Der er lagt op til et historisk brag, når to af de største sværvægtsboksere mødes i ringen den 18. maj. De fire store mesterskabsbælter kommer på spil mellem Tyson Fury og Oleksandr Usyk. Se bookmakernes odds her. 

Den ubesejrede verdensmester Tyson ´The Gypsy King´ Fury møder lørdag den 18. maj den ukrainske bokser Oleksandr Usyk i Riyadh, Saudi Arabien.

Oleksandr Usyk er verdensmester hos WBA, IBF, IBO og WBO, mens Tyson Fury har titlen hos WBC.

Odds på Tyson Fury vs Oleksandr Usyk

Ser man på oddsene for Tyson Fury -  the number one heavyweight boxer on the planet - så er han favorit mod Oleksandr Usyk (se mere boksning i MatchCenter).

De to boksere går i ringen i Riyadh lørdag den 18. maj 2024 kl. 23:00.

Vinder Højeste odds Bookmaker
Tyson Fury 1,87
Oleksandr Usyk 1,91

Så bookmakerne tror mest på, at Tyson Fury vinder kampen og dermed bliver den ubestridte verdensmester i sværvægtsboksning. 

Kampen er sat til 12 omgange, men det kan være interessant at se nærmere på oddsene for Over/Under-linjen.

Special Højeste odds Bookmaker
Over 10,5 omgange 1,32
Under 10,5 omgange 3,15

Fury odds vs Ngannou

Optakt til Tyson Fury vs Oleksandr Usyk

Tyson Fury har været udtalt, at Oleksandr Usyk ikke engang var på hans radar, før ukraineren besejrede Anthony Joshua i 2021. Med den sejr blev Usyk virkelig blev et navn i den absolutte top af bokseverdenen.

Selvom der er lagt op til en dramatisk og vild fight, så er det samtidig et møde mellem to af de sympatiske og populære boksere - især i  forhold til mange andre boksere på dette niveau.

Tyson Fury har været vist stor respekt for Oleksandr Usyk og understeget, at det er to verdensmestre, der står overfor hinanden, og den, der vinder, vinder. Ikke mere end det.

Statistik Fury – Usyk

Tyson Fury Oleksandr Usyk
The Gipsy King The Cat
Alder 35 37
Højde 206 cm 191 cm
Vægt 112 kg 100 kg
Rækkevidde 216 cm 198 cm
Boksestil Ortodox Southpaw
Vundne kampe 34 21
KO:s 24 14
Tabte kampe 0 0


Tyson Fury - The Gypsy King

35-årige Tyson Furys største sejre var mod Wladimir Klitschko i november 2015, da han besejrede den dengang ubesejrede Wladimir Klitschko for at vinde WBA (Super), IBF, WBO, IBO og The Ring verdensmestertitler inden for heavyweight. Dette gjorde ham til verdensmester inden for heavyweight.

Efter nogle personlige udfordringer og en pause fra sporten gjorde Fury en succesrig comeback. Særligt de tre kampe mod Wilder mellem 2018 og 2021 bliver ofte fremhævet som højdepunktet i en fantastisk karriere. I 2020 besejrede han Deontay Wilder for at vinde WBC sværvægt-titlen.

Fury er kendt for sin størrelse og kraftfulde slag, og han er blevet en populær og karismatisk personlighed inden for bokseverdenen.

Furys seneste sejr i ringen kom mod MMA-fighteren Francis Ngannou.

Foto: AFP

Hvem er Oleksandr Usyk?

Oleksandr Usyk er en ukrainsk professionel bokser og tidligere olympisk guldvinder. Han blev født den 17. januar 1987 i Simferopol, Sovjetunionen (nuværende Ukraine).

Usyk er kendt for sine succeser inden for cruiser- og sværvægt og har gjort fremskridt inden for begge vægtklasser. Han opnåede international berømmelse, da han vandt guld i sværvægt ved de olympiske sommerlege i 2012 i London.

Herefter skiftede han til professionel boksning og opnåede succes inden for cruiser-vægten, hvor han blev mester. Han erobrede alle fire store verdensmestertitler inden for cruiser-vægt (WBA, WBC, IBF og WBO) og vandt også Muhammad Ali Trophy i World Boxing Super Series 2018.

I september 2021 udfordrede Usyk sværvægtsmesteren Anthony Joshua og besejrede ham ved enstemmig beslutning. Dette gjorde Usyk til den første bokser, der har vundet verdensmestertitler i både cruiser- og sværvægt. Oleksandr Usyk er kendt for sin teknik og bevægelighed i ringen.

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du en liste over ofte stillede spørgsmål om kampen mellem Tyson Fury og Oleksandr Usyk.

🔎Hvornår er Tyson Furys vs Oleksandr Usyk?

Tyson Fury skal møde Oleksandr Usyk lørdag den 18. maj 2024 i Riyadh, Saudi-Arabien.

🔎Hvem er favorit mellem Tyson Fury og Oleksandr Usyk?

Tyson Fury er favorit hos bookmakerne til at vinde kampen. Du finder flotte odds hos bl.a LeoVegas* og Expekt*