Superligaen er tilbage, og i weekenden gælder det 25. spillerunde af grundspillet. Kampen om top-6 er hård, og det samme er striden om vitale point i bunden af tabellen.

OBS: Foruden denne artikel, hvor vi har udvalgt fire kampe, som vi ser frem mod, henviser vi også til tipredaktør Jesper Helmins Superliga-optakt, hvor han kigger lidt mere generelt på ligaen. 

Efter en længere coronapause er Superligaen endelig tilbage. AGF og Randers tyvstartede torsdag aften, da de spillede 1-1 i Smilets By. I løbet af den forlængede weekend kommer alle de andre hold tilbage på grønsværen. Næsten da. Brøndby og SønderjyskE må vente til tirsdag med deres ”sæsonpremiere”. 

Lægger ud med ”El Plástico”

Fredag aften og 25. spillerundes første opgør byder på nyklassikeren med det lidet flatterende navn ”El Plástico”. Her skal Silkeborg IF og træner Kent Nielsen forsøge at skrabe livsvigtige point ind på kontoen, når top-6-drømmende og -aspirerende FC Nordsjælland kommer på besøg. Hvem trækker det længste strå i det opgør? Tipredaktør og Superliga-ekspert, Jesper Helmin, kigger umiddelbart silkeborggensernes vej.

Silkeborg IF - FCN: 1 (+1 Asian) til odds 1,88 hos bet365*

Silkeborg har ikke for vane at tabe stort, og FC Nordsjælland vinder ikke særlig ofte med to eller flere overskydende mål. 

FC Midtjylland – AC Horsens

Kampstart: Mandag klokken 16.00

Mandag er rundens mest aktive dag. Her er der hele fire opgør, hvor FC Midtjylland – AC Horsens blot er ét af dem. Disse to holds dagsordener kunne næsten ikke blive mere forskellige, end tilfældet er. 

”Ulvene” jagter indædt deres andet mesterskab på tre sæsoner. Det kommer nok ikke som et chok for de fleste, at det er F.C. København, som de lægger arm med igen i år. Den duel ser holdet fra heden dog ud til at vinde ganske sikkert. Hele 12 point skal ”Løverne” indhente i de resterende 12 kampe, hvis de skal kalde sig mestre i 2019/2020-sæsonen. Selv den mest inkarnerede FCK-fan må have svært ved at tro på, at det kan lade sig gøre.

FC Midtjylland har sæsonen igennem været utrolig kyniske, og der er ikke meget, der tyder på, at de har smidt kynismen overbord. Holdet har nemlig spillet en enkelt træningskamp, hvor man vandt med 3-0 mod AaB i Aalborg. Hvad der tilmed må bringe smilet frem på FCM-træner Brian Priskes læber er, at det var nogle af  ”de rigtige” spillere, der scorede mod de bolsjestribede. Målene blev nemlig sat ind af angriberne Ronnie Schwartz, Sory Kaba og Lasse.

”Den Gule Fare” ligger på 10.-pladsen, og det altoverskyggende mål for sæsonen er overlevelse. I bestræbelserne på at fuldføre dén mission kigger Horsens-manager Bo Henriksen formentlig på 8.-pladsen som et mål. Det forholder sig nemlig således, at 7.- og 8.-pladsen selv må bestemme, hvilken nedrykningspulje de vil spille i efter grundspillet. 

Dette kan alt andet lige gøre tilværelsen noget nemmere. 7.-pladsen, som Randers FC p.t. besidder, er matematisk udelukket, men 8.-pladsen, som Lyngby sidder på, er ”kun” tre point væk. Tre point kan imidlertid vise sig at være et bjerg at bestige.

For det første er der kun seks point at spille om. For det andet skal Horsens ikke kun konkurrere med Lyngby om pladsen. Også OB på 9.-pladsen byder sig til. 

For det tredje har man to meget svære kampe tilbage i grundspillet. Kampen i Herning er én af de allersværeste i Superligaen, og Horsens har da også tabt syv ud af de seneste otte kampe på heden. 

Slutteligt kan det også vise sig at blive svært i den sidste grundspilskamp, hvor man hjemme tager imod Brøndby, som kæmper for en top-6-placering og desuden har ambitioner om medaljer. 

Horsens har ikke spillet nogle officielle testkampe frem til sæsongenstarten. 

Skader og karantæner:

FC Midtjylland:
Ifølge Tipsbladet og Transfermarkt er Gustav Isaksen (wing) og Kristian Riis (midterforsvar) begge ude til opgøret. 

AC Horsens:
Bo Henriksen må undvære Simon Ayo Okosun (central midtbane) og Bjarke Jacobsen (central midtbane). 

Formodede startopstillinger:

FC Midtjylland (4-2-3-1): 
Hansen - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Onyeka, Evander - Mabil, Dreyer, Anderson – Kaba/Schwartz

AC Horsens (4-4-2): 
Delac - Frantsen, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Nymann, Hansson, Thorsen, Prip - Drost, Brock-Madsen

Udvalgte odds til FC Midtjylland - AC Horsens

1X2 odds, FC Midtjylland - AC Horsens, Man. 1. jun. 2020 kl. 16:00

FC Midtjylland

Uafgjort

AC Horsens

Over/Under odds, FC Midtjylland - AC Horsens, Man. 1. jun. 2020 kl. 16:00 Linje: 2.5

Over

Under

Lyngby - F.C. København

Kampstart: Mandag klokken 18.00

Ståle Solbakken og FCK genoptager sæsonen med en udekamp i Lyngby. FCK har hele 12 point op til FC Midtjylland, så det virker ikke videre sandsynligt, at de genvinder det danske mesterskab. Skal de imidlertid holde lidt liv i håbet, så kræver det uden tvivl tre point i kampen mod Lyngby.

Oprykkerne fra Lyngby har haft en flot sæson, og de ligger inden genoptagelsen af sæsonen på en fornem 8.-plads, og de kan måske komme i spil til Europa Playoff, hvis de rammer topniveauet.

Lyngby har testet formen i to kampe mod Brøndby, hvor begge hold vandt en kamp hver. Lyngby vandt 2-0, mens Brøndby vandt 2-1. Det skal dog nævnes, at der i Lyngbys sejr blev spillet tre halvlege af 40 minutters varighed. 

FCK har spillet to testkampe mod henholdsvis OB og SønderjyskE, hvilket kastede et uafgjort resultat og en sejr af sig. FCK har dog ikke haft det nemt i Lyngby de sidste par gange. Begge gange har det resulteret i nederlag. Og begge gange med 3-1. Det seneste opgør på Lyngby Stadion mellem de to hold fandt sted i efteråret 2017, og der er selvfølgelig sket en del på begge hold siden dengang.

Da holdene mødtes i Parken i indeværende sæson tilbage i august måned, vandt FCK med 2-0. 

Skader og karantæner:

Lyngby: Jesper Christjansen er ude med en skade.

FCK: Dame N’Doye, Jonas Wind, Nicolai Boilesen og Viktor Fischer er alle ude med skader for FCK.

Formodede startopstillinger:

Lyngby: Mikkelsen – Fosgaard, Geertsen, Gregor, Da Silva – Rømer, Enghardt, Hebo – Corlu, Gytkjær, Nielsen

FCK: Johnsson – Varela, Bjelland, Nelsson, Bengtsson – Biel, Zeca, Stage, Falk – Santos, Daramy

Udvalgte odds til Lyngby - FCK

1X2 odds, Lyngby - FC København, Man. 1. jun. 2020 kl. 18:00

Lyngby

Uafgjort

FC København

Over/Under odds, Lyngby - FC København, Man. 1. jun. 2020 kl. 18:00 Linje: 2,5

Over

Under

AGF - OB

Kampstart: Mandag klokken 20.00

AGF skød torsdag aften Superligaen i gang igen mod Randers i et opgør, der endte 1-1. Her reddede Patrick Mortensen det ene point hjem til Aarhus-klubben i kampens overtid. Før udligningen i kampens døende minutter, havde Randers bragt sig foran i første halvleg ved Simon Piesinger, der lobbede bolden over William Eskelinen langt udefra. AGF-keeper Eskelinen så mildest talt ikke godt ud i den situation, da han mislykkedes i at vippe bolden over mål.

2. pinsedag skal AGF i aktion igen, og det skal de mod OB, der gæster Ceres Park. OB har haft en del mål i støvlerne i de to testkampe, de har spillet op til Superliga-genstarten. 2-2 fik de mod FCK, mens det blev til et nederlag på 4-3 til AaB.

OB kan ikke nå med i mesterskabsspillet, men de har stadig Europa Playoff at spille for, når Superligaen om to spillerunder opdeles i to.

AGF har mere på spil, da de skal forsøge at hive bronzemedaljer i hus. David Nielsens tropper har to point ned til Brøndby, så der er masser af spænding om tredjepladsen i Superligaen.

Da de to hold mødtes senest, vandt AGF med 1-0 i pokalturneringen. AGF vandt også seneste møde i Superligaen mod OB i Odense, hvor Mustafa Amini blev matchvinder i en 2-1-sejr. 

Skader og karantæner:

AGF: Zachary Duncan pådrog sig en skade i kampen mod Randers, og han forventes ude i et par uger.

OB: Jørgen Skjellvik, Alexander Juel Andersen og Janus Drachmann er alle ude med skader, mens Jeppe Tverskov må sidde over grundet karantæne.

Formodede startopstillinger:

AGF: Eskelinen – Munksgaard, Backman, Tingager, Højer Nielsen – Amini, Blume, Poulsen – Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

OB: Christensen – Johnson Laursen, Larsen, Lund, Barrett Laursen – Thomasen, Kløve – Frøkjær, Thrandarson – Svendsen, Jebali

Udvalgte odds til AGF - OB

1X2 odds, AGF - OB, Man. 1. jun. 2020 kl. 20:00

AGF

Uafgjort

OB

Both Teams to Score odds, AGF - OB, Man. 1. jun. 2020 kl. 20:00

 ​​​​ ​​​​

Brøndby – SønderjyskE

Kampstart: Tirsdag klokken 19.00

Superliga-runden sluttes af på Vestegnen, hvor Brøndby tager imod SønderjyskE. Her har vi at gøre med endnu et opgør, hvor holdene har agendaer i hver sin ende af tabellen. 

Brøndby kan med tre point endegyldigt sikre sig en plads i top-6 og dermed en billet til mesterskabsslutspillet. Selvom Brøndby ligger godt til i tabellen på en øjeblikkelig 4.-plads, kan det pludselig begynde at stramme an, hvis de ikke selv vinder dette opgør, og de andre resultater ikke flasker sig for dem. Der er trods alt ikke mere end fire point ned til Randers FC, som lige nu indtager 7.-pladsen.

Foruden en plads i mesterskabsslutspillet er det fra Brøndbys side meldt ud, at ambitionen for sæsonen er medaljer. Inden 25. spillerunde har holdet to point op til AGF på 3.-pladsen. 

De gulblusede har spillet tre træningskampe op til sæsongenopstarten. Indledningsvis to mod Lyngby og til sidst én mod Hvidovre. 

Først spillede man en kamp ude mod Lyngby med tre halvlege à 40 minutter per styk. Ved den lejlighed vandt de kongeblå med 2-0. Her så holdet fra Vestegnen ikke alt for godt ud på hjørnesparkene, hvor begge Lyngbys mål blev sat ind. Faktisk fik hjemmeholdet nettet til at blafre tre gange efter hjørnespark, men én af gangene blev scoringen dog underkendt. 

I den anden kamp mod Lyngby spillede man de traditionelle to gange 45 minutter. Her var intensiteten i kampen til tider på sommerkampniveau. Tempoet og kraften i afleveringerne var så svage, at bolden knap nok kunne trille henover græsset. Heldigvis blev der af og til også spillet ordentligt fodbold, og Brøndby-træner Niels Frederiksen kunne i sidst ende glæde sig over en 2-1-sejr. 

I den sidste testkamp tabte et yderst reservepræget Brøndby-hold med 2-4 mod Hvidovre. 

SønderjyskE ligger lidt i ingenmandsland på 11.-pladsen. Med fem point op til 7.-pladsen kan de godt glemme alt om den. Omvendt kan de heller ikke hentes af nogle af de tre nederste hold. Målet må derfor være blot at hente så mange point som muligt, så man står bedst muligt rustet til gruppespillet. 

Kigger man på historikken, er der imidlertid også fint belæg for optimisme i Haderslev inden mødet med Brøndby. SønderjyskE har nemlig vundet de tre seneste kampe på Brøndby Stadion, hvis vi tager venskabskampe og pokalturneringen med. 

Bemærk i øvrigt, at det ikke er helt fremmed for Christian ”Greko” Jakobsen at score mod sin tidligere klub. Det seneste mål mod Brøndby blev sat ind, da Haderslev-holdet vandt med 2-1 på hjemmebane i 11. spillerunde af indeværende sæson. 

Siden skiftet fra Brøndby har ”Greko” mødt vestegnsholdet ti gange: 

26. februar 2017 (Superliga): SønderjyskE – Brøndby 1-2

30. april 2017 (Superliga): Brøndby – SønderjyskE 1-1

21. maj 2017 (Superliga): SønderjyskE – Brøndby 3-0 (hattrick af ”Greko”)

1. oktober 2017 (Superliga): Brøndby – SønderjyskE 4-0

3. december 2017 (Superliga): SønderjyskE – Brøndby 1-3 (mål af ”Greko”)

5. april 2018 (pokal): SønderjyskE – Brøndby 0-1

16. september 2018 (Superliga): Brøndby – SønderjyskE 2-4

25. november 2018 (Superliga): SønderjyskE – Brøndby 0-2

29. september 2019 (Superliga): SønderjyskE – Brøndby 2-1 (mål af ”Greko”)

30. oktober 2019 (pokal): Brøndby – SønderjyskE 0-1 

Det er således blevet til tre kampe, hvor Christian ”Greko” Jakobsen har scoret mod sin tidligere arbejdsgiver. I alt er det blevet til fem mål i de ti kampe, han har spillet mod Brøndby for SønderjyskE. 

Bedste odds for en ”Greko”-scoring er p.t. 5,10 hos NordicBet* og Unibet*

Gen Riddersholms tropper har spillet to venskabskampe op til sæsongenopstarten. Først spillede man 1-1 ude mod Kolding IF, og senest blev det til et 1-3-nederlag i Parken mod F.C. København. 

Skader og karantæner:

Brøndby IF:
De gulblusede må undvære Tobias Børkeeiet (central midtbane) og Joel Kabongo (centerforsvar). 

SønderjyskE:
Jeppe Simonsen (offensivspiller) er ude resten af sæsonen. Anfører Marc Pedersen (centerforsvar) er stadig ude med sin langvarige skade. Rilwan Hassan (offensivspiller) er tvivlsom.

Slutteligt har Eggert Jónsson (defensiv midtbane) karantæne.

Formodede startopstillinger:

Brøndby IF (3-5-2): 
Schwäbe - Hermanssson, Maxsø, Jung - Gammelby, Slimane, Radošević, Vigen, Mensah - Hedlund, Mráz

SønderjyskE (4-3-3): 
Mielitz - Gartenmann, Banggaard, Kanstrup, Marfelt - "Greko", Albæk, Frederiksen - Bah, A.K. Jacobsen, Absalonsen

Udvalgte odds til Brøndby IF - SønderjyskE

1X2 odds, Brøndby IF - SønderjyskE, Tir. 2. jun. 2020 kl. 19:00

Brøndby IF

Uafgjort

SønderjyskE

Over/Under odds, Brøndby IF - SønderjyskE, Tir. 2. jun. 2020 kl. 19:00 Linje: 2.5

Over

Under