad gør det, når man henter Olaf Mellberg ind på holdet? Den svenske landsholdskæmpe er oppe i årene, men han har en voldsom erfaring, som er god at have i Champions League-kampene i efteråret. Derudover har man så mange gode forsvarere, at man kan stille med to næsten lige stærke forsvarskæder.

 

Offensiven
Hvor man har en stærk defensiv til denne sæson, så mangler man lidt på de offensive pladser efter salget af topscorer Cornelius til Premier League.

 

Midtbanen ser dog ganske fornuftig, med gennemslagskraft på fløjene.

 

Til at sende kuglen det sidste stykke over stregen mangler man som sagt Cornelius, og man skal sandsynligvis have fundet en ny angriber til at score målene. Igor Vetokele, Cesar Santin, Pape Pate Diouf samt Mustafa Abdellaoue er der i truppen lige nu, men umiddelbart kunne det se ud til, at man mangler en rigtig bomber. Jeg har sat Vetokele og Santin som de stærkeste i opstillingen, da jeg ser de to andre mere som kantspillere end frontangribere.

 

Bud på stærkeste opstilling

Wiland – L. Jacobsen, Mellberg, Sigurdsson, Bengtsson – Jørgensen, Delaney, Claudemir, Bolanos – Vetokele, Santin

 

Profil

Olof Mellberg, forsvar. Det er noget af et scoop, som FC København har gjort. Jovist, han er oppe i årene, men han har en uhyre vigtig erfaring. Han vil måske komme til at sidde over i nogle Superliga-kampe, men man har også en Kris Stadsgaard, der kan spille de kampe.

 

 

Stjerneskud

Thomas Delaney, midtbane. Han har slået sig fast på holdet, men han skal stadig bevise, at han er værd at satse på i fremtiden. Han er en god fysisk spiller, der løber solen sort og ikke giver modstanderen tid til skille sig ordentligt af med bolden. Han har en god taktisk forståelse og fin evne til at læse, hvordan spillet vil udvikle sig.

 

  

FC MIDTJYLLAND

FCM bør forbedre sin placering som nummer 6. Truppen er blevet trimmet en smule – nogle løntunge spillere har

Træner: Glen Riddersholm

 

Assistent: Brian Priske


Hjemmebane: MCH Arena (11809 tilskuere)


Sidste sæson: Nr 6

 

 

Forventning til denne sæson: Nr 3-6

ikke fået deres kontrakter forlænget – men den ser stadig ganske god ud.

Spillet var ikke imponerende i sidste sæson, men rammer midtjyderne sæsonen, så kan de ende med bronzemedaljer. Jeg har dem til at slutte i top5, hvor man nok kommer til at kæmpe med AGF og OB om pladserne efter FC København og FC Nordsjælland.

Sidste sæson

FC Midtjylland havde en lidt skuffende sæson, hvor man kun endte som nummer seks i Superligaen. Dog var man bare ét sølle mål fra at komme ud at spille i Europa (AaB snuppede billetten).

 

FCM havde (og har stadig) problemer med økonomien, så man var nødt til at sende nogle af de unge spillere ind og give dem mere erfaring, hvilket man måske kan drage nytte af i denne sæson.

 

Handler
IND: Eyjolfur Hedinsson (SønderjyskE)

UD: Mads Albæk (Reims), Mads Hvilsom (leje, Hobro IK), Rasmus Lynge Christensen (Hobro IK), Kristian Ipsa (kontraktudløb), Noah Olawale Ojuola (kontraktudløb), Frank Kristensen (kontraktudløb)

 

Man har mistet midtbaneprofil Albæk til fransk fodbold, men har dog hentet en erstatning i SønderjyskE: Hedinson. Derudover er der nogle spillere, der ikke har fået deres kontrakter forlænget – men primært folk, der ikke spillede ret meget. Og så drager offensivmand Danny Olsen til AGF i januar.

 

Hold øje med FCMs transfers her: http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/fc-midtjylland

 

Spilforslag

Bedste odds Bookmaker
Sæson-H2H: FC Midtjylland-OB: OB 2
Bet365
Sæson: Quincy Antipas-Sylvester Igboun (DNB) Flest sæsonmål: 1 2,9
Unibet

Andre odds

 
Mester 35 
Efterårsmester 13 
Nedrykker 22 
Første runde: 19/7 
18:30 AGF-FC Midtjylland

Defensiven

Det er igen Jonas Lössl, der vogter målet, og det har han gjort godt i de seneste sæsoner for midtjyderne. Som reserver har man et par unge gutter, der ikke har udsigt til ret meget spilletid i denne sæson.

 

I forsvarskæden har man mistet Ipsa, men ellers er det samme, homogene defensiv, som man havde sidste sæson. Det ligner en god defensiv, hvor man har nogle af klubbens egne unge talenter til at tage over, når og hvis der skulle komme skader i defensiven.

 

Offensiven
FCM lod Mads Albæk smutte til Frankrig for småpenge i forhold til hans reelle pris - man var i økonomiske problemer og havde brug for pengene. Man har dog fundet en billig erstatning for ham, da man har hentet Eyjolfur Hedinsson i SønderjyskE til at tage den ene fløj, mens man har Danny Olsen til at tage den anden fløj. Centralt har man Izunna og Petter Andersson, mens Hassan er ude stort set hele efteråret med en skade.

 

På de forreste pladser er man også ret godt besat, da man har hurtige Sly (der dog måske er på vej væk fra klubben). Derudover har man målrævene Tim Janssen samt Morten Duncan Rasmussen. Janssen og Duncan havde begge en sløj sæson i 2012/13, men de har begge kvaliteter til at score en masse mål og være en afgørende faktor.

 

Bud på stærkeste opstilling

Lössl – Villafane, Bak Nielsen, Sviatchenko, Juelsgård – Olsen, Izunna, Andersson, Hedinsson – Sly, Duncan

 

Profil

Sylvester ”Sly” Igboun, angriber. Den lille nigerianske angriber, der har et hurtigt antrit og et godt skud. Han nettede 8 gange sidste sæson og fik en 3.-plads på den interne topscorerliste. Et godt samarbejde med enten Duncan eller Jansson kan give Sly gode betingelser for at score endnu flere mål.

 

Stjerneskud

Jesper Juelsgård, venstre back. Han er et produkt af midtjydernes egen talentudvikling, og han er stille og roligt blevet sluset ind på holdet. Han er en offensiv back, der deltager i det fremadrettede spil. Han skal i gang med sin fjerde sæson som en del af 1. holdet, og han har vist, at han har niveauet til at spille med. Han har spillet på alle de danske u-landshold og har en enkelt A-landskampsudtagelse, hvor han dog ikke kom på banen.