Superliga-sæsonstarten nærmer sig med raske fjed. Læs BetXperts optakt (del 1 af 4), skrevet af Mike Larsen, der gennemgår klubberne – transfers, hold, profiler, odds, chancer...

Sidste sæsons Superliga-topscorere, Cornelius og Helenius (henholdsvis 18 og 16 mål for FCK og AaB) er draget over Vesterhavet for at indtage England. Hvem bliver denne sæsons profiler? Hvilken klub bliver mester, og hvem rykker ned?

 

Er man kæk, kan man spille FCK som nedrykker til odds 821, men mere sandsynligt er det selvfølgelig at københavnerne forsvarer mesterskabet til odds 1,4.

 

Byd meget gerne ind med inputs – kommentarer, ros, ris, spilforslag etc. Transfer-kilder: tipsbladet.dk og holdnyt.dk

 

Genvejs-links:

AaB

AGF

Brøndby

Esbjerg

FC København

FC Midtjylland

FC Nordsjælland

FC Vestsjælland

OB

Randers

SønderjyskE

Viborg

Superliga-sæsonodds

Hold dig opdateret med transfers hos Holdnyt.dk

Hold øje med nyheder, odds etc i Match Center

 

 


 

 

ODDS

 

  

Topscorer

Odds fra 
Ladbrokes
Makienok 7
Nicolai Jørgensen 9
Santin 9
Schwarz 9
Abdellaoue 15
Nordstrand 15

 

Mester  Nedrykning 
FC København 1,4
Betsafe
Danske Spil

801

Bet365
FC  Nordsjælland 5,3
NordicBet
250
NordicBet
FC Midtjylland

35

NordicBet

22

Bet365

AaB 40
NordicBet
16
MermaidBet
OB

40

NordicBet

12,5
NordicBet
Brøndby 50
Tipico

12,5

NordicBet

AGF 51
Bet365
Sportingbet
13
NordicBet
Randers 81
Bet365

7,5

NordicBet

Esbjerg 100
Betsafe

7,5

NordicBet

SønderjyskE

201

Bet365

3,75

Bet365

FC Vestsjælland

600

Tipico

1,7

Bet365

Viborg 750
Betsafe

1,75

Bet365

 


 


 

 

 

 

 

 

AAB

Nordjyderne har i store træk samme trup, der gav en flot 5.-plads i sidste sæson. De har dog mistet en vigtig spiller

Træner:

Kent Nielsen

 

Assistent: Allan Kuhn

 

Hjemmebane: Nordjyske Arena (13.800 tilskuere)

 

Sidste sæson: Nr 5

 

 

Forventning til denne sæson: Nr 7-8

i Nicklas Helenius, der har scoret masser af mål for holdet i de seneste sæsoner. Derudover så skal man ud at spille Europa League, og hvis man går nogle runder dér, kan truppen være for tynd til også at være slagkraftig i Superligaen. Man bør dog undgå nedrykning, da der er hold, der ser svagere ud på papiret end dette AaB-hold, men rammes man af skader på kritiske pladser, så kan det ende med at blive en svær sæson. 


Det skal i øvrigt også bemærkes at den mangeårige - og særdeles farverige - sportsdirektør Lynge Jacobsen er stoppet. Arvtager er Allan Gaarde, den tidligere AaB-spiller. Kan han i samme grad tegne den nordjyske butik?

Sidste sæson 
Jeg havde AaB som et af de hold, der kunne komme i fare til nedrykning sidste sæson, men det må man sige, at de ikke kom på noget tidspunkt. Det unge hold viste, at det kunne spille med om europæiske pladser. Man var dog ikke helt vant til presset, og det var meget tæt på at koste en ellers sikker Europa-billet. Den kom dog i hus, og AaB skal spille Europa League-kvalifikation (træder ind i 2. runde).

Handler 
IND: Jakob Blåbjerg (egen avl), Kasper Pedersen (egen avl), Lukas Spalvis (egen avl), Christian Rye (egen avl), Andreas Bruhn (egen avl). 
UD: Kayke Rodrigues (kontraktudløb), Nicklas Helenius (Aston Villa) 

Man har hentet et par talentfulde unge spillere op på førsteholdet, men man har mistet en stor profil i Nicklas Helenius, der ud over at score en masse mål også lagde op til en del.

Hold øje med AaBs transfers her: http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/aab

 

Spilforslag

Bedste odds Bookmaker
Sæson-H2H: AaB-AGF (2013/14) AGF slutter over AaB 3,15 Unibet
Første runde 21/7: 19:00 AaB-FC København Under 2,5 mål 2,15 Unibet 

Andre odds

 
Mester

40

NordicBet

Efterårsmester

15

NordicBet

Nedrykker

16

Første runde: 
21/7 19:00 AaB-FC København

Defensiven 

I målet har man igen Nikolaj Larsen, der også passede målet i seneste sæson med god succes. Igen er det med Carsten Christensen som backup i tilfælde af skader og karantæne.

Forsvarskæden bliver ikke ændret meget i forhold til seneste sæson, da de spillere, der er kommet op på holdet, nok kommer til at stå bagerst i rækken. Lasse Nielsen og Kenneth Emil Petersen ser sikre ud i det centrale forsvar, hvor unge Rasmus Thelander står klar i kulissen, hvis der bliver behov for det.

Offensiven
Man har en rutineret central midtbane med Augustinussen og Würtz, og de har et fremragende samarbejde. Man har så unge Kasper Kusk på den ene fløj, mens Mathias Wichmann og Anders Due kæmper om pladsen på den anden fløj.

Helt i front ligner det Søren Frederiksen og Jeppe Curth efter Helenius' afgang til Aston Villa. Lukas Spalvis har været en spændende spiller i opstarten. Han kommer til at miste de første kampe grundet U19-EM for Litauen, men siden kan han være en god spiller som indhopper.

AaB skal have forstærket offensiven med en angriber, men det er svært, da man ikke har de store penge til at smide efter en frontløber, der har bevist sine kvaliteter i andre klubber. Derfor er man sandsynligvis nødsaget til at satse på en ”lottokupon”, der kan hentes ind billigt.
 

Bud på stærkeste opstilling

Larsen – Dalsgaard, Nielsen, KEP, Ahlmann – Kusk, Wurtz, Augustinussen, Due/Wichmann – Frederiksen, Curth

 

Profil

Thomas Augustinussen, midtbane og anfører. Han er et stærkt bindeled på den dynamiske midtbane sammen med Rasmus Wurtz, og AaB har haft store problemer i de kampe, hvor man har været uden hans lederskab på midtbanen. Han kan også gå ned i forsvaret at spille, men så har man en splittet midtbane, hvor han har gjort det godt de seneste sæsoner for nordjyderne.

 

Stjerneskud

Kasper Kusk, fløj/offensiv midtbane. Hans store kreativitet kommer AaB til at nyde godt af gennem den kommende sæson. Han havde et godt efterår med 8 mål i sidste sæson, men han faldt igennem i foråret, hvor han ikke scorede et eneste mål og heller ikke kreerede så meget. De tunge forårs-baner var ikke gode for hans spillestil, hvor han gerne vil afdrible sin direkte modstander og gå mod baglinien.

 

 


 


 

 

 

 

 

AGF

AGF er et hold, der sagtens kan klare et par skader i offensiven, da man ser ud til at være ganske godt besat på

Træner: Peter Sørensen

Assistent: Jesper Fredberg

Hjemmebane: NRGi Park (20.000 tilskuere)


Sidste sæson: Nr 7

Forventning til denne sæson: Nr 3-6


disse pladser efter erhvervelsen af Lange. Man er desuden et af de stærkeste hold på målmandspladsen, mens forsvaret godt kunne se en smule bedre ud, trods tilgangen af en god back i Alexander Juel.

Nedrykning bliver for mig at se ikke et spørgsmål i klubben denne sæson. Man bør i hvert fald ende i den bedre halvdel af tabellen, hvor det kan være marginaler der afgør om man bliver nummer 3 eller 5.

Sidste sæson

AGF havde et stærkt hold i sidste sæson, hvor man dog kun fik en 7. plads til slut. Man var ikke rigtig tæt på Europa, men man fik ret hurtigt lagt afstand til nedrykningsspøgelset. Sæsonen var lidt skuffende for AGF, da man havde forhåbninger om en bedre placering, og fordi man røg hurtigt ud af Europa League-kvalifikationen.

Handler

IND: Jesper Lange (Esbjerg fB), Marcus Solberg (egen avl), Alexander Juel Andersen (AC Horsens)

UD: Atle Roar Håland (kontraktudløb)

AGF har styrket angrebet med Jesper Lange, der er kommet til fra EfB, hvor han var en smule nede i hierarkiet. Derudover har man hentet unge Marcus Solberg op fra ungdomsrækkerne til at styrke bredden i offensiven. Backpladsen er forstærket med Alexander Juel, der er kommet til fra nedrykker Horsens.

Hold øje med AGFs transfers her: http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/agf


Spilforslag

Bedste odds Bookmaker
Sæson-H2H: AaB-AGF (2013/14): AGF slutter over AaB 3,15 Unibet
51  13 NordicBet 13 NordicBet

Andre odds

 
Mester
Efterårsmester
Nedrykker
Første runde: 19/7 
18:30 AGF-FC Midtjylland

 

Defensiven

En stærk målmand i Steffen Rasmussen med en reserve i Emil Ousager, der har spillet rundt om i Danmark uden egentligt at være førstevalget i målet. Ousager, der nu er blevet 26 år, har været et målmandstalent i mange år, men aldrig rigtigt fået chancen.

 

Defensiven er forstærket med Alexander Juel, der er kommet til fra Horsens. Han er en offensiv back, hvor han tager de lange løb og smider bolden ind over. Ellers ikke de store ændringer til forsvaret til denne sæson.

 

Offensiven
AGF vinder til at være godt besat på midtbanen. Man har stadig den rutinerede ræv Martin Jørgensen, men han får næppe ret meget spilletid i løbet af sæsonen. Han er blevet overhalet af unge kræfter som Kasper Povlsen og Casper Sloth. Han kan dog blive en god spiller at sende ind på banen, når man skal forsvare en føring.

 

På de forreste pladser har man en Jesper Lange, der er en spændende spiller, der er kommet til fra EfB, mens man også har en Søren Larsen, der er tidligere landsholdsspiller, samt et par potentielt dygtige georgiere (der var en del plaget af skader i sidste sæson).

 

Bud på stærkeste opstilling

Rasmussen – Kirkeskov, Kure, Pasanen, Juel Andersen – Petersen, Povlsen, Nørregaard, Sloth, Akharraz – Lange/Larsen

 

Profil

Steffen Rasmussen. Den gennemrutinerede målmand er anfører og ligner en klar profil for AGF i den kommende sæson. Han har klubrekorden i AGF - har over 300 kampe fra den bedste række at trække på til de situationer, hvor det hele spidser til - og har vist, at han har et solidt niveau i det århusianske mål.

 

Stjerneskud

Casper Sloth havde en god 2012/13-sæson, hvor han kom på landsholdet i efteråret og fik fuld spilletid på Ligalandsholdets tur i foråret. I denne sæson skal han leve op til det potentiale, som han har vist i de foregående sæsoner. Han har en god teknik og er god til at lægge den aflevering, der kan splitte modstanderens forsvar.

 

 BRØNDBY

Brøndby er kommet af med mange af de dyre spillere og skal i gang med at bygge stort set et nyt hold op med

Træner: Thomas Frank

Assistent: Claus Nørgaard

Hjemmebane: Brøndby Stadion (23.400 tilskuere)

Sidste sæson: Nr 9

Forventning til denne sæson: Nr 7-8


egne talenter samt et par spillere udefra. Det ligner en svær, men også spændende opgave for den nye træner, Thomas Frank – der ikke har den store kluberfaring, men har gjort det godt med U19-landsholdet.

Til Brøndbys held er det et par ret svage hold, der er rykket op i Superligaen, og samtidig med at flere af de andre hold også har problemer, betyder det, at jeg ikke ser Vestegnens klub som nedrykker i denne sæson.

Sidste sæson

Uha, for en sæson på Vestegnen. Man lå længe til nedrykning til 1. division, men en uinspireret indsats af Nordsjælland i næstsidste runde samt en sejr i sidste runde over nedrykningsrivalerne fra AC Horsens reddede BIF fra katastrofen.

Handler
IND: Lebogang Phiri (egen avl), Frederik Holst (egen avl), Patrick da Silva (egen avl), Kristian Andersen (egen avl), Maikon Orellana (egen avl), Mads Nielsen (egen avl), Riza Durmisi (egen avl), Lukas Hradecky (Esbjerg fB), Martin Ørnskov (Viking)

UD: Dennis Rommedahl (RKC Waalwijk), Mathias Larsen (Hvidovre), Azad Corlu (Hvidovre), Jannik Skov Hansen (HB Køge), Brent McGrath (kontraktudløb), Jan Kristiansen (kontraktudløb), Anders Randrup (kontraktudløb), Jens Stryger Larsen (FC Nordsjælland), Clarence Goodson (San Jose Earthquakes), Daniel Norouzi (leje, Vejle BK)  

OPDATERING

17/7: BIF har købt den svenske midterforsvarer Almebäck hos Club Brügge

BIF har en del unge spillere, der spillede en rolle i redningen af klubben i sidste sæson. Derudover har man styrket målmandsposten med sidste sæsons bedste målmand, Esbjergs Hradecky. Og så har man hentet Ørnskov hjem til Superligaen fra norske Viking.

Klubben har mistet en del løntunge spillere, men de præsterede alligevel ikke i takt med lønnen. Rommedahl, Randrup, McGrath og Jan Kristiansen har ikke fået ny kontrakt, og Clarence Goodson er solgt til MLS.

Hold øje med Brøndbys transfers her: http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/broendby-if

50 Tipico 20 NordicBet 12,5 NordicBet

1,77 - 1,83 NordicBet

Andre odds

 
Mester
Efterårsmester
Nedrykker
H2H: BIF - Esbjerg
Første runde: 21/7 
17:00 Brøndby IF-FC Vestsjælland

Defensiven

BIF havde en stabil målmandsduo i Tørnes og Falkesgaard sidste sæson, men man fik muligheden for at forstærke denne plads med Lukas Hradecky, der var sidste sæsons bedste målmand. Hvem, der bliver 2. målmand bag Hradecky, er svært at sige, men jeg tror, at det bliver Falkesgaard, hvis han kan affinde sig med den rolle, efter at have været med til at redde klubben.

 

Forsvaret ser en smule svækket ud, da man har mistet et par spillere, men man har stadig en talentfuld forsvarskæde. Den mangler noget i bredden, men det ser også ud til at være scenariet i de andre klubber.

 

Bemærk at midterforsvarer Stenderup har brækket skinnebenet og dermed nok går glip af efterårsssæsonen.

 

Offensiven
Midtbanen ser en smule tynd ud, når man begynder at kigge på reserverne. De første 4 ser ud til at give en stærk midtbane, men når skaderne kommer, kan man blive hæmmet af, at man ikke har den samme bredde som tidligere.

 

Angrebet består af et par målfarlige herrer i Simon Makienok og Quincy Antipas. Stor og lille, stærk og kvik. De passer godt sammen og har hver deres kvaliteter. Som en reserve til disse 2 har man en tidligere bomber i Martin Bernburg, der har fået sine seneste sæsoner ødelagt af diverse skader.

 

Bud på stærkeste opstilling

Hradesky – Holst, Stenderup, Albrechtsen, Da Silva – Thygesen, Phiri, Ørnskov, Gehrt - Makienok, Antipas

 

Profil

Simon Makienok ligner den store profil for Brøndby i den kommende sæson. Han KAN blive solgt, men jeg forventer ikke, at man går ud og sælger ham i dette transfervindue, da han er spilleren, der skal være den afgørende faktor for holdets offensiv. Han har scoret 20 mål i de små 50 kampe for Brøndby, hvilket er ganske acceptabelt for et hold, der har ligget en del i den nederste halvdel af tabellen.

 

Stjerneskud

Phiri er en spiller med god teknik og spilforståelse, der kan spille på den centrale midtbane, men han er også målfarlig. Han spillede de sidste 5 kampe af sidste sæson, der blev kronet med 2 mål i de seneste par kampe, og han var dermed en afgørende faktor til, at klubben blev oppe.